Apple Music kod nas
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Music kod nas


22.02.2019 | 13:30
Netlifx navodno provjerava svaki put lokaciju. Kad mi je dosao prijatelj iz Amerike na svom mobitelu gdje je imao Netflix app nije imao sav sadrzaj koji ima kuci.


Da... prije je Netflix radio samo preko VPN-a, odnosno, kako sam puno van HR, mogao sam Netflix (HR racun imam) gledati samo ako sam se spojio na HR ili BiH server na VPN-u. Ne znam tocno od kada, ali to je Netflix promjenio na nacin da kako se kreces mijenja se sadrzaj sukladno tome gdje si, bez obzira u kojoj zemlji imas otvoren racun. Prednost ovoga je, sto sad ako hocu full sadrzaj, a najveci je na USA, samo VPN spojim na USA server i gledam sve sto tamo ima sa HR racunom.
22.02.2019 | 13:40
@Moonlike:

Kad je vec to tako "nomadski" poslozeno i moras regularno da koristis VPN, zasto onda nisi uzeo USA account?

Barem ti je jeftinije za istu stvar u praksi eto...
22.02.2019 | 13:45
Kada sam uzimao Netflix nije se moglo HR karticom placati USA racun, pa je bilo tako kako je bilo. A i neka Netflix malo poreza u HR placa od moje pretplate

Edit: A i zanimljivo je da uopce ne moram VPN koristiti vise. Naime momentalno sam u Somaliji i mogu gledati sadrzaj bez VPN. E sad, koji je to sadrzaj ja ne znam. Nije niti USA, a niti HR... a Netflix Somalia ne postoji.
22.02.2019 | 14:01
Cudna im je ta poslovna strategija, ali valjda se sve osim lokaliziranja vrti i oko autorskih prava.

Ja imam Netflix hrvatski, radi mi normalno u Bosni, bez VPN. Interno su mislim objednili to trziste. Smatram ako se skupi kriticna masa korisnika, da ce biti vise i sadrzaja sa prijevodima.

Jos sam na trial, ukucan ce glasati jel ga zadrzavamo ili ne
26.02.2019 | 23:33
drazenp1706 kaže:
Pokušao sam nedavno koristiti streaming servise, no nije to za mene.

Mišljenja sam da su glazbeni streaming servisi zanimljiv koncept za mlađe generacije, nazovimo ih konzumenata. Danas se sve svodi na princip DAJ MI ODMAH-DAJ MI ŠTO JEDNOSTVNIJE-DAJ MI SAMO HIT-NE ŽELIM SE TRUDITI! A upravo je streaming glazba tu naišla na vrlo plodno tlo. Norma za konzumaciju glazbe je postala pjesma, hit, a ne album. I to je žalosno, o knjigama da i ne pričam.

Sjećam se srednjoškolskih dana, kada sam mjesecima tražio ploče, a kasnije ih godinama slušao i upijao svaku pojedinu pjesmu, jednu po jednu. Tada su se albumi SLUŠALI i uživalo se u glazbi više nego danas, danas je sve nazovimo-hit! I to loš, jako loš. Došla su neka nova vremena, sadržaja ima previše, a glazba je za većinu postala usputna stvar.

Glazbu osobno doživljavam kao hobi, albume slušam jedan po jedan, studiozno istražujem sve o umjetniku koji me zanima. Jedan sam od onih koji dan danas kupi pokoju ploču ili CD. Za mene vrijedi ona stara izreka, manje je više - siguran sam da i dan danas uživam mnogo više slušajući u miru uz topli čaj LP Kraftwerka Die Mensch-Maschine nego mnogi u milijardama pjesama preko raznih streaming servisa sa zvukom upitne kvalitete.

Usput, na streaming servisima ima jako malo kvalitetne glazbe, pri tome mislim na razne raritetne i bootleg snimke, te neizostavne B-singlove.

U nadi da nisam nikoga uvrijedio, to je samo moje mišljenje, cijenim svačiji glazbeni ukus.


imam potrebu reagirati na ovo, bez neke polemike jer shvacam, barem si tako mislim, tvoje stajaliste.
kada sam bio mladji, uvijek sam si ponavljao, "molim te, kada malo odrastes nemoj biti ko ovi stariji koji stalno govore da je prije bilo bolje".
nisam nesto star, ali sa svojih 35 godina, cesto se nadjem u situaciji da vec sada govorim "prije je bilo bolje".

posto to radi svaka generacija, a svijet ipak ide naprijed, mozda ima nesto i u tome da je nama osobno prije bilo bolje, jer smo eto bili mladji.

hit kao mjerna jedinica nije novost streaminga. prva polovica 20. st. je vise single orijentirana. 1968. nakon duplog white albuma od beatlesa, imaginarni netko je mogao reci "u moje doba smo slusali samo najbolje stvari, a ne 30 pjesama nalupanih u mjesec dana drogiranja u indiji."

objektivno je danas situacija puno bolja, bez ikakve rasprave.
1994. izadje album od jovanottija, lorenzo 1994, single serenata rap. hocu taj album vise od icega na svijetu, cekam na radiju tu pjesm, usput poslusam tonu drugih koje me ne zanimaju. jedva skupim pare, docekam da odemo u trst, i nakon beskonacnih peripetija dodjem do albuma. przilice u to vrijeme su SF, jedino sto nas je spasavalo bilo je presnimavanje sa kaseta.
i ajde sada ti nabavi 10 albuma godisnje?
kako je bilo nekome 80ih, 70ih po tom pitanju? jos gore!
ja eto i danas obozavam taj album, i svaki puta kada ga poslusam prodje me filing zadovoljstva kojeg sam tada imao, pa lako upadnem u klopku da kazem "eh, ja jedva dosao do albuma lorenzo 1994, ali znao sam to cijeniti, a ti sada slusas justina biebera kada ti se prohtije na youtubeu".

treba biti objektivan, i mogu samo zaliti sto ni ja tada nisam imao priliku poslusati svu glazbu koju sam zelio slusati.

nekada je tehnologija ogranicavala komercijalnu glazbu, prve ploce su bile pogodne za singlice i krace pjesme, pa se u tom pravcu i razvijala glazba. 60ih se okrenula stvar na albume, singlovi su mogli biti duzi od 3 minute, i glazbenici kojima je to odgovaralo iskoristili su priliku. danas mozes biti i jedno i drugo. izvodjac koji radi vise na singlovima ili onaj koji radi albume, i to je pravednije i za slusatelje i za same izvodjace, jer recimo ima hrpa glazbenika koji bi snimili 3 dobre stvari pa bi morali skupiti jos barem 8 da mogu izdat album, i onda bi ovih 8 bilo sacuvaj boze, (recimo od domacih mi pada na pamet neno belan). ovako izda te 3 dobre i zdravo.

queen je po meni vise single orijentirani band od recimo floyda. na stranu "a night at the opera", koji opet zvuci pomalo kompilacijski (sto nije nista lose kada su kao u ovom slucaju sve pjesme vrh), albumi su im rijetko strukturirani, a desi se i poneka pjesma koja zvuci bas kao, eto morali smo nesto sloziti da diskograf napuni album. "wish you were here" sa druge strane je jedna cjelina, kao i vecina ostalih albuma floyda, i za njih je forma albuma prirodnija.
danas izvodjaci imaju obije opcije, a potrosaci nikada lakse ne mogu doci do sadrzaja. da ima suma u svemu tome, ima, ali jebe mi se za sum. onaj koji slusa sada cecu, severinu, latino cajke, ne bi slusao nista kvalitetnije i da je osudjen na ploce. cinjenica je da nikada lakse, jednostavnije i legalnije nisam dolazio do glazbe koju zelim slusati, i ne bi se vratio po tom pitanju u proslost nikada.

da spomenem jos par prednosti streama u odnosu na fiziki album/single:
- nekada smo kupovali albume na slijepo. osim singlova koji su do tog trena izasli, obicno 2 do 3 pjesme, ostatak nisi cuo. kupit album pa ispadne da ti bas i ne lezi, i nije neka sreca.

- gomilanje albuma/singlova koji su ti trenutna zabava, a kasnije ih neces slusati, jer ima stvari koje ti pase u jednom trenu zivota, radi li se o ljetnom hitu, ili sto vec. ovako ga streamas, i kada te prodje taj gust, nemas cd koji skuplja prasinu na polici.

- u svakom trenu mogu poslusati sto mi se slusa (a ne znam sto ce mi se slusati sutra). do nedavno sam znao pola kapaciteta iphona ubiti muzikom, a onda bi skuzio da dosta toga ne bi zavrtio jedan jedini put, iako volim tu stvar ili taj album. jednostavno ne bi se potrefio trenutak da me pita da to poslusam. nisam sustavni konzument, nego me neki dan okrene da bi poslusao to i to, i za takav slucaj bi "teglio" tonu sadrzaja sa sobom.

danas na telefonu imam nesto elementarnih albuma za mene, ostalo je stream, a albume koji su mi posebno dragi, nastojim kupiti ako vec nisam. lp ili cd ako nema prve opcije.

povukao bi za kraj paralelu sa knjigama. kindle i e-format - ne moze mi nitko reci da je je to korak nazad. od 5 knjiga koje pricitam, vratit cu se mozda jednoj, i zasto bi pobogu ovih 4 drzao na polici? steta papira, steta prostora. ovu jednu od pet zato kupjem u papirnatom formatu i ostaje kod mene, ili je poklanjam osobama za koje smatram da dijele moj ukus.

imamo srecu da zivimo u dobu kada mozemo imati i jedno i drugo, treba biti zahvalan na tome.
27.02.2019 | 08:10
Kinsif- slažem se sa svakom riječi koju si napisao u ovom postu, to je ujedno i razlog zašto sam ti dao PALAC GORE. Ja sam već 3 godine na Apple Music i nikad ništa bolje nisu izmislili. Sluša ti se nešto, upišeš u tražilicu i stream-aš ga odmah.
Po meni je taj način konzumiranja muzike prvi put u povijesti čovječanstva počeo brisati generacijske granice. Ja svaki put ponovo revidiram moje predrasude o muzici koju slušaju mlađi od mene, a i oni svoje kad im pustim neku lijepu stvar iz 80-setih 90-setih.
Napredak se uvijek trebalo shvaćati kao šansa! To nas drži mladim.
27.02.2019 | 12:59
evo odmah ide palac gore. idemo preko 100
27.02.2019 | 14:29
Evo, dah mu i ja jedan palac gore.
27.02.2019 | 16:41
kinsif kaže:
evo odmah ide palac gore. idemo preko 100


Hvala braco! Ti znaš da ti ja neću ostati dužan!
15.04.2019 | 18:48
drlovric kaže:
Ja kupim Spotify i Netflix ovdje. Za par dolara pretplata godina dana

Kad prestane raditi ljudi za 5 min posalju replacement acc i picis dalje...

Nekakva je siva zona, ali nemam osjecaj da nekome nesto kradem. Dok traje traje. Za auto idealno.

www.accountbot.sh

Evo dokaza da sve radi

IMG_0524.PNG


Jel ima kakva zamjena vidim da je stranica kihnula a dobro me služila!
22.08.2019 | 15:47
nastavili su svoju rabotu na spotify.ac.
22.08.2019 | 16:15
Imam neku drugu logiku slušanja glazbe, ali koristim sve i svašta...

Meni su streaming servisi nešto što mi nije drago, tj. koristim ih za tekući radio/podcast program, kućni prijemnik nudi preko 46.000 digitalnih radio stanica i ako želim da mi svira nešto po guštu bez mnogo razmišljanja, vrlo lako nađem neku od stanica, sve je to besplatno i bez reklama - za razliku od daveža na YT koji svako toliko prekinu neki duži stream.

S druge strane, ako baš želim ciljano neku glazbu, onda znam da ću je željeti i kasnije i opet i opet i vjerojatno i u autu i na iPodu. I onda volim takve stvari imati fizički kod sebe, a ne kao stream. Osim toga, za pravo uživanje potreban je neki lossless format, a streamovi su većinom još uvijek daleko od toga.
23.08.2019 | 12:40
dpasaric kaže:
...za razliku od daveža na YT koji svako toliko prekinu neki duži stream

Što se YouTubea tiče, uzeo sam premium na prvih mjesec dana jer je free (doduše, uzmu ti 10 kuna na 10 minuta s računa, ali ih nakon rečenog vremena vrate). Skinuo sam i YouTube Music koji se također naplaćuje da nema reklame, ali mislim da ukoliko uzmeš jednu, u paketu dobiješ i drugu aplikaciju.
Ono što želim reći da je to jedno skroz pozitivno iskustvo, koje doduše košta 80 kuna mjesečno, tako nešto. Imaš pristup YouTube Originals kanalu, koji je valjda pandan Netflixu i sličnim streaming servisima, no ipak puno manji od navedenog ili HBOtoGo-a.
Nikako ne tvrdim da nisi u pravu za reklame, kolju ukoliko ne plaćaš tu pretplatu, ali YouTube Music ti pusti jednu reklamu svakih par pjesama, doduše kada plaćaš app imaš opciju isključiti video (spot) da uštediš na bateriji, a free varijanta to nema.
Eto, to je to. Čisto da obavijestim ukoliko nekoga zanima i može si to priuštiti. Makar probajte taj prvi besplatni mjesec. Besplatan je u obe aplikacije.
23.08.2019 | 13:02
Ja imam Netflix i Spotify premium. Super sam zadovoljan s time. Spotify ima download opciju (isto ko i iTunes), tako da se moze slusati muzika i offline.
Netflix koristim najvise zbog male i crtanih, ali i mama i tata gledaju filmove i serije.

Kad recimo letim duze relacije, uzmem ipad i on super radi s netflixom - jer i netflix ima download opciju, pa se u avionu lako moze gledati kakva serija ili film.
23.08.2019 | 16:09
za andoid postoji aplikacija FireTube, gdje možeš puštati youtube videa bez videa, znači samo audio, što može biti jako korisno za glazbu u pozadini.
23.08.2019 | 20:47
Imam Youtube premium, family account (ja i jos 5 clanova familije koje mogu koristiti premium uslugu sa svojim accountima) kojeg sam napravio preko VPN-a u Indiji. Pod placanje sam unio Mastercard od Revoluta, upisao neku indijsku adresu, sve to na svom originalnom gmail racunu. Dobio sam takodjer prvi mjesec free, a mjesecna pretplata mi je 189 rupija, sto je nekih 18 kn. Obicni account kosta jos i manje, oko 12 kn cini mi se. U to je ukljucen youtube (bez reklama, download, rad u pozadini, originals sa serijama i filmovima), youtube music i google play music (pandan Spotify-a).

Nakon registracije, slobodno se sve usluge na svom accountu, bez vpn-a mogu koristiti posto je od nedavno premium dostupan i u Hrvatskoj.

Cijena je niska jer se google prilagodjava nekim trzistima s cijenama, zbog niskog standarda (ocito samo kod nas ne ????).

Google ocito zmiri na sve to jer inace bi zabranili racune s karticama izdanim van zemlje gdje je usluga (navodno prolaze i kartice hrvatskih banaka, cuo sam za PBZ sigurno).

Nadam se da ce to potrajati! ????
25.08.2019 | 15:31
zabac kaže:
Lossless format ako nemas AirPods. Za njih je i 64kbps dosta.


Ne, ma na iPodu imam obične slušalice, ali za njega mi zaista nije važno, može biti i 160 kbps MP3!

Ovo mi je za kućni setup.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 13 minuta
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata
  • Bertone: Ma znam, ali tko će to čitati :(
  • smayoo: Svatko je slobodan otvoriti kakvu god želi temu koja ne krši opća pravila. Zar je uredništvo krivo što vi, članovi, pokazujete 25 puta veći interes za političke teme, nego za stručne? :)
  • Bertone: ... no u pravu si, lakše je mlatiti o politici nego o stručnim hardversko-softverskim temama :)
  • Bertone: Kad si stavio video, malo sam bacio oko na forum no nisam našao zasebnu temu o sigurnosti u koju bi se mogle staviti vijesti ili linkovi na iste no tražiti ću još malo

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO