Davor Pasarić 01.12.10

Treći po redu iParty, veliko druženje hrvatskih Apple entuzijasta, održat će se u subotu, 11. prosinca 2010., s početkom u 20 sati. Ove godine party se odvija u sklopu prvog riječkog festivala stripa “Rijeka dobrog stripa” (10. do 12. prosinca 2010.) i na njega se tematski vezuje tribinom “Nove tehnologije u strip stvaralaštvu”. Ove godine kao da nema krize - iParty 2010 ima sve: druženje, prezentacije, natjecanje, nagrade, edukaciju, pa čak i koncert! :-)

iParty 2010
Upišite subotu 11. prosinca u iCal planer i označite s "Ne propustiti!" ;)

iParty 2010 organizira Jabučnjak - najstariji web za Apple korisnike u Hrvatskoj i sada već nadaleko poznat PEEK&POKE – riječki muzej informatike, koji je i tradicionalno domaćin događanja. PEEK&POKE se nalazi u strogom centru Rijeke, ulica Ivana Grohovca 2, u blizini katedrale Sv. Vida. Molimo ne dolazite bez jabuka! Mislimo na one prave - sa stabla! Naime, od 6. do 12. prosinca, kao i na sam iParty, ulaznica u muzej su 4 kg jabuka! Prikupljene jabuke donirat će se Dječjoj bolnici Kantrida kao i prošlih godina. Znamo da je to tek simbolična gesta, ali kako su i Jabučnjak i PEEK&POKE projekti pogonjeni samo entuzijazmom i volonterskim radom, sigurni smo da će doći i bolja vremena!

iParty 2010
iParty 2010 micro-site sa sponzorima nagrada i prijateljima Jabučnjaka

Ove godine, uz ugodno druženje s ljubiteljima novih tehnologija, računalnim geekovima i nerdovima, entuzijastima i istomišljenicima, pripremili smo i zanimljiv program. Idemo po redu!

Kao što je u uvodu rečeno, ove godine se iParty terminom ugodno smjestio u prvi riječki festival stripa "Rijeka dobrog stripa", pa pozivamo sve ljubitelje stripa da na stranici muzeja pogledaju program koji je za njih pripremljen. U subotu, na dan iPartija, s početkom u 17 sati, u muzeju će se održati tribina "Nove tehnologije u strip stvaralštvu". Sudjeluju velika imena hrvatskog stripa: Igor Kordej, Frano Petruša, Branislav Kerec, Julio Jules Radilović i Ivan Mišković, a među gostima su Helena Bulaja, Enver Krivac, Vano Rebac, Damir Steinfl, Boris Hrepić Hrepa, Zoran Žmirić, Kristijan Milić, Miroslav Mrva i Zvonimir Rumboldt.

iParty 2010
"Rijeka dobrog stripa" - prvi riječki festival stripa

Nakon tribine i večere sudionici festivala stripa mogu birati žele li nastaviti večer u Art kinu uz otvorenje izložbe Igora Kordeja i projekciju filma "LavanderMan" ili, ako su programerski orijentirani, poslušati predavanje “Izrada iPhone aplikacija”. Predavač je Goran Paulin, tehnički direktor multimedijskog studija Kreativni odjel. Upozoravamo da je broj mjesta ograničen i potrebna je prijava! Zainteresirani se mogu prijaviti putem emaila tajnik@dir.hr - požurite!

Tijekom večeri gosti će moći sudjelovati i u nagradnom natjecanju u logičkoj igri (pravila natjecanja su na kraju teksta) koju je omogućio Hrvatski Telekom. HT, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga i prvi telekom partner Applea u Hrvatskoj izložit će najnovije MacBook modele iz svoje ponude. Naime, HT je svoju ponudu proširio Appleovim prijenosnim računalima MacBook Pro i MacBook White, a uskoro i najlakšim prijenosnim računalom na svijetu, MacBook Air-om. Uz spomenuta prijenosna računala, HT će svojim korisnicima ponuditi i popularne iPod touch te iPod nano uređaje kao i prigodnu dodatnu opremu. Najzanimljivija novost je da će sada korisnici uz Mobile Internet usluge moći nabaviti Appleova prijenosna računala po povoljnim cijenama. Npr. MacBook Pro će tako biti dostupan već od 7.098 kuna, MacBook White od 5.998, a MacBook Air od 7.898, uz potpisivanje ugovora na 24 mjeseca u Mobile Internet 10GB tarifi. Glazbeni uređaj iPod nano bit će dostupan po 1.268 kuna, a iPod touch po 1.798 kuna.

iParty 2010
Novost u Hrvatskoj - od sada Apple prijenosnici i u ponudi Hrvatskog telekoma s Mobile Internet paketima

HSM informatika pokrovitelj je prve nagrade, softvera Corel Painter 11 za Mac vrijednog gotovo 4,000 kn! Softver će se moći isprobati na licu mjesta cijelu večer, a za sve korisnike Jabučnjaka HSM informatika će u suradnji s Kreativnim odjelom ponuditi i poseban iParty popust pri kupnji ovog grafičkog paketa. Paket Corel Painter 11 osvojit će natjecatelj koji bude najbolji u logičkoj igri koju možete isprobati i uvježbati ovdje.

iParty 2010
Poseban iParty popust za registrirane korisnike Jabučnjaka - Corel Painter 11 za Mac

U 22:30 sati pripremili smo pravu koncertnu poslasticu za ljubitelje elektronske glazbe! Nastupa Microslav - domaći glazbenik koji glazbu stvara retro računalom Amiga i stilom asocira na legendarnu grupu Kraftwerk.

iParty 2010
Microslav je pravi hrvatski Kraftwerk!

Naravno, kao i svake godine iParty 2010 će se moći pratiti i uživo putem Interneta u formi video webcasta (adresa će biti objavljena ovdje i na PEEK&POKE web stranici).

Ako ste propustili iParty 2008. i 2009. godine - nemojte ove! Pridružite nam se uz tradicionalni slogan - ZAGRIZI! :-)

Pravila sudjelovanja u natjecateljskoj logičkoj igri

  1. Sudionici iPartya koji tijekom iPartya muzeju informatike PEEK&POKE doniraju minimalno 10 kn, stječu pravo sudjelovanja u natjecateljskoj logičkoj igri.
  2. Za svakih doniranih 10 kn, natjecatelj ima pravo jednom odigrati igru. Donacija se vrši na porti muzeja i zauzvrat se dobiva natjecateljski kupon.
  3. Broj igara koje pojedini igrač može odigrati tijekom trajanja natjecanja nije ograničen.
  4. Natjecanje se odvija 11/12/2010, u muzeju PEEK&POKE, u vremenu od 20:00 do 23:00h, na više za to predviđenih i posebno označenih računala.
  5. Natjecanje nadgledaju ovlaštene osobe organizatora.
  6. Prije igranja, natjecatelj je dužan ovlaštenoj osobi predati natjecateljski kupon i dati svoje kontakt podatke: ime, prezime, telefon i e-mail. Podaci će se koristiti isključivo za kontaktiranje nagrađenih u svrhu dodjele nagrada. Ime i prezime mogu biti korišteni za javnu objavu dobitnika.
  7. Igra započinje klikom na opciju "NOVA IGRA" i traje najduže 3 minute.
  8. Igra završava istekom raspoloživog vremena (poraz) ili uspješnim rješavanjem zadatka (pobjeda igrača).
  9. Igra se sastoji od 16 kuglica od kojih svaka ima po jednu polutku u bijeloj i ružičastoj boji. Zadatak igrača je, rotacijom kuglica (izvodi se klikom miša na kuglicu), sve kuglice okrenuti na istu stranu: bijelu ili ružičastu. Zadatak je riješen kada su sve kuglice iste boje, prije isteka vremena (preostalo vrijeme mora biti veće od 00:00:00). Klik na kuglicu izvrće kliknutu kuglicu i njoj susjedne (lijevo, desno, gore i dolje), ukoliko postoje.
  10. Nakon završetka igre, ovlaštena osoba zapisuje igračev rezultat (preostalo vrijeme i broj poteza). Igrač rezultat ovjerava svojim potpisom.
  11. Po isteku vremena predviđenog za natjecanje, sastavlja se rang lista natjecatelja koji su ostvarili pobjedu u igri rješavanjem zadatka u raspoloživom vremenu. Poraženi natjecatelji se ne rangiraju.
  12. Osnovni kriterij rangiranja je preostalo vrijeme igre. Sekundarni kriterij je broj ostvarenih poteza i primjenjuje se ukoliko više natjecatelja postigne jednako preostalo vrijeme igre.
  13. Igrač se, ukoliko je odigrao više od jedne igre, može višekratno pojaviti na rang listi, čime konkurira za više nagrada.
  14. Sadržaj nagradnog fonda zaključuje se 10/12/2010 u 23h i bit će objavljen na Jabučnjaku.
  15. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se u 23:30h, u sklopu iPartya.
  16. Nagrade će se dodjeljivati prema rang listi, počevši od najviše plasiranog, do iscrpljenja nagradnog fonda. Dobitnik nagrade bira jednu od preostalih nagrada iz nagradnog fonda.
  17. Članovi uredništva Jabučnjaka, zaposlenici Kreativnog odjela te članovi udruga Calculus i DIR angažirani u organizaciji iPartya, nemaju pravo sudjelovanja u natjecanju.
  18. Zaposlenici sponzora imaju pravo natjecanja, ali nemaju pravo odabira nagrade vlastite tvrtke. U slučaju da je u nagradnom fondu preostala samo nagrada vlastite tvrtke, zaposlenik sponzora osvojenu nagradu prepušta sljedeće plasiranom koji nije zaposlenik sponzora.

U Rijeci, 10/12/2010

Nagradni fond:

  • Softver Corel Painter 11 za Mac/PC, sponzor HSM informatika
  • Digitalni foto-aparat Kodak EasyShare C142, sponzor Foto Flash
  • Grafički tablet Wacom Bamboo, sponzor Finder
  • Jednogodišnje HAK članstvo, tehnički pregled osobnog automobila i poklon vrećica, sponzor AK Rijeka
  • Tvrdoukoričeni stripovi "Tehnoočevi", sponzor Fibra
  • Komplet pet knjiga iz serije "Za početnike", sponzor knjižara RiBook
  • Kit bežične protuprovalne centrale za "uradi sam" montažu, sponzor Alarm automatika
  • 4-kanalni digitalni video-snimač i kamerice za "uradi sam" montažu , sponzor Alarm automatika
  • Kupon za prikladni buket (i druge lijepe stvari), sponzor Tamarino cvijeće (i druge lijepe stvari)
  • Doživotno besplatno korištenje aukcijskog portala, sponzor Locusto
  • Jabučnjak majica, sponzor PEEK&POKE
  •  

    Komentari  

    Sank
    01-12-2010 | 16:25
    Svaka čast, baš sam se veselio da ću doći, ali na žalost moram na put par dana ranije. :sad: Možda druge godine. Dobro se zabavite!!! :-)
    Adam-Luka Turjak
    01-12-2010 | 16:29
    e bemu misha Sank... ja grizem.. i gutam! :D
    Sank
    01-12-2010 | 16:33
    Ahhh, ja ću samo cvokotat tamo negdje na sjevernom moru i možda gledat stream kako vi grizete ;-)
    Adam-Luka Turjak
    01-12-2010 | 16:51
    sudeci po prošlim, cvokotat ćemo ispred ulaza na push pauzama..
    dpasaric
    01-12-2010 | 16:54
    Da, tko nema Unity plug-in mora ga instalirati (minut posla) da bi mogao vježbati igru. Na početku je lagana, ali kasnije postane jako komplicrano. No, za nagrade se vrijedi potruditi! :-)

    BTW imamo info i za ostale potencijalne sponzore - još uvijek imamo otvorenih pozicija! Dakle, ako ste vlasnik biznisa koji fokusom dotiče Apple korisnike, iskoristite priliku i promovirajte se na iPartiju, a Jabučnjak korisnike razveselite dobrim nagradama! :-)
    Stain
    01-12-2010 | 17:59
    @kako da instaliram, ovo dobijem....


    Not Found

    The requested URL /iparty/webplay er-i386.dmg was not found on this server.
    Stain
    01-12-2010 | 18:00
    ono @ je trebalo biti @dpasaric :-)
    dpasaric
    01-12-2010 | 19:02
    http://unity3d.com/webplayer/

    Uvijek ovdje možes skinuti plug-in. No, privremeno smo deaktivirali microsite, čekamo još neke sponzore, pa onda sutra sve ide ponovo on-line! :-)
    _RUS_
    01-12-2010 | 19:22
    Sve čestitke na organizaciji ;-) .. i dobru zabavu vam želim ;-)
    petros
    01-12-2010 | 19:28
    Ove godine ima da stignem!!! Koje su još nagrade, ima opet iPod Touch?? >:>
    MAK
    01-12-2010 | 23:51
    Nema me ove godine. Na dopustu sam u Engleskoj od srijede. Možda se ponovno javim iz Regent Streeta :-)
    diplodocusIII
    02-12-2010 | 12:48
    Dobra zabava i od mene!
    dpasaric
    02-12-2010 | 12:49
    Evo, link na igru je sada aktivan, pa slobodno vježbajte! :-)
    dpasaric
    02-12-2010 | 12:57
    Kao teaser evo neke od nagrada: Corel Painter 11 za Mac, Kodakov digitalac, jednogodišnje HAK članstvo (Optimum kartica) + tehnički pregled i poklon vrećica AK Rijeka, kit bežične protuprovalne centrale za "uradi sam" montažu, 4-kanalni digitalni video-snimač i sigurnosne kamerice za "uradi sam" montažu, Piki i Jabučnjak suveniri, majice, šalice...

    BTW Red Bull će se pobrinuti da svi budemo puni energije, a možda netko dobije i krila! ;-)
    name
    02-12-2010 | 22:29
    Eh šteta imam koncert/promoci ju 11.12. !
    Đjebemu miša!
    Performita
    03-12-2010 | 12:08
    Zimski put u Rijeku ove godine nikako ne mogu izvesti... Bez obzira na ogromnu želju. Što se tiče izvrsnih nagrada, svaka čast, ali ljudi trebaju shvatiti da je sam iParty najveća nagrada koju si mogu poželjeti. Znam da će biti vrhunski, a ako bude mogućnosti, zovite na iChat video, da makar virtualno okusim atmosferu :-)))
    sanjin12
    03-12-2010 | 19:36
    jel mogu doc.. iako jos nisam Mac korisnik(jos malo)..al nije bitno iTelefoni su tu :-))
    dpasaric
    03-12-2010 | 21:02
    Naravno Sanjine da možeš doći, dobrodošli su i non-Mac i non-iDevice korisnici i svi znatiželjnici!

    Posebno će biti zanimljivo isprobati najnoviji MacBook Air, ali imati ćemo na raspolaganju i MacBook White i MacBook Pro!
    sanjin12
    03-12-2010 | 21:38
    nije bas non iDevice ... 2 su tu ... hehe (iP3g i iP4)
    Anonimac
    04-12-2010 | 15:14
    Da li će biti izložen i iPad? Da li ga uopće ima za kupiti kod nas u trgovini nekoj? Ako su jabuke obavezne za ulaz da li se mogu kupiti u blizini možda jer nisam često u Rijeci?
    sanjin12
    04-12-2010 | 18:29
    najblize cega se mogu sjetit je Kerum u centru Korzo koji je cca 47 metara ispod sv.Vida ;=)
    Riba
    04-12-2010 | 18:35
    iPad ce sigurno netko imati sa sobom, ako nitko onda Sank. :-) Jabuke su dobro dosle, ali necemo sitnicariti!
    Anonimac
    04-12-2010 | 21:19
    Zaboravio sam šifru za Jabucnjak (Sveto). U ponedjeljak će u Peek&Pokeu biti postavljena vaga za točno i nadasve precizno mjerenje. Kilograma 4 ili više i ulaz osiguran.
    smayoo
    04-12-2010 | 21:49
    Sank je napisao da neće doći jer ide na vjađ. Što se jabuka tiče, prošle godine smo sitničarili, sjećam se da smo poslali nemali broj ljudi niz ulicu u onaj tzv. "drugstore" da kupe jabuka pa se vrate. Ali, ako ti kažeš da nećemo sitničariti, onda valjda nećemo. :-)
    Sank
    05-12-2010 | 21:43
    Sank će doći sa iPadom i par kila jabuka :-) Dobio sam još tjedan dana odmora ;-)
    smayoo
    05-12-2010 | 21:49
    Jeeeee! :-)
    dpasaric
    05-12-2010 | 22:53
    Stigle i nagradne knjige iz knjižare RiBook, a dolazi i još nešto jako fora i prikladno uz prvu nagradu! :-)
    Anonimac
    08-12-2010 | 00:30
    pošto dolazim iz samobora zanima me gdje bi mi bilo najbolje auto ostavit?
    Riba
    08-12-2010 | 01:03
    Parking je blizu - cim se spustis u Rijeku po staroj cesti (Lujzijani) s lijeve strane vidjet ces INA pumpu. Prije nje skrenu lijevo i odmah iza nje desno i nakon 50 metara s desne strane je ulaz u parking gdje uvijek u to doba ima mjesta. Pri ulazu uzmi karticu, ali nakon 22h se rampa otvara i izlazis van besplatno. PEEK&POKE je 5 minuta hoda od tamo! Vidimo se!
    smayoo
    08-12-2010 | 09:52
    Naravno, pod pretpostavkom da ne znaš što znači "spustiti se u Rijeku po staroj cesti" (što vjerojatno ne znaš), to znači da nakon plaćanja cestarine voziš autocestom još 9,5 km te nakon duge nizbrdice na kojoj je oštar lijevi zavoj dođeš do one zbunjujuće petlje koja se zove čvor Orehovica. Na tom čvoru možeš ići desno van i JAKO desno van, ili produžiti ravno (što je zapravo opet poludesno :-) ). Uglavnom, ideš JAKO desno van (mislim da putokaz kaže "Rijeka centar") i nakon toga na semaforu ravno te dalje samo slijedi glavnu cestu nizbrdo.

    NAJVAŽNIJE! Da bi uhvatio taj "JAKO desno" izlaz, moraš se svrstati u najdesniju traku autoceste skoro pa odmah nakon onog spomenutog oštrog lijevog zavoja.
    Adam-Luka Turjak
    09-12-2010 | 08:02
    hm... ja nekak uvijek odem onim srednjim krakom.. i coravko nadjem put..
    malko sam nesretan jer se povlaci mogucnost nedolaska.. (jesam li spomenuo u zadnje vrijeme da nisam slobodnjak vec uredno zaposlen plus fushevi u vidu mojih hobija?) nekak mi se cini da pripreme za pilote ne bu gotove do petka, a ako ne bu onda bum vikend proveo radeci spice i jinglove.. juhuhu..
    Anonimac
    11-12-2010 | 12:38
    jel mi možete neki screenshot google mapsa stavit tak da točno vidim di je taj parking?
    Riba
    11-12-2010 | 13:17
    Evo karta s lokacijom:

    http://tinyurl.com/382ohot

    Parking je odmah desno od označene lokacije. Iz zagreba se spuštate ulicom Franje Račkog. BTW ako neko nakon događaja ide za Zagreb ja bi se prišlepao da me iskrcaju kod rotora! :-) Hvala!
    bsevo
    11-12-2010 | 14:15
    ja ti idem za samobor() pa te mogu usput odbacit..
    ako nešto iskrsne onda neću dolazit..ali zasad je 90% sigurno da dolazim
    Riba
    11-12-2010 | 15:23
    Nema problema, detalje dogovorimo na licu mjesta! samobor je funkcija? :-)
    dpasaric
    11-12-2010 | 16:50
    Tko kupi dobre jabuke neka ovdje ili na Vikalici javi gdje ih ima! :-)
    Sank
    12-12-2010 | 14:09
    Tko nije bio na iParty može mu bit žao. Baš je bilo super upoznati društvo s Jabučnjaka, vidjeti neke stare prijatelje, popiti piće, pročavrljati o voljenim nam gadgetima i računalima i uživati u glazbi Microslava, a i prisjetiti se naših pionirskih dana :-)

    Svaka čast i hvala organizatorima na trudu. Palac gore!!!!
    dpasaric
    12-12-2010 | 18:16
    Osobno me najviše ugodno iznenadio broj novih lica ove godine i interes za edukativni dio programa! :-)
    GANDALf
    13-12-2010 | 01:07
    Osobno me najviše neugodno iznenadio brzi nestanak medice,a na totalno nepostojanje pive (Karlovačko nije piva) smo se već navikli. :-)

    Kako nisam lak na sklapanju novih poznanstava, više me pogodio nedolazak nekolicine meni vrlo dragih ljudi a koje sam već navikao sretati u P&P. Stvar su izvukli vrlo dragi ljudi koji su bili prisutni. :-)

    U svakom slučaju se vidimo na iParty 2011.
    Anonimac
    13-12-2010 | 03:58
    Mene više ništa ne iznenađuje.
    Breed
    13-12-2010 | 10:18
    @GAND - Isto... :-)
    Adam-Luka Turjak
    13-12-2010 | 15:38
    i vi ste meni falili..
    GANDALf
    14-12-2010 | 19:35
    pico. :-)

    Vikalica™

    Zadnja poruka: pred 4 sati, 11 minuta
    • cariblanco: kako nogomet može biti okrutan, zaslužili ste najmanje bod
    • cariblanco: Riječani, jeste li spremni za derbi, danas bi trebao biti praznik nogometa na Rujevici
    • smayoo: Možda je to popis po abecedi. ;)
    • cariblanco: Danas čitam VL i koja je najsigurnija zemlja u slučaju holokausta...1 Antartika 2 Argentina ;)
    • Yonkis: Evo, prodajem i neke slušalice, one za u uho. iPhone i sluške, 200€. I nije to sve, one more thing...
    • Mislav2222: ima i 2K 27inca dell monitor, u top stanju na prodaju :D
    • Yonkis: prodao bih iPhone 8 Plus, mijenjao mu bateriju prije cca godinu dana, moram provjeriti, pa ako ima zainteresiranih da ne pišem oglasnik.. Zapravo pišem anyway, valjda tamo netko lurka :)
    • mbp2009: Smayoo riješio sam, nego sad nije za mene, nego nekog drugog
    • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
    • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
    • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
    • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
    • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
    • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?
    • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
    • smayoo: :D
    • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
    • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
    • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
    • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
    • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
    • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
    • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
    • Zdravac: [link]
    • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
    • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
    • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
    • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
    • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
    • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
    • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
    • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
    • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
    • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
    • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
    • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
    • JOHN: Honda CB650R
    • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
    • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
    • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
    • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
    • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
    • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
    • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
    • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
    • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
    • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
    • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
    • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
    • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)

    Za vikanje moraš biti prijavljen.

    Prijava

    Prisutni jabučari

    accom, Riba, temeljnik, tino1, Anonimci (455)

    Novo na Jabučnjaku

    Teme

    Poruke

    Anketa

    Kupujete li profesionalni Mac?

    Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
    Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
    Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
    Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
    Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
    Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
    Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
    Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
    Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
    Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

    Ukupno glasova: 136
    Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
    Page Speed 1.00 Seconds

    Provided by iJoomla SEO