Uskoro iTunes kod nas
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Uskoro iTunes kod nas


24.04.2013 | 21:40
Ne može, moj gramofon je bolji i manje dere ploče pa ja imam pravo prvenstva!
24.04.2013 | 22:08
Svi koji su zainteresovani za LP-ie i CD-e slobodno me kontaktirajte preko PP,provjerim da li imam plocu ili CD koji trazite na stanju.Sto se tice nosaca zvuka svi su odlicno ocuvani,slike saljem po potrebi.Sto se tice muzickih pravaca imam sve osim tadasnje narodne muzike,znaci od Porodicne mnufakture crnog hljeba preko Neca Falk do Lacnog Franza.

Cisto da nebi isli dalje u Off,slike ploca i cd-a sam postavio vise iz sale,tako da sve ide u privatne poruke
25.04.2013 | 12:54
eh, ja rasprodao ploče preko njuškala prošlih godina, nije mi palo na pamet pitati ovdje, a sve domaće rock legende bile.

Šteta što itunes ne nudi glazbu u nekom lossless formatu, kao neki drugi online dućani. Kad se već kupuje da bude što bolje pa se lako kompresira kasnije ako je preveliko.

Zanimljivo kako croatia records na webu uz pjevače stavlja link na itunes američki store, pa da vas pitam - smatra li se kupnja na tom store-u legalna u HR? Recimo, radim kao DJ, dođe Drž. Inspektorat, između ostalog provjerava legalnost glazbe, ja kažem kupio glazbu na US store-u, hoće li to biti legalno ili ne, s obzirom da je licenciranje rađeno teritorijalno po državama?

I kako dokažem legalnost - potvrde s itunes storea, mailove? Zna li netko više?
25.04.2013 | 18:23
scarface32 kaže:
Ja stvarno ne kontam koji ce vam urac itunes? to ce hrvati kupovati pjesme i placati filmove poerd torrenta? hahahahahahahaha


Kako je rekao već netko, dok smo bili mlađi nije nam bilo stalo do legalnosti, kad ostariš, shvatiš da je to sve ipak nečiji trud i vrijeme, i želiš mu da i dalje radi stvari koje te vesele, ergo - platit ćeš.
A jadnici koji nemaju za ono što vole, ali imaju za cugu, cigarete i kladionicu, to je šljam i ostat će šljam, ne sekiram se.
25.04.2013 | 18:26
Ako mozes kupiti u Italiji CD i legalno ga pustati, tada bi i ovo moralo raditi. Pa zar ti kao DJ koji pustas muziku u nekom klubu javno ne moras ZAMP-u nista placati ili to organizator radi?
25.04.2013 | 19:14
Vanjuška kaže:
scarface32 kaže:
Ja stvarno ne kontam koji ce vam urac itunes? to ce hrvati kupovati pjesme i placati filmove poerd torrenta? hahahahahahahaha


Kako je rekao već netko, dok smo bili mlađi nije nam bilo stalo do legalnosti, kad ostariš, shvatiš da je to sve ipak nečiji trud i vrijeme, i želiš mu da i dalje radi stvari koje te vesele, ergo - platit ćeš.
A jadnici koji nemaju za ono što vole, ali imaju za cugu, cigarete i kladionicu, to je šljam i ostat će šljam, ne sekiram se.



Nisu to jadnici nego znaju ljudi ekonomisati. Da se moze cuga ,cidare i kladionica uzimati preko torenta sumnjam da bi i jedna prodavnica u plusu poslovala. I da ja sam stariji, i iskreno ne pada mi na pamet platiti pjesmu ili film. Programe placam redovno, i cak sam izdasan u vezi toga. A i cd-ova i dvd-ova sam se nakupovao. i Onda na kraju skontam koji sam glupan bio. Sve stoji prasinu skuplja. Ne pamtim kad sam neki film pogledao na dvd-u. Od muzike slabo sta novo uzimam i kad sam kuci radio slusam. za sve ostalo tu je zabranjena rijec. smayoo ce me ziccccc.
25.04.2013 | 20:23
Sto se tice ZAMPA. Vlasnik kluba placa autorska prava, a DJ koji pusta muziku a da pritom ne koristi original CD ili plocu mora platiti dozvolu. Sto je po meni totalni privitizam. U 2013 oni ne priznaju mp3 ili bilo koji digitalni format kao legalan nego ga smatraju kopijom.

Ma cim netko spomene ZAMP samo se nazivciram i mogao bih dan i noc tu diskutirati.

Sve u svemu cak i oni krse zakon, ali su to tako dobro zamaskirali.

Mrzim ih....
26.04.2013 | 09:49
ma modernizirao se i ZAMP kad su shvatili da i tu mogu zgrabiti nešto. Pa moraju i naši autori od nečega živjeti, vidite da su siromašni kad im država plaća zdravstveno i mirovinsko, barem onima koji su se izborili za status "slobodnog umjetnika", a ima ih.

Postoji već nekoliko godina "DJ licenca", trenutno u obliku godišnjeg ugovora sa ZAMPom i fiksnom godišnjom naknadom ovisno o količini pjesama (na HDDu ili bilo čemu drugome).

Kopiranje na neki medij (hdd, cd, dvd, sd card...) nije ilegalan jer je plaćena ona famozna naknada u samoj prodajnoj cijeni tog medija. Ali da bi to bilo stvarno legalno, mora se imati original te pjesme na nekom originalnom mediju (cd, ploča, a pretpostavljam može i kupljeno na itunes storeu). Moje je pitanje gore bilo da li kupljeno na USA store-u se smatra legalnim u HR.
26.04.2013 | 14:42
Digitalni mediji imaju drugacije to regulirano.

Odgovor je ovisi

Mislim da ako kupis na iTunesima nije, ali na Beatportu recimo je legalno.

Problem sa DJ licencama je jako jednostavan. Njihova racunica se svodi da moras im platiti 4000kn za 10000 pjesama koje imas presnimljene na hard disk ili usb ili bilo sta.

10000!!! To ti je kao da cijelu godinu pustas 6sati petkom i subotom, svaki put drugu pjesmu, cca 4 minute, 1 godinu. Ili 1000 CDa sa po 10 pjesama ako si kupio original cca 100kn = 100 000kn!!!

Ako si im platio za DJ licencu ne pitaju te odakle ti muzika. Znaci izravno poticu piratstvo u svoju korist.

Na koji nacin oni tu stite autora??

Na koji nacin, ako 10 mojih prijatelja iz inozemstva meni posalje svoje originalne pjesme i ja ih pustam i placam ZAMPu naknadu ZAMP stiti autorska prava mojih prijatelja??? Dali u bilo kojem trenutku oni pitaju imena autora muzike koju DJ pusta????

NE.
28.04.2013 | 18:45
O ZAMP-u vam isto mogu toga napričati no smatram da je to tema za drugi topic.

Ono što mene zanima jest da iTunes dođe u HR - to podržavam i vjerujem da bi doprinijelo smanjenju piratstva na našim krajevima (naravno, ne očekujem da bi se iskorijenilo, ali bi svakako pomoglo u mijenjanju percepcije).

@Borostef: kako gledaš Netflix ako na siteu javljaju da još nije dostupan u HR?
@galla: ako si kupio glazbu na US iTunes-u, a lažirao si podatke od kuda si (tj. ako nemaš rezidenciju u US), onda to ne bi bilo legalno. Ako imaš adresu u US-u, ne bi trebalo biti problema jer nitko ti ne može reći da to možeš puštati samo u US. Beatport to ima riješen ona način da ukoliko neka pjesma nema dozvolu biti distribuirana za našu regiju (tj. državu) onda ti taj disclimer stave pored pjesme.
28.04.2013 | 20:23
chatkomaja kaže:


@Borostef: kako gledaš Netflix ako na siteu javljaju da još nije dostupan u HR?

Ja sam dosad za gledanje Netflixa koristio dvije opcije... Prva je TunnelBear aplikacija koja radi ma Mac-u, i iOS uređajima...
Link:
www.tunnelbear.com

Druga je Unblock us... Funkcionira tako da promjeniš postavke DNS-a... Također radi na Macu i iOS uređajima... Ako promijeniš DNS postavke na samom routeru nema potrebe mijenjati iste na svakom uređaju posebno...

Naravno, oba ta načina omogućavaju gledanje, osim Netflixa, i drugih sadržaja koji su inače geolokacijski ograničeni...
(BBC iPlayer, HULU, 4OD, ITV player, itd...)
28.04.2013 | 20:49
Ukratko, ipak nije legalno jer radiš bypass svog proxy-a.
28.04.2013 | 21:01
chatkomaja kaže:
Ukratko, ipak nije legalno jer radiš bypass svog proxy-a.


Nije da sam stručnjak za pravna pitanja, ali evo članka gdje kaže da je korištenje VPN aplikacija, pa tako i TunnelBear-a potpuno legalno...

www.pcworld.com/article/260236/tunnelbea...nts_geoblocking.html

Osim toga, Netflix plaćam, nije da ga nekim magičnim putem dobijam besplatno...
28.04.2013 | 21:10
Chatkomaja, zašto ne bi bilo legalno. Ako nije zakonski regulirano, ne znači da je ilegalno. Da ne započinjem opet, već smo o tome diskutirali, ali više je pravnih temelja za to da se takvu praksu ograničavanja dostupnosti sadržaja na temelju lokacije odakle pristupaš - osudi kao ilegalnu.
28.04.2013 | 21:45
Kad smo već kod iTunes-a...
Slučajno sam na jednoj stranici vidio da je danas deseti rođendan istih... Imaju i anketu: "Koja je bila prva pjesma koju ste kupili na iTunes?"
Kaj da napišem? "Nažalost, još nisam bio u prilici..."
29.04.2013 | 00:03
GRUM - Turn It Up.

Bila je besplatna

Margie Joseph - Move to the Groove (JM After Session mix)

Tu sam prvu platio
30.04.2013 | 10:29
Koliko sam skužio jedino se priča o tome da se krši TOU s Netflixom, a samim time je loptica prebačena na korisnika koji nije poštovao TOU no koliko sam malo kopao po netu nitko se nije požalio da je imao kakve konzekvence, što ne znači da ih možda nema...

Ne znam, možda sam poštenjačina, al ono ako mi javi da usluga nije dostupna u HR, ma koliko me to može frustrirati, prihvatim obavijest.
30.04.2013 | 15:40
Za mene je to, naprotiv, protuustavna diskriminacija.
30.04.2013 | 19:13
smayoo kaže:
Za mene je to, naprotiv, protuustavna diskriminacija.


Zašto? Pa ima barem 1000 drugih stvari koje nam nisu dostupne (zbog regionalnog ogranićenja), a ne jedan Netflixom.
30.04.2013 | 23:17
I za svih 1000 smatram da su protuustavna diskriminacija
01.05.2013 | 02:08
pa debilno je, ima pravo! nije poanta u tome koliko je netflix "glup" ili nepotreban. poanta je u tome da je nama nedostupan, sto samo po sebi ne bi bio neki problem kada bi postojala alternativa!
maxTV i slicno je ubijanje krave radi jednog odreska sto se mene tice, i to ne racunam. ne zelim placati 50 programa da bi ih gledao 3 koja me zanimaju!

apsurd je da u godini 2013. ne mogu birati sta zelim gledati (legalno i komotno prije svega).
01.05.2013 | 09:08
Ja uopće ne gledam televiziju. Meni televizor služi za gledanje filmova. Mada sam to mogao i s projektorom riješiti, nekako mi je bolja slika na TV-u. Tako da za mene to i nije neki minus što nema Netflixa.
01.05.2013 | 13:52
ne gledas televiziju, ali gledas filmove na njoj...
pa cemu sluzi netflix izmedju ostalog? ili apple TV? upravo gledanju filmova i serija!
01.05.2013 | 14:03
Ja ustvari nemam pojma cenu sluzi netflix. Niti me nije briga. Kupujem DVD-ove i to mi je to. Tu i tam dobijem neki DIVX.
01.05.2013 | 15:54
najbolje onda svi da kupujemo DVD..
  • Sank
  • Moderator
  • 219
01.05.2013 | 18:01
Ja mislim da je dobar film najbolje ići gledati u kino. Na DVD ili BD kupujem samo crtane filmove koji su sinkronizirani na našem jeziku, a od filmova samo klasike i oskarovce. Kupio bih i serije, ali to se nigdje ne nudi, barem ja nisam imao sreće naći okd nas. Sve to na kraju završi u iTunes medijateci, a mediji se arhiviraju na sigurno.

Odgovaralo bi mi da se kod nas otvori iTunes i premda bi na njima sadržaj bio jeftiniji nego na medijima vjerojatno bih potrošio više novca. Najgluplje mi je što su i naši pjevači dostupni na iTunesima npr. američkim, a kod nas sve to još nije dostupno.
01.05.2013 | 19:31
amsterdamxxx kaže:
najbolje onda svi da kupujemo DVD..


U čemu je problem? Nekak "čujem" sarkazam u tvom glasu. Ako si mislio na novac, tada ti sigurno obilato torrente koristiš, pa što će ti onda Netflix.
02.05.2013 | 02:03
Sarkazam je nekad bio metal bend iz Slovenije.....zajebavam se,nista lose......to sto radi Netflix,nesto slicno koristim vec dve godine sa XBMC,i naravno free...a da naravno da skidam torrente....posebno 3D filmove u zadnje vreme....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 43 minuta
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, drlovric, Gjuroo, jura22, Maxxy, Piko, Riba, Anonimci (588)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO