PlayStation 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PlayStation 5


15.12.2020 | 09:27
Ja sam ti na PS3. Nisam ništa isprobavao. To je pokon djeci za Božić. Jednu noć, da me ne vide, ću ga ja isprobat. Uzet ću, preko oglasa, Gran Tourismo za PS4.
Reciever nemam jer sam ga baš pred mjesec dana prodao u namjeri da ga mijenjam za noviji. Trenutno uređujem stan, pa će to tek doći na red na proljeće.
PS3 mi je bio spojen na telku, a telka pak optikom na reciever.
15.12.2020 | 12:01
JOHN - nisi odgovorio na osnovno pitanje. Gdje si kupio PS5?
Sudeći po izgledu kutije, ili si ju "raskupusao" ti otvarajući ga, ili si ga (što je moja pretpostavka) kupio kod preprodavača.
To zanima i Davora, a i mene.
A i to za kutiju, takvu si je dobio ili ne mariš za te stvari?
15.12.2020 | 14:40
Sasvim neočekivano mi se ponudila poznanica, a ja širokih ruku prihvatio. Dobro se dobrim vraća. Na prvu sam pomislio da je zafrkancija, obzirom na potražnju. Očito se dobro dobrim vraća kad se najmanje nadaš. U mom slučaju iznenađenje je bilo neočekivano. A za djecu će biti daleko veće. Poklonjenom konju se ne gleda u zube, tako da nisam previše kopao od kud što i kako. Ovo raskupusano je najlonska vrećica. Danas pošaljem fotke plejke i ambalaže. . Htio sam još sinoć isprobat, ali jednostavno ne stignem, stišću me projekti. Imam posla preko glave. Korona, pa samoizolacije, pa online nastave, pa rošade na poslu.....veselica je!
15.12.2020 | 14:45
Mene su izradili u pretprodaji i odlucim nema veze kupit cu PS5 u oglasima. Odredim neki budzet do 650-700e za digital edition, racunajuci da i ta osoba treba nesto zaraditi.

Ali nisam nasao tako skromnu osobu jer svi zele 800-900-1000e

To mi malo vrijedja inteligenciju, neprirodno mi je i nenormalno. Ne zelim biti dio tog retardiranog mehanizma i financirati takav nacin razmisljanja, tako da sam odlucio sacekati kada se ponuda stabilizira i kupiti na proljece.
15.12.2020 | 14:55
JOHN:
Ma sve pet, vidio sam vrećicu. Mislio sam na gornji dio kartona koji se savio pri otvaranju. No, to je moja opsesivna kompulzivnost.
Ajde, super si prošao. Nadam se da nisi morao puno doplaćivati u odnosu na maloprodajnu cijenu.
drlovric:
Stvano nisu normalni. Neki dan sam na Njuškalu vidio Blue Ray za 6200 kn i mislio ti to poslati, ali sada su svi (i digitalni i Blue Ray) po 8000 kn najmanje.
EDIT:
Čekaj JOHN - napisao si "poklonjenom konju se ne gleda u zube".
Nemoj me zezati da si dobio na poklon? Pa stvarno si napravio nešto dobro ako ti se ovako vratilo.
15.12.2020 | 15:43
@Kloba - Lako je poderati kutiju od PS, sve PS konzole do sada su imale neku vrstu tankog i mekanog kartona izvana, a komplicirano savinutog, tako da je lako oštetiti ambalažu. Evo, i moje kutije od PS2, PS4 i PSone mini su slučajno mojom krivnjom poderane.

@drlovric - teško je kod prekupca pogoditi fer cijenu, pogotovo za traženu robu. To su ko tapkaroši koji preprodaju karte prije neke važne tekme ili nekog dobrog koncerta. Jedino da probaš dati oglas da ti kupuješ, pa ti se javi netko tko bi prodao po nekoj razumnijoj cijeni.

Ja kao što sam rekao, čekam iduću jesen i produljenje internet ugovora, valda će se do tada sve stabilizirati.

Trenutno gledam u SD katalog igara za PS4, trebam sebe i klinca nagraditi za blagdane nekom novom igrom.

Usput, zna li netko koja je najkvalitetnijs igra tipa farma na PS4, ono kad voziš traktore i održavaš farmu, životinje, kupuješ, prodaješ, brineš o svemu...
15.12.2020 | 16:13
drpongra - pa batice, baš i nije ako paziš.
Uzmeš nož, prerežeš ljepljivu traku koja spaja dijelove vanjske kutije koji bi se trebali otvoriti, pa onda lagano otvoriš.
Ja sam svoju kutiju od PS4 Pro imao još par mjeseci u slučaju da mi nešto ne valja pa da ga nosim na servis, pa sam ju bacio. Bila je neoštećena.
EDIT:
Evo ti link za najbolje igre tematike koja te zanima. Rekao bih ti sam neku, ali ne igram to pa stvarno ne znam.
www.50gameslike.com/best-games-by-type/farming/ps4
15.12.2020 | 16:43
@Kloba - hvala na linku, FarmingSimulator, to je ta igra. Imaš traktore, kombajne, kamione. Idem naručiti!
15.12.2020 | 16:49
Nema beda. Uživaj!
21.12.2020 | 00:45
8FC4908C-564E-43A9-9099-924172C3B5C2.jpeg

Kratko isprobavanje prije pakiranja!
21.12.2020 | 02:51
U par crta nakon sat vremena igranja.
Uzmite u obzir da je moj zadnji doseg prva verzija PS3 i svega nekoliko igara.

Dizajn i materijal:

BB1A4A2F-5935-4CAC-8A81-AC8CA84B2375.jpeg


nešto je veći od PS3 , težinom su oba tu negdje. Sigurno oko 5kg(ako ne laže moja ribička ruka za vaganje ). Ono što mi je zapalo za oko i pod ruku je obrada ovog bijelog dijela. Mjestimično na dodir ostavlja dojam kvalitete, pogotovo ova stranica prema središnjem dijelu, a ostalo dojam jeftine plastike. Prednost je što nema toliko ovog piano black dijela kao na PS3. To me fakat iritiralo jer se svaki klinac vidjelo na njemu.
Naprijed su dvije tipke, koje su potpune nejasne što predstavlja koja, no logikom sam pogodio ispravno. Nije mi se dalo svijetliti lampom da provjerim jel uopće ima kakav znak koji predstavlja paljenje plejke i vađenje medija. Sve u svemu, za moje pojmove malo preglomazan, ali interesantan dizajn ipak kompenzira.
Kontroler mi je totalno čudan, čini mi se nešto teži, stare gljive mi bolje pašu, al sve ostalo je na stranu novog kontrolera. Često su mi se ruke znale znojit kad bi dugo igrao, al ovaj ima neku površinsku teksturu koja stvara daleko bolji grip i mislim da svojom veličinom mi ne bi bježao po dlanovima kao onaj od PS3. Al to su fakat detalji

Sučelje:

1EA6F068-2207-4694-A6EA-CBCF60E23ED0.jpeg

Sučelje je jednostavno za korištenje i sve je logično, jedino sam se malo pomučio kako izgasiti samu plejku na kraju. To su malo nepotrebno zakomplicirali.
Nakon nekoliko porihtavanja prikaza na ekranu, bilo je oko 1Gb updejta što plejke što kontrolera
Instalacija Gran turismo sport spec 2 (koji je za PS4) je potrajala, valjda jedno 15-ak min. Ne znam jel to sporo ili brzo jer nisam siguran koja se količina podataka presnimavala s medija, ali očekivao sam ipak malo kraće vrijeme. Igra se momentalno pokrenula. Loading je zanemariv.
Prilikom kupovine igrica u SD, trgovci su mi rekli da ću sigurno morati platiti neke updejtove ako ću htjeti igrati igrice od PS4. Uglavnom čista glupost, bar tako vrijedi za ovu koju sam ja odigrao. Nikakvo plaćanje ni ništa. Na kraju instalacije je bio update koji je trajao valjda sekundu i to je to. Ono što me malo začudilo, bez obzira što je grafika bila fluidna, da se na nekoliko mjesta u arcade modu nasumično događali trzaji. Imao sam na početku neko optimatiziranje igre ovisno o kvaliteti i frame rateu. Možda bi se stime trebalo pozabavit ili je jednostavno do loše optimatizacije sa PS4 naslovima.
Grafika je fenomenalna. Baš sam se oduševio. U igri mi je fino sjeo kontroler, odmah smo se sljubili Kad se službeno plejka odpakira, mislim da ću morati po još koju igricu.

Sveukupni dojam je ok, nije da sam sad baš nešto posebno impresioniran. Nisam neki gejmer koji može bolje prosuditi, ali u odnosu na PS3 osjeća se poprilični napredak.
Ono što nisam baš siguran u odnosu na PS4(kojeg mi ima nećak) da je to sad nešto extra bolje, odnosno da ima potrebe za takvom globalnom pomamom. Jednostavno ja tu ne vidim nešto bitne razlike između PS4 i PS5, barem koliko sam igrao PS4, a to je bilo sve skupa možda 10-ak sati igranja.
21.12.2020 | 03:05
Hvala ti na brzom osvrtu!

PS5 treba probati s nekom igrom napisanom baš za njega ili s late-PS4-igrom koja ima update za PS5. No, o-tom-po-tom.

Mene su u Sancta Domenici obavijestili da ništa od isporuke ove godine bez obzira na prednarudžbu još početkom listopada.
21.12.2020 | 03:11
Zato ću ovih dan, baš za PS5, uzeti onog famoznog Spidermana i NBA2K21. Navodno su super
21.12.2020 | 08:55
Čestitke JOHN.
A našli su mu mana, pas masters. Čak i sa hlađenjem. Navodno da se na najzahtjevnijim igrama (Ghost of Tsushima za PS4 izgleda bolje nego Assassin's Creed Valhalla za PS5 na novoj konzoli) zagrijava gornji dio konzole, da nije uključen save backup igara na USB disk (što je meni pod obavezno), već samo na cloud ako si platio PS Plus. I još neke stvari koje sam već i zaboravio.
A igrice i prostor, pa najnoviji Call of Duty ima 250 GB. Znači stanu ti navodno dvije takve igrice nakon svih tih updatea za koje svi pričaju da ti poslije instalacije ostane cca 650 GB prostora. Potpuna brzina SSD-a još nije dopuštena, to će se otključati s nekim updateom.
Trenutne igrice tu brzinu navodno ne mogu ni pratiti, ni samom mi nije jasno u čemu je zapravo riječ ali ako se nešto prije učitavalo minutu sada je pola minute, a može biti par sekundi. Kao...
Inače, zanimljiva info - navodno je budućnost gaminga - streaming. Kao i kod filmova.
Znači, uopće nećemo trebati jake konzole ili kompove, već brzi internet i mjesečnu pretplatu.
Tekstura su ti sitno otisnuti X, troukut, kvadrat, krug po cijeloj bijeloj površini.
Pazio si na kutiju, pa isprika. Lijepo to izgleda, da bi reč rekel.
Nadam se samo da ovo o zagrijavanju pretjeruju, jer sada već čuda rade s konzolama samo za klikove. Jedan lik je jednu ostavio kakva je, a na drugoj je tekući metal na procesoru mijenjao termalnom pastom. Nije niti do učitavanja igrice stigao već mu se ugasio PS5. Pa je ostavio prvi opet kao nov, a trećem izvadio aktivni hladnjak. Ista stvar, gašenje odmah.
Mislim, to su sada već perverzije...
EDIT:
Kako su ga ovi u Projekt Redu sfušali sa Cyberpunkom 2077 za PlayStation, na četvorci je neigriv pa je povučen iz Storea jer su obećali povrat love kupcima što SONY nije. I paf, maknuli igricu iz PS Storea. Navodno da je na PS4 frame rate bio 20 FPS koliko je igra zahtjevna. Mogu je igrati samo vlasnici PS5 i mrcina od kompova. Valjda će je vratiti u Store...
EDIT 1:
JOHN - stavi ga nacrni okrugli stalak koji si dobio sa konzolom, nagutat će ti se prašine više ovako i neće se hladiti odozdo. Čas posla, šaraf ti je u tom krugu. Malo ga trebaš zavrtiti. Potraži tutorial ako ti nije jasno, ali napravi to. Kao, treba radi hlađenja ako je okomito, i da može normalno stajati ako ga staviš vodoravno. Za vodoravno stavljanje ti ne treba šarafić, nego dvije kukice zakačiš na mjesto bijele plastike gdje ti je veliko otisnuto krug, kvadrat, trokut, X. Tu zakači pa ti stoji vodoravno u ravnom položaju.
21.12.2020 | 09:32
Obratit ću pozornost na zagrijavanje. Kad sam ga pakirao nazad u kutiju, nisam primjetio da je bio negdje pretjerano zagrijan. A opet, igranje Gran Turisma od gotovo ni sat vremena i nije valjda neko opterećenje. Za stalak znam, nisam ga montirao jer je ionako išao brzo nazad u kutiju.
21.12.2020 | 11:22
Ma to ti je navodno gornji dio kada ga staviš okomito, i to samo sa grafički (trenutno) najzahtjevnijim igrama koje sam napomenuo, ili Red Dead Redemption 2, ili najnoviji Call of Duty...
Snimao ga je tip termalnom kamerom, napravio neki graf i ispada da je i na kameri i po grafu gornji dio crven pod full opterećenjem. Sredina i donji dio žuti, čak zeleni. Navodno (spekulacije sve) da aktivni hladnjak nije stavljen proporcionalno cijeloj stvari.
No, nemoj se opterećivati. To su ovi špekulanti koji misle da ako je sada tako, kako će tek biti kada počnu izlaziti samo PS5 AAA naslovi za godinu, dvije. Pa predviđaju izlazak novije verzije ovoga modela, pa Pro verzije za tri godine za koju je SONY već osigurao patent. Sve zato jer je PS4 izašao ukupno u sedam verzija, dvije prvi, dvije Slim, tri Pro model. Zadnji PS4 Pro je napravljen za RDR2, to je ovaj sada u dućanima. Ima bolji aktivni i bolji (ali manji, pazi) pasivni hladnjak od primjerice mog, drugog modela ili prvog Pro modela iz 2016.
Ali to je za manijake...
Zato, ne sekiraj se. Ponavljam, to je za budale koje nemaju pametnijeg posla. Kao ja.
Ovo je zvijer.
21.12.2020 | 14:19
JOHN kaže:
Zato ću ovih dan, baš za PS5, uzeti onog famoznog Spidermana i NBA2K21. Navodno su super



Spiderman Miles Morales traje 5 sati, igra nije vrijedna tih novaca, a koliko vidim niti NBA..

Jedino dvije igre koje se doduse mogu igrat na ps5 "posteno" su Novi Assassin Creed i Deamon Souls.


vjerujem da je tu i tamo jos nesto izaslo al to je sve sitno
21.12.2020 | 14:45
Potpisujem za igre koje si naveo. Deamon's Souls je namijenjen isključivo za PS5. I navodno je izvrsna. Dečki, kaj da vam velim - osim blago vama.
21.12.2020 | 15:02
Pa realno ocekivao sam vece odusevljenje od autora recenzije, prevnstveno imajuci u vidu da dolazi sa PS3 (nisam znao da to iko vise koristi, realno). Koliki je to skok, 15 godina razvoja i tehnologije valjda?

Vidi de sa nije hard core gamer

Uzivaj u novoj konzoli, i ja bi je jako rado kupio ali nema. Bezobrazno nenormalne cijene u oglasima ne zelim da podrzavam.

I duboko vjerujem da je ovo posljednja konzola po ovoj cijeni. PS6 ce hladno kostati 1000$, jer su kupci dokazali da su spremni platiti tu cijenu, placajuci 200-300% posto preko maloprodajne Sony cijene.
21.12.2020 | 16:02
drlovric, pusti čovjeka - pa to je kupio svojim klincima, ako se dobro sjećam.
Brzo je sve vratio u kutiju, ovo je isprobao tek tako. Čak mislim koliko za sebe, toliko i za nas.
A kako ti konkretno imaš digitalne igre kao i ja, morao si primjetiti da je PS Store podijeljen po generacijama: PS3, PS4, sada i PS5.
Inače, jako dobro pitanje za PS6, pogotovo uzmemo li u obzir taj cloud gaming. Znači, mrcina koja vrti igru koja će težiti pola terabajta je negdje drugdje, a mi trebamo imati optiku i gamepad da samo upadnemo i biramo igru.
Zamisli Netflix za igre.
Moglo bi to ići u tom smjeru. Tako i tako zarada nije na konzolama, već na igrama. Zar ne?
21.12.2020 | 16:14
Pa nemreš to nazvat recenzijom! Upalio sam plejku na sat vremena.
Ova čak Valhala mi se čini ok.....to bi se isto moglo probat. Spidermena bi mogao podijeliti s djecom pa bi ga zato uzeo. Razmišljam i o FIFA ili PES. Kaj je uostalom sada bolje, FIFA ili PES?
21.12.2020 | 16:14
Pa zarada i sada nije na konzolama. Sony realno u ovom trenutku gubi na svakoj ovoj konzoli, jer je HW preskup. Medjutim vade se na servisima i igrama. Nije to nista novo i nepoznato.

Nisam pratio thread da je covjek kupio djeci, do mene je
21.12.2020 | 17:12
drlovric; pa napisao sam to više puta prika. Naravno da je od prvog dana zarada na igrama, iako se to ustalilo tek sa PS3 i PS4 u zemljama "trećeg svijeta"...
Znaš što mislim pod time, raznorazni čipovi koji su se legalno prodavali u dućanima ugrađenim u konzole a bi se mogla igrati piraterija.
Nije poanta u tome, koliko u streamingu igara.
Ne treba ti više pet terabajta prostora za tvoje najdraže igre od kada si prvu seriju kupio. Sve je u oblaku.
Ja zaista mislim da se i gamig okreće toj shemi.
21.12.2020 | 20:06
Ne treba mi ni sada 5TB. Imam oko 180 igara u accountu, a instalirane su 3-4. Necu nikada vise od toga igrati u istom periodu. Jednu zavrsim ili mi dosadi, pobrisem i instaliram drugu iz Library.

Ne vidim ja tu problem

Ali znam sta hoces reci. Ne bi konzola lokalno rendala nista, vec bila terminal za neki cloud based gaming server. Ne platis konzolu i skupi HW u njoj, ali zato placas pretplatu.
  • Dijete
  • Posjetitelj
22.12.2020 | 09:24
Kloba kaže:
Mogu je igrati samo vlasnici PS5 i mrcina od kompova.


aha, mac pro 2012 isto <3
22.12.2020 | 20:05
Dijete kaže:
aha, mac pro 2012 isto <3

Nisam to izmislio. To je na njihovim stranicama. A gdje tvoj Mac Pro spada pod system requirements, vidi sam. Koliko si ga nadograđivao i što si radio s njim - ja ne mogu znati. Pretpostavljam da igru ne vrtiš na Ultra postavkama, možda niti High?
A što se konzola tiče, na PS4 (Pro najvjerojatnije) se vukla na 20 FPS-a pa je povučena.
Igra je izdana prerano za konzole, ali je netko odredio da mora izaći 2020. i usprkos Koroni ustrajao na tome.

Dolje ti je tabla minimalnih do maksimalnih sistemskih zahtjeva za igru, pa ti vidi gdje tvoj Pro iz 2012. spada i javi, baš me zanima.
Pa onda javi može li ju gutati tvoj novi M1 MacBook Pro. Makar na minimumu.

Screenshot2020-12-22at18.59.55.png
  • Dijete
  • Posjetitelj
22.12.2020 | 21:45
M1 ne vrti windowse... jos..

I igram na High na 1440p...

Moj komentar je na “mrcine od kompova”... moj Tovar bi bi sretan da cuje da ga se nazivs mrcinom od kompa.. vjerojatno bi mu to bila i pickup lajna... “Djes’ mala, ocemo malko u separe, ja sam ti mrcina od kompa.. vrtim CP2077 na high..”
22.12.2020 | 23:03
Pitanje vezano za krerianje accounta na PS5. Koji je to klinac? Da li to ima veze s onim accountom kojeg mogu kreirat na playstation stranici za potrebe kupovine igrica? Prilikom prvog startanja plejke, pitao me za kreiranje accounta.
23.12.2020 | 00:07
Dijete - Super za tebe. Nisam znao detalje oko M1 i Windowsa. Možeš igrati igru koju svi željno isčekuju, uživaj.
No, kako na ovim stranama koje sam linkao gore piše da za high traži SSD i ove grafičke kartice, smijem li znati s kojom je u originalu došao tvoj komp, i je li već tada imao SSD (ne bih se čudio - ali zaista ne znam).
Ozbiljno, jesi li išta na njemu mijenjao? Ako jesi, možeš li napisati što?
JOHN - Pa moraš imati account da bi igrao PlayStation. I da, to je taj isti. Ako ga nemaš, napravi ga. Trebat će i djeci također, no imat ćeš mogućnost uključivanja zabrane viđanja sadržaja koji nisu primjereni njihovom uzrastu i zabranu kupovanja preko PS Storea bi trebao imati također (ono - igra je za uzrast do 12, 14, 16, 18 godina... i onemogućenu opcija trošenja love na ikakve DLC-ove ukoliko misliš vezati nekakvu karticu sa konstantnim priljevom novaca za SONY account).
Ako misliš vezati Paypal ili karticu na koju bi im ti osobno kapnuo koliko im treba svako toliko - branjenje kupovina igara i DLC-a im niti nećeš trebati uključiti.
By the way, ja sam mislio da su accout uveli na PS3, zajedno sa internet kupovanjem igara. Izgleda da nisu.
23.12.2020 | 00:32
JOHN kaže:
Pa nemreš to nazvat recenzijom! Upalio sam plejku na sat vremena.
Ova čak Valhala mi se čini ok.....to bi se isto moglo probat. Spidermena bi mogao podijeliti s djecom pa bi ga zato uzeo. Razmišljam i o FIFA ili PES. Kaj je uostalom sada bolje, FIFA ili PES?


PES je samo nadogradio 2020 s novim updateom sezone, dok je EA izbacio FIFA 21. Osobno mi se vise svida FIFA, prije sam bila veci fan PES-a. Izmedu 20 i 21 nema neke razlike no ako je cijena slicna kupi 21.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 15 minuta
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, jura22, matiknez, Riba, rticic, zoranowsky, Anonimci (720)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO