Apple Music kod nas
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Music kod nas


18.02.2019 | 12:59
Ima li netko detaljne upute kako ga aktivirati, tj kako se prebacit na US store bez kartice (ako se moze uopce) ili ako ima neka druga metoda? hvala!
18.02.2019 | 13:04
Deezer? Nista mu ne fali. Imam ga i radi odlicno. Ovi workaround-ovi su moguci ali naporni...
18.02.2019 | 13:06
Nije loš deezer, ali ima par stvari koji mi smetaju i par stvari koji mi se stvarno svidjaju na apple musicu... nezz mogu li se uopce prebacit na US store ako placam iCloud preko hrvatske kartice...
18.02.2019 | 13:45
Već sam u jednoj temi pisao oko Apple Musica. Moje iskustvo je prilično starije dok se još bez problema mogla nabaviti "prazna" VISA kartica s US adresom na koju punim iTunes gift cardove. Naravno imam 2 iCloud računa, jedan HR i jedan USA, USA mi služi za Apple music. Otvoriti US račun nije problem, problem je kako taj račun puniti gift cardovima ako nemaš karticu, a opcija "None" ti nije dozvoljena što je kod mene bio slučaj. Na ovom linku imaš upute kako otvoriti US account, pa možda pomogne, a iTunes gift cardove možeš nabaviti od raznih preprodavača s eBaya ili servisa za tu svrhu na webu. LINK na upute za kreiranje US accounta ako još vrijede.

P.S. HR iCloud mi je cijelo vrijeme aktivan, a US mi je aktivan samo za iTunes i App Store, tako da koristim oba istovremeno za ono što želim.
P.P.S. Deezer sam koristio, ali nije mi legao od kvalitete zvuka do samog UX-a, Spotify a druge strane traži dosta peripetija s VPN-om, jer za razliku od Apple Musica provjerava IP adresu.
18.02.2019 | 15:39
Privatni Plex server hosting i slušam što želim kada želim i gdje želim. Kupim, ripnem i mila majka. Ove kemije mi je teško čitati, a kamoli da se idem sa time boriti.
18.02.2019 | 16:21
Rusty, podsjećaš me malo na bivšeg kolegu koji nam je znao u firmi pojesti po 70% bandwidtha (koji nije bio mali!). Kad bi ga pitali što to downloada, odgovor bi bio - "Internet!"
(BTW, taj isti se volio zezati da bi E-bay, Amazon i slični siteovi trebali ugraditi gumb "Buy All". )
18.02.2019 | 16:57
Hvala svima na odgovorima, vele zafrkancije samo da bih plaćao 10 $ mjesecno, nastavljam stavljat sve u itunes
18.02.2019 | 20:33
spotify se dosta lako da aktivirati uz tunnelbear aplikaciju.
obzirom da sama aplikacija provjerava ip adresu svaka 2 tjedna, nije potrebno stalno biti na vpn-u (preko tunnelbeara koji ima free 500mb/mjesecno prometa).

nikakav jailbreak, sve cisto.
18.02.2019 | 22:03
Možda sam staromodan, ali uopće ne razumijem čemu taj koncept music streaminga u današnje vrijeme kada su memorije besmisleno jeftine?

Ako je potrebna glazba dok si pješke negdje vani, imaš je na telefonu dovoljno. Ako ti treba više, uzmeš iPod. Ako ti treba glazba u autu, spojiš USB memoriju od 64GB i prebaciš valjda cijelu audioteku (moja je 49GB, a imam i više nego mi treba i gomilu toga što bih brisao) i uopće ne razmišljaš o problemima tog tipa.

Kada dođe nešto novo što mi se sviđa, skinem, stavim u audioteku i povremeno ažuriram USB u autu. iPhone se ionako sam ažurira po onome što staviš da ti je bitno.
18.02.2019 | 23:24
Pokušao sam nedavno koristiti streaming servise, no nije to za mene.

Mišljenja sam da su glazbeni streaming servisi zanimljiv koncept za mlađe generacije, nazovimo ih konzumenata. Danas se sve svodi na princip DAJ MI ODMAH-DAJ MI ŠTO JEDNOSTVNIJE-DAJ MI SAMO HIT-NE ŽELIM SE TRUDITI! A upravo je streaming glazba tu naišla na vrlo plodno tlo. Norma za konzumaciju glazbe je postala pjesma, hit, a ne album. I to je žalosno, o knjigama da i ne pričam.

Sjećam se srednjoškolskih dana, kada sam mjesecima tražio ploče, a kasnije ih godinama slušao i upijao svaku pojedinu pjesmu, jednu po jednu. Tada su se albumi SLUŠALI i uživalo se u glazbi više nego danas, danas je sve nazovimo-hit! I to loš, jako loš. Došla su neka nova vremena, sadržaja ima previše, a glazba je za većinu postala usputna stvar.

Glazbu osobno doživljavam kao hobi, albume slušam jedan po jedan, studiozno istražujem sve o umjetniku koji me zanima. Jedan sam od onih koji dan danas kupi pokoju ploču ili CD. Za mene vrijedi ona stara izreka, manje je više - siguran sam da i dan danas uživam mnogo više slušajući u miru uz topli čaj LP Kraftwerka Die Mensch-Maschine nego mnogi u milijardama pjesama preko raznih streaming servisa sa zvukom upitne kvalitete.

Usput, na streaming servisima ima jako malo kvalitetne glazbe, pri tome mislim na razne raritetne i bootleg snimke, te neizostavne B-singlove.

U nadi da nisam nikoga uvrijedio, to je samo moje mišljenje, cijenim svačiji glazbeni ukus.
18.02.2019 | 23:30
dpasaric kaže:
Možda sam staromodan, ali uopće ne razumijem čemu taj koncept music streaminga u današnje vrijeme kada su memorije besmisleno jeftine?

Ako je potrebna glazba dok si pješke negdje vani, imaš je na telefonu dovoljno. Ako ti treba više, uzmeš iPod. Ako ti treba glazba u autu, spojiš USB memoriju od 64GB i prebaciš valjda cijelu audioteku (moja je 49GB, a imam i više nego mi treba i gomilu toga što bih brisao) i uopće ne razmišljaš o problemima tog tipa.

Kada dođe nešto novo što mi se sviđa, skinem, stavim u audioteku i povremeno ažuriram USB u autu. iPhone se ionako sam ažurira po onome što staviš da ti je bitno.


Evo ja sam dosta reklo bi se "bolestan" za glazbom

Imam preko 500 ploča (stara zaliha, ove nove precijenjene i loše producirane ne kupujem) imam oko 1000 CD-a (originali), stotinjak MD-a i oko 10 TB muzike na NAS-u i HDD-ovima koja je još uvijek u procesu slaganja.

Meni su glazbeni streaming servisi spasili budžet s jedne strane i omogućili mi slušanje relativno kvalitetne glazbe (u tehničkom smislu) koja mi je ok, ali ne toliko da kupim istu kao album za kolekciju i zatrpam već i ovako pogolemu fonoteku .
Kad slušam glazbu iz kolekcije onda se posvetim samo tome u većinom podosta kontroliranim uvjetima, a za neformalno slušanje u pokretu, autu, "drnda" nešto sa strane dok radim mi je streaming odličan + otkrivanje mora nove glazbe.

--

P.S. vidim da je @drazenp1706 upisao svoje mišljenje, pa da se samo nadopunim kako se u većini slažem s njim, ikao se tako ne čini čitajući prvo njegov, pa moj upis Ali ja sam za sebe našao neku svrhu u ovom trendu streamniga ikao je to daleko od kvalitetnog, studioznog slušanja glazbe, ali danas je sve užurbano, površno i sve bi se odmah kako je @drazenp1706 napisao i to se neće tako skoro promijeniti. Ovo sve me podsjeća na jednog mog frenda koji ima stotine i stotine filmova i sve je on gledao. Onda sam skužio da nakon gledanja 90% filmova obriše, a preostalih 10% obriše kroz godinu dana. Najjače je što mu se gledanje filma svodi na cca 20 minuta. Pogleda uvod, premota 15 minuta, pa gleda 5 minuta, pa premota na zaplet, pa na rasplet i finito
18.02.2019 | 23:42
Par razloga iz kojeg sam htio Apple music, da mogu u bilo kojem trenutku reći Siri da pusti pjesmu koja mi se baš tada sluša, a ne moram se misliti imam li je ili ne, i mislim da je dobra stvar kada se lista slaže po vlastitom glazbenom ukusu, za otkrivanje novih stvari itd... Bez Siri mogu (lol), a za nove stvari se snađem nekako
19.02.2019 | 08:24
Soffoklo kaže:
Najjače je što mu se gledanje filma svodi na cca 20 minuta. Pogleda uvod, premota 15 minuta, pa gleda 5 minuta, pa premota na zaplet, pa na rasplet i finito


Što - gleda isključivo porniće?

Ja sam skoro istog mišljenja kao @drazenp1706, s tim što u "usputnim" trenucima (na poslu, u vožnji) najčešće slušam radio i to, što sam stariji, sve više cijenim zanimljive govorne emisije. I audio knjige (u vožnji).
19.02.2019 | 08:35
smayoo kaže:
Rusty, podsjećaš me malo na bivšeg kolegu koji nam je znao u firmi pojesti po 70% bandwidtha (koji nije bio mali!). Kad bi ga pitali što to downloada, odgovor bi bio - "Internet!"
(BTW, taj isti se volio zezati da bi E-bay, Amazon i slični siteovi trebali ugraditi gumb "Buy All". )


Ovo bi značilo da praktički "hordam" sadržaj, što nije slučaj. Samo sam skužio da mi je praktičnije na jednom mjestu držati sve, modificirati po potrebi i preslagati kako me volja, a da to ne moram raditi na 3 dodatna uređaja na kojima više ili manje konzumiram taj isti sadržaj (primjer koji je Davor rekao).

Slažem se da nekome to paše, ali pošto Plex koristim 101% svog vremena , onda mi je šteta ne iskoristi ga i za povremeno slušanje onog što ja volim.

Također je rečeno, manje je više i osobno sam pobornik toga. Slušam samo ono što želim i volim i ne ganjam hitove jer to što ja slušam nema na nikakvim top listama bilo kojeg servisa. Zato i imam svoj . Meni super.
19.02.2019 | 08:52
Ma šala mala, ne uzimaj k srcu...
19.02.2019 | 09:44
Eh kao da ja uzimam to k srcu. Samo sam kometirao više u smjeru rasprave zašto bi netko korsitio privatnu a ne javnu platformu, to je sve. Nema bad blood ni najmanje. Znaš da sam ja prvi za "šamaranje"
19.02.2019 | 09:51
Evo da i ja malo doprinesem forumu sa svojim iskustvom. Bila mi je želja isprobati Apple Music i vidjeti kako funkcionira iTunes Match, pa sam ukratko napravio sljedeće:

Apple Music
- koristio sam HR account kojem sam promijenio državu (upisao izmišljenu ulicu u NY), pod plaćanjem označio "None" i time se Music app promijenila tako da sam dobio nove tabove dolje
- nakon toga sam u Music appu prihvatio 3 besplatna mjeseca Apple Musica i moje je iskustvo jako pozitivno - uspio sam pronaći sve albume/pjesme koje sam tražio; čim nešto novo izađe, uključujući i hrvatske izvođače, mogu odmah preslušati; sve je u top kvaliteti
- za naplatu nakon free razdoblja se mogu koristiti gift cards kao što je netko već spomenuo

iTunes Match
- ovdje je situacija malo složenija jer, da bi se aktivirala ova usluga, iTunes inzistira na unosu američke kreditne kartice, iako se sama usluga može platiti i iz iTunes sredstava
- tu je krenula potraga kako se provući kroz to ograničenje - na nekim stranicama su prodavali gift cards pri čemu bi ti dali i podatke o kreditnoj kartici (valjda nekoj prepaid praznoj) pa su to nudili kao iTunes Match paket, ali to više ne rade; pokušaj da se kupi američka debitna prepaid kartica se izjalovio jer je za nju potreban porezni broj kupca;...
- rješenje sam našao slučajno, budući da je u iTunes moguće unijeti i PayPal account - s hrvatskim PayPal accountom ne ide, pa sam otvorio us PayPal account, pa prebacio sredstva s hrvatskog na američki PayPal, ali je iTunes i dalje inzistirao da se upari bankovna kartica i tada sam iz očaja u us PayPal upario hrvatsku prepaid debitnu karticu i mogao sam aktivirati iTunes Match


Sve u svemu, kad čovjek zna, nije komplicirano: za Apple Music je dovoljno promijeniti državu, za iTunes Match treba otvoriti us PayPal na koji se može upariti HR kartica.
19.02.2019 | 13:03
I ja sam dodao istu Visa elektron karticu i u BiH i u US PayPal account.

Na americkom sam samo morao staviit vojnu adresu od baze u Afganistanu, jer mi je javljao gresku (nepostojeci zip, state i sl).

I sada mogu placati US paypal accountom a da mi skida pare sa BiH kartice bez ikakve konverzije, jer sam linkao debitnu karticu na dolarski racun. PayPal tecaj je izuzetno nepovolja i tu jako puno varaju
19.02.2019 | 13:52
Prije cca 10 dana sam probao Spotify i za sada mi zadovoljava potrebe. Odlične su mi njihove predodređene playliste, za onako, nabrzaka. Kad dođe društvo, obitelj, na večeru, na chit chat, skoro za svaku prigodu ima playlista i mogu reći da je dobro pogođena, uglađena.

Ne volim radio radi glupih reklama, govora među pjesmama, hitića koje ne podnosim, ali ove playliste su baš taman. Zato ne palim radio za "background noise/music".

Također, slušam on-the-go, playliste 80e, 90e, neki rock mix, ili chillout, kako mi paše.
Naravno, imam u iTunesu 85 i više GB svoje muzike, ali na kraju ispadne da uvijek slušam jedno te isto, isti žanr, ili izvođače. Imam cijele albume radi pjesme ili dvije a ostalo sa albuma mi je nja nja. Onaj Autofill funkciju mi baš i nije nešto. Rangiranje pjesama mi je zamorno, za svaku pjesmu označiti koliko je volim, ufff, tada ne uživam u muzici/pjesmi, jer u pola pjesme moram odlučiti jel mi se sviđa ili ne, nije to jednostavno.

mooožda jednog dana isprobam taj AMusic, ako dođe legalno kod nas
20.02.2019 | 10:10
I ja sam također zadnjih dva mjeseca na spotify-u i jako sam zadovoljan. Kupio sam preko ebaya jednogodišnju licencu za nekih 5$ i lik me ubacio u family subscription u Njemačkoj. Zasad nije bilo problema, imam sve premium feature i ostalo..jedino svaka dva tjedna upalim tunnel bear za vpn da se ulogiram i to je sva mudrost.
20.02.2019 | 13:28
Ja kupim Spotify i Netflix ovdje. Za par dolara pretplata godina dana

Kad prestane raditi ljudi za 5 min posalju replacement acc i picis dalje...

Nekakva je siva zona, ali nemam osjecaj da nekome nesto kradem. Dok traje traje. Za auto idealno.

www.accountbot.sh

Evo dokaza da sve radi

IMG_0524.PNG
20.02.2019 | 14:45
Ako nemaju Vesnu Zmijanac, i Brenu, ne zanimaju me uopće.
20.02.2019 | 15:28
Ma ima sta hoces Smayoo. Ja doduse samo ove mladje tete slusam
20.02.2019 | 15:38
Ha, čuj... ove koje mene najviše zanimaju su skoro sve umrle...
21.02.2019 | 00:51
Ima i Deezer i Spotify premium preko Ignition.fun-a, samo se logirate sa svojim accountom i to je to
21.02.2019 | 08:06
TIDAL na Plex setupu... ne treba ti ništa više
21.02.2019 | 11:14
@energy:

Probao sam ja to davno. Spotify skuzi nakon par dan da imas modificiranu verziju i izbaci te.

A Deezer se uopce ne mogu logirati, bijeli ekran i app se srusi. Pokusao sam evo prije 5 min na iPhone XS. Jel radim nesto pogresno?

Tak da je najjeftinije i sigurnije kupiti za par dolara ovako acc u kojem te neko ubacio u Family plan, i slusaj dokle traje
21.02.2019 | 22:14
erseticmatej kaže:
I ja sam također zadnjih dva mjeseca na spotify-u i jako sam zadovoljan. Kupio sam preko ebaya jednogodišnju licencu za nekih 5$ i lik me ubacio u family subscription u Njemačkoj. Zasad nije bilo problema, imam sve premium feature i ostalo..jedino svaka dva tjedna upalim tunnel bear za vpn da se ulogiram i to je sva mudrost.

Koristim Spotify u Hrvatskoj preko 4 godine i nikad se nisam morao ulogiravati preko vpn-a . Spotify dozvoljava ‘abroad’ slusanje.

Jedino sam prvi put trebao napraviti account preko vpn-a.
22.02.2019 | 10:21
Popaj, molim te izbriši "potpis" iz Tapatalka.
Ovo što pišeš mi zvuči puno logičnije. Kako bi inače strani turisti kad dođu na ljetovanje koristili svoj Spotify (ili Netflix) account...?
22.02.2019 | 10:34
smayoo kaže:
Popaj, molim te izbriši "potpis" iz Tapatalka.
Ovo što pišeš mi zvuči puno logičnije. Kako bi inače strani turisti kad dođu na ljetovanje koristili svoj Spotify (ili Netflix) account...?


Netlifx navodno provjerava svaki put lokaciju. Kad mi je dosao prijatelj iz Amerike na svom mobitelu gdje je imao Netflix app nije imao sav sadrzaj koji ima kuci.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 49 minuta
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata
  • Bertone: Ma znam, ali tko će to čitati :(
  • smayoo: Svatko je slobodan otvoriti kakvu god želi temu koja ne krši opća pravila. Zar je uredništvo krivo što vi, članovi, pokazujete 25 puta veći interes za političke teme, nego za stručne? :)
  • Bertone: ... no u pravu si, lakše je mlatiti o politici nego o stručnim hardversko-softverskim temama :)
  • Bertone: Kad si stavio video, malo sam bacio oko na forum no nisam našao zasebnu temu o sigurnosti u koju bi se mogle staviti vijesti ili linkovi na iste no tražiti ću još malo
  • Gjuroo: Apple teme nam se svele na vikalicu, a forum preuzela politika...
  • Bertone: Još malo o sigurnosti (ako nekoga zanima), [link] i [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO