Automobili (i sve oko toga...)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Automobili (i sve oko toga...)


06.04.2019 | 11:49
Evo kuha se...Naravno da nije sve moglo proći ok, jer šarafi koje je dao Vulkal nisu dovoljno dugački (nekih 3 navoja se može max. zategnuti). Pneumatik sve odradio kak spada nema nikakvih primjedbi. Sad čekam da ovi negdje iskopaju dulje šarafe. Sreća moja pa rade do 2
06.04.2019 | 17:16
Koji si ti trol, pitaš za Pneumatik i odeš u Vulkal

... i kako ti ovo može biti ok? Auto su ti nagnuli sa dvije pomoćne hidraulične dizalice na pomoćnom radnom mjestu... tek toliko za drugi put da znaš, na svoje oči sam vidio kad su im dva puta auti pali na diskove sa tih improviziranih radnih mjesta (onaj Vulkal na Samoborskoj kod Škorpikove)... i da, zadnji put kad sam bio kod njih su mi htjeli na alu felgu staviti olovni uteg (sa kopčom) sa vanjske strane jer nisu imali više u gramaži koja se lijepi sa unutarnje
06.04.2019 | 17:38
Sljedeće je slaganje branika i unutarnja zaštita blatobrana?!
Bertone, ako padne past će i novi diskovi.
06.04.2019 | 19:29
Jednom je pala Honda HRV vlasniku pred očima, podigli su auto natrag, bacili pogled i popipali diskove i rekli mu da je sve OK pa je lik popizdio i zvao šlep da dođe po auto i prebaci ga par sto metara koliko ima do Hondinog servisa, a kako je priča završila ne znam.
Drugi koji je pao je bio Golf V u onom zadnjem dijelu gdje imaju fiksne dizalice i jedno ili dva pomoćna radna mjesta kad je gužva, vlasnik je bio na blagajni i nije vidio što se dogodilo, a kad se vratio do auta nitko mu nije rekao ni riječi pa kad smo vidjeli da se prave mutavi rekli smo čovjeku što se dogodilo nakon čega je bilo teških riječi koje neću sad prepričavati... uglavnom što se mene tiče odron od firme.
06.04.2019 | 19:50
Pa di vi nađete te nesretnike? Tko vas uopće tjera ići takvim likovima?
Ja imam tu susjeda, 100 m niz cestu od kuće, čovjek ima malu vulkanizersku radionu i praonicu koju je otvorio djed, ja sve gume kupujem, čuvam i mijenjam kod njih zadnjih 20 godina otkad tu živim, najprije kod oca, koji je nažalost umro od karcinoma, a sada kod majke i sina. Nikad nisam dobio loš savjet, niti fuš uslugu. To je firma (tj. obrt) kojoj je stalo do mene kao mušterije, do naša dva auta, 4-5 garnitura guma u dvije godine, a meni je stalo do kvalitete i odgovornosti i zato mi ne dolaze u obzir nikakvi Vulkali, Drydeni, Babići i kojekakvi slični koji štancaju na traci za 100 kn manje.

EDIT:

Jbt pa ne mogu doći sebi... Da padne auto s dizalice...
06.04.2019 | 19:57
@Bertone - krivo si shvatio. Bio sam kod Pneumatika dečki su sve obavili kako spada i pritegnuli mi felge sa šarafima koje je priložio Vulkal uz felge. Ova slika je nakon što sam došao u Vulkal i tražio da mi skine i stave dulje šarafe nego što su bili oni priloženi. Ne bum sigurno ja plaćao nove šarafe i ponovnu montažu istih

@JOHN - novi branik bi dobro došao, ioanko gledam kako preko kaska izvući branik od FR-a

EDIT - to su šarafi koji su došli sa felgama. Vidi se koliko malo navoja je ubiti zahvatilo u glavčinu.

06.04.2019 | 21:04
Nemam riječi. Ni za njih, a bome ni za VW kojem je jeftinije urezati navoj u glavčinu, nego istu opremiti šarafima pa da ti trebaju samo matice za stezanje i nema ovih sranja....
06.04.2019 | 21:09
smayoo kaže:
Pa di vi nađete te nesretnike?

Moj kvartovski vulkanizer je još gori od Vulkala, prije par godina sam htio prijeći kod njega jer mi je Pneumatik na drugom kraju grada pa sam nadobudno dopeljao auto sa zimskim kompletom kotača (felge+gume), lik na jednoj dizalici ima svoju BMW kockicu kaj slaže za streetrace ili nekaj slično i mrtvo ladno veli da se moram naručiti za promjenu guma jer on dela isključivo po narudžbi, a u radionici osim njega, jednog radnika i mene nikoga pa sam ga pitao gdje je skrivena kamera... nije bilo skrivene kamere, a kotače sam ipak morao ići promijeniti na drugi dio grada.

energyman kaže:
@Bertone - krivo si shvatio...

Mea culpa... ali si ipak provokator jer si stavio sliku iz Vulkala pa si me navukao na tanki led

EDIT:
Preveć krakova imaju te felge, potrošiti ćeš brdo štapića za uši da ih počistiš a čuo sam da će u uskoro i zabraniti ŠZU.
06.04.2019 | 23:07
Bertone kaže:
smayoo kaže:
Pa di vi nađete te nesretnike?

Moj kvartovski vulkanizer je još gori od Vulkala,


O, brate...
Ne znam... Taj vjerojatno ne živi od toga, nego tko zna od čega.
07.04.2019 | 00:06
Moram priznat da nisam nešto previše oduševljen izborom vulkanizera, no obzirom na promet kod sveprisutnih očito si dobar broj njih dopušta šlampavost. Obzirom na količinu posla u sezonama, za očekivat je da se događaju sranja i u Vulkalu. Kod Vulkala sam dvaput imao problema od valjda 30-ak izmjena setova, što od mene što od supruge. Jednom su zasrali na ženinom autu jer su stavili ventil koji je puštao i onda se sutradan zajebala guma. Uredno su stavili novu.
Drugi put su zasrali na mom jer su mi prodali dva para različitih guma, pa sam inzistirao da promjene sve gume nanovo.
U oba navrata su sve odradili bez potrebe za raspravom. Svaki put uredno izdaju račun što u pravilu nije slučaj kod manjih vulkanizera. Svaki put uredno očiste i namažu glavčine, na moje inzistiranje, bez rasprave. Da bi se moglo bolje radit, moglo bi se. Imaju svoje bisere al nekog drugog boljeg izbora baš i nemamo, bar u blizini.

Za Pneumatik sam, od jednog mehaničara, čuo da su jedno poprilično vrijeme radili špur sa krivim softverom. Bertone, ti si rekao da si isto to čuo za Vulkal. Sad budi pametan kome otići.
07.04.2019 | 00:31
Netko kod vulkanizera, a ja sam danas subotnji izlazak obavio u garaži! Na redu mi je bilo farbanje kočionih kliješta, nakon 10 godina, zaista su to zaslužila.

Sve sam dobro očistio, pa uklonio masnoću, pa pobrusio lagano, a onda tri ne previše debela sloja crvene termostabilne boje, nove naljepnice i na kraju jedan sloj prozirnog laka. Izgleda kao iz tvornice, moralo bi potrajati, to napravim na svakoj Alfi koju kupim i obično traje godinama...

07.04.2019 | 00:37
Ja vjerujem da je u manjim mjestima drugačije jer je manji broj auta pa je svaki kupac usluge bitan, ovdje svaki od velikih ima po nekoliko ugovora sa firmama, auta je puno i znaju da si mogu dozvoliti par posto nezadovoljnih kupaca

... i da, sad si me podsjetio da su i meni u V prije 10-ak godina jednu od četiri gume namontirali na felgu naopačke, a stralica sa smjerom rotacije dugačka 10 i visoka 2-3 cm

dpasaric kaže:
Netko kod vulkanizera, a ja sam danas subotnji izlazak obavio u garaži! Na redu mi je bilo farbanje kočionih kliješta, nakon 10 godina, zaista su to zaslužila.


Ja te razumijem i palac gore za rad i trud, na kraju vrag i ljubav su u detaljima

... no sad zapravo čekamo @Smajin komentar kako shvaća korisnost tog posla
07.04.2019 | 07:04
dpasaric kaže:
Izgleda kao iz tvornice, moralo bi potrajati, to napravim na svakoj Alfi koju kupim i obično traje godinama...


Ha, priznaš da se uopće ne voziš s tim autima!!!
07.04.2019 | 09:57
[quote="Djuro genijalac" post=176268]dpasaric kaže:
Izgleda kao iz tvornice, moralo bi potrajati, to napravim na svakoj Alfi koju kupim i obično traje godinama...
Ha, priznaš da se uopće ne voziš s tim autima!!!


Zašto? Zato jer kvalitetno odradim farbanje, pa traje koliko i kada dođe tvornički? Naravno da se uprljaju, ali ne i previše, pogotovo bočno ostanu čisti. Po rubu diska se vidi vozili se auto!
07.04.2019 | 10:46
Bertone kaže:
Ja te razumijem i palac gore za rad i trud, na kraju vrag i ljubav su u detaljima

... no sad zapravo čekamo @Smajin komentar kako shvaća korisnost tog posla


Hej... Tko sam ja da mu sudim?
Svatko ima svoja veselja...
08.04.2019 | 09:03
Nego, koristi li tko u autu DAB (Digital Audio Broadcasting)? Isplati li se u Hrvatskoj zezati time? Uređaj mi podršku, ali nemam antenu, pa se možda netko od vas već zezao time?
08.04.2019 | 09:08
Imam ja na svojem Androidu. Ha gledaj, imaš 10 stanica trenutno, nema šuma, nema prekida, vidiš cover art (ako emitiraju) i još raznno raznog dodatnog teksta (informacija). U svakom slučaju fora ali dok još nekoliko desetaka stanica ne dobije dozvolu za to, nema smisla.
08.04.2019 | 11:29
Meni ova Vasa prica sa vulkanizerima zvuci ko iz nekog B horror filma

Imam Mazdu 3 (odnosno supruga ima, ja nemam auto posto sam 9 -11 tjedana u HR godisnje, ne pada mi na pamet kupovati i sebi auto), onu sedan, evo joj 4 i pol godine (kupljena nova). Auto je kupljen kod Arbanasa u Buzinu. Tamo ide na redovne servise, tocno po datumu ili killometrazi kako vec dode. Decki odrade sto treba odraditi po servisnoj knjizici i ako po njihovoj preporuci treba sto dodatno (i to dodatno je strasno rijetko). Sto se guma tice, kupujemo ih kod njih, odnosno oni ih za nas kupe po nasem izboru sa dostavom kod njih. Na proljece stave ljetne koje su na alu felgama, a zimske koje su na celicnim felgama ostaju kod njih na cuvanju, i obratno. I tako to ide vec cetiri i pol godine. I moram priznati, nikada, ali nikada taj auto nije imao ijedan kvar ili neku zaj....ju.
08.04.2019 | 14:13
Brzina ili je nešto bilo na kolniku?Link
08.04.2019 | 14:17
Vrlo vjerojatno otpuštanje gasa i kočnica. Ipak je e34 525i bio u pitanju.
08.04.2019 | 14:29
Na ovoj skraćenoj se ne vidi, ali na onima koje su sad maknute prvi BMW koji je prošao je isto zaplesao zadnjim krajem na istom mjestu gdje i ovaj drugi BMW koji se sudario.
08.04.2019 | 18:20
Nije upitno da je bilo sklisko, ali on je uletio u tunel debelo prebzo, jedino je čudno da ga je baš toliko zanijelo, moguće da je imao loše zadnje gume, a prednje dobre - ili mu ABS nije bio ispravan. Čudno i da nije nekakav tracion-control pomogao, obično noviji auti sa zadnjim pogonom imaju takvu elektroniku na pomoć vozaču.
08.04.2019 | 19:44
Mislim da "kamatarka" osim ABS-a nije imala nikakva druga pomagala.
08.04.2019 | 20:14
Upravo tako, samo centralu za ABS.
08.04.2019 | 21:21
Teško je sada mnogima. Ovo je još jedan primjer užasa na cestama.
Jedan život se ugasio, a za drugim se bore.
09.04.2019 | 17:40
dpasaric kaže:
Nije upitno da je bilo sklisko, ali on je uletio u tunel debelo prebzo, jedino je čudno da ga je baš toliko zanijelo, moguće da je imao loše zadnje gume, a prednje dobre - ili mu ABS nije bio ispravan. Čudno i da nije nekakav tracion-control pomogao, obično noviji auti sa zadnjim pogonom imaju takvu elektroniku na pomoć vozaču.


Davore, to je auto star 20 godina+. Seleni pomrli odavno, amortizeri vjerojatno mrtvi također, gume upitne. Već to je dovoljno da ti auto bude nestabilan. A onda tek dolazimo do brzine i svega ostalog... Auto treba održavati, a ne raubati dok ide
09.04.2019 | 18:22
I onda su globe za prebrzu vožnju visoke?!?
Još ih treba dići bar 3x!
09.04.2019 | 18:37
Što nažalost u ovom slučaju ne bi značilo ništa jer u onom kraju lokalce praktički nikad ne kažnjavaju za prometne prekršaje. Ni ne pokušavaju više jer svaki ima nekog rođu u Policiji.
09.04.2019 | 18:52
U Srbiji su to rijesili elegantno. Dali koncesiju nekoj nizozemskoj kompaniji, ljudi postavili svoje kamere i opremu, i oni obradjuju i procesiraju kazne.

Dogovreni postotak novca zadrzavaju za sebe, ostalo drzavi. Tesko da rodjak ili prijatelj iz stranke tu moze nesto srediti
09.04.2019 | 19:03
smayoo kaže:
Što nažalost u ovom slučaju ne bi značilo ništa jer u onom kraju lokalce praktički nikad ne kažnjavaju za prometne prekršaje. Ni ne pokušavaju više jer svaki ima nekog rođu u Policiji.


Kad bi ispremješali policiju i dali im da odmah pišu kazne bez mogućnosti korekcije (osim putem suda) onda niti rođo ne bi pomogao.
Možda je poginuli imao rođu u MUP-u pa je mislio kako može svašta raditi (gotovo svašta).

Sjetim se kako je Gianinni poginuo (prošlo više od 10 godina), a vidi sam ga par dana prije kod vrtića i uvijek s oprezom ulazim u tunele.

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 13 minuta
 • smayoo: Ajde piši u forum, molim te.
 • 23-D: @smayoo... pratim ebay, idem na 2016-2017 s tim da će biti backup toweru i za rad na putovanjima, neće biti u svakodnevnoj upotrebi (zato i idem na polovno). Koji je prosiječni životni vijek baterija?
 • smayoo: @23-D: ovisi o cijeni koju plaćaš i cijeni zamjene baterije. Za ove novije gdje je baterija zalijepljena za kućište - 200-250?
 • cariblanco: pozdrav, da li postoje kakvi ekrani na satovima koji se sami oporavljaju od ogrebotina ?
 • 23-D: Ekipa, koji je prihvatljiv batery cycle count kod kupovine polovnog MBPa?
 • smayoo: Zašto bi to kupovao u RH? Naruči preko interneta.
 • Yonkis: Pozdrav, ima li netko savjet gdje u RH kupiti 3.5mm Audio Charger adapter/splitter? Nešto ovog stila - [link]
 • Tomek: Ima li netko iskustva sa Renewed iphonima sa Amazona? Uzeo bih si jedan SE pa me zanimaju iskustva
 • Soffoklo: Meni slike da pregledati, a ostalo moram downloadati, jbg :-)
 • dpasaric: Evo vam igra za ljeto! :)
 • smayoo: Je. I ništa se ne da pogledati jer je ispucana kvota i pregleda, i downloada... :)
 • Soffoklo: Netko je skupio i stavio na jedno mjesto sav Apple promo od 1970. do danas. :-) [link]
 • zabac: Je, ako ne kalibriraš, onda ti se postotoak bez veze pokazuje.
 • smayoo: Ne radi se o samoj bateriji, nego o algoritmu koji prikazuje koliko je preostalo naboja u bateriji (kalibracija).
 • Yonkis: Žabac, zar nije to dokazano da to ne važi za nove baterije?
 • zabac: @Yonkis, ako se isprazni do 0% i kada se napuni do 100%, tada se posloži % da ispravno prikazuje jer je baterija smanjenog kapaciteta.
 • Daddo: Common misconception? :)
 • Yonkis: [link] Zašto se još uvijek savjetuje zadnji postupak (isprazniti bateriju do 0%)?
 • stefanjos: ja sam koristo prijasnju verziju. ok je slika, ali nije to to
 • mario.zg: Koristi li tko uz OS X monitor Dell U2718Q?
 • Mate22: Pusti to imate film o titi na hrt-u gledajte tog zločinca u ovom izvrsnom dokumentarnom filmiću.
 • drlovric: al nema veze ako krsi pravila, povlacim ponudu....isprike
 • drlovric: covjek ionako dolazi, ne treba meni nista od toga
 • drlovric: kakav crni sverc smayoo.... cinim ljudima uslugu ako neko hoce kupiti mac po US cijenama
 • smayoo: @drlovric, već sam te upozorio više puta da ne koristiš vikalicu za svoje švercerske transakcije
 • VanjusOS: @drlovric - koliko košta
 • drlovric: Jel planirao neko od kolega Jabucara kupovati MBP iz USA? Velike su sanse da mi kolega vojnikza 2 tjedna slijece u ZG, pa mogao bi vam nesto uvezati :)
 • cariblanco: Bitno je da budem sutra u 20.05h, počinje nova serija
 • zabac: cariblanco: je si pred TV-om s HRT1?
 • stefanjos: najlakse i najbezbolnije ti je kupovat itunes gift kartice na ebazu iz drzave koje zelis imati account
 • VanjusOS: napravio sam strani ACC, ali mi traži i stranu bankovnu karticu
 • stefanjos: ja na AUS accountu isto oko 10 godina. doduse imam aus bankovnu karticu, ali sve mi radi.
 • drlovric: Vanja ja sam na US account vise od 10 godina valjda. Gdje si zapeo?
 • VanjusOS: tj. da netko kaže kako je najlakše napraviti strani apple id
 • VanjusOS: htio sam vidjeti vaša iskustva..
 • VanjusOS: da li netko koristi apple tv app na mobu
 • cariblanco: @Daddo, život ima materijalnu i duhovnu stranu....isto kao hardware i software ;)
 • cariblanco: Istina drlovrić,isti klinac kao i Dinamo...ako nema 3-4 Bosanca, oni su za *urac :)
 • Daddo: a od toga što je HR osvojila u nogometu ja imam što? I otkud ti ideja da ja imam išta protiv bosanskih Hrvata? :)
 • drlovric: @Daddo: Sta imas ti protiv bosanskih Hrvata. Da nas nema, nikad nista HR u nogometu osvojila ne bi :D
 • drlovric: Tito pobio 500K Hrvata. Moguce, ne bi znao. Ali znam da ih je vise HDZ raselio u posljednjih 5 godina.
 • cariblanco: evo nove teme pod razno...to je danas i tema u dnevniku
 • cariblanco: Kaj je već gotovo ? Đabe kupio kokice...bude ih dr. Lovrić platio :)
 • Daddo: Žabac ne pretjeruj i nemoj (sve/neke) Bosance brojat ko Hrvate. :D
 • zabac: Napravili bi cestw da Jozef nije pobio preko 500.000 Hrvata.
 • Daddo: Ovako nam komunisti grade mostove a Turci autoceste, za lovu koju ionako nemamo. :)
 • Daddo: Da su nas oslobađali Ameri a ne partizani imali bi AC do Budve u 3 trake a Y bi bio u punom profilu.
 • Daddo: @drlovric, ako čovjeka zanima daj mu moj kontakt, dotični je s mojom prabakom bio bratić. :)
 • Bertone: A kako kad je u petak prvu epizodu o Titu navodno gledalo 800 000, a za slijedeće očekuju i veću gledanost :)
 • drlovric: Ma poslao mi Amer jedan, kaze nisam znao da ste imali takvog bad ass :) Ja ta vremena ne pamtim, ali mi se ovo cini kvaliutetno odradjena biografija.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO