bežični HDMI
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

bežični HDMI


31.10.2023 | 16:16
Nakon rješavanja brojnih prioritetnijih stvari, došlo nam je na red sobu za sastanke opremiti velikim ekranom. Iz raznih razloga preferiram rješenje s bežičnim prijenosom HDMI signala između stola za sastanke i velikog ekrana na zidu. Kabel nikako nije opcija. Financijski, nažalost nije nam opcija niti neko (zaista odlično) profesionalno rješenje kao što su Barco ekrani. Ono što imamo je, de facto, TV na zidu i treba nam upotrebljiv bežični HDMI, recimo - adapter. Naravno, takav da radi s Macom i da je razumne kvalitete (ne treba neka divlja rezolucija, 1920x1080 je najviše što ćemo ikad koristiti, ali da slika ne trza i ne kasni). Čak ni audio nije bitan.

Ima li tko kakva iskustva i preporuke?
31.10.2023 | 16:39
Čekaj čekaj smayoo, što ne valja airplayu? Ili appletv spojen na ekran pa opet airplay.
31.10.2023 | 16:52
Ima PC, ali ne smije priznati

Barco ClickShare?
Recimo C-10
31.10.2023 | 17:31
kupus kaže:
Čekaj čekaj smayoo, što ne valja airplayu? Ili appletv spojen na ekran pa opet airplay.


Nepouzdano je. Radi uglavnom, osim kad ne radi Na primjer, imaš Mac s malo starijim OSom (recimo, u ovom času, s Catalinom) i - jednostavno neće. I tome slično.

Također, nekad bude na sastanku i gost koji nema Mac.
31.10.2023 | 17:32
Borisone kaže:
Ima PC, ali ne smije priznati

Barco ClickShare?
Recimo C-10


Barco radi super. Nisam bio svjestan da se taj set može kupiti posebno (bez Barco ekrana). Hvala!
31.10.2023 | 19:20
a ovako nesto?
axGear 5Ghz WiFi Wireless Dongle HDMI Mini Extender With Transmitter and Receiver
Prilozi:
31.10.2023 | 19:51
Koristio si ili si samo nagooglao? Dobava iz USA ili Kanade pa još na firmu znatno je kompliciranija (i skuplja, radi besmisleno visoke cijene dostave) od kupovine odnekud iz EU. Ne bih se u to upuštao tek da bih shvatio kako uređaj ne radi kako treba.
31.10.2023 | 23:17
nisam ,samo sam predlozio...
01.11.2023 | 10:34
Hvala ti, u svakom slučaju! Da se može naručiti iz npr. Njemačke, za par eura poštarine, vjerojatno i bih, pa pod cijenu da ne budem zadovoljan pa prodam nekom s nižim kriterijima.
01.11.2023 | 11:23
Ako između stola za sastanke i TV-a na zidu imate provučen ethernet kabel, jedna od opcija je korištenje HDMI ethernet extendera,

nešto poput ovoga:

Aten VE800A

To pouzdano radi (znam iz iskustva).

Što se tiče bežičnog povezivanja, nekad davno (prije 20-ak godina) sam imao uređaj koji je slao sliku, ton (sa SCART-a) i komande daljinskog upravljača, sa satelitskog prijemnika, bežično na TV u drugoj prostoriji (udaljenost cca 10 m) i to je radilo zadivljujuće dobro, i pouzdano. Ali to je daleka prošlost.

Koliko vidim, danas ima sličnih prijemnika/predajnika za HDMI, npr:

Doando wireless HDMI

ili:

Ugreen wireless HDMI

, ali sa njima nemam nikakvih iskustava, mada bi se, prema broju recenzija, i odnosu recenzija sa 5 zvjezdica u odnosu na ostale (za ovaj model sa njemačjog Amazona) dalo zaključiti da to ipak radi.
01.11.2023 | 14:47
Kabel nam, nažalost nikako nije izvediv. Ni ethernet, niti ikoji drugi.

Pozitivnim "korisničkim" reviewima s Amazona, u principu, ne vjerujem jer Amazon ne provodi nikakvu kontrolu, a osobno sam upoznao ljude koji za novac pišu pozitivne reviewe po narudžbi. Još kad ideš pročitati tu nekolicinu negativnih, skužiš iz popratnog komentara da se radi o korisniku koji je razočaran jer temeljna funkcionalnost nije zadovoljena, a masa pozitivnih je samo 5 zvjezdica uz nikakav ili šuplji komentar (tipa "Awesome product!") pa se upitaš kako netko može biti oduševljen (5 zvjezdica) npr. stolnim bežičnim stalkom punjačem za iPhone koji je prelagan pa se prevrće kad staviš telefon na njega.
01.11.2023 | 17:15
Slažem se da review-i na Amazonu (i općenito) nisu previše pouzdan faktor u procjeni koliko je neki proizvod dobar, ali ovdje se radi o prilično drastičnoj razlici između 5-ice i ostalih ocjena, i vrlo malom broju 1 2 i 3-ca.

Koliko sam vidio pritužbe se odnose uglavnom na relativno mali domet (radi samo unutar iste prostorije), zahtjev za 2A(mpera) USB priključkom (što za starije uređaji znači da je potrebno dodatno USB napajanje, i (pre)velikim fizičkim dimenzijama.

Ako je bežična veza jedina mogućnost povezivanja, onda ti ne preostaje ništa drugo nego odabrati ovo ili nešto slično, i nadati se da će raditi.

Znam dosta ekipa koje rade u organizaciji kongresa, i još nikog od njih nisam vidio da koristi neki uređaj za bežični prijenos slike, uvijek isključivo kabel (i ako je ikako moguće, da nije HDMI, zbog krhkosti priključka), što bi moglo značiti da takvi uređaji ili ne postoje, ili su previše skupi, a oni jeftiniji ne rade dovoljno pouzdano.
01.11.2023 | 19:37
Pa, da se radi o profesionalnoj organizaciji kongresa, ne bih ni ja razmatrao ništa osim kabela, pa makar kabel položili po podu pa pokrili nagaznom kanalicom. Ali za povremeno korištenje u sobi za sastanke svakodnevno spoticanje preko kabela radi korištenja nekoliko puta u mjesec dana nikako nije rješenje.
Na kraju će svakako biti takvo što kao što si i ti pronašao, ali zato sam i napisao post ovdje da čujem ima li tko konkretna iskustva. S Barcom imam osobna (odlična) iskustva, a nisam znao da imaju rješenje za bilo koji ekran (mislio sam da imaju samo za svoje) pa mi je to svakako prvi izbor, samo da uspijem doći do ponude...

EDIT:
Tim više što Barco ne traži HDMI izlaz na kompu, samo USB
02.11.2023 | 14:33
Borisone kaže:
Barco ClickShare?
Recimo C-10


Za eventualnu informaciju nekom drugom tko se zainteresira, dobio sam ponudu od redovnog hrvatskog resellera (kojima je moj upit proslijedio AVC, službeni distributer) - 1260€ + PDV

Ajoj... očito nije to mom scenariju namijenjeno...
02.11.2023 | 16:32
Možda sam ja staromodan, ali koji je problem povremeno od stola za sastanke do TV-a razmotati par metara HDMI kabla?
02.11.2023 | 18:57
Ogroman i neprihvatljiv. Do sad mi se u životu, u sličnim scenarijima, četiri puta dogodilo da ljudi zapnu nogom za taj kabel i naprave rusvaj i štetu (laptop sleti na pod, kava se isprolijeva po svemu itd.). I to USPRKOS upozorenju "pazi kabel".

EDIT:
A da ne spominjem da se uvijek nađe neki laptop koji jednostavno ne uspijeva detektirati vanjski display kad je kabel dulji od metra.
02.11.2023 | 21:20
Smayo, nemam osobno iskustva, ali ako kupijes novi tv, vecina ih podrzava Miracast protokol, takodjer i Windowsi. Dodatno, pristekaj ATV, i rijesio si i Macove.
Mislim cak i da ima Miracast dongle za kupiti…


Edit:
CATALINA je ipak staari OS, i za sluzbene svrhe, daj, apgrejdaj!
27.12.2023 | 19:45
Evo koje smo rješenje na kraju primijenili...
www.purelink.de/en/signal-extenders/wire...er-set-with-byod-30m
Dobili smo B2B ponudu i nabavili direktno od njih, za 160€ skupa s dostavom.

Prijemnik (RX) ima HDMI i VGA+audio izlaze, ne mogu se koristiti oba istodobno, nego ili HDMI, ili VGA+audio. Treba vlastito napajanje preko USB-C utičnice (ne može se napajati s HDMI porta od TVa/monitora).

Izvor prijemniku može biti predajnik koji dolazi u paketu, ili AirPlay/Miracast uređaj.

Predajnik (TX) se napaja iz HDMI porta ako mu ovaj daje dovoljno struje, a može se i dodatno napojiti preko svoje USB-C utičnice (u paketu je i USB-A/USB-C kabel za napajanje s računala na koje se priključuje). MBP 16" 2019 preko putnog OWC USB-C docka (OWCTCDK6P2SG) radi s TXom "od prve" i bez potrebe za dodatnim napajanjem TXa (dobiva dovoljno struje iz HDMI porta na OWC docku). Lenovo all-in-one stolno računalo ne daje dovoljno struje na HDMI portu, treba TX dodatno napajati s USB porta.

To s njegovim vlastitim TXom radi OK, ali primjetan je lag koji nije problem s nekom prezentacijom (PowerPoint / Keynote), ali je otežano kretanje i upravljanje, osobito u CAD aplikacijama, ali i sa spreadsheetovima je kilavo. Lag je manji kad se podešenje za taj vanjski display spusti sa 1080p 60Hz na 30Hz, ali i dalje smeta.

AirPlay radi bolje, ali je uređaj glupo, tj. limitirano zamišljen. Da bi se prikazao sadržaj s AirPlay izvora (iPhonea ili Maca), taj se izvor mora spojiti na wifi mrežu samog RX-a (RX se ne može spojiti na uredsku wifi mrežu) i onda AirPlay radi fino, samo što izvor s kojeg se prikazuje - nema internetsku vezu .

Još uvijek se natežem s njihovom podrškom, vidjet ćemo što će biti... Vjerojatno ga nećemo vraćati, to jest - nećemo ga vraćati ako nam omoguće neko tehničko tweakanje ili pošalju neki firmware upgrade. Podršku moram pohvaliti, promptni su u odgovorima.
28.12.2023 | 19:12
Hvala za update. Držim fige da uspijete zajedno poboljšati korisničko iskustvo.

No, I dalje ti savjetujem da barem probaš kombinaciju Apple TV spojen na TV na zidu i Lan kabelom na mrežu.

Time si riješio sve one koji koriste OS X i iOS. Vjeruj mi, kad probaš, sve drugo će ti se činiti nedovoljno dobro.

U ovoj kombinaciji, jednostavno lag nije primjetan, sve radi instantno brzo s 2 klika, i ja ti na svom primjeru mogu potvrditi da se još nije dogodilo da se nije htjelo spojiti. Ama baš svaki puta je odprve radilo. I na Monterey i sad na Sonomi.

Na jednom HDMI portu, ako već sad imaš ovaj uređaj, OK, ali daj barem kao dodatak na drugom HDMI portu isprobaj ovu kombinaciju sa ATV. Ako i ne budeš zadovoljan, smatraj to "nepredvišenim izdatkom" i prodaj nekome ATV s popustom.
28.12.2023 | 20:10
Hvala ti na dobronamjernom savjetu. Neću ga primijeniti.
28.12.2023 | 20:34
Kad sam tražio bežićni HDMI, kako je i naslov teme, poslali su me u Vrapče...mada i tamo ima pametne raje, pa bi mogao od njih pokupiti koji savjet

Nešto drugo mi pada na pamet. Vjerojatno ideš po Hr. a koliko znam cijela Hr je pokrivena bar s 4 G, ako ne i 5G signalom. Vjerojatno imaš neki takav paket na mobitelu, pa napraviš konekciju i s te mreže možeš komotno šerati 1920* 1080 s wi fi. Ili sam nešto propustio, priznajem da nisam cijelu temu pročitao.
28.12.2023 | 23:00
5G po Hrvatskoj nisam još vidio (ako si u pokretu, možda ima mjestimično po biranim lokacijama u ZG, RI, ST i OS). 4G prestane čim se makneš iz većih gradova. U mom selu, kad je dobar dan , nema ni stabilnog 3G (podrška za starije generacije je ukinuta uglavnom) pa me ljudi ne mogu nazvati niti na voice, osim ako sam izašao na sjeveroistočni balkon. Kad je loš dan, mreža je malo jača pa me ljudi zovu. Ali od interneta opet ništa.
U Gorskom kotaru, na primjer, 3G iščezava čim se odmakneš od A6 autoceste.
29.12.2023 | 09:14
Imaš pravo Smayoo.. mislio sam da je 5G dobrano pokriveno kad ono, figa!

www.a1.hr/karta-pokrivenosti

www.hrvatskitelekom.hr/karte-pokrivenosti

telemach.hr/podrska/mobilna-telefonija/t...-podrska/pokrivenost
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 31 minuta
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO