LG ili Samsung?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

LG ili Samsung?


09.06.2021 | 22:40
Pozdrav ljudi, prijateljica me zamolila da pitam ovdje vas za savjet o TV-u, pošto ja nisam neki expert za TV, već ste mi bili pomogli kada sam za sebe uzimao, nadam se da ćete i sada..

U igri su dva modela, za koje je zagrijana, ali nažalost nema prostora za veći od 50".

Znači prvi model je: Samsung UE50TU8072, a drugi model je LG 49NANO813NA.

Ovaj prvi Samsung je oko 3200kn, a LG je oko 4000kn, sada nju zanima jel se isplati dati 800kn više za LG, ili je dobar i Samsung, nije da joj se baš razbacuje sa novcima? Ali ako je dosta bolji LG rastegnula bi se..

Pretežno bi se na njemu vrtili serije i filmovi, malo sporta i to je to..

Eto ako tko ima nešto od to dvoje, ili slično, neka nabaci kakav komentar.
09.06.2021 | 22:42
LG.
Uopće nisam gledao detalje, ali kao vlasnik Samsunga ti tvrdim - žao mi je da nisam uzeo LG.
EDIT:
Pogledao sada, samo dobio potvdu - LG.
Čak i ljepše izgleda ako će ga stavljati na stalak a ne na zid.
09.06.2021 | 22:52
Ako je njoj bitan svaki novčić, mogu ti dati serijski broj modela LG TV-a koji ima 55", 4K i HDR, a stoji 3000 kn.
No, ovaj je bolji, kvalitetniji mu je ekran, procesor...
Treba uzeti vijek trajanja ekrana (ispiranje boja s vremenom) u obzir isto.
Moja ti je preporuka taj prvi LG koji si napisao.
A valjda će ti netko još staviti njegovo/njeno mišljenje.
09.06.2021 | 23:39
@kloba - samo mi napiši koji je točno model od toga LG-a sa 55", a da je 3000kn.

I zašto ti je žao što nisi uzeo LG?

A valjda će još tko dati kakav savjet, bili bi zahvalni..

Sada je ovo Europsko prvenstvo, pa su akcije, pa bi ga ovih dana piknula, dok se sve ne rasproda..
09.06.2021 | 23:45
Moj stari TV je LG i odlican je. Htio sam opet LG, ali sam kupio Philips The One radi ambilight svjetala. Ne mogu da vjerujem da vise firmi to ne implementira

Mislim da sam Philips 65" platio oko 800e u BiH. Znaci da u HR je niza cijena.

Moj glas za LG, jer radi i dan danas ko grom. I ljepsi je od Samsunga.
10.06.2021 | 00:09
marvin kaže:
@kloba - samo mi napiši koji je točno model od toga LG-a sa 55", a da je 3000kn.

www.nabava.net/televizori/lg-55un74003lb...d-ultra-hd-110323721
Doduše, sada je 400 kuna skuplji, no kada ga je on kupovao stvarno je bio 3000 kuna - a to je bilo prije par mjeseci. Toliko o akcijama...
marvin kaže:
I zašto ti je žao što nisi uzeo LG?

Kada sam uzimao svoj Samsung, serija 6, tada je 4K & HDR bila velika novost u HR.
Iako su na kutiji i reklami napisali da imam HDR, ispalo je da imam frulu, neko poboljšanje slike koje nema veze sa HDR-om.
Samo neko marketinško sranje.
4K imam, i to je to.
Daljinski koji sam dobio s njim ima plastične gumbe, i stvari otisnute na njima su mi već sada, u pet godina korištenja - potpuno izblijedile.
Srećom, daljinski nema puno tipki kao klasični, više podsjeća na  TV remote po tome, ali opet - ofrlje zbog kojih ja stišćem gumbe po sjećanju.
OS koji Samsung ima za Smart TV-e, Tizen - se smatra najlošijim OS-om među SONY, LG i Samsung televizorima.
LG webOS se smatra najboljim.
Barem tako većina ljudi tvrdi.
I trajanje, odnosno durability slike/boja na samom ekranu.
To ovisi o tome kakvo mu je pozadinsko osvjetljenje. Što je skuplji TV, po logici stvari bi trebalo biti bolje.
Ja gledam puno TV i igram igrice, znači on dosta radi - pa imam osjećaj da su mi boje počele blijediti. Nemam dokaz, samo osjećaj.
Sestra dan danas ima 80cm LG TV iz 2008, kada su se još radili prvi LCD modeli sa ogromnim okvirima oko ekrana i mat screenom bez ovih novih zaštita.
Kraj dvoje klinaca rođenih 2011., taj TV je izdržao pisanje bojicama i pastelama po ekranu, praktički iživljavanje djece nad aparatom, i najnormalnije radi dan danas.
Da ne govorimo da im daljinski izgleda (po otisnutim gumbima) kao da je kupljen jučer jer se štampalo po gumi.
Tek ove godine šogor planira kupiti nešto novo.
10.06.2021 | 00:10
Ja stjecajem okolnosti naizmjence kupujem Samsung i LG i mogu reći da je sve to vrlo slično.

Za potrebe koje si naveo oba imaju gotovo identične tehničke karakteristike i ne vidim zašto bi platila 800 kn više za skuplji model kada ne nudi ništa zaista bolje. LG ne nudi niti jednu funkcionalnost ili prednost u nekim specifikacijama koja bi frendici činila razliku.

Šteta što nema mjesta za veći ekran.
10.06.2021 | 00:16
Smart TV je došao na isto gdje su i pametni telefoni i tableti. Bitan je softver, a od hardvera je najvažnije da procesor glatko žvače što softver radi. U tom smislu, nije pametno kupiti jeftiniji model ako misli koristiti instalirane aplikacije (kao npr. Netflix, Plex, HRTI...).

A što se osnovnog pitanja tiče, između Samsunga i LG uopće nema dileme. To jednostavno više nije ista klasa. Ni izbliza. Samsungov softver je pušiona. LG vrti WebOS, koji je vrlo solidno podržan aplikacijama i vrlo solidno napravljen.
10.06.2021 | 00:32
@dpasaric - eventualno bi možda došao u obzir 55", ali više od toga nikako.

Malo gledam te veličine 50" i 55", pa to je samo do neki 10-ak centimetara veće što se tiče razlike od te dvije veličine, realno ne znam da li to vrijedi dodatnih do 700-800kn?

Još bih nadodao da Samsung ima neki Magic daljinski(nisam se nikada susreo sa takvim, pa ne znam da li je on bolji od ovoga što ima LG?), na LG-u mi to izgleda sve nekako elegantnije i preglednije, ali to je samo moje mišljenje..

Iskreno meni je to sve tu negdje, mislim na taj cjenovni rang.
10.06.2021 | 00:37
Pa taj magic daljinski je taj koji imam i ja.
Sranje na kojoj će joj se izbrisati tipke.
s-l1600.jpg

I sada zamisli da su svi gumbi potpuno crni.
To ti je to nakon cca 3ipol godine. Potom možeš kupiti novi za 200 kuna ili koristiti drugi ako imaš drugu Samsung TV u kući, no ja sam se navikao jer je malo gumbi u pitanju pa sam zapamtio što je što.
Ali kada trebam programirati da hoću antenske TV kanale staviti u redoslijed koji ja hoću (HTV1 - HTV4, Nova TV, Doma, RTL, RTL2, RTL Kockica pa nadalje do najglupljeg lokalnog) - e tu se već mučim...
EDIT:
Mada mi, priznajem, na ovoj slici gumbi izgledaju kao gumeni.
Možda su shvatili grešku. Moja generacija je bila prva s tim daljinskim.
10.06.2021 | 00:39
WebOS lijepo radi na LG-iju (trenutno imam LG), ali i Tizen na modernom Samsungu radi ok, a svi koriste gotovo identične aplikacije, a zapravo ne treba ti ništa osim YouTubea, Plexa i možda nekakvog Netflixa i slično tko voli.

Ako može u prostor staviti 55" onda neka svakako uzme 55", to vrijedi ekstra novca.
10.06.2021 | 00:57
LG definitivno.
Broj jedan, webOS daleki prije Tizena (IMHO)
Broj dva, taj LG ti je NanoCell, to bi ti bilo u rangu sa Samsungovim QLED-om, tako da usporedba ta 2 modela i nije bas fer.
10.06.2021 | 02:19
Skužio sam tu razliku (za NacnoCell) i htio je naglasiti, ali nisam znao o čemu se točno radi i nisam htio ispasti blesav kao kod Philips Ambilight svojevremeno.
Ma, LG pobjeđuje definitivno.
@marvin - praktički ti gotovo svi govorimo da uzmeš LG. Mislim da zaboraviš i onaj koji sam ti ja napisao i Samsung koji si napisao ti i kažeš toj curi da kupi LG u pitanju.
Neće požaliti sigurno.
EDIT:
Na Jeftinije.hr najniža cijena te TV iznosi 5000 kuna.
www.jeftinije.hr/Proizvod/21446814/lg-uhd-tv-49nano813na
Sada ti je jasno koja je to razlika.
Nije to tu negdje.
Ovaj model LG-a je zvijer prema ovom Samsungu.
Ako mu je cijena ta koja si naveo, neka ga uzme odmah.
10.06.2021 | 09:57
Još jedan glas za LG. Philips s Ambilightom bi bio drugi izbor, ali ne neki jeftiniji model s kilavim Ambilightom, nego real deal

LG definitivno.
10.06.2021 | 10:59
Vanjuška kaže:
Još jedan glas za LG. Philips s Ambilightom bi bio drugi izbor, ali ne neki jeftiniji model s kilavim Ambilightom, nego real deal

LG definitivno.


Mislim da smo u zadnjoj TV raspravi izračunali da razlika u cijeni za Ambilight pokrije taman toliko veći ekran kod Samsunga ili LG-ija da Ambilight gubi smisao! Bolje je gledati u stvarno veću sliku nego li u "naša slika se čini veća jer boje iskaču van po zidu".
10.06.2021 | 12:21
Ja mogu reći na Samsung QLED 65" koji imam je super tv za moje potrebe. Što se kvalitete slike tiče (crna bolja u mraku je crna), HDRa (kada se gleda HDR content) uopće nemam neke zamjerke. Gotovo da i nema okvir, tako da kada sjedne na zid, to je kino projekcija.

Daljnski je aluminijski tako da nekih problema koji se tu navode nemam niti mislim da će ih biti, ali ok. Sada ga ionako palim i gasim preko Siri, tako da sam samo još više ljen koristiti isti.

Moja uporaba je strogo Plex app (i tv kanali isto idu preko njega), tako da ne mogu reći kako rade druge aplikacije jer ih ne koristim. TV je po pitanju OSa stabilan, up to date i nema nikakvih problema zbog kojih bi ga bacio preko prozora.

Sa HW strane, radi sve što treba jako lijepo i nema nikakvog materijala koji nisam uspio pregledati preko njega.
  • overtherainbow
  • Posjetitelj
10.06.2021 | 12:27
LG i to bez ikakvog razmisljanja makar bilo skuplje, iako pogleda se više dućana, od elipsa, svijet medija, sancta domenice, HG spota, itd itd, pogotovo sad kad se vrti dosta dobrih popusta.

Trenutno imam Samsungov TV ima nekoliko plavih fleka preko ekrana koje se ne vide toliko kad je pozadina u boji dok ako je bijela vide se jako. Kako pratim taj problem vidim i da najnovji neki samsungovi televizori imaju i dalje taj problem sta očito samsung ne dira puno, dok npr kod LG nikakav problem ja osobno nisam iskusia. Uz to TVOS im je odličan.
10.06.2021 | 15:07
dpasaric kaže:
Vanjuška kaže:
Još jedan glas za LG. Philips s Ambilightom bi bio drugi izbor, ali ne neki jeftiniji model s kilavim Ambilightom, nego real deal

LG definitivno.


Mislim da smo u zadnjoj TV raspravi izračunali da razlika u cijeni za Ambilight pokrije taman toliko veći ekran kod Samsunga ili LG-ija da Ambilight gubi smisao! Bolje je gledati u stvarno veću sliku nego li u "naša slika se čini veća jer boje iskaču van po zidu".


Kad me pogode u Battlefield, lezim i krvarim, cekam team membera da me ozivi, a cijela soba se ispuni crvenom bojom. Nema tih 5-10" velicine u dijagonali koji mogu taj osjecaj ljepse docarati

Jos kad uvezes Philips TV sa Hue rasvjetom u cijeloj prostoriji. To je audio vizualni osjecaj bez premca.

A plus kad mi ekipa dodje pa pijemo, TV napravi super light show
10.06.2021 | 17:55
Evo mene, kupljen LG Nano, e sada donijeli smo ga u vikendicu i upalili, i pokrenuli početno podešavanje, i sada traži spajanje na Wi-Fi, ali frendica u vikendici nema Wi-Fi, pa me sada zanima da li se taj korak može preskočiti ili? Ako je to baš obvezno, ništa morati ćemo ga nositi kući i spojiti, pa podesiti.

Znam da se kod Samsunga to može preskočiti, a sa LG-om se nisam susretao pa pojma nemam..

Eto ako bi netko znao..
  • overtherainbow
  • Posjetitelj
10.06.2021 | 18:47
Ako nema wifi napravite hotspot s mobitelom shareajte int da se spoji na to.
10.06.2021 | 23:10
Cekaj malo nema Wi-Fi ili nema interneta uopce?
Ima LG i ethernet, istina samo 100 mbitni (ali ista debilana je i sa svim drugim proizvodjacima).
Ako je ovo drugo, pa sto ce joj pobogu SmartTV bez interneta (ili bar bez lokalne mreze)?
10.06.2021 | 23:20
Trenutno nema Wi-Fi.
11.06.2021 | 00:04
Rekli su ti, upalite Personal hotspot na mobitelu i on će vam glumiti wifi dok ne podesite
11.06.2021 | 00:10
Da ne otvaram novu temu, kakvi su Sony televizori sa Androidom, zanima me XH8000 serija?

Jel to vrijedno pažnje? Vidim da su ovi od 55", oko 5000-6000kn.

Koliko čitam dosta ih ljudi uzima..
11.06.2021 | 00:33
Dok je Android, dobro je. Ako je onaj stariji Sonyijev sistem, onda izbjegni, nema dobar izbor aplikacija.

No, siguran sam da se za 6.000 kn može dobiti veći Samsung od 55", malo pogledaj...

Evo, za 6.699 kn u Elipsu dobiješ SAMSUNG UE75TU7022KXXH, a to je već pristojan TV i normalne veličine.
11.06.2021 | 00:45
Sony TV-i, kao i Panasonc i JVC su krame danas. Kupuju ih ljudi koji su zapamtili da su to bili neki relevantni brandovi za TV prije 20 godina. kao što su prije 20 godina ljudi još kupovali krame pod imenom Telefunken, Grunding i štojaznam, jer su zapamtili da su to bili relevantni brandovi još 20 godina ranije. Tko god je to kupio danas, zajebo se.
11.06.2021 | 05:17
Baš sam jučer bio u Sancta Domenici u City Centru One West pa rek'o da vidim koliko im košta najjeftiniji 2.1 HDMI TV.
Mogu reći da sam se ugodno iznenadio.
U tom dućanu su imali izložena samo dva modela s time, dijagonale 55", jedan Samsung drugi LG.
Jeftinijii je bio LG 55" po 4500 kn, no bez NanoCell-a; skuplji Samsung 55" (mislim QLED) oko 7000 kn.
Sličan LG (sve govorim o 55" modelima) bez tog HDMI porta ali s NanoCell tehnologijom je skuplji od ovog LG-a, stoji 5000 kuna.
Sada imaju mogućnost klikanja opcije HDMI 2.1 i na web stranici tvrtke, pa sam se još ugodnije iznenadio da ukupno nude 4 TV-a (3 LG i 1 Philips Ambilight sa po 4 HDMI 2.1 porta), a nude i opciju s po jednim HDMI 2.1 portom što nisam ni gledao.
Prodavač me zbunio kada mi je rekao da postoji i "HDMI 2.1 R" kako sam ga čuo (ne znam da li sam čuo krivo ili se on skraćeno izrazio); što se odnosi na zvuk, kasnije mi je objasnio - pa na tu razliku treba pripaziti.
Doma sam guglao i mislim da je riječ o ovome:
www.whathifi.com/advice/hdmi-arc-and-hdm...ing-you-need-to-know
Ono bitno, ponuda TV-a opremljenim HDMI 2.1 portovima u par se mjeseci znatno povećala:
Link
Ovdje nema izlistanog Samsunga, to je vjerojatno samo zbog broja portova kojih Samsung ima manje.
Zaključno, da sada imam para - uzeo bih ovaj 55" LG NanoCell kakav je uzeo @marvin samo s tim HDMI 2.1 portom koji sada zbog Eura i klasičnih TV popusta umjesto 7500 stoji 6000 kuna.
U rečenici, @marvin - dobar izbor!
11.06.2021 | 11:52
Evo, samo da se nadovežem jer sam ionako u nabavci televizora.
HDMI 2.1 ima smisla samo ako televizor ima 120 Hz i to u kombinaciji sa XBox X ili PS 5, ili Apple TV .... trenutno nema drugih uređaja koji to podržavaju (eventualno neke grafičke iz PC svijeta).

Ja sam trenutno u dilemi da li uzeti LG Oled 55" C seriju ili NanoCell 65" seriju 9 ... cijenom su isti .... TV bi išao na zid, a ono što mene muči je zvuk koji nitko nigdje ne spominje, naime to su tanki televizori, i volio bi čuti zvuk koji proizvode, naročito nešto sa više basa, .... moje iskustvo kaže da "tanki" zvučnici obično daju i "tanki" zvuk .....
OLED ima 40W 2.2ch, a nano ima 20W 2.0ch ..... nekako više naginjem na oled iako je manji, naime žanr koji volim gledati je SF, Horror .... puno tamnih scena, i gledam TV po noći u mračnoj sobi .... 65" oled mi je malko izvan budžeta ....
11.06.2021 | 12:22
Piko kaže:
Evo, samo da se nadovežem jer sam ionako u nabavci televizora.
HDMI 2.1 ima smisla samo ako televizor ima 120 Hz i to u kombinaciji sa XBox X ili PS 5, ili Apple TV .... trenutno nema drugih uređaja koji to podržavaju (eventualno neke grafičke iz PC svijeta).

Apsolutno.
Ispada da bih se ponovo zaletio grlom u jagode da sam jučer kupovao TV jer bi gledao samo na HDMI i što nižu cijenu a ne bi obraćao pažnju na ono najbitnije - refresh rate ekrana...
Treba pričekati da u mainstream vode uđu ekrani od 120 Hz. Kao što su danas 4K i HDR mainstream, a 2016. - kada sam ja kupovao svoj Samsung - bili novost i pod HDR se reklamiralo svašta.
Piko kaže:
Ja sam trenutno u dilemi da li uzeti LG Oled 55" C seriju ili NanoCell 65" seriju 9 ... cijenom su isti .... TV bi išao na zid, a ono što mene muči je zvuk koji nitko nigdje ne spominje, naime to su tanki televizori, i volio bi čuti zvuk koji proizvode, naročito nešto sa više basa, .... moje iskustvo kaže da "tanki" zvučnici obično daju i "tanki" zvuk .....
OLED ima 40W 2.2ch, a nano ima 20W 2.0ch ..... nekako više naginjem na oled iako je manji, naime žanr koji volim gledati je SF, Horror .... puno tamnih scena, i gledam TV po noći u mračnoj sobi .... 65" oled mi je malko izvan budžeta ....

Ovo da su ekrani sve tanji također stoji, pa TV uređaji od 65" na više imaju zvuk, pa čak sve osim samog ekrana preseljeno u zasebni "pravokutnik" (ne znam pravu riječ za to) u kojem se nalazi sve ostalo - pošetni zvučnici - adapter za napajanje strujom i ostale stvari koje su mohli maknuti. I taj je pravokutnik povezan s TV-om malim prozirno bijelim kabelom, koji mi liči (možda i jest, ne znam) na optički kabel.
11.06.2021 | 12:27
Ovdje imenuju trenutnu ponudu TV-a čiji ekrani imaju refresh rate od 120 Hz (to je u pitanju ako ne griješim).
www.gamesradar.com/best-120hz-4k-tv/
EDIT:
Cijena TV-a s četvrtog mjesta u Hrvatskoj:
www.sancta-domenica.hr/tv-55-lg-oled-55c1.html
Da imam tu lovu, uzeo bih ga bez pitanja. Mislim da bih bio zadovoljan i sa zvukom.
Desktop-08.jpg

Mada su na prvo mjesto stavili Samsung, no nisam ga mogao pronaći po HR cijenama... Vjerojatno 20 tisućica 55".
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 11 minuta
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (477)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO