Prikaz punog ekrana na Panasonic plazmi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prikaz punog ekrana na Panasonic plazmi

22.11.2011 | 12:06
Dragi mac korisnici,
Nakon 2 tjedna čekanja stigao mi je Mini Display port to HDMI adapter. S nestrpljenjem sam ga priključio na svoju PANASONIC TX-P42G20E plazmu, no odmah sam doživio razočaranje jer slika nije bila preko cijelog ekrana. Pokušao sam postaviti sve moguće rezolucije ali slika nikada nije preko cijelog ekrana, ugavnom je visina preko ekrana, a širina premala. Tako je kada koristim 1080p. Ako upotrijebim underscan onda mi se slika po visini vrati unutar ekrana, ali ostaje mi još više crnih rubova sa lijeve i desne strane. Isto je i kada upotrijebim neki video player (VLC, MplayerX) i odaberem full screen, čak i kada koristim "Toggle fillscreen". Tek nedavno sam kupio MAC i moram priznati da nisam očekivao ovakve probleme, budući da je sa PC-em preko HDMI porta slika bila besprijekorna. Imam MacBook Pro, osnovnu verziju sa i5 procesorom. Molim dobru dušu koja ima neki savjet kako da upogonim punu sliku bez rubova na TV da ga podijeli samnom...
22.11.2011 | 12:32
Nisam siguran, ali mislim da je problem u postavkama tv-a?
22.11.2011 | 13:01
Vrlo vjerojatno na TV-u moraš naći negdje postavku formata za HDMI ulaz i promijeniti je u "RAW SCAN" (sada ti je po svoj prilici postavljena na 4:3 letterbox).

Već smo jednom raspravljali o sličnim problemima. Evo što sam napisao u ovoj temi, sasvim na dnu:

Dakle, negdje u dubinama on-screen menija od monitora ima "picture size" gdje se može birati 4:3, 16:9 i "just scan". Bilo je odabrano 16:9 i dio slike (cca po 100 pixela po svakom rubu) je iscurilo s ekrana (što ranije nisam skužio jer u Mac OSu nikad ne maksimiziram prozore, a sad sam bootao Windowse pa sam skužio da ne mogu do "start" buttona ). Kad sam stavio na "just scan" slika je točno kakva treba biti.

Čudno. Jer na LG televizoru doma nemam takvih opcija i slika je super kakva je.

Inače, i u Sys Prefs, Displays mi za taj sekundardni display (preko HDMI) nudi kvačicu "overscan". Kad je ta kvačica ukvačicana (to je po defaultu), a na monitoru odabrano "just scan", onda je slika super, što se veličine tiče. Ako je overscan isključen, onda je slika smanjena na cca 19+ incha (imam debeli crni okvir oko slike).
22.11.2011 | 21:18
Ja spajam Air isto sa Panasonicovom 50'' plazmom, i slika je odlična, preko cijelog ekrana. Inaće nisam ništa morao dodatno podešavati.

Iza na plazmi imaš više HDMI-ja. Probaj uštekati komp u jedan koji do sada nisi koristio. Tako ćeš biti siguran da su ti za taj postavke na defaultu.
Ak ne upali, reci, pa čemo zajedno preći po postavkama...
22.11.2011 | 22:40
Zanimljiva stvar je da Mac mini ima u Display kontrol panelu opcije za fino podešavanje toga, ali ne i drugi Macovi (ok, neke zadnje modele nisam spajao na HDMI, pa ne znam). Sve skupa previše zbrke oko toga su napravili, da se mene pita HDMI bi trebao raditi samo kao "piksel na piksel" standard, baš kao i DVI.
23.11.2011 | 00:17
Hvala na savjetima...uspio sam nekako dobiti sliku preko cijelog ekrana ali samo preko 720p, no ne i preko 1080p. Jel moguće da je problem u MDP adapteru? Kupio sam ga preko ebaya za neku siču. Na 1080p mi još uvijek, uz sve opcije koje sam isprobao sa rezolucijama, ostaje sa svake strane dio crne slike...
U svakom slučaju, jako sam se puno naslušao o macu i dugo mi je trebalo da ga kupim, ali moram priznati da sam malo razočaran, pogotovo kad je u pitanju reprodukcija filmova...od videoplayera (prije sam koristio BS player koji je savršen), pa do spajanja na TV (HP mi funkcionira perfektno kad ga spojim na TV)...
23.11.2011 | 13:21
Bit će ti onda najbolje da prodaš Mac što prije, dok još dosta vrijedi, kupiš si opet HP i ostatak love potrošiš za neko zimovanje. Čemu da se patiš sa skupim strojem koji ne zadovoljava tvoja očekivanja?

Drugim riječima, ako misliš kukati - na krivom si mjestu. Idi kukaj na neki PC forum, oni će ti s oduševljenjem klicati.

Ako trebaš pomoć - budi precizniji. Što si to točno sve radio kad si uspio "nekako" dobiti sliku. Daj screenshotove od podešenja s Maca i ufotkaj podešenja od TVa te konačnu sliku koju si dobio pa ćemo ti lakše pomoći.

Vrlo mi je malo vjerojatno da je problem u HDMI adapteru, ali nije nemoguće. Ja sam svog isto kupio za siću preko e-baya i radi super (uz početne probleme slične tvojima o kojima si mogao pročitati u onom threadu za kojeg sam ti dao link).
23.11.2011 | 18:53
hehehe, ovdje su ti kolege oštrog jezika...
...ali svatko hoće pomoći. Smayoo ima pravo!

- i moj adapter je bio za siću s ibeja. Ali radi odlično!

Evo, možda ti slika s postavkama pomogne.
Fullscreen_1.jpg
24.11.2011 | 12:56
Mislim da bi obavezno trebalo staviti negdje u pravila foruma da se niti slučajno ne smije govoriti o MACu ili bilo čemu povezanom sa njim osim ako nije u superlativima! Dakle, i ja sam veliki fan, ali mislim da je ok osvrnuti se kritički na neke stvari. Naprosto mislim da je su neke stvari možda bolje riješene na operativnom sustavu čije ime neću spominjati da ne navučem bijes!
U svakom slučaju, moram priznati da me iznenadila brzina i dobronamjernost mac zajednice, budući da sam dobio mnogo savjeta...Hvala svima!
Situacija sa prikazom slike je ovakva:
Prčkao sam sve žive postavke i na TV-u i na kompu i slučajno sam otkrio da kad su postavke stavljene na 1080p i kada nije uključen mirroring da je slika na TV-u preko cijelog ekrana. S druge strane, čim uključim mirroring sa svake strane na TV-u ostaju prazni pikseli. Budući da sam dobio sliku na 1080p, koja je vrlo lijepa, BOLJA NEGO NA HP-u, to me je u potpunosti zadovoljilo. Ako ima neko možda ideju zašto u mirroringu ne može biti slika preko cijelog ekrana, slobodno neka javi. Dakle, postavke su na TV-u iste i kad je mirroring uključen i kad nije. U svakom slučaju puno hvala svima!
MAC RULES...j...š zimovanje!
24.11.2011 | 14:34
Naravno da se smije kritički pisati o Macu i Appleu. Ja sam prvi taj koji to radim. Da li nešto jest ili nije bolje riješeno na Windowsima, naravno, može biti predmet diskusije negdje u forumu Razno. Ali ako to sve skupa nije u funkciji rješavanja konkretnog problema (dakle, nije konstruktivno), onda je čisto kukanje. A kukanje ne služi ničemu osim prenošenju vlastite frustracije na druge. A većina nas ovdje ne želi tuđe frustracije, dosta nam je i vlastite.

Elem, drago mi je da si riješio problem. Zašto ti slika nije dobra kad si u mirrored režimu na 1080p, vjerojatno ima veze s formatom primarnog displaya. O kojem se uopće Macu radi? Pretpostavljam da je neki iMac ili MBP? Koji? Koliko star? Da li primarni display uopće ima 16:9 format? Da li uopće podržava 1920x1080 (možeš li nagurati toliku rezoluciju na njega kad nije spojen HDMI TV)?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 23 minuta
  • Bertone: Gdje? Ja vidim samo stari nedostupni M2 za 799
  • stefanjos: 799
  • stefanjos: a evo ih
  • stefanjos: dobro sto ovaj istyle ceka sa ponudom...
  • Zdravac: na Apple Mađarska su cijene kao u DE, a može se odabrati HR tipkovnica
  • m@xym: Naravno, sve to ne vrijedi za naše tržište jer kod nas vrijede neka druga pravila.... Kod nas je Air sa 8 GB 200 € skuplji of Air-a sa 16 GB u Njemačkoj.
  • m@xym: Zašto bi inače Apple davao "besplatan" i tihi upgrade za baš sve strojeve iz game (Studio čak počinje sa 32 GB RAM-a i M2 MAX procesorom!!!)
  • m@xym: S obzirom da nitko ne daje nešto što ne mora, postavlja se pitanje kako će novi strojevi raditi sa 16 GB RAM-a i uključenim AI dijelom OS-a.... Možda su 32 GB upravo postala ono što je bilo 16 GB na starim strojevima...
  • Yonkis: Mora biti 16GB da bi korisnici imali UX za AI, sve manje od toga ne zadovoljava. Sami su si "jamu" iskopali, baš mi ih je žao :)
  • m@xym: Još samo da shvate da umjesto 256 GB trebaju staviti 1 TB SSD... za istu cijenu... :o)
  • m@xym: Ne samo Air-ovi, nego i svi ostali... Očito je Apple AI veliki potrošač memorije.
  • Piko: Ne znam da li je itko uočio ... Ali svi Airovi dolaze po defaultu sa 16 GB RAM-a .... a cijena ista kao i prije za 8 :)
  • dpasaric: Evo i MacBook Pro M4...
  • mbp2009: nece ni biti jos
  • stefanjos: na istyleeu i dalje nema cijena....
  • dpasaric: Eto osvrt na Mac mini M4 na naslovnici...
  • kupus: Evo, otvorit ću temu pa da ne pisemo ovdje
  • kupus: Hvala Bertone
  • Bertone: *ništ
  • Bertone: @kupus, pa nije to nišz novo oko audio izlaza s prednje strane, HDMI će otpeljati zvuk u monitor, a večina današnjih monitora ima audio out priključak.
  • stefanjos: mea culpa
  • stefanjos: kupus, sada kuzim sto si mislio. mislio sam na ovu ogavnu naslovnicu koju su stavili ovi lol
  • imar: Imam osjećaj da će se ovaj novi Mac Mini prodavati ko' vruće kifle.. :D
  • dpasaric: Top model Mac minija = 4.700 € hahahahahah
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Evo novi Mini je vani!
  • MoschuS: DE Store ima cijene 699, 929, 1159 i 1649 za Pro
  • MoschuS: Bas i ja gledam taj 3.5mm jack i pitam se zasto je naprijed!?
  • kupus: Minusi : ista cijena storage upgradea, headphone jack s prednje strane? Kako misle spojiti zvucnike na to?
  • kupus: Plusevi : 3 monitora, gigabit ethernet kao standard, ista početna cijena, 16gb ram
  • kupus: Legit je :) Jonny Ive je već dugo na aparatima, navodno i na lifesupportu otkad je vidio novi iMac :)
  • MoschuS: Evo i Minija ;)
  • kupus: Nije ni studio baš proprcionalan, ako ćemo tako
  • kupus: Vidi ove screenshotove, ne njihov render. Meni izgleda poprilično legit, a to i potvrđuje činjenica da su navedene screenshote i maknuli s weba
  • stefanjos: stvarno mislis da ce tako bez proporcionalno sranje izaci iz applea? doslovno se vidi da je fake
  • kupus: mini leakan, bar s prednje strane [link]
  • Piko: ma što se mene tiće ne mora imati slova gore .... ali mi treba svjetlo da nađem pepeljaru i upaljač :)
  • Yonkis: @piko očekuje se da je tipkanje na slijepo defaultno za usera.
  • Piko: magična tipkovnica još uvijek nema pozadinsko svjetlo .... ;-(
  • dpasaric: Evo novi iMac M4. Ništa zanimljivo nema, samo novi procesor i više memorije u osnovnoj konfiguraciji.
  • drlovric: Isto kao nedostatak hrvatskih titlova na Apple TV. A pokrili bi trziste 4-5 drzava sa tom malom modifikacijom slovenskih. Al ne moraju, pa sto bi :)
  • miomika: ma gle...ako mogu kotolirati sve te feture putem DNS-a po svakoj državi, zašto to onda uopće daju u EU. I zašto nema nigdje JASNO napisano. "Call record ne radi u cijeloj EU", točno se sojeća ono.....osveta za USB-C. ma Idiotizam na najjače..a tek one pizdarije da Aple One nije dostupan u .hr, ali je u Sloveniji....ma...sve više i više mi se sve to jako gadi
  • drlovric: Zao mi je samo ljudi koji su potrcali da kupe nove mobitele radi inteligencije. To ije bio bas inteligentan potez :D
  • drlovric: Sveje to jos uvijek poluproizvod, i zvanicno u Beta fazi. Imam osjecaj da ce se to taman popeglati dok dodje na EU trziste. Tako da, ne bih se ja tu nist aisjecao zakinutim ni nervirao :)
  • miomika: u banani....ko da smo u zimbabwe--u...mislim, ovo nadjebavanje EU-USA, preregulirana EU, oni stave update, koji niti jedan od fetaure-a ne radi. Da bi radilo, trebalo bi jailbreakat uređaj. Koja je poruka poslana ovime?
  • Zdravac: Do travnja 2025. ce proraditi i u EU
  • miomika: ja sam sad na drugom telefonu stavio svoj stari US AppleID i proradio je Call record i na čekanju sam s AI. pokušat ću s glupim trikom, ali mi je stvar preglupa.......
  • drlovric: Nakon pola sata aktivirali su mi AI. Siri animacija je prekrasna i moram priznati da je malo manje tupava. Neke stvari su iznenadjujuce dobre (za Siri). Ali nije to jos Google Assistant razina.
  • miomika: RU=EU :)
  • miomika: Ne radi niti RSC, niti previev summarize..MA NIŠTA!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO