Office 2004 - Pros & Cons za hrvate i šire
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Office 2004 - Pros & Cons za hrvate i šire


19.07.2004 | 12:36
Htio bih kupiti Office 2004, ali sam dobio informaciju da se ne isplati!

Prvenstveno zato jer je razlika izmedju Office-a 2001 i 2004 toliko mala da nije vrijedna updatea, a kamoli tako bombastično najvaljivanog "novog" Officea!!!

Vidio sam kod prijatelja, stvarno vizuelno nije nista novo osim trodimenzionalne ikone pri podizanju aplikacije i separatora u Entourageu! Design, nema primjetne razlike s MO 2001, pa to jos nisam doživio na Macu, da se novi update nije i vizuelno update-irao! Prvo sam isprobao neke stvari koje me frustiraju kod 2001-ce. Calendar Event-i se jos uvijek na Macu ne mogu kopirati, zatupljujuce, svaki put moras novi event ispocetka otvarati i popunjavati djelomicnim podacima, kad je u pitanju zeljeni niz zasebnih eventa, s djelomično istim podacima! To je ono na brzinu što sam nadobudno provjerio i ostao razočaran, tj ipak ne razočaran, jer ne mogu vjerovati da je istina, bolje reci ostal sam zatečen i oprezan! Zar stvarno nema gotovo nista od novih mogucnosti, novog designa, novog "sasvim novog" sto nas korisnike ugodno iznenadi i privuče novom softwareu ili zadržava lojalnost?

Voli o bih, o volio bih par vasih "za" i "protiv"!


Možda ipak nije cijela galama.
u najavi revolucionarnih rješavanja lokalizacije, rješenja Virtual PC-a, kojeg čekamo već....i još koječega, s našim velikim i dugim iščekivanjima,
bila ni zbog čega?!

Dakle sad ste vi koji znate odgovore na redu, s nestrpljenjem ću pratiti CONS & PROS koji slijede:
19.07.2004 | 21:02
Možda se ne isplati ako ti ne treba kompatibilnost s PC kolegama. Ako je važna kompatibilnost, onda dileme uopće nema - Office 2004 je jedina ugodna solucija.
20.07.2004 | 01:05
U čemu se sastoji ta kompatibilnost?
Da li čžš napisano na Macu, na pc vidiš i dalje kao hieroglife ili je to sad čitljivo ovako kao što mi pišemo?
Da li možemo slati mail pišući s palatalima, pa da pc-ijaši ne dobivaju hieroglife i obratno kad mi dobivamo njihove?

Ima li kompatibilnosti u Word dokumentima, exelu i powerpointu? Pa i do sad je bilo kompatibilno osim u čžš, nije li?

To je važna stvar, ipak ima li i kakvih novosti u odnosu na prošli update,
gledajući neovisno o pc-kompatibilnosti, pa valjda se nešto naplaćuje i za ljude koji koriste program od prije, inače stvarno zašto bi plaćali update, nije valjda porez na budale, tj samo da bismo mogli, ako je to uopće moguće, pisati čžš s pc-jašima?

Ima li uopće kakva nova dobra funkcija u office-u?

Nije da navaljujem, ali čini mi se da baš i nema nekakvog interesa o ovoj problematici osim dežurnog moderatora! Očito sam dobro učinio informirajući se glede update-a i prvo pitao, tko pita ne skita!!
20.07.2004 | 03:29
ne...dosada se naše "kvrge" nisu vidjele u razmijeni s PC-om, a sada RADE!!!!
20.07.2004 | 10:38
Da li kompatibilnost s pc-jem, ove verzije,
podrazumjeva nekompatibilnost podataka nastalim u prijašnjoj verziji,

dakle sad nam naše "baze tekstovnih podataka" budu imale hieroglife umjesto čžšđ,

tj podrazumjeva li prihvačanje pc standarda nekompatibilost s dojučerašnjim Mac standardima?
26.07.2004 | 20:56
Iako je očito vrijeme godišnjih pa malo tko osim službenih osoba zalazi na naš site ovih dana, naravno sudeći po siromaštvu odgovora i pitanja na ovom forumu, htio bih usput reći neka saznanja.

Svaka čast Apple!!!

Prvo da je šteta što, na žalost s jedne strane "bivši" mac dokumenti uistinu postaju hieroglifični,
no na našu veću sreću ipak je konačno saznanje da je Apple pokazao svu svoju veličinu priznavši svoju bivšu geto-ičnost, i okrenuo se univerzalnom i ipak općeprihvaćenom, prihvativši pc-standarde, tako da se više vožnja po "ruskim tračnicama" valjda ne bude ponovila u tom segmentu!

Veličina "velikih" je u skromnosti, ali ne impotenciji ili nemoći, što se godinama skrivalo iza pljuvanja po "glupim" pc-ijašima!

Apple je očito krenuo iz pepela, svjestan da je dovoljno kvalitetan da se još jedamput izdigne iz gotovo bezizgledne situacije. To dokazuje novi OS, a i ove stvari koje se dogadjaju i kreću ispočetka! U tom smislu vidim veličinu Applea, priznati greške i krenuti s potpuno novim sistemom, priznavši da je stari u slijepoj ulici, pa sad i ova nova politika koju nam donosi Office... bolje za nas Macovce, ali i razmišljanje da smo možda prečesto bili nahuškavani da je mac tako nepogrešiv i superioran u odnosu na druge, ipak sumnjivo istinitim kampanjama, koje su se ipak ovim preusmjeravanjem razotkrile da čovjek ne može sam, pa da je sto puta u pravu, sam će kad tad doći do zida ili potražiti oprost.
Kreativnošću i primjerom da zainteresiramo druge o svojoj osobnosti i vrlinama, možemo samo time da im se kao prvo obratimo, "dobar dan ja sam taj i taj ..čić", a ne kao do sad impotentnošću u običnoj korespondenciji i bahatošću što će nam itko.

Bravo Apple!!!

Druga stvar koju sam htio reći zainteresiranima, u časopisu BUG mogu pročitati recenziju Microsoft Officea 2004 Macintosh Edition, vrlo skromno, ali zgodno, popračeno slikicama, jasno i dobronamjerno napisanom i već pc-jaša dobiti neke odgovore na, gore u forumu,postavljena pitanja.
27.07.2004 | 10:37
Stare (i nove) Word dokumente uredno otvara TextEdit. Dovoljno za Copy/Paste teksta gdje ti treba, pa i u novi Word.
27.07.2004 | 12:08
Nemoj se ljutiti, ali svakakvih čuda si ovdje napričao. Ne razumijem to nekakvo čestitanje Appleu i to sada i još u kontekstu Officea?!?! Okretanje "PC standardu"? O čemu to pričaš?

Prijašnji problem s Officeom nema nikakve veze s Appleom nego samo s Microsoftom koji je problem stvorio, a sada konačno i sredio. Apple od prve verzije OS X-a koristi svjetski Unicode standard i sve Apple aplikacije ga koriste od prvog dana (ono kada si pitao za Mail i domaća slova itd), a sramota je jedino ta što se Microsoft tek 2004 uspio priključiti u taj vlak.

Što se tiče problema s domaćim slovima nekada - opet je problem bio stvorio Microsoft - neki kažu i namjerno. Mac je imao sustav na hrvatskom jeziku i s domaćim slovima u vrijeme dok je PC još bio u DOS promptu. Prvi Word i Excel nastali su na Macu. Mac je tada u Hrvatskoj koristio domaća slova po jednom ISO rasporedu, a MS se odlučio za drugi. Da je MS bio dobronamjeran koristio bi već ustaljeni standard koji je bio alfa i omega DTP-a u to vrijeme, a i danas se drži zbog velike inercije.

Ukratko cijela ova priča počinje i završava na Microsoftu, Apple je svoj dio odavno dobro napravio. Jedina krivnja Applea je ta što uopće nije reagirao na problem koji je stvorio Microsoft i ponudio nekakvo privremeno kompromisno rješenje. Vjerojatno zato jer su ga osjetile samo jako mala tržišta kao Hrvatska.
28.07.2004 | 17:27
Ne daj Bože da ulazim u fanatične rasprave, kamo li s znalcem i stručnjakom, no to i nije bila moja namjera, što će dio Jabučnjak-korisnika i prepoznati, zato se i ne mogu ljutiti, pa ipak sam dobil puno informacija!

Ako sam malo htio pričati o "hvala, konačno..." to je bilo na korisničkom nivou, "hvala Bogu sad i to mogu", "hvala onima koji su mi to omogučili", ili se, obratno, koji put pak pitam zašto ovo ili ono ne može i zašto sam hendikepiran, a navodno imam puno vredniji alat?!
Nikako da naljutim svojim čuđenjem stručnjake, pa ja vas poštujem i trebam!!!

Također se i ja ograđujem i molim da se nitko ne ljuti, ako sam nešto krivo rekao, možete me slobodno ispraviti, nisam ovdje iznašao naučnu dizertaciju, svjestan sam mog neznanja, zato i pitam one koji ZNAJU!

Bit će još pitanja...
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
06.08.2004 | 02:40
Da, Office je napokon uljudan konad softvera. I, da, što nije za baciti, ada više ne spada u bloatware jer se isporučuje na jednom CD-u, što je za Microsofte pojmove - superoptimizirano. Još ga nisu ni napunili do kraja, iako je softver nakićen opcijama, blesavim uredskim clipartima i templejtima za sve i svašta.

Kompatibilnost je na nivou Unicodea. Moram li ponoviti: Unicode nije samo novi standard "ASCII" rasporeda znakova po mreži, nego je i API, interfejs koji detektira kodnu stranicu i konvertira je u Unicode u radnom stanju. U TextEditu, a sada i u Wordu, golim copy/pasteom (ne i drag/dropom, jer Office ima nesistemsku shemu "drag clipboarda" koji nije ni RTF ni PDF) iz staroga dokumenta stvari se popravljaju upravo zbog te kvalitete Unicode API-ja.

Zato je to za Office veliki napredak.
Mogu vam reći iz prve ruke da Unicode još uvijek ne radi kako spada u Officeu na Windowsima, ali ni u Adobeovim aplikacijama. Ima nekig glitcheva i s Unicodeom na Adobeovim CS aplikacijama za Mac, ali to je prema onome na PC-u apotekarski sterilno uređen svijet. Treba imati razumijevanja: u Jamariki i zemljama ostalih tzv. velikih jezika sve je i pod 8 bita funkcioniralo, ali su mali i orijentalni jezici patili. Da su sami, u svojim jezicima, doživjeli 10% svinjarija koje nam priređuju obje firme bi odavno propale. No, naša se galama uglavnom ne čuje dobro i prema nama se ponašaju ležernije. No, stvari na Macu radu, a na PC-u je to samo jedno brdo nekoherentnih vatrogasnih zakrpi.
07.08.2004 | 10:02
Konačno se žabokrečina ignorancije na ovoj temi pokrenula!

Ili da nacrtam, drago mi je da ima i onih koji vole i nešto drugo, npr. picu,
nisu samo mamine starmale maze koje svima i uvijek zatucano dosađuju kako je jedino i jedina mamina klopa!

Kao da u našo-J-obitelji treba trošiti riječi tko je to naša M-ama!
07.08.2004 | 17:23
Ova je rasprava otisla na kvasinu.

Office nikad nije bio pristojan komad softwera -- uvijek je bio glomazan a uvijek mu je nesto nedostajalo, i to ne nesto nevazno, vec krucijalne stvari, koje se nikad nisu upeglale. Ali zbog monopola i bezobrazne MSove igre, ljudi su bili prisiljeni kupovati skupo smece.
Osobno bih volio vidjeti neku upeglanu alternativu za Office, kao sto je AppleWorks X.
Daj Boze da izidje vec jednom. Jednako tako sam cekao i Safarija.

Nadam se da ce Apple vise prekinuti ovaj neinvetivni MS monopol u jedinoj grani na vlastitoj platformi. Neka ponude svoje rjesenje, pa ako MS ima hrabrosti pogledati mu u oci, neka napravi jos bolji Office. I neka mu snizi pakleno vrucu cijenu.

Appleu ne teba puno -- Keynote jec tu, daleko bolji od PowerPointa. Ostaju samo zamjene za Word i Excel. Excel je, u biti, jedina dobra MS aplikacija. Word je bloatware -- 90% ljudi upotrebljava samo 5% njegovih mogucnosti. Kome treba takav software? Za koga ga prave?

Ja razmisljam drukcije -- daj mi upeglani komad softwera koji radi, koji je lagasan i koji nije skup. Kad trebam napisati komad texta, zasto bih, dovraga!, pokretao cijelu aplikaciju/okruzje koje je tesko cijeli CD!

Apple, daj mi AppleWorks X. Neka dodje 99 dolara. Kupujem dva.
07.08.2004 | 18:28
Zvonimir je 100% u pravu - iWorks bi bio killer paket. I još da unutra daju light verziju FileMakera i MS se može dobrano zabrinuti.
09.08.2004 | 14:36
Ja također mislim da je Zvonimir u jednu ruku u pravu, ali nazirem i drugu stranu, jer sam zainteresiran za MOffice, sad i odmah, pa svoje potrebe ne bih dao na milost i nemilost, u ruke sve većoj rekla kazala, ekspeditivnosti rješavanja softwareiskih obećanja, Appleu, s obzirom na iskustva s Safarijem, no o tome kasnije, bit će jasnije, i iznjeti na vidjelo opravdanost moje suzdržanosti skorom rješenju mimo MOfficea.

Sve u svemu dečki , nitko sretniji od svih nas Macovaca da vas Apple posluša, svoje korisnike, potpuno sam s vama u našim zajedničkim maštarijama! I uvjeren sam da će nas Apple ugodno iznenaditi, iWorks s FileMakerPro dapače super san, kao što nas je s Safarijem, kojeg sam također i sam žudno čekao i dočekao, progres ne može nitko zaustaviti!

Svatko može biti u jednu ruku u pravu 100%, ali postoje ljudi koji se podjednako služe i s dvije ruke, ne treba ih ispustiti iz vida! Treba ostaviti malo prostora i za one treće, koji možda ne djele naše mišljenje, mislite li da su drugačijemišljenici u pravilu budale?!

Evo primjer za nestrpljenje i nepovjerenje u čekanje (Apple-) čuda, iako sam od onih koji vjeruju u njih! Ona u pravilu ne dolaze sama od sebe, jer takva nemaju svrhu!!

Vrijeme ide to je svima jasno, naročito onima koji čekaju!! Tako sam i ja proširivao svoje znanje o nepovratnom toku vremena i dok su drugi imali telebanking prije 3 godine, ja sam ga počeo koristiti tek s Safarijem.
Tri godine sam čekal u banci i na pošti! Šalim se, koristio sam Zabafon-telefon, jer gdje bih došao da sve svoje vrijeme "lojaliziram-podredim" kompjuteru bio on i moj dragi alat i igračkica Mac-ica!! (no to mogu samo shvatiti oni koji su doživjeli gužve u istim poslovnicama!)
Da li ste vi kolege po Macu čekali u redovima te tri godine?
Da li ste zaključili da vam telebanking ne treba?
Da li je netko možda koristio pc "smeće" za to? ( vidi, vidi, zloćko!! )

Hoćemo li sad tri godine (u informatici je to jedan životni vjek, slažete li se?) ne koristiti ono što nam tržište nudi, iz šovinizma i inata, ili ćemo se koristiti blagodatima informatičkih pomagala ma kako se zvali, svatko prema svojem izboru i savjesti, sada, pa kupiti druge kad se dokažu?

Lijepo je čuti kad netko poslušan mami, ali ona u svojim godinama, ambijentu i ciljevima, ipak razmišlja o našim hobijima i slobodnom vremenu iz totalno drugačije perspektive,
nego npr. što ćemo mi imati na raspolaganju danas popodne i navečer, ne veseli vas?

Ne mora mama sve znati!!!

Hoće li se ovdje naći još par prijateljskih savjeta
ili tips and tricks-ova o Cro verz MOffice 2004,
bez apriori moralno-političke osude softwarea, ocjene kako on utječe na ozonosferu ili pak nebuloznih maketinškog napumpavanja,
jer ne vjerujem da takvi argumenti ikoga zanimaju,
vidjet ćemo u nastavku...
10.08.2004 | 06:35
AppleWorks dolazi. Neki su otkrili da u tisak ulazi nova knjiga o AppleWorksu, i da ima rezervirani ISBN i ime "AppleWorks X". Takodjer, Amazon.com.uk kaze da ce biti u prodaji za otprilike 3-5 tjedana. Buduci da nitko ne pise knjigu o programu 3 godine starom, to bi znacilo da ce se posve novi AppleWorks predstaviti u Parizu. Zgodno
Neki nagadjaju da bi to mogao biti posve novi AppleWorks, isprogramiran u Cocoi. Vjerojatno i hoce. To bi znacilo i besprijekornu podrsku za Unicode, izmedju ostalog, lagasnost i brzinu.
Bravo Apple! Sad cu konacno moci izbaciti posljednji komad MS smecha s diska.
10.08.2004 | 08:36
To!!!!!!!!!!!!!! Yeesssssssss!!!! Cooool!!!!!!!!!!Ovo je stvarno ohrabrujuće i obečavajuće, ako nije samo rekla kazala, moj glas za Apple! Već u rujnu, listopad sigurno!!!?! Dugo se nisam tako razveselio. To je rješenje! Toliko pa i više isplati se čekati za bolji software!! MOffice 2004 dobiva opasnu konkurenciju, siguran sam da kraj Applea nema izgleda!! (naravno bar za nas Macovce) Ima li kakvih naznaka o podprogramima koji će nas osloboditi Worda i Excela? Jesu li i tu kakve naznake? Ne znam ni sam da li treba otvoriti novi forum za AppleWorks X ili možemo nastaviti ovdje, sad sam baš znatiželjan što nam sve novoga lijepoga Apple sprema tako samozatajno!
12.08.2004 | 10:49
Evo dobio sam od jednog frienda, mail s privremenim rješenjem za sve koji imaju želju imati ili već imaju MO 2004, pa vam ga "forward-iram" u cijelosti

citiram:

"My New Mail (ć-enable Entourage draft mail)

Ć - u Entourageu 2004 na Unicode KL-u!!!

Prijatelju, kao što znaš u novom Entourageu postoji bug s mekanim ć, pa kad pišemo New Mail, umjesto standardnog slova [ć] dobivamo mac-Entourage-inačicu [']

Primjetio sam, kao i ti, interesantno ponašanje Entouragea Replyjajući friendu na njegov "pcmail", da mu normalno mogu pisati standardni, uobičajeni i općeprihvaćeni znak [ć]!!! :-?

Da li se negdje u Entourageu to da setupirati, tako da u default mailu imaš baš fontove iz ovog maila, očito neka pc slova, pa kako ih dobiti u mac fonts, da li ih naprosto već imademo , ili je neka treća fora razlog, vrijeme će pokazati! Ili će netko (ili neće) skužiti pa nas nesebično razveseliti!

Do tad, ja sam si Replyjao na taj mail, rubriku "To:" ostavio praznu, i Save-ao As Druft
"My New Mail (ć-enable Entourage draft mail)",
pa umjesto da idem na New Mail odem u Draft folder i krenem odanj!!

Tako i dalje možemo opstati isključivo na defaultnom sistemskom Unicode Croatian Keyboard Layoutu (bez suvišnosti Croatian CE delanca)

Ciao, ..."

kraj citata

I da se dovežem na frienda,

Naravno vrijeme će riješiti sve, no na ovaj način, do tada ne moramo razmišljati o njegovoj (vremena) razvedenosti i neizvjesnosti u smislu trajanja! Ili pak nečijoj nesebičnosti.
Kad dodje rješenje dodje, kad hoću pisati ć, pišem, ako neću, neću, svakom na volju, za svakoga po njegovom osobnom odabiru, ovo je samo dodatna opcija, Bilo bi ipak presebično ovo sačuvati samo za sebe pa sam ovdje izvjesio.

Svinja mene!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • Yonkis: Evo, prodajem i neke slušalice, one za u uho. iPhone i sluške, 200€. I nije to sve, one more thing...
  • Mislav2222: ima i 2K 27inca dell monitor, u top stanju na prodaju :D
  • Yonkis: prodao bih iPhone 8 Plus, mijenjao mu bateriju prije cca godinu dana, moram provjeriti, pa ako ima zainteresiranih da ne pišem oglasnik.. Zapravo pišem anyway, valjda tamo netko lurka :)
  • mbp2009: Smayoo riješio sam, nego sad nije za mene, nego nekog drugog
  • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
  • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
  • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
  • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
  • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
  • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Anonimci (442)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO