Poludila baterija na iphone 6
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Poludila baterija na iphone 6

29.07.2016 | 07:54
Jucer sam skinula onu novu nadogradnju softvera i poludila mi baterija. Mob se puno brze prazni. Jucer sam ga 4x punila. Prije spavanja sam ga napunila do 100 posto, skinula s punjaca i ujutro je na 10 posto. Ima li pomoci ?
29.07.2016 | 09:23
Pokušaj prvo hard reset (držiš home i sleep dok se ne ugasi i ponovo pojavi jabuka). Ako ne pomogne onda napravi restore preko iTunesa. Prije restora napravi sigurnosnu kopiju.
29.07.2016 | 13:05
Ako ni tone pomogne, radi restore i postavi telefon kao novi. Ponavlja dok se baterija ne smiri. Pisalo se otome, ali je uzrok ostao nepoznat. Najbolje se vidi ako nesto nije u redu kad su vremena upotrebe i cekanja ista u sekundu. To znaci da telefon konstantno radi. Uzrok moze biti i spolight koji indeksira telefon ali je iz nekog rasloga zaglavio i nikako ne moze izindeksirati do kraja. Ugasi spotlight i vidi onda ili pricekaj dok izindeksira. Ovo je jedan od prijedloga.
30.07.2016 | 09:39
Sta je spotlight?
30.07.2016 | 09:42
Hard reset nije pomogao. Pobrisala sam facebook i jos neke aplikacije i malo je bolje al nije to to. Nis probacu restore. Hvala
30.07.2016 | 10:00
Settings>General>Spotlight Search
Tu odaberes sto ce se indeksirari. Potez prsta po pocetnom ekranu od sredine prema dolje dobije se polje za pretragu koje koristi podatke iz spotlight-a.
30.07.2016 | 10:02
Settings>General>Usage>Battery Usage

Imas prva dva vremena Usage i Standby koja ne bi smjela biti jednaka. Ako jesu, telefon stalno nesto radi.
30.07.2016 | 10:30
Cemu taj spotlight opce sluzi ? Bilo mi je ukljuceno za sve aplikacije koje imam.
30.07.2016 | 10:32
Upotreba i standbay nisu jednaki, upotreba 56 min
Pripremno stanje 3 h, cijelu noc se punio do 100 posto a sada je na 30 posto vec.
30.07.2016 | 10:34
Maail 19 %
Life 360 13%
Sad sam obrisala i life. Ne kuzim zakaj mi mail toliko guta a ni takla ga nisam, na rucno je postavljen .
30.07.2016 | 11:06
Spotlight je servis za pretragu. Mobitel ti suludo troši bateriju jer Spotlight prečešljava sav sadržaj i indeksira ga, kako bi kasnije pretraživanje bilo brzo. Pusti ga spojenog na punjaču preko noći, sa svim aplikacijama isključenim, do jutra bi trebao završiti.

Kako ti je Žabac napisao, Spotlight koristiš tako da na springboardu potegneš prstom od sredine ekrana prema dolje pa ti se otvori polje za upis pretrage. Utipkaš npr. "jabuka" i on ti nađe sve iMessage, Vibere i Whatsappove gdje se spominje jabuka, sve mailove, sve SMSove, sve kontakte, sve pjesme, sve, sve, sve... gdje se spominje jabuka. Itd. Pretraga, kužiš... Spotlight.
30.07.2016 | 16:19
Znaci da ugasim za sve aplikacije u spotlightu ? i sirija ? I onda tak punim?
Reset sam napravila al na mobu , poslije sam skuzila da sam trebala na itunesu , joj za to uvijek imam psihicke pripreme jer sam u fobiji da ne bum znala vratit , uf.
30.07.2016 | 18:00
Usput, molim te, u Tapatalku na ipadu i iphoneu izbriši taj njihov reklamni kvazi-potpis. Jako zagađuje i smeta u tekstu. Hvala ti!
NE GASI APLIKACIJE U SPOTLIGHTU, nego pogasi sve ostale aplikacije (da ništa ne radi u pozadini) kad ideš spavati, ostavi mobitel na punjaču da može raditi pun gas cijelo vrijeme, da bi ti do jutra dovršio indeksiranje.
Jednom kad završi indeksiranje, spotlight ti više neće niti trošiti bateriju, niti usporavati ostale aplikacije.
Ako spotlight ne završi u nekom razumnom roku (mjereno nakon što prestaneš neprekidno čačkati po njemu ), onda radi reset preko iTunesa.
31.07.2016 | 07:15
ok, a jel da onda sve aplikacije budu na zeleno il samo neke koje hocu da odaberem ? il je dovoljno da siri bude upaljen .
31.07.2016 | 08:07
Jel moze slika gdje da tocno napravim restore ? Jel sam obrisala potpis tapatalkov?
31.07.2016 | 08:07
Uspjela sam obrisat. Moze sad jos detaljne upute gdje restore napravit.
31.07.2016 | 08:15
Uz napomenu da će ti i nakon restore isto neko vrijeme spotlight usisavati bateriju (jer isto mora indeksirati nanovo), uštekaj iPhone kabelom, pokreni iTunes, gore lijevo ti se pojavi ikona iphonea, klik na nju pa ti se u većem dijelu ekrana s desna pojavi dijalog vezano za iPhone. Negdje u gornjem predjelu tog dijaloga je RESTORE gumb, ako imaš ranije spremljeni backup, naravno.
31.07.2016 | 08:22
31.07.2016 | 08:38
Ne u mobitelu nego na iTunes aplikaciji koja je na kompu...vidi sliku.
Prilozi:
31.07.2016 | 09:08
Hvala, sad cu probat i to
31.07.2016 | 10:26
lunahor kaže:
Hvala, sad cu probat i to

Ovaj postupak ti brise sve s telefona sobijes zadnji iOS i telefon kao iz ducana. Svi podatci, podesavanja budu nestla. Izvuci si van ono sto ti je bitno.
31.07.2016 | 10:43
Ali mogu ga obnovit iz kopije , ne?
31.07.2016 | 10:45
Ono mislim kad se spojim na itunese samo idem na obnovi ?
31.07.2016 | 16:16
A da malo koristis opciju ''Trazi'' na forumu.Sve sto si pitala vec ima na forumu.
31.07.2016 | 16:31
Da sad sam napravila super posao, pokrenula obnovi a javlja gresku da se ne moze obnoviti , vise ga ne mou upaliti ni nista
31.07.2016 | 17:36
saint kaže:
A da malo koristis opciju ''Trazi'' na forumu.Sve sto si pitala vec ima na forumu.

nije svakom lako snalazenje na forumu ko tebi, da sam nasla ne bi stvarno pitala

enivej uspjela sam ga resetirat i obnovit jedva, stalno je gresku javljao
sad cemo vidit jel se bu sta poboljsalo.
jedva cekam da izade 7 plus , nadam se da ce poboljsat bateriju. na ovome sam bas primjetila da je baterija pocela drasticno manje drzat nakon godinu dana, valjda koliko je garancija.
hvala na pomoci
31.07.2016 | 17:57
Gornji desni ugao,oznaka lupe.Pise : Upisi izraz za pretragu.Nemoj licno shvatiti ali lijepo bi bilo malo i procitati prije pisanja jer vjeruj na 99% pitanja novih korisnika vec postoji odgovor na forumu.
31.07.2016 | 18:52
Ma sve ok al nisam nasla kako rijesiti problem. Nakon reseta problem je cini se jos veci, sad su priprema i upotreba isti :/ i za pol sata dopisivanja na messengeru sa 100 posto doslo do 50 posto.
31.07.2016 | 19:03
smayoo kaže:
Uz napomenu da će ti i nakon restore isto neko vrijeme spotlight usisavati bateriju (jer isto mora indeksirati nanovo)

Dakle, daj, skuliraj malo, strpi se i pusti ga da izindeksira svoje. Zar ne možeš 1 jbn dan izdržati da ne čačkaš po mobitelu, nego da ga pustiš da stoji spojen na punjač?
01.08.2016 | 14:16
Strpljen=spašen
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, imenso, Riba, rkoren5, temeljnik, tino1, Zoki, Anonimci (445)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO