printer - preporuka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

printer - preporuka


23.04.2013 | 21:57
najme neki dan me napustio vjeran drug, cannon koji je odradio nekih 15 godina svakodnevnog printanja.
boje mi ne trebaju, kao ni fensi ekrani, wi-fi itd.
dimenzije sto manje moguce jer sam u radnji limitiran sa prostorom.
brzina ispisa nije od velike vaznosti.
dnevno stampam cca 20 stranica.
nije na odmet da za odabrani printer postoje zamjenske tinte/toner koji ce biti jeftiniji od originala.

za sada sam nasao ovaj samsung ali nije bas tako tako mali.
mozda neki manji ink-jet?
23.04.2013 | 22:33
Sa Samsunzima je (kad sam zadnji put provjeravao) upravo bio taj problem cijene i dobavljivosti tinte / tonera. No, kompaktnije od lasera, nego to što radi Samsung nećeš naći. A i podrška za Mac im je dobra.
Inkjetovi su deklarativno manji, ali kad ga rasklopiš i umetneš listove papira, imaš skoro isti desk footprint. Jedino ako ćeš uzeti onaj portable od HP-a, samo taj je jedno 8x skuplji od normalnog ink jeta, a tim tempom korištenja (20 stanica dnevno) ubit ćeš ga prije nego ti izađe garancija...
23.04.2013 | 23:15
je, vidio sam da se za HP dade naci zamjenski toner za cca 150kn, a zamjenski za samsung (kojeg nije bilo na stanju) cca 300kn.
printer ide na winse, zaboravih reci. ali printer je dosta veci kao sto kazes.

mogu ja ubacivati list u printer svaki puta kada mi treba, nije mi to frka. opcija da mi stalno stoji 50 listova unutra mi se ne svidja jer mi nepotrebno jede prostor.
23.04.2013 | 23:51
osobno imam HP P1102W (wifi/b/w laser) i super sam zadovoljan. Ima Air print support i radi odlično. Ne zauzima puno mjesta i za njega se također mogu naći zamjenski toneri.

HP P1102W - goo.gl/kIjjb
24.04.2013 | 01:02
Evo baš danas kupio ovaj... Zasad radi bez problema, WIFI, Airprint...

www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_41...mp;products_id=12330
24.04.2013 | 01:10
thx, ali ovo je u boji a fakat mi ne treba... bojim se da cu samo imati komplikacije sa time. tipa glave boje se zastopaju jer ih ne koristim, ili printer ne zeli printati crnom ako nisu i boje pune itd.
ovaj HP laser sam danas gledao u netcomu ali je prilicno velik (u odnosu na ono sto sam si zamislio).

fakat stoji kada se kaze da je navike najteze promijeniti. lutao sam sa starim printerom u narucju ko sa ranjenim psom, i uzaludno trazio majstore po gradu koji bi ga mogli popraviti.
24.04.2013 | 09:33
Sumnjam da itko još proizvodi ink jet printer koji nije u boji.

Inače, svaki color printer ima režim da troši color patrone za tiskanje crne ako ti je crne nestalo.

Međutim, siguran sam da bi tebi puno bolji izbor bio laser. Samo ako nađeš mjesta za njega.
24.04.2013 | 14:17
@kinsif, ja imam taj printer koji si linkao u prvom postu i jako sam zadovoljan. Korisim ga za studentske potrebe, printanje raznih skripti, prezentacija i slično. Novi toner košta oko 500 kuna za ispis 1500 stranica.
24.04.2013 | 15:43
kinsif kaže:
fakat stoji kada se kaze da je navike najteze promijeniti. lutao sam sa starim printerom u narucju ko sa ranjenim psom, i uzaludno trazio majstore po gradu koji bi ga mogli popraviti.


Vidi u Retonu.
Poslovnica Rijeka/Bulevar oslobođenja 27a
tel: 051/296 731, mob: 091/2961 022, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
A kod njih možeš dogovoriti i najam printera. Oni ti dofuraju printer a ti plaćaš toner kojeg moraš kod njih uzimati.
24.04.2013 | 18:23
smayoo kaže:
Sumnjam da itko još proizvodi ink jet printer koji nije u boji.

Inače, svaki color printer ima režim da troši color patrone za tiskanje crne ako ti je crne nestalo.

Međutim, siguran sam da bi tebi puno bolji izbor bio laser. Samo ako nađeš mjesta za njega.


Epson ih radi: www.epson.com/cgi-bin/Store/jsp/Product....s&sku=C11CC82201
24.04.2013 | 18:31
Fakat...
No, gledam što nudi Epson u HR, to su samo one heavy duty mrcine. Ovog ne nalazim.
24.04.2013 | 18:52
Ovo je nešto što mi je visoko na listo prioriteta:

www.epson.hr/hr/hr/viewcon/corporatesite...units/overview/11398
24.04.2013 | 20:35
Canon iP7250... mislim da ima naprijed ulaganje i izlaganje ako ti nije problem .. mislim da košta oko 750 kn i ima mislim air print.. znaš kako su oni kompatibilni s Macom, ne moram ti govorit.
25.04.2013 | 11:20
Ja takodjer imam HP P1102W, laserski je, eto ima i wifi koji ti ne treba, ali meni sluzi sjajno; u spavacoj sobi je na mjestu na kojem mi dijete ne moze do njega, printam sa iMaca, Ipada, iPhona, sony laptopa....

pozdrav
15.09.2018 | 16:31
Da dignem malo temu iz mrtvih
Jel ima tko iskustva s Epsonovim CISS pisačima? Konkretno, zanima me L850. Kakva su vaša iskustva s pisačima, što koristite? Pretpostavljam da su se stvari promijenile u zadnjih 5 godina
Pisač bi koristio uglavnom za ispis faktura i (povremeno) printanje ilustracija/fotki budući da se bavim dizajnom/fotografijom uz tu i tamo neki scan.
24.09.2018 | 10:46
Khm, khm, ima koga?
Okej, ne mora biti epson, samo me zanima jel ima preporuka za dobar multifunkcijski uređaj.
Imam dobra iskustva s Oki color laserima, ali nije mi to za po doma. Što se tiče inkjeta, davno sam imao Canona IP4000 i bio je super dok nije glava otišla, ali boje su bile preskupe. Glava je otišla od jeftinih zamjenskih, zato mi se sada sviđa CISS kod Epsona.
24.09.2018 | 11:49
Ako mene pitaš, ink jet tehnologija je pušiona, barem za moje potrebe, čak i kad bi gledao samo one kućne posebno. To jedino funkcionira ako imaš stabilan, ujednačen, a MALI ritam printanja. Znači nekoliko listova dnevno. Tako da se nikad ne zasuši glava. Ako printaš kampanjski, pa još veće količine odjednom, em je sporo, em otisak postane šugav kad printaš puno odjednom, i još ti je uvijek rizik je li se glava zasušila otkad si zadnji put printao. Onda još tinta bude besmisleno skupa....
Dobro, s ovim zadnjim VALJDA taj CISS pomaže.
Koliko tih faktura imaš dnevno? Ako ti je to potreba - c/b fakture svaki dan i ponekad neka ilustracija ili fotka, ja bi na tvom mjestu kupio mali kompaktni kućni c/b laser za 500 kn, a kolor otiske bi plaćao by print u svojoj omiljenoj foto radnji ili kopirnici/printaonici.
  • Daddo
  • Posjetitelj
24.09.2018 | 13:04
+1 na Smayin post.

Epsonov CISS je odlična (i jeftina po cijeni stranice ispisa) stvar, ali nije za fakture. Dodatno, ispis fotki traži i malo drugačiju i skuplju vrstu papira.

Mali kompaktni c/b laser zamijeni multifunkcijskim cb mrežnim, razlika u cijeni nije velika (HP ima modele od 1000 kn, zamjenski toner za 1600 stranica je 200 kn).
24.09.2018 | 22:05
L850 je pisač s 6 tinti i kao takav je više za fotografije.
Postoje oni s 4 tinte i ispis im je jeftiniji od lasera koji odlaze u prošlost.
Tintni pisači su kvalitetom, a i brzinom ispisa izjednačeni s laserima.
Ako se uspoređuje laser u boji i tintni pisač, gotovo sve je na strani tintnog, malnji, manje struje guta, jeftiniji otisak s CISS tehnologijom, kvaitetniji otisak, dugotrajniji otisak.
Ne znam kako bi faktura trebala izgledati i uz koju djelatnost je vezana, ali mislim kako logo firme nije crno-bijeli pogotovo što navodiš dizajn/fotografija.
Ovisno od kuda si i što radiš, bolje je sam printati fotografije jer u studiu (kako kome) im se fućka za profile. Promjene papir, a profil je generički i onda "vuće" fotka na jednu boju.

Moja preporuka jer da odvojiš printer i skener jer jedno od to dvoje bude uvijek prosječno. Imaš CanoScan F seriju.
24.09.2018 | 22:51
zabac kaže:
Tintni pisači su kvalitetom, a i brzinom ispisa izjednačeni s laserima.


Nisam nešto duboko i detaljno pratio ovo područje, ali tvoja mi izjava zvuči posve nadrealno. Ono... s obzirom da nisam nikakve droge uzimao, pa čak ni alkohola, ne ljuti se što te pitam - da nisi slučajno ti?

No, ajde zaozbiljno... Zadnji put kad sam koristio inkjet drekec u rangu cijene <1000kn, kvaliteta otiska je, čak i u najsporijem ispisu, bila vidno lošija od lasera u istom cjenovnom rangu. Osim što je, naravno, inkjet bio u boji, a laser u tom cjenovnom rangu - nije.

Pričam o printanju nacrta i teksta. Povremene fotografije su popratne ilustracije uz tekst i nisu bitne. Za fotografije bi se mogao složiti da inkjet daje vjerniji otisak od kolor lasera (pri čemu se ne hvatam izraza "kvalitetniji" jer ne znam što on sve obuhvaća - meni osobno "kvalitetan otisak" ne smije biti osjetljiv na vodu, niti bi se smjelo dogoditi da se dvije isprintane površine naslonjene jedna na drugu - zalijepe međusobno).

Inkjet koji nije u tom cjenovnom rangu, a da sam ga nedavno koristio je Canon imagePrograf. Naravno, ne da sam ga kupio, nego na njega dajem plotati nacrte velikog formata. Nema priče o kvaliteti, kvaliteta je super. Brzina je relativno nebitna na te formate, ali nije ni ona loša. U tim formatima lasera ni nema tako da su bilo kakve usporedbe dalje - bespredmetne.

E, sad, kažeš ti, da u rangu onog što ja npr. koristim - Canon imageRunner - ima nešto u inkjet tehnologiji što je jednako kvalitetno *I* jednako brzo?

Pričamo, dakle, o stroju koji po deklaraciji pljuje 45 jednostanih A4 kolor listova u minuti, a po mom vlastitom iskustvu stabilno održava 28 dvostrano otisnutih A4 kolor listova u minuti, odnosno nekih 30-31 jednostrani A3 kolor list u minuti.

Prihvaćam da to nije svakom potrebno (nama u poslu svakako jest - samo da se sjetim kad smo za ACI krenuli printati projekte za 20 marina x 2 mape x 4 primjerka x u prosjeku 80 listova...), ali tvoja je izjava bila sasvim uopćena ("Tintni pisači su kvalitetom, a i brzinom ispisa izjednačeni s laserima.") pa pretpostvljam da možeš imenovati barem jedan inkjet printer koji je u tom rangu brzine *I* kvalitete istodobno (dakle, ne ono - može kvalitetno, ako printa jedan list 5 minuta, a može brzo ako ti ne smeta što je otisak smeće).

Ako se uspoređuje laser u boji i tintni pisač, gotovo sve je na strani tintnog, malnji, manje struje guta, jeftiniji otisak s CISS tehnologijom, kvaitetniji otisak, dugotrajniji otisak.


Evo, molim jedan konkretan primjer. Proizvođač i model printera koji ima kvalitetniji i jeftiniji otisak (istovremeno! dakle, printam isključivo visokom kvalitetom i pratim potrošnju u takvom režimu korištenja), a brzina mu je tu negdje, možda malo (recimo, do 15%) manja od Canon imageRunner Advance 5045. A3 format.

Ne znam kako bi faktura trebala izgledati i uz koju djelatnost je vezana, ali mislim kako logo firme nije crno-bijeli pogotovo što navodiš dizajn/fotografija.


Slažem se da nekom izgled fakture može biti bitan. To je vjerojatno firma koja izdaje ne više od 100 faktura godišnje. Ako se radi o nekom tko ih izdaje 100 mjesečno ili 100 dnevno, prioriteti su sigurno brzina i cijena ispisa.

Ovisno od kuda si i što radiš, bolje je sam printati fotografije jer u studiu (kako kome) im se fućka za profile. Promjene papir, a profil je generički i onda "vuće" fotka na jednu boju.


O ovom zaista ne znam dovoljno da se upuštam dalje. Ne znam koji su kriteriji kvalitete nekom tko se fotografijom bavi tako ozbiljno kao ti. Meni su fotografije koje izrađuje Foto Kurti u Rijeci - super, u odnosu na ono što vidim na digitalnoj slici, naravno. Nisam nikad primjetio da otisak vuče na neku boju (osim ako sama slika ne vuče, a i takve bi stvari obično popravili usput, skupa s korekcijom ekspozicije, koliko bi se dalo).

Moja preporuka jer da odvojiš printer i skener jer jedno od to dvoje bude uvijek prosječno. Imaš CanoScan F seriju.


Pod pretpostavkom, naravno, da te prosječno ne zadovoljava. Ne mora svakome sve biti vrhunsko. Samo ono što mu je važno, zar ne?
25.09.2018 | 00:06
zoranowsky kaže:
Da dignem malo temu iz mrtvih
Jel ima tko iskustva s Epsonovim CISS pisačima? Konkretno, zanima me L850. Kakva su vaša iskustva s pisačima, što koristite? Pretpostavljam da su se stvari promijenile u zadnjih 5 godina
Pisač bi koristio uglavnom za ispis faktura i (povremeno) printanje ilustracija/fotki budući da se bavim dizajnom/fotografijom uz tu i tamo neki scan.


Baš nešto radim s jednim Epson dilerom... Ako hoćeš, mogu se malo detaljnije raspitati o printerima.
Možda tebi i ne treba L850 jer on je više za fotografije, a manje za fakture. Možda bi ti bilo bolje da uzmeš neki jeftiniji printer ako fotke printaš povremeno, a fakture češće.

Ja si isto namjeravam uzeti jedan printer i možda su mi zahtjevi slični tvojima; više uredskog ispisa, a tu-i-tamo i koja fotka.
Fora je s ovim printerima što su im tinte nadopunjive, a cijena ispisa je zbilja mala.
Nedavno sam dobio i podatak: Za 5 kuna možeš ispisati više od 345 stranica u C/B ili 175 stranica u boji.
Baš ću pitati kakva su iskustva sa začepljenjem mlaznica ako se printer ne koristi neko vrijeme.
Zadnji printer sam si kupio kad sam shvatio da mi je jeftinije kupiti cijeli printer/skener nego nove boje. Isto tako mi je već pun kufer kupovanja "zamjenskih" boja jer potrošim pola punjenja samo na čišćenje glava.
25.09.2018 | 06:00
Možda ovako nešto
25.09.2018 | 06:28
Pa da. Ziher je na to Žabac mislio kad je napisao da tintni printeri manje struje troše i manje mjesta zauzimaju od laserskih. Baš bi si uzeo jedan za po doma, samo mi mora kolega građevinar najprije napraviti statički proračun da vidim da li mi betonska deka od kuće ima dovoljnu nosivost...
25.09.2018 | 06:42
Ovako nešto.
25.09.2018 | 06:43
Nisam zahtjevan po pitanju brzine, dakle to mi nije kritično. Dobro sam upoznat s razlikama između ink-jet-a i lasera. Bojim se da ako uzmem c/b laser ne dođe neka situacija gdje ću se češati po glavi
Upravo zbog fotki mi je zanimljiv taj L850, jer dosta fotkam, a nekada mi se ne da baš ići do studia razvijati par fotki, eventualno ako mi se nagomila filmova za skeniranje. Možda sam previše naglasio fakture, htio sam reći da neću printati non stop, već par puta tjedno.
Malo zazirem od HP-a, dosta business modela ima ispis dokumenata ok kvalitete, ali želim ipak malo kvalitetniji stroj.
Zabac, scanner mi nije bitan, osim za dokumente. Filmove skeniram s fotoaparatom i macro objektivom, za to me ne zadovoljava ništa osim eventualno nekog Reflecta scannera.
Gjuroo, daj se raspitaj, zanimaju me informacije.
25.09.2018 | 06:50
zabac kaže:
Ovo je nešto što mi je visoko na listo prioriteta:

www.epson.hr/hr/hr/viewcon/corporatesite...units/overview/11398


Ovo je dobro pravo! Koliko košta tinta za napuniti?
25.09.2018 | 07:32
zabac kaže:


Evo, dobio sam svoju porciju novih informacija za danas. Hvala, Žabac. U kvalitetu Epsona ne sumnjam, a da imaju model ovakvih performansi, nisam imao pojma.

Naravno, da me zanimalo, doznao bih, ali više me čudi što rade oni koji bi tu opremu trebali promovirati i prodavati? Žabac radi njihov posao puno bolje od njih.

Koja je cijena takvog modela u odnosu na laserski? Nudi li to netko u najam?
25.09.2018 | 08:47
Oko 9.000 funti i služi za velike firme.
NIje poanta u tome, poanta je u smjeru u kojemu ide inkjet tehnologija.
Canon imageRunner Advanced 5045C, koliko je koštao novi (ilil koliko košta novi)?

ZA najam nemam pojma.
25.09.2018 | 10:38
Čuj, mi definitivno nismo velika firma, ali imamo takav printer u najmu jer se takvim poslom bavimo. Cijena je negdje u istom redu veličine. Rekao bih da se novi iRAC5045 (ili ekvivalent) vrti oko 50.000 Kn. Ako je cijena ispisa zaista bitno niža, a cijena servisa (redovnog i izvanrednog) nije bitno viša onda bi mogao biti najam povoljniji usprkos višoj cijeni, a manja potrošnja struje bi onda nama kao unajmljivaču bila dodatna (ne toliko bitna) ušteda. Vjerojatno bi veća korist bila da nam ne pregrijava prostor u toplom dijelu godine.
25.09.2018 | 14:34
zoranowsky kaže:

Upravo zbog fotki mi je zanimljiv taj L850, jer dosta fotkam, a nekada mi se ne da baš ići do studia razvijati par fotki, eventualno ako mi se nagomila filmova za skeniranje. Možda sam previše naglasio fakture, htio sam reći da neću printati non stop, već par puta tjedno.
.


Ako ćeš redovno printati onda su ovi CISS printeri dobri i povoljni. Brzina im nije vrlina a jedina, po meni, mana to da ako stoje više od dva - tri tjedna velika je vjerojatnost da će se neka mlaznica na glavi za ispis osušiti. To se se original tintama koje su stvarno povoljne vrlo uspješno rješava ali je tlaka jer proces traje neko vrijeme. Ako ne prođe sa nekoliko uzastopnih čišćenja glave, problem priznaju u jamstvu koje je za neke modele, uz registraciju, do tri godine.

I da, uz origanl tinte i kvalitetan papir ne moraš brinuti za trajnost, kvalitetu i (ovisi o vrsti papira) vodootpornost ispisa.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 48 minuta
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, amsterdamxxx, dpasaric, Maxxy, Riba, Anonimci (550)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO