PS5 & Xbox Series X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PS5 & Xbox Series X


13.06.2020 | 08:15
Kako nitko nije otvorio ovu temu, odlučio sam ja.
Ekipa koja brije na gaming među nama, što mislite o slijedećoj generaciji konzola - sada kada je i SONY otvorio karte?
PS5 HD Blue Ray & PS5 digital

XBOX Series X

Gamespot je napravio usporedbu hardwarea konzola.
Ja za sada ostajem na PS4 Pro, poznavajući Sony - upgradeati će peticu taman kada ova moja konzola navrši pet, šest godina.
Pa će kupovina nove generacije biti i manji udarac na novčanik.
Tu je produženi video za PS5 sa svim najavljenim igrama:
13.06.2020 | 10:17
Ovako na prvu mogu primjetiti da i jedna i druga imaju odlican dizajn, pogotovo nakon pomalo suhoparnog od generacija. Veliki plus sto ce PS5 podrzavati PS4 igre.
  • Dijete
  • Posjetitelj
13.06.2020 | 10:19
Brijem na gaming, al ovo su i dalje uredjaji koje cu preskocit... mozda ubodem PS12
  • Dijete
  • Posjetitelj
13.06.2020 | 10:22
Riba kaže:
Veliki plus sto ce PS5 podrzavati PS4 igre.


Sto nisu bile kompatibilne retrogradno? Ocigledno nisu, a ja uvijek pretpostavljao da jesu...
13.06.2020 | 10:23
Ja gopdinama nisam imao vremena za igre ali ovih proteklih par mjeseci nazalost jesam pa sam sa juniorom utukao nesto para u PS store i napravio lagani catch up. Problem je sto ce se vratiti vrijeme kada necu imati vremena i interesa a on je skuzio co op igre u dvoje.
U dokolici sam i vrlo povoljeno kupio i jedan Nintendo Wii i mogu reci da Nintendo tradicionalno ima najbolje igre, pogotovo za djecu i obitelj, plus sto nisam veliki ljubitelj first person shootera.
13.06.2020 | 10:23
Dijete kaže:
Riba kaže:
Veliki plus sto ce PS5 podrzavati PS4 igre.


Sto nisu bile kompatibilne retrogradno? Ocigledno nisu, a ja uvijek pretpostavljao da jesu...


Ne, PS4 nije vertio PS3 igre.
13.06.2020 | 10:26
Prvi dojam za PS5 - ogromna konzola, izuzetno velikih gabarita. Treba vidjeti da li će stvarati buku kao što je stvara PS4 PRO - kojeg sam se riješio jer mi je samo stajao u polici i skupljao prašinu.

Sada me ponovno zagolicao PS5, ako cijena kod nas bude do 4.500 kn u kombinaciji sa Gran Turismo 7 - uzima se bez razmišljanja!

Ova digital verzija bi mogla biti interesantna i na našim prostorima, jer kod nas PS Store funkcionira besprijekorno, može se čak kupovati i na prepaid bonove. Ali je moraju pošteno sniziti u odnosu na BR verziju.

Navodno da će imati neki extra brzi SSD, nešto još neviđeno u PC svijetu.

I na kraju grafika, ne vidim neki ogromni odmak u odnosu na trenutnu generaciju konzole. Jedino što će se sve najvjerojatnije glatko izvoditi u 4K ili 8K rezolucijama pri osvježenju od čak 120Hz. Ali za to treba imati i Bogovsku telku, tako da se cijela priča može protegnuti na preko 10.000 kn ili više.

Treba dati vremena i vidjeti kako će se sve razvijati. Mislim da PS4 ima još puno potencijala i da su ga uz kvalitetne naslove mogli gurati još najmanje 2-3 godine.

X-Box sam imao davno, mislim da je bio X-Box 360 u pitanju. S njim nikad nije bilo sreće, imao je lošu karmu. Čim sam ga kupio i stavio igru, Forza Motorsport, DVD je zaglavio te ni unutra, ni van. Nisu priznali garanciju, platio sam i bilo je popravljeno. Par mjeseci kasnije se pojavio nekakav "red ring of death" na konzoli, svako malo se gasila i resetirala. Zatim je ubrzo riknuo Wi-Fi. Došla je do stanja da je nisam mogao ni prodati, ni pokloniti, a bilo je neisplativo više popravljati. Nisam se naigrao na X-Box-u, i na kraju je letio u kontejner za smeće, na milost i nemilost zaposlenika gradske čištoće - tada sam još živio u Zagrebu.

S obzirom na gore navedeno, Microsoft može na moju lovu komotno zaboraviti, a i prijatelj je imao neki Surface laptop, plaćen 15.000 kn, i njega je zaj.....o. O Windowsima ne bih - da me Smayoo ne pošalje na ispovijed Microsoft, bye, bye...
13.06.2020 | 10:31
drpongra75 kaže:
Prvi dojam za PS5 - ogromna konzola, izuzetno velikih gabarita. Treba vidjeti da li će stvarati buku kao što je stvara PS4 PRO - kojeg sam se riješio jer mi je samo stajao u polici i skupljao prašinu.


Ako ti je PS4 skupljao prasinu, zasto bi sa PS5 bila drugacija situacija?
13.06.2020 | 10:46
Čisti Gran Turismo
13.06.2020 | 11:08
Kako je gore navedeno, koja god opcija kod određene osobe pali - pričamo o potpuno novoj telki, konzoli, a bilo bi odlilčno imati i optički internet za skidanje svih tih gigabajta.
SONY PS4 Pro vrišti samo prva generacija, drugu su izbacili zajedno sa igricom God of War, a treću (i posljednju) se može kupiti sada u bundle paketu sa Red Dead Redemption 2.
Razlika je u aktivnom i pasivnom hladnjaku, svaki noviji zaista manje buči. No rješenje je nakon garancije dati ga nekom neovlaštenom serviseru da stavi poštenu termalnu (najčešći je izbor Arctic Cooling) pastu na procesor.
Po tome je Microsoft ispao više korektan u posljednje vrijeme, izbaci konzolu - ona je tiha i radi, nema naknadnog upgradea hardwarea.
S druge strane, SONY ima više vlastitih igara, meni je petica zaista lijepa i navodno da je taj SSD izuzetno brz. Učitava igricu od 100 GB (RDR2) za par sekundi.
A ima i taj neki zvuk koji će se znatno drugačije čuti i na TV-u i preko controllera.
Usporedba učitavanja istih igara na PS4 i PS5:

Samo mi je čudno što nisu išli na čisti terabajt, nego 825 GB.
EDIT:
I koliko god preferirao Sony, XBOX ima bolji gamepad u svakom pogledu. Sa ovim sadašnjim me počnu boliti ruke ako igram dugo, zato sam i uzeo Nacon controller da bi mi raspoered "gljiva" bio kao na XBOX-u.
EDIT 1:
Ne znam kakve rutere dobivaju američki građani, no zanimljivost je da su peticu prozvali ruter, a Series X (logično) box...
Meni PS5 definitivno ne liči na ruter.
13.06.2020 | 11:43
drpongra75 kaže:
Čisti Gran Turismo


Kod mene te igre voznje nula bodova, to mi je bas najdosadnije ikad.
13.06.2020 | 12:03
Ja pak ne volim one vampire i mačevanja, a od vožnji je jedan i jedini kralj - Gran Turismo. I vidim da se vraća korijenima, a ne okljaštrena verzija GT Sport koja ima na PS4.
13.06.2020 | 12:08
@ kloba - možda će ovaj novi kontroler za PS5 biti bolje prilagođen ruci, jer istini za volju, onu "kiflu" vuku još od PS1. A najviše su me boljele ruke od originalnog NES kontrolera. Ergonomija = 0
13.06.2020 | 16:11
Štedim za PS5!

Osobno nisam nikada u životu imao niti jednu konzolu, ali uvijek su me mamile. Jednostavno nisam imao novca za to, pogotovo za kupovinu igara. Imali smo u firmi jedno vrijeme PS3 i Wii. Nedavno mi je sin od ušteđevine za rođendan kupio PS4 (onaj osnovni 500 GB model) i oduševio sam se nekim igrama, tako da ću sada početi štedjeti za moj PS5 koji onda mogu staviti u dnevnu sobu!

A Xbox me zanima onoliko koliko i bilo koji proizvod od Microsofta!

P.S.
Tko nije odigrao Uncharted - A Thief's End na PS4, ne zna što propušta! Uspredio bih to s onim oduševljenjem s kojim se nekada igrao Monkey Island! A i Tekken je tu, mislim da tih igara uopće nema za Xbox.
13.06.2020 | 16:50
Kod mene je suprotno, imao sam sve PS konzole, od PS1 do PS4 Pro, ali ni na jednoj se nisam naigrao kao na PS2, to su bili dani! Naravno, poslije Atarija ST!

Za svaku sam konzolu dobro odvajao i odricao se gotovo svega, ali sam ih imao, i nije mi žao. Igre za PS su kod nas dobro pokrivene, od oglasnika, pa sve do specijaliziranih trgovina koje prodaju rabljene, a postoji i mogućnost zamjene.

Jednom sam to već ovdje rekao, pa bi vrijedilo ponoviti; Svako kućanstvo bi trebalo imati jednu plejku.
13.06.2020 | 21:54
Ja sam također imao PS2, pa skočio na PS4 Pro. Prva igrica Assassin's Creed Origins. Toliko me oduševila da sam kupio cijeli serijal, a sada na 2 TB imam sve ovo:
Assassin's Creed 2 +
Assassin's Creed: Brotherhood +
Assassin's Creed: Revelations +
Assassin's Creed 3 Remastered +
Assassin's Creed 4 Black Flag +
Assassin's Creed: Rogue
Assassin's Creed: Unity
Assassin's Creed: Syndicate
Assassin's Creed: Chronicles
Assassin's Creed: Origins +
Assassin’s Creed Odyssey
PES 2018 +
PES 2019 +
PES 2020 +
God of War III Remastered
God of War IV +
Call of Duty WW2
Shadow of the Tomb Raider
Red Dead Redemption 2
Far Cry 5
Far Cry New Dawn
The Last of Us
Uncharted: The Nathan Drake Collection
Uncharted 4: The Thief’s End +
Horizon Zero Dawn +
The Witcher 3: Wild Hunt +
Fallout 4
Bloodborne

Stavio pluseve na odigrano ili ono što se još igra.
Još sam daleko od dovršavanja kolekcije jer sam počeo igrati na najtežim nivoima i pokušati dohvatiti sve trofeje pa doći do 100 %.
Za sada sam najveće uspjehe napravio na God of War (91%) ali na nekoj normalnoj "težini, dok mi je podvig i do sada najbolja odigrana igrica Witcher 3 The Wild Hunt Game of the Year Edition, tu sam završio na 100% na ultra hard. Sada sam na Horizon Zero Dawn. Uncharted IV sam odigrao, ali slabo sam se uživio pa sam došao do kraja igre i dovršio ni 40 %. Imam spiku da odigram neku igricu tipa God of War, pa kako je izlazila edicija Assassin's Creed piknem nastavak koji mi slijedi, pa onda neku koja nije iz te serije (Bloodborne) i tako. A nogomet je tu baš za čisto opuštanje na pola sata.
Uglavnom, od gore navedenih igrara dovršio sam AC Black Flag (znači tri iz The Ezio collection, AC III, AC IV Black Flag i AC Origins), God of War, Witcher 3, sada sam na HZD, pa ću na RDR2 - a onda slijede Bloodborne, FarCry i tako...
Nogomet pada godišnje, uvijek Konami.
Tako da mi nije dosadno...
Uglavnom, ne možeš fulati koliko god išao u prošlost kupuješ li igre godine te godine. Toliko sam naučio. A grafika između danas i PS2, ja sam se smrzo kada sam nakon PS2 stavio prvu igricu u PS4 Pro (AC Origins). Kasnije sam vidio da je i priča jako bitna - a tu Rockstar ide do takvih detalja i u najmanjem side questu (tko je Mirror man nego tip koji sjedne sa Geraltom u intru igre na piće, a srećemo ga tek u DLC-u Heart of Stone), koliko neke igre ne idu u cijelom izdanju. Da ne pričamo o kartaškoj igrici Gwent, koja je tako dobra da su napravili posebnu igru samo od toga. Zamisli, igraš igru unutar igre. Predobro... (Da ne pričamo da se igra zasniva na poljskim knjigama i tematika je slavenska kultura i predaja straha kroz imaginarni srednji vijek, pa ima i naših imena i gradova - tipa Maribor...)
Kolega - slažem se za gamepad - vidjet ćemo kako će izgledati u praksi.
EDIT:
Također nisam tip za vožnje. Imam neke motore, nisam ih niti stavio gore na popis. Volim ovo iznad, da me izaziva, a stvarno neke igrice tek shvatiš na najtežem nivou jer inače je samo šetnja kroz priču bez pravog uživljavanja.
EDIT 2:
Što se Uncharted IV tiče, ono kada se tip penje ili skače s užetom... Pokreti su snimani sa pravim penjačima cliff climberima obučenim u zeleno s onim točkama na strateškim dijelovima tijela. Sve kako bi bilo što uvjerljivije.
Ma ta grafika je od zgodnog evoluirala do pravog crtanog filma na PS4, a sudeći po RDR2 sada će se igrati igrice ravne filmovima. Industrija igara odavno dere Hollywood po zaradi, ne znam sada sa svim tim streaming servisima koliko su se uspjeli filmaši povratiti - no to je druga tema...
13.06.2020 | 22:43
Ja cu je uzet kad dodje novi GTA. Obicno mi je ta igrica razlog zasto kupujem PS. Tako ce biti i sada.
13.06.2020 | 22:47
Tu nisam nikada igrao. Svi koji jesu kažu da je odlična.
Našao sliku rutera zbog kojega je nastala halabuka. Stvarno sliči...
j9452vjtpc451.jpg

Inače, od svih igara samo prve dvije imam na disku, tako da uopće ne razmišljam o Blue Ray modelu. Tako sam se zeznuo sa Retinom kupujući USB DVD drive i nikada ga upotrijebio od 2013. do danas praktički. Skineš s neta i ćao.
13.06.2020 | 23:26
Kloba kaže:
Inače, od svih igara samo prve dvije imam na disku, tako da uopće ne razmišljam o Blue Ray modelu. Tako sam se zeznuo sa Retinom kupujući USB DVD drive i nikada ga upotrijebio od 2013. do danas praktički. Skineš s neta i ćao.


Jedino sto u tom slucaju ne mozes posuditi igru na disku od prijatelja i ne mozes svoju prodati u slucaju da ti vise ne treba. Meni dosta dobar razlog za investirati u opticki pogon.
14.06.2020 | 03:01
Ne posuđujem igre, ako me neka zanima kupim ju. Po meni je bolje imati igru na hardu, nego stalno morati ubacivati disk želim li zaigrati određenu. Dva različita pristupa, nitko tu nije u pravu niti u krivu.
14.06.2020 | 11:30
Zna li se koliko će model s optikom biti skuplji?
14.06.2020 | 12:26
Nisu izbacili cijenu ni jedni ni drugi.
Špekulira se da će PS5 HD Blue Ray stajati 599 ili 499 USD, u Europi isto toliko EUR.
No to su samo pretpostavke.
Kako je razlika između jedinica samo u optičkom ulazu, pretpostavlja se da razlika u cijeni neće iznositi 100, već 50 $, €...
Vidjet ćemo na Božić.
14.06.2020 | 12:26
Još se ne znaju službene cijene, mislim da ne bi trebao biti puno jeftiniji, jedino ako na tom modelu još ponešto ne zakinu u hardveru.

Posuđivanje igara, kad je posudiš mora biti kod tebe, jer ne radi ako optički disk nije u pogonu. Znači nije da je posudiš, instaliraš i vratiš. Sony se tu dobro zaštitio.

Sva sreća da je pun oglasnik igara, a može se naći svašta po vrlo povoljnim cijenama.
14.06.2020 | 12:43
U isto vrijeme smo odgovorili.
Samo nisam dodao da se pribojavam (kako obje konzole mogu ići do 8K reze) da će XBOX opet imati bolje riješeno hlađenje i biti tiši, a SONY će nadoštukavati opcije hlađenja sa godinama. Kamo sreće da ne bude tako.
14.06.2020 | 13:11
Samo da odmah izbace "Gran Turismo 7", kao launch naslov, a usput nitko već dugo ništa ne priča o "Ridge Racer" serijalu, po meni najboljem serijalu arkadnih, naglašavam arkadnih, vožnji. Nema više ni "Tekkena" kao launch naslova.

Možda su se poremetili odnosi između Sony-a i Bandai Namco. Namco naslovi su uvijek pratili izdavanje PS konzola. Prvenstveno Tekken i Ridge Racer serijal, pa Time Crisis, Klonoa...
14.06.2020 | 13:13
Ridge Racer je stvarno vrhunac zabave, prst u uho i vozi!!!
14.06.2020 | 13:29
za razliku od svih vas, ja sam xbox fan jer imam poprilicnu kolekciju igara, mada sam nabavio i ps4 zbog online fife sa prijateljima... a i pomislio sam da cu odigrati god of war kad uhvatim vremena , ali tijekom cijele karantene nisam nasao... mozda da si obecam da cu ga odigrati ako kupim PS5

obje konzole su podjednake hardverski, na prvu mi se tehnicki bolje cini xbox zbog nacina kako su slozili hladjenje...

rat na trzistu ce dobiti ona koja bude imala bolje igre/ekskluzive... tu je Sony bolje odigrao na trenutnoj generaciji i privukao je prilican broj ekskluziva... oboje kriju cijenu kao zmija noge, ali suska se o 400$ u US za xbox, a na tome M$ prilicno gubi novce...mislim da je realno ocekivati 5000kn kao neku cijenu za nase trziste...

backward comp. na xboxu ce se vrtiti sve sto se vrti i na trenutnoj generaciji jer je to MS ispeglao, a sony nije potpuno otkrio sto i kako ce raditi od starijih igara... najavljuju za pocetak nekih 100ak najpopularnijih, ali nista sluzbeno... kako god, vjerujem da ce to rjesiti ako ne na pocetku, onda u nekom od upgradea OSa


a prvi veliki adut je isukao Sony... novi GTA Onilne ce prva 3mjeseca biti ekskluziva na PS5 .... sad cekamo MS da ispali neki metak....


ja osobno necu kupiti nijednu prilikom launcha, jer moje potrebe sasvim zadovoljavaju postojece ... mozda zamjenim posotojece za rabljene X i pro verzije....

i malo flamea za kraj....

drpongra75 kaže:
Ja pak ne volim one vampire i mačevanja, a od vožnji je jedan i jedini kralj - Gran Turismo. I vidim da se vraća korijenima, a ne okljaštrena verzija GT Sport koja ima na PS4.


samo je jedan gazda u gradu -> Forza
  • Daddo
  • Posjetitelj
14.06.2020 | 13:34
Dakle...

u startu - ne brijem na gaming. NE igram se (ni na računalu ni na konzoli).

Doma je obični PS4 500GB iz paketa Tele2 pokućni sa setom igara na BR medijima:

1. Horizon: Zero Dawn
2. The Last of Us
3. Detroit: Become Human

Uz njih je kupljen Crash Bandicoot također na disku.

I online kupljeni Spyro i Crash Bandicoot.

Konzolu "igram" dvaput mjesečno nedjeljom po pola sata uz jutarnju kavu i to samo Crash Bandicoot jer je zabavno zabavljat ženu koja se smije dok Crasheve šlape lete zrakom jer je igrač promašio skok.

Njoj je navedeno zabavno i nekad je igrala i Spyro i Crash. Ugovor s Tele2 bi ionako produžili pa je ovo bilo za nevelike novce dobit BR player i igraću konzolu.

Od naslova koje bih igrao - X-com i Civilization, Clancyjevo ono što se igra u sezonama (Division?) i nešto EA sportsko, najvjerojatnije NHL. Ništa navedeno ne izlazi u bundleu, multiplayer online mi nije interesantan jer nemam vremena ni živaca za to.

Pratim što je na akcijama za online kupnju, što "izlazi" i skupa s njom komentiram - bože, pa nemaš što igrat.

No ok, mi smo ekipa koja je igrala Lucas Arts point & click avanture, 8bitne arkade (Turbo Out Run? Pang? Operation Wolf? Moon buggy?) i Manic Miner te Blue max i Zaxxon.


That said...

mislim da je sirova snaga tu manje bitna i da Sony jednostavno nema pravu konkurenciju - od izgrađene baze igrača, servisa za distribuciju do ugovora sa proizvođačima igara - sve su pokrili dovoljno široko i dobro da čak ni nekakav "ekskluzivni naslov" kojeg nema nigdje drugo neće dovesti do masovne bježanije na XBOX ili nešto drugo osim Sonyja.

Nintendo Wii je super zabavna konzola ali njega više "nema na tržištu".
Ručne konzole su umrle sa "Gameboy"-em i pojavom snažnih pametnih mobitela
VR i AR? Hrpa relativno skupe i prilično nespretne skalamerije uz ograničen broj naslova.

Klinci / igrači su drugačiji i kompetitivniji - imaš turnire koji su biznis a ne zabava. Igrivost novih naslova je sve lošija, a grafika sve bolja, konzole i igre sve skuplje. I sve više toga "trebaš" za jednaku količinu zabave (od brzog interneta do nekakvog plaćenog in-game dodatka ili pretplate).
14.06.2020 | 13:46
Daddo kaže:

No ok, mi smo ekipa koja je igrala Lucas Arts point & click avanture, 8bitne arkade (Turbo Out Run? Pang? Operation Wolf? Moon buggy?) i Manic Miner te Blue max i Zaxxon.


Ja sam otprilike kao i ti, mogu vam preporuciti Wattam, potpuno psihodelicno iskustvo, smijat cete se do suza uz nula stresa.

15.06.2020 | 07:41
U vrijeme kad je izasla PS4 nisam se mogao odluciti koju konzolu da uzmem pa sam logicno kupio obje u USA

Vise mi se svidio Xbox radi svojih media center sposobnosti i puno boljeg gamepada. Ali sam onda skuzio da niko nema Xbox od mojih prijatelja vec svi furaju PS4, pa sam ga prodao.

Sada cu kupiti PS5 prvi dan cim izadje. Bila 400e ili 500 ili 700e, meni stvarno ne pravi razliku, jer rok eksploatacije tih konzola je 6-7 godina. Smijesna je to cijena za taj vremenski period.

Negativno mi je samo sto ce ponovno imati male hard diskove unutra (ovaj put SSD doduse), pa cu morati kemijati sa storage (kao sto me moj MBP vec opasno nervira, jer stalno moram nesto brisati).

Radujem se da cu kupiti in novi TV, jer vjerovali ili ne ja 4K TV nemam. Jos uvijek sam na HD
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 34 minuta
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata
  • Bertone: Ma znam, ali tko će to čitati :(
  • smayoo: Svatko je slobodan otvoriti kakvu god želi temu koja ne krši opća pravila. Zar je uredništvo krivo što vi, članovi, pokazujete 25 puta veći interes za političke teme, nego za stručne? :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO