Prijedlozi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prijedlozi

13.08.2012 | 15:36
Nije prijedlog već zapažanje.
Ste primijetili da se mogu preslagivati prozori sa desne strane (vikalica, anketa....) kako želite, ne znam da li je to nešto novo ali je baš cool.
13.08.2012 | 15:57
Pa i nije baš tako novo.
14.08.2012 | 01:48
Riba kaže:

Novi Jabučnjak podržavati će Tapatalk, tako da je to u stvari već riješeno.

Ja se samo nadam da će ovo biti opcija.

Masu stranica kad detektira iPad na drugoj strani, nasilno prebaci na mobile način stranice, tako da više nema zumiranja texta ili slika. Meni je to najvažnija prednost iPad surafanja u odnosu na normalne desktop browsere, a još nisam vidio mobile verziju stranica koja podržava zoomiranje. Bez toga mi se i ne da visiti na stranici, pogotovo ak je text jako sitan. Bilo bi super da onaj tko ugrađuje taj Taptalk omogući opciju da jednom kliknem nešto, da se ta postavka spremi u cookie i da više nikad ne moram o tome vodit brigu.

Igor

PS, ako ikad budem radio jailbreak, to će biti samo da mogu promijeniti UserAgent browsera.

PS2, kad sam kod toga, sjetio sam se da mi je zadnji update Safarija za Lion zeznuo Yahoo Mail, i to slanje attachmenta. Koristim onaj Legacy UI pošto mi se ovaj novi nikako ne sviđa, sve je beskrajno sitno i teško za pogoditi s mišem. Uglavnom, zadnji Safari uvijek javi grešku kad se želi dodijeliti attachment.

Nakon promjene UserAgenta u bilo što drugo, recimo Operu, sve radi po starom.
14.08.2012 | 10:43
IgorD, nisam stručnjak ali Tapatalk je zasebna aplikacija i koliko sam skužio možeš koristiti nju ili ne moraš.
14.08.2012 | 15:43
Tapatalk je zasebna aplikacija koja nema veze sa prikazom stranice u nekom iOS brosweru. Eventualno ces vidjeti pop up prozor da informacijom sa forum podrzava tapatalk.
14.08.2012 | 16:00
Super!

Kliknuo sam na link, ali nisam sto posto bio siguran o čemu se radi. U zadnje vrijeme iskrsava sve više stranica koje misle da tzv mobile verzija predstavlja neki napredak kad je u pitanju survanje na tabletima. Kad su pitanju telefoni, ajde još, ali na tabletu zbilja nema nikakvog smisla imati posebno sučelje.
14.08.2012 | 16:14
Osim ako standardno sučelje nije napravljeno u Flashu, ili Silverlightu, ili nečem sličnom, zar ne?
14.08.2012 | 18:43
Dobro, to se podrazumljeva... Možda je cijela stvar osveta - imali ste svoj web bez flash reklama i gluposti, but now it's all over!
  • RnR
  • Korisnik
  • 1
17.11.2012 | 19:25
Imam jedan,tj. 2 prijedloga :
- dodati gumb arhiviraj post,sačuvaj ili tako nešto (kada naletimo na neku korisnu informaciju ili neku koja će nam trebati u budućnosti da je sačuvamo u svoj profil)
- dodati i na vrh teme brojeve stranica 1,2,3 a ne samo na dno

Hvala:laugh:
18.11.2012 | 23:18
Bit će uskoro dosta izmjena.
16.12.2012 | 22:36
Pozdrav ekipa,
Jedno pitanje. Da li vam je font na Jabučnjak malo presitan? (na forumu i u komentarima ispod članaka)

Meni je nekako s vremenom postao presitan. (ok nosim naočale pa je možda do mene)
Naučen sam na max readability (ajmo to tako nazvati) na sajtovima za dizajnere itd, a tamo se dosta vodi računa o tipografiji. (font, veličine, razmaci bla bla)

Opet, nije neki veliki issue, u svakom browseru se font lako poveća.
16.12.2012 | 23:15
Je, i meni nekad bude presitan, kad sam umoran. Ne bi škodilo da je malo krupniji.
16.12.2012 | 23:25
Slazem se
17.12.2012 | 12:18
Predlažem da se napravi jedno mijesto na kojem bi skupljali sve Tutorial-e, možda kao pod-tema. Jer do sad smo već hrpu vrijednih Tutotial-a skupili raštrkanih svuda po forumu.
17.12.2012 | 15:23
Nagrizle vam godine oči, ha? Evo, povećan font za točku. Svakih 5 godine dodavat ćemo po jednu. Ne zaboravite obrisati browser cache da vidite promjenu!

Tino, ja se potpuno slažem s tobom, ali problem je što u rečenicama gdje se nešto predlaže uvijek nedostaje konkretan subjekt. Recimo, tko će točno sakupljati i pisati tutoriale? Predloženo mjesto naime postoji (iFAQ i često postavljana pitanja u forumu), međutim kako splasne polet tako zamre i ideja. Ako se netko želi toga primiti, sva vrata su mu otvorena!
17.12.2012 | 15:36
Riba kaže:
Nagrizle vam godine oči, ha? Evo, povećan font za točku. Svakih 5 godine dodavat ćemo po jednu.

17.12.2012 | 16:43
Riba kaže:
Nagrizle vam godine oči, ha? Evo, povećan font za točku. Svakih 5 godine dodavat ćemo po jednu.

Da, da, bojim se da si u pravu. Upravo sam se narucio za kontrolu vida nakon cca 25g. buljenja u monitore.
17.12.2012 | 22:13
Starkelje! LOL
Zato je iPad dusu dao. Zoom-in, zoom-out s dva prsta i to je to. Šic naočale. 8-)
17.12.2012 | 23:31
ja već godinama u Safariju imam uključenu opciju da minimalni font bude 12. sve ispod toga mi je besmisleno. šta će mi neki tekst fontom 10? koja korist od njega?
17.12.2012 | 23:35
Sada mali fontovi jecaju pod tušem....
17.12.2012 | 23:46
Nisam znao da se fontovi tuširaju...

Uvijek su mi djelovali kao da su više ekipa za zajednički jaccuzzi.
17.12.2012 | 23:54
zabac kaže:
Starkelje! LOL
Zato je iPad dusu dao. Zoom-in, zoom-out s dva prsta i to je to. Šic naočale. 8-)

Dok ne naletiš na stranice "specijalno napravljene za iPad" na kojima zoom ne radi.
16.02.2013 | 14:38
Oče li taj maleni gumbić za ići na kraj posta? Za ići na početak ima tu desno dolje gumbić s trokutom prema gore.
Hvala
14.03.2013 | 16:35
IgorD kaže:
Dok ne naletiš na stranice "specijalno napravljene za iPad" na kojima zoom ne radi.

E, to. Pa koliko moraš biti moron od programera da ti to padne na pamet? Barem da stave vidjliv link na desktop verziju stranice, ali ne, neki ga uopće ne stave nigdje...
14.03.2013 | 18:31
Sve polako postaje parodija.

Sad se ne mogu sjetiti točno što, ali Windows Media Player je imao jednu glupost za koju sam mislio da samo poremećena osoba može tako nešto staviti, a evo zadnja verzija iTunesa sad ima nešto slično.

A tek fora sa potvrdama svega i svačega na Windowsima. Pazi ovo što sam slikao neki dan.
Prilozi:
14.03.2013 | 18:33
Vrag od Osmice!

photo-b62deb508af0d26e0b8010bee435eda1.JPG

Ne mogu direktno nešto povući prek mreže u Program Files. Tjera me da to prvo bacim na desktop pa kad je gotovo, onda to mogu odvući u Program Files, naravno onda će me opet tražiti da kažem kako sam zista siguran da to želim - ona famozna autorizacija na novijim Windowsima koja uopće ne zahtijeva upis lozinke nego samo jedan pritisak na enter.

Ljudi koji su opasni za kompom ionako stišću enter na bilo koje pitanje tak da je i to priča za sebe, ali eto. Nešto što je nekad bilo drag & drop, sad je cijela jedna procedura. Ako pri svemu još i pričaš s nekim, lako je moguće pogriješiti i zbilja nešto zeznuti.
09.04.2014 | 21:17
zabac kaže:
Kad će gumb s kojm se s početka ide na kraj? Onaj na dnu postoji (da je malo veći bilo bi bolje). Fala.

PS. Kad smo već kod želja.

Očito je zabac odustao pa ću ja, ima li šanse za ovo na novom Jabučnjaku?
10.04.2014 | 06:58
Renzo kaže:
zabac kaže:
Kad će gumb s kojm se s početka ide na kraj? Onaj na dnu postoji (da je malo veći bilo bi bolje). Fala.

PS. Kad smo već kod želja.

Očito je zabac odustao pa ću ja, ima li šanse za ovo na novom Jabučnjaku?

Daj mi reci u kojem ti tocno scenariju ovo nedostaje, mozda propustas neku od opcija koja se moze koristiti kao zamjena. A moguce je i da ja nesto propustam.
U rijetkim situacijama kada mi ovo treba i ne postoji izravan link na najnoviji sadrzaj ili koristim brzi swipe ili tipku End.
10.04.2014 | 07:05
Može li da na Postu gore piše naslov teme u kojoj pišem.
10.04.2014 | 08:45
Pise na vrhu, naslov vise nije moguce mijenjati za svaki pojednicani post kao prije.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 56 minuta
  • Bertone: Gdje? Ja vidim samo stari nedostupni M2 za 799
  • stefanjos: 799
  • stefanjos: a evo ih
  • stefanjos: dobro sto ovaj istyle ceka sa ponudom...
  • Zdravac: na Apple Mađarska su cijene kao u DE, a može se odabrati HR tipkovnica
  • m@xym: Naravno, sve to ne vrijedi za naše tržište jer kod nas vrijede neka druga pravila.... Kod nas je Air sa 8 GB 200 € skuplji of Air-a sa 16 GB u Njemačkoj.
  • m@xym: Zašto bi inače Apple davao "besplatan" i tihi upgrade za baš sve strojeve iz game (Studio čak počinje sa 32 GB RAM-a i M2 MAX procesorom!!!)
  • m@xym: S obzirom da nitko ne daje nešto što ne mora, postavlja se pitanje kako će novi strojevi raditi sa 16 GB RAM-a i uključenim AI dijelom OS-a.... Možda su 32 GB upravo postala ono što je bilo 16 GB na starim strojevima...
  • Yonkis: Mora biti 16GB da bi korisnici imali UX za AI, sve manje od toga ne zadovoljava. Sami su si "jamu" iskopali, baš mi ih je žao :)
  • m@xym: Još samo da shvate da umjesto 256 GB trebaju staviti 1 TB SSD... za istu cijenu... :o)
  • m@xym: Ne samo Air-ovi, nego i svi ostali... Očito je Apple AI veliki potrošač memorije.
  • Piko: Ne znam da li je itko uočio ... Ali svi Airovi dolaze po defaultu sa 16 GB RAM-a .... a cijena ista kao i prije za 8 :)
  • dpasaric: Evo i MacBook Pro M4...
  • mbp2009: nece ni biti jos
  • stefanjos: na istyleeu i dalje nema cijena....
  • dpasaric: Eto osvrt na Mac mini M4 na naslovnici...
  • kupus: Evo, otvorit ću temu pa da ne pisemo ovdje
  • kupus: Hvala Bertone
  • Bertone: *ništ
  • Bertone: @kupus, pa nije to nišz novo oko audio izlaza s prednje strane, HDMI će otpeljati zvuk u monitor, a večina današnjih monitora ima audio out priključak.
  • stefanjos: mea culpa
  • stefanjos: kupus, sada kuzim sto si mislio. mislio sam na ovu ogavnu naslovnicu koju su stavili ovi lol
  • imar: Imam osjećaj da će se ovaj novi Mac Mini prodavati ko' vruće kifle.. :D
  • dpasaric: Top model Mac minija = 4.700 € hahahahahah
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Evo novi Mini je vani!
  • MoschuS: DE Store ima cijene 699, 929, 1159 i 1649 za Pro
  • MoschuS: Bas i ja gledam taj 3.5mm jack i pitam se zasto je naprijed!?
  • kupus: Minusi : ista cijena storage upgradea, headphone jack s prednje strane? Kako misle spojiti zvucnike na to?
  • kupus: Plusevi : 3 monitora, gigabit ethernet kao standard, ista početna cijena, 16gb ram
  • kupus: Legit je :) Jonny Ive je već dugo na aparatima, navodno i na lifesupportu otkad je vidio novi iMac :)
  • MoschuS: Evo i Minija ;)
  • kupus: Nije ni studio baš proprcionalan, ako ćemo tako
  • kupus: Vidi ove screenshotove, ne njihov render. Meni izgleda poprilično legit, a to i potvrđuje činjenica da su navedene screenshote i maknuli s weba
  • stefanjos: stvarno mislis da ce tako bez proporcionalno sranje izaci iz applea? doslovno se vidi da je fake
  • kupus: mini leakan, bar s prednje strane [link]
  • Piko: ma što se mene tiće ne mora imati slova gore .... ali mi treba svjetlo da nađem pepeljaru i upaljač :)
  • Yonkis: @piko očekuje se da je tipkanje na slijepo defaultno za usera.
  • Piko: magična tipkovnica još uvijek nema pozadinsko svjetlo .... ;-(
  • dpasaric: Evo novi iMac M4. Ništa zanimljivo nema, samo novi procesor i više memorije u osnovnoj konfiguraciji.
  • drlovric: Isto kao nedostatak hrvatskih titlova na Apple TV. A pokrili bi trziste 4-5 drzava sa tom malom modifikacijom slovenskih. Al ne moraju, pa sto bi :)
  • miomika: ma gle...ako mogu kotolirati sve te feture putem DNS-a po svakoj državi, zašto to onda uopće daju u EU. I zašto nema nigdje JASNO napisano. "Call record ne radi u cijeloj EU", točno se sojeća ono.....osveta za USB-C. ma Idiotizam na najjače..a tek one pizdarije da Aple One nije dostupan u .hr, ali je u Sloveniji....ma...sve više i više mi se sve to jako gadi
  • drlovric: Zao mi je samo ljudi koji su potrcali da kupe nove mobitele radi inteligencije. To ije bio bas inteligentan potez :D
  • drlovric: Sveje to jos uvijek poluproizvod, i zvanicno u Beta fazi. Imam osjecaj da ce se to taman popeglati dok dodje na EU trziste. Tako da, ne bih se ja tu nist aisjecao zakinutim ni nervirao :)
  • miomika: u banani....ko da smo u zimbabwe--u...mislim, ovo nadjebavanje EU-USA, preregulirana EU, oni stave update, koji niti jedan od fetaure-a ne radi. Da bi radilo, trebalo bi jailbreakat uređaj. Koja je poruka poslana ovime?
  • Zdravac: Do travnja 2025. ce proraditi i u EU
  • miomika: ja sam sad na drugom telefonu stavio svoj stari US AppleID i proradio je Call record i na čekanju sam s AI. pokušat ću s glupim trikom, ali mi je stvar preglupa.......
  • drlovric: Nakon pola sata aktivirali su mi AI. Siri animacija je prekrasna i moram priznati da je malo manje tupava. Neke stvari su iznenadjujuce dobre (za Siri). Ali nije to jos Google Assistant razina.
  • miomika: RU=EU :)
  • miomika: Ne radi niti RSC, niti previev summarize..MA NIŠTA!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.97 Seconds

Provided by iJoomla SEO