Prijedlozi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prijedlozi

• User
  • Posjetitelj
23.10.2011 | 00:20
S obzirom da nisam uspio naći sličan topic, mislio sam da bi bilo zgodno da postoji neki gdje korisnici eventualno mogu dati savjet za poboljšanje Jabučnjaka. Ne mislim da je sad loš, ali kad nekome padne napamet neka sitnica koju nije teško implementirat - zašto ne predložit pa nek vodstvo odluči prihvaća li ili ne

Evo moja dva:
1. na topice u forumu koji su riješeni nek se stavi oznaka [RIJEŠENO] ili nešto slično na početak naslova threada (nešto tipa [SOLVED] na stranim forumima).
2. je li moguće ujedinit search na stranici sa searchom na forumu? Nekako mi se čini da bi to moglo zbunjivat dosta korisnika, a i mene je zbunjivalo neko vrijeme...
23.10.2011 | 01:06
Samo napred, tome i služi forum "Jabučnjak".

1. Moguće je ali za sada samo ručno. Idealno bi autor teme trebao imati tu mogućnost, ali meni nije problem to ni ručno napraviti jer i tako čitam sve (osim iPhone foruma doduše)
2. Ovo je već objedinjeno pred neko vrijeme: www.jabucnjak.hr/forum/jabucnjak/58424-p...azivanje-foruma.html
Ne radi kako treba?
  • User
  • Posjetitelj
23.10.2011 | 01:33
Riba kaže:
1. Moguće je ali za sada samo ručno. Idealno bi autor teme trebao imati tu mogućnost, ali meni nije problem to ni ručno napraviti jer i tako čitam sve (osim iPhone foruma doduše)

Pa mislio sam i da bude nekakvo pravilo da korisnici to sami dodaju, pa eventualno ako ne dodaju da netko od nadležnih intervenira... Ili da se stavi neki button koji će korisniku olakšat tu radnju

Riba kaže:
2. Ovo je već objedinjeno pred neko vrijeme: www.jabucnjak.hr/forum/jabucnjak/58424-p...azivanje-foruma.html
Ne radi kako treba?

Radi, oprosti. Učinilo mi se prije još da nisam nikako mogao nać neki topic na forumu preko searcha i onda sam skužio da forum ima odvojeni search, pa sam pomislio da je ovaj gornji samo za novosti/članke i sl. Sve 5
17.12.2011 | 00:25
Imam i ja jedan prijedlog

Što mislite o tome da se napravi iOS podforum.
Neke teme se ticu opcenito iOS-a, bilo da se radi o problemima, JB, aplikacijama, igrama, nadogradnjama i kojecem drugom.
Pošto takve ne spadaju samo u npr.iPhone ili iPad ili iPod podforum, vec u sve, nebi li bilo logicnije da postoji kategorija i iOS, baš kao što postoji i ona za Mac OS X?

Mislim to je cisto moje mišljenje, ali cini mi se da bi se time dodatno unaprijedila sama funkcionalnost foruma i snalaženje na njemu.

Pozzz!
18.12.2011 | 12:06
U tijeku je rasprava o tome, uskoro će vjerojatno biti nekih izmjena u tom smjeru.
20.12.2011 | 22:18
Riba, možeš li staviti na dno stranica topica onaj link "nazad na vrh" ili kako ga se već imenuje, koji bi odmah vratio na početak topica?
dugo sam se dvoumio da li da to spomenem jer mi se činilo kao razmaženo izvoljevanje, ali mislim da bi zbilja dobro došlo...
21.12.2011 | 02:01
Fziciki da te vrati na vrh strane, ili da te vrati na pocetak topica? Je li broj poruka po stranici prevelik, da ga smanjim?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.12.2011 | 04:10
Povratak na vrh strane bio bi poželjan, a broj poruka po stranici mi se ne čini preveliki.

No, primjetio sam da još uvijek ima problema sa marginama poruka, tj. još se uvijek događa da zbog nekog razloga desni dio poruka bude odrezan, a opcije i karma nevidljivi.

Eto, konretno mi se to događa sad na ovom PCju na poslu sa Explorerom 8 u temi "MacOSX na PC-u (Leopard 10.5.8)" gdje mi je onemogućeno napisati post jer se opcije ne vide, a ima takvih još nekoliko primjera samo su malo manje odrezani. Vidi sliku:

CutOffRight.jpg
22.12.2011 | 17:03
da, mislio sam na povratak na vrh stranice. krivo sam se bio izrazio.

također mogu reći da se i meni zna dešavati ovo rezanje desnog dijela, što Sank spominje. meni se to događa na Macu u Safariju.
22.12.2011 | 23:56
@ Riba - drago mi je da se vec uocilo to i da se radi na tome. Mislim da ce to dodatno unaprijediti forum i postanje na pravom mjestu

@ Sank - i mene muci taj problem s "rezanjem". Cak su mi i clanci ponekad srezani na iPhoneu
23.12.2011 | 17:21
Rezanje se događa svugdje u slučaju da u poruci postoji element koji je širi od 500njak pixela a prozor browsera je uži od određene vrijednosti. Većinu njih sam riješio ali očigledno ih je još ostalo. Riješit ću ih s vremenom sve.
24.12.2011 | 04:41
Pozdrav,

Evo, ima i moja malenkost jedan prijedlog. Kad nam je Apple već dao Safari, bilo bi lijepo kad bi se u traci za upis web adrese mogao implementirati tzv; Reader.
Neznam možete li to, no bilo bi poželjno. Ja osobno kad sam na jabučnjaku, tu se zadržim poprilično vrijeme čitajući. Obzirom da pojedini članci i teme znaju biti poprilično dugi, Reader bi bio poželjan.

Ispravite mo molim Vas ako griješim.

Hvala lijepa . E.
24.12.2011 | 12:35
Što je Reader?
24.12.2011 | 13:05
emilcosic kaže:

grijesis na pola!
sad sam isao pogledati i recimo na clanku "iParty 2011, izvjesce" reader radi, a na clanku "htio je svijet uciniti boljim..." ne radi!

ocito se ne radi o ficru kojeg posebno implementiras vec dostupnost readera ovisi o formatiranju teksta... mozda me umetanje umetanje videa smeta? sa time bi se web devovi trebali pozabaviti!

@smayoo, nisi bas neki iphone lover koliko vidim?
reader ugrabi tekst sa neke stranice i postavi ga na bijelu pozadinu kako bi bio citljiviji na iphoneu recimo! stvar nije losa, pogotovo jer ako si na sajtu u kojem je clanak podijeljen na 2 ili vise stranica, reader sve spoji u jednu cijelinu!

*da se ispravim... safari reader a ne reader!
24.12.2011 | 13:10
Evo jos jedan primjer readera...
Screen_Shot_2011_12_24_at_12.png
24.12.2011 | 13:43
kinsif kaže:
emilcosic kaže:

grijesis na pola!
sad sam isao pogledati i recimo na clanku "iParty 2011, izvjesce" reader radi, a na clanku "htio je svijet uciniti boljim..." ne radi!

ocito se ne radi o ficru kojeg posebno implementiras vec dostupnost readera ovisi o formatiranju teksta... mozda me umetanje umetanje videa smeta? sa time bi se web devovi trebali pozabaviti!

@smayoo, nisi bas neki iphone lover koliko vidim?
reader ugrabi tekst sa neke stranice i postavi ga na bijelu pozadinu kako bi bio citljiviji na iphoneu recimo! stvar nije losa, pogotovo jer ako si na sajtu u kojem je clanak podijeljen na 2 ili vise stranica, reader sve spoji u jednu cijelinu!

*da se ispravim... safari reader a ne reader!

potpisujem, to bi bilo super
24.12.2011 | 14:41
Pogledat ću što je potrebno da to radi svugdje i uvijek.
24.12.2011 | 17:15
Ovo sa readerom izgleda nije baš izvedivo sve dok nema jasnih informacija kako on i zašto radi, a čini se da trenutno i nije baš stabilan. Meni npr. nije radio ni na iParty izvješću, moguće zbog novopristiglih komentara.
S druge strane ne vidim neku korist od readera na Jabučnjaku - i bez njega smo koncentrirani na koristan sadržaj, bez reklama i sa minimum distrakcija.
25.12.2011 | 22:01
da, mogli su dati web devovima na uvid kako to uopce radi...

ma nije to nista bitno, da se i ovako lijepo citati. ok, na iphoneu je malo lakse mora se priznati, ali i onako je iphone presitan za duze citanje.
noviji sam clan, i malo je glupo da dajem prijedloge, ali kad se vec pise, evo i mojih 5 lipa!

broj postova po stranici mi se cini prevelik! to bi bila jedina moja zamjerka.
25.12.2011 | 22:20
Kad se čita s mobitela, i meni je malo prevelik, ali na desktop/laptop varijanti je optimalan, po mom mišljenju.

Jesi li znao da si možeš namjestiti da ti se prikazuju najnoviji postovi na vrhu, a najstariji na dnu? To ti smanjuje skrolanje.
25.12.2011 | 23:32
nisam znao, thx!
ma bit ce i da sam navikao na nekih 20 postova po stranici jer su takvi forumi na kojima sam aktivan, pa je samo stvar prilagodbe! ugl, nista strasno!
26.12.2011 | 01:23
Možda bih ga mogao smanjiti, to sam puknuo na suludu vrijednost u doba dok nije bilo predugačkih threadova.
23.01.2012 | 21:15
Riba, hvala na ovoj maloj ikoni na dnu stranice.
23.01.2012 | 21:39
Da li je moguce napraviti Subscribe na neki topic bez da se to uradi prilikom odgovora odabirom opcije za Subscribe. Znaci Subscribe baz inicijalnog ucestvovanja u raspravi?
24.01.2012 | 01:50
Nije, ali je u planu.
24.01.2012 | 02:30
Riba kaže:
Nije, ali je u planu.

Samo polako i bez panike

Osim ovoga kao novajlija primjetih jos nesto, naime pri dnu nekog topica ili umutar njega gdje se treba stisnuti na slijedecu ili predhodnu stranicu, enam nekih gumbica tipa "slijedeca", "prethodna" i sl. Dosta je tesko nabosti na vecim rezolucijama ili ma iOS-u neku od brojki, pa se lakse izgubi volja za detaljnijim citanjem topica.
24.01.2012 | 10:38
Te stranice i mene već neko vrijeme muče, napravit ću ove dane nešto u vezi njih, tj. da budu uočljivije i lakšeklikne.
24.01.2012 | 13:51
tapatalk! tapatalk! tapatalk!
pliiiiiiiiz
24.01.2012 | 14:46
Ajoj. Idem vidjeti o čemu se radi.
Evo pogledao sam, doima se izvedivo. Javim se iskoro sa novostima.
24.01.2012 | 17:43
Tapatalk bi bilo super imati. Podrzavam Kinsifa.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 7 minuta
  • Bertone: Gdje? Ja vidim samo stari nedostupni M2 za 799
  • stefanjos: 799
  • stefanjos: a evo ih
  • stefanjos: dobro sto ovaj istyle ceka sa ponudom...
  • Zdravac: na Apple Mađarska su cijene kao u DE, a može se odabrati HR tipkovnica
  • m@xym: Naravno, sve to ne vrijedi za naše tržište jer kod nas vrijede neka druga pravila.... Kod nas je Air sa 8 GB 200 € skuplji of Air-a sa 16 GB u Njemačkoj.
  • m@xym: Zašto bi inače Apple davao "besplatan" i tihi upgrade za baš sve strojeve iz game (Studio čak počinje sa 32 GB RAM-a i M2 MAX procesorom!!!)
  • m@xym: S obzirom da nitko ne daje nešto što ne mora, postavlja se pitanje kako će novi strojevi raditi sa 16 GB RAM-a i uključenim AI dijelom OS-a.... Možda su 32 GB upravo postala ono što je bilo 16 GB na starim strojevima...
  • Yonkis: Mora biti 16GB da bi korisnici imali UX za AI, sve manje od toga ne zadovoljava. Sami su si "jamu" iskopali, baš mi ih je žao :)
  • m@xym: Još samo da shvate da umjesto 256 GB trebaju staviti 1 TB SSD... za istu cijenu... :o)
  • m@xym: Ne samo Air-ovi, nego i svi ostali... Očito je Apple AI veliki potrošač memorije.
  • Piko: Ne znam da li je itko uočio ... Ali svi Airovi dolaze po defaultu sa 16 GB RAM-a .... a cijena ista kao i prije za 8 :)
  • dpasaric: Evo i MacBook Pro M4...
  • mbp2009: nece ni biti jos
  • stefanjos: na istyleeu i dalje nema cijena....
  • dpasaric: Eto osvrt na Mac mini M4 na naslovnici...
  • kupus: Evo, otvorit ću temu pa da ne pisemo ovdje
  • kupus: Hvala Bertone
  • Bertone: *ništ
  • Bertone: @kupus, pa nije to nišz novo oko audio izlaza s prednje strane, HDMI će otpeljati zvuk u monitor, a večina današnjih monitora ima audio out priključak.
  • stefanjos: mea culpa
  • stefanjos: kupus, sada kuzim sto si mislio. mislio sam na ovu ogavnu naslovnicu koju su stavili ovi lol
  • imar: Imam osjećaj da će se ovaj novi Mac Mini prodavati ko' vruće kifle.. :D
  • dpasaric: Top model Mac minija = 4.700 € hahahahahah
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Evo novi Mini je vani!
  • MoschuS: DE Store ima cijene 699, 929, 1159 i 1649 za Pro
  • MoschuS: Bas i ja gledam taj 3.5mm jack i pitam se zasto je naprijed!?
  • kupus: Minusi : ista cijena storage upgradea, headphone jack s prednje strane? Kako misle spojiti zvucnike na to?
  • kupus: Plusevi : 3 monitora, gigabit ethernet kao standard, ista početna cijena, 16gb ram
  • kupus: Legit je :) Jonny Ive je već dugo na aparatima, navodno i na lifesupportu otkad je vidio novi iMac :)
  • MoschuS: Evo i Minija ;)
  • kupus: Nije ni studio baš proprcionalan, ako ćemo tako
  • kupus: Vidi ove screenshotove, ne njihov render. Meni izgleda poprilično legit, a to i potvrđuje činjenica da su navedene screenshote i maknuli s weba
  • stefanjos: stvarno mislis da ce tako bez proporcionalno sranje izaci iz applea? doslovno se vidi da je fake
  • kupus: mini leakan, bar s prednje strane [link]
  • Piko: ma što se mene tiće ne mora imati slova gore .... ali mi treba svjetlo da nađem pepeljaru i upaljač :)
  • Yonkis: @piko očekuje se da je tipkanje na slijepo defaultno za usera.
  • Piko: magična tipkovnica još uvijek nema pozadinsko svjetlo .... ;-(
  • dpasaric: Evo novi iMac M4. Ništa zanimljivo nema, samo novi procesor i više memorije u osnovnoj konfiguraciji.
  • drlovric: Isto kao nedostatak hrvatskih titlova na Apple TV. A pokrili bi trziste 4-5 drzava sa tom malom modifikacijom slovenskih. Al ne moraju, pa sto bi :)
  • miomika: ma gle...ako mogu kotolirati sve te feture putem DNS-a po svakoj državi, zašto to onda uopće daju u EU. I zašto nema nigdje JASNO napisano. "Call record ne radi u cijeloj EU", točno se sojeća ono.....osveta za USB-C. ma Idiotizam na najjače..a tek one pizdarije da Aple One nije dostupan u .hr, ali je u Sloveniji....ma...sve više i više mi se sve to jako gadi
  • drlovric: Zao mi je samo ljudi koji su potrcali da kupe nove mobitele radi inteligencije. To ije bio bas inteligentan potez :D
  • drlovric: Sveje to jos uvijek poluproizvod, i zvanicno u Beta fazi. Imam osjecaj da ce se to taman popeglati dok dodje na EU trziste. Tako da, ne bih se ja tu nist aisjecao zakinutim ni nervirao :)
  • miomika: u banani....ko da smo u zimbabwe--u...mislim, ovo nadjebavanje EU-USA, preregulirana EU, oni stave update, koji niti jedan od fetaure-a ne radi. Da bi radilo, trebalo bi jailbreakat uređaj. Koja je poruka poslana ovime?
  • Zdravac: Do travnja 2025. ce proraditi i u EU
  • miomika: ja sam sad na drugom telefonu stavio svoj stari US AppleID i proradio je Call record i na čekanju sam s AI. pokušat ću s glupim trikom, ali mi je stvar preglupa.......
  • drlovric: Nakon pola sata aktivirali su mi AI. Siri animacija je prekrasna i moram priznati da je malo manje tupava. Neke stvari su iznenadjujuce dobre (za Siri). Ali nije to jos Google Assistant razina.
  • miomika: RU=EU :)
  • miomika: Ne radi niti RSC, niti previev summarize..MA NIŠTA!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, m@xym, MacSlavko, pontmax1, Riba, robee, Anonimci (576)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO