iPhone 5 Ne puni se
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5 Ne puni se


25.06.2014 | 18:43
Ono s fazom je karikirano. ovo s transformatorom stoji jer su današnji ispravljči vrlo lagani. Pod kineza sam mislio "kineza" sinonim za jeftino i manje kvalitetno. Na ravno da se svi/većina proizvodi u Kini. Mislim kako je @Sank pričao o tome (ipak čovjek zna kineski) kako nikad ne kupuje najjeftinije što se nudi, već uvjek nešto skuplje, baš iz tog razloga da ne dobije neupotrebljiv uređaj. Pričali smo o kabelima i tu su se javili ljudi kako neki uopće ne radi, drugi samo puni, ali ne prenosi podatke itd...
Switcher ne mora nužno imati galvakski odvojen ulaz od izlaza, ali vjerujem kako ovi koje koristimo ipak imaju izlazni feritni toroid koji galvanski odvaja ulaz i izlaz.
25.06.2014 | 19:18
Ovi koje sam ja u zadnje vrijeme otvarao imaju na izlazu toroid, ali u seriju spojen, da počisti "čupavce" (šiljke visokih frekvencija) koje chopper napravi, ali ne za galvansko izoliranje. Sam poluvodički most ima ogroman otpor između ulaza i izlaza i to je de facto galvansko odvajanje. I to ima svaki, pa i najjeftiniji napajač jer bez toga se bilo koja elektronika ne da napajati (prorađuju zaštite na ulaznim krugovima napajanja).
25.06.2014 | 20:15
Nisam siguran da ispravljanje ne rade s dvije diode i da je nula zajednicka. Meker nema veze jer feritni stapic ili toroid ili loncic mora biti pa se i odvajane moze napraviti. Povratna veza ne ide preko trafoa jer je skupa, pa tu optocoupler uskace.
25.06.2014 | 20:34
ma mislim da strasno brkate pojmove. vanjuska misli kao i ja na one kineske jeftinjare, ne na kineske one iz foxconna i one druge tvornice ili di ih vec prave, nego one koje sam bio linkao.

a vanjuska pritom(vjerujem) da misli na te kineske kopije,jeftinjare,fušerske naprave, a ne neorginalni. ne vidim kako tu nije u pravu....

pa vidilo se na slikama da su komponente ove kopije slabije kvalitete....
25.06.2014 | 20:44
Ja ti poklonim komad kabela i velim ti da s time možeš napuniti mobitel, a ti me budeš u guzicu poslal.
Jedno je misliti, a drugo govoriti/pisati.
I kako ti kao laik možeš ocjeniti da li je nešto slabije kvalitete ili nije? Kako to možeš ocjeniti po slikama na eBay-u?
Po meni je proizvod s imenom kolika-tolika garancija kvalitete, od noname (naravno ne pod svaku cijnu)
25.06.2014 | 20:56
Stefanjos, to ti je isto kao da si rekao kako si na slici vidio da je šnicla iz mesnice X bolja od šnicle iz Plodina.
Svatko ima pravo na svoje laičko mišljenje (naravno), pa tako i ti, i Vanjuška, ali ne dozvoljavam da ga itko (pa ni Vanjuška) na tako autoritativan način (kao da zaista zna i razumije o čemu priča) iznosi drugima kao neku nepobitnu istinu (jer, eto, ima neki site na internetu gdje su napisali da je to tako).

Što se "kineskih jeftinjara" tiče, kako si uopće tako siguran da Foxconn radi te napajače (a ne da ih kupuje odnekud drugdje)? I zašto misliš da Apple uopće ima blage veze gdje mu se stvarno proizvode napajači? I gdje se za te napajače proizvode plastična kućišta, a gdje tiskane pločice, a gdje se na njih lemi elektronika? Nemate pojma o čemu pričate ljudi. Niste od te struke, niste nikad radili taj posao, niste nikad bili tamo, niste nikad šetali po tim tvornicama i "tvornicama" (manekenskim halama za pokazivanje zapadnjačkim managerima u kojima se ne proizvodi ni 10% ukupne količine koja je na tržištu), niste nikad razgovarali s tim ljudima, ali donosite sud na temelju cijene koju neki proizvod ima (a pri tom niti ne znate zapravo koja je realna proizvodna cijena tog proizvoda) i nekih slika, i nekih članaka objavljenih na nekom siteu negdje na internetu. I to su napisali neki možda stručnjaci (za koje ne znamo baš tko ih i kako financira) pa je to onda sigurno istina, kao da je u kamen uklesana.

Da ponovim još jednom, o nekoj stručnoj stvari ima svatko pravo na svoje laičko mišljenje, ali nema ga pravo (bez nužnog stručnog znanja i razumijevanja) autoritativno nametati drugim laicima.

Što bi sad da ovdje nije tema "iphone ne puni se baterija", nego "imam probadajuće bolove u želucu" i da se javi Vanjuška s linkom i tezom "To ti je sigurno zato što si jeo onu jeftinu mađarsku salamu, a ne ovu, originalnu Gavrilović pa te sad boli trbuh i imaš proljev!" (a čovjeka uopće ne boli trbuh, nego želudac, i ne muči ga proljev). Da li bi uopće bilo potrebno da se javi neki liječnik da mu kaže "Daj, ne lupetaj, nemaš pojma o čemu pričaš." ili biste i sami došli do takvog zaključka?
25.06.2014 | 21:00
zabac kaže:
Nisam siguran da ispravljanje ne rade s dvije diode i da je nula zajednicka.


A kako onda spuste napon s 220 na neki mali (ako nema trafoa i nema choppera)?

pa tu optocoupler uskace.


Optocoupler je za prijenos signala. Kako bi prenio snagu za napajanje preko optocouplera?
25.06.2014 | 21:07
Meni je malo za vjerovati da bi Apple (svoje skupe điđe) stavio u Ameriku u promet da nisu ili istestirali ili kamuflirali. Koja je hajka bila za onu antenu kad amer od tone sa svojim masnim (od hrane) i debelim (isto od hrane) prstima uhvati iPhone i padne signal za 1 crticu, a živi u vukojebini ispod dalekovoda.
25.06.2014 | 21:17
Naravno da su istestirali i da su prilično sigurni da prodaju kvalitetan proizvod.
Ali, zašto na temelju toga zaključuješ da niti jedan zamjenski proizvod ne valja, da su svi smeće, itd?
Zar zaista misliš da tvornica koja proizvodi taj istestirani kvalitetni proizvod za Apple ne prodaje barem još 2x toliku količinu noname ili pod drugim brandovima?
Zar točno i pouzdano znaš s kolikom maržom Apple stavlja taj proizvod na tržište pa da pouzdano možeš zaključiti da nije moguće da je onaj drugi (2, 3, 5 ili 7x jeftiniji proizvod) sigurno lošiji samo zato što je - jeftiniji? Možda je samo stvar u tome da ga prodaje netko kao non-branded proizvod i pri tom je zadovoljan sa 100% marže, a ne napucava 300, 500 ili 800% kao brand-name igrači? Ha?

Odeš na E-bay i pogledaš što se nudi. "Original" (ne na E-bayu, nego u standardnim prodajnim kanalima) je X novaca. Na E-bayu nađeš original za 0,8-0,9X, nađeš neke zamjenske za 0,5 ili 0,3X i nađeš neke druge zamjenske za 0,1 do 0,2X. Ovi zadnji su vjerojatno "reengineered product" (netko je raskopao original, izbacio sve što nije nužno da radi prvih mjesec dana ispravno i prodaje to budzašto) i sigurno nisu pametan izbor. Oni prvi (originali po 0,9X) su možda zaista originali, a možda su fake. Možda je ona ista reengineered elektronika ugurana u originalno kućište (tvornica A proizvodi plastična kućišta, a tvornica B proizvodi elektroničke pločice, tvornica C ih sastavlja i prodaje kao gotov proizvod). Oni "jeftikaneri / kinezeri / itd" u sredini su vjerojatno pravi originalni proizvod samo bez apple branda (originalna elektronika u non-branded kućištu).
25.06.2014 | 21:21
Dajte stvarno ste pretjerali, umjesto da svatko da svoje mišljenje vi pričate o nekim glupostima. Šta sa punjačem koji je orginal od Apple-a, znači izvadio si ga iz kutije a on ne puni? Tko je tu kriv? Ili kabeli koji imaju uzasnih problema?

Bolje da ste umjesto prepirke rekli ja sam kupio taj i taj punjac i on je tako i tako punio.

Ja imam nekoliko loših i nekoliko dobrih iskustava. Što se tiče punjača (adaptera) za iPhone 5, koji sam kupio usput uz kabel, taj je bio promašaj, ne bi punio ili bi se prekinilo punjenje, ali to je rizik u tome, kupio sam najeftinije i dogodio se peh, tako je i sa kabelom bilo, jednostavno nije punio kao orginalni, ili sporije ili prekidalo.
Mene nije briga jel nesto orginal ili nije bitno da radi, imam od prije kineskih adaptera koji rade super u kombinaciji sa orginalnim ( koji sam dobio sa uređajem ) kabelom. Tako je bilo i za 3gs, kupio kabele koji sluze za punjenje a ne za sinhronizaciju( 1 nije uopce radio, 2 su radili dobro, a bili su zajdeno zapakirani) . Sad u čemu je bio problem - neznam niti sam išao u dublje analize jer je radio posao za koji sam ga kupio. Ja čuvam stvari i sve ovo što kupim mi je usput ako se nešto slučajno dogodi ili da isprobam.
Kupio sam bio jednom "orginalni" punjač za sony x10 i isto se pokvario jako brzo, a kineski mi još i dan danas i sinhronizira i puni.
Svatko ima drugačije iskustvo, netko ima više različitih iskustava sa istom stvari, a kao šta je smayoo rekao te stručnjake neko plati da napisu dobro/lose, a svi znamo zbog čega. Najvažniji je korisnik i kako je on doživio stvar i njegovo iskustvo, ostalo je manje važno.
25.06.2014 | 21:27
mnikola kaže:
Bolje da ste umjesto prepirke rekli ja sam kupio taj i taj punjac i on je tako i tako punio.


U ovom threadu sam to napisao dvaput. A u drugim threadovima tu, na Jabučnjaku, najmanje 10x do sad.
25.06.2014 | 21:35
smayoo kaže:
zabac kaže:
Nisam siguran da ispravljanje ne rade s dvije diode i da je nula zajednicka.


A kako onda spuste napon s 220 na neki mali (ako nema trafoa i nema choppera)?

pa tu optocoupler uskace.


Optocoupler je za prijenos signala. Kako bi prenio snagu za napajanje preko optocouplera?


Ne moraš imati trafo, zavojnica ti je dovoljna. Napon smanjuješ pomoću širine pulsa. Ako je freq konstantna tada je vrijeme pulsa konstantno T, a vrijeme periode T1 i vrijeme kad je signal na nuli T2 daju T1+T2=T. Ako T1 pada, tada T2 raste i pad napon i obrnuto. Povratna veza treba zbog pada napona gdje ako napon na izlazu pada treba povećati T1. E sad ako je zhtjev galvansko odvajanje, tada napajanje ide preko trensformatora, a podvrtana veza preko optocuplera.
To sam za diplomski radio i tako sam riješio i radilo je.
25.06.2014 | 21:41
Fakat, imaš pravo, može i tako. Ali ne mogu reći da sam vidio komercijalni napajač (ispravljač) koji je tako izveden. Nisam otvorio baš svaki model kojeg sam imao u rukama, ali dosta njih jesam. Osobito ove jako malene (kao od iPhonea ili od Nokia), baš zato što me zanimalo da li je nešto žrtvovano radi minijaturizacije.
25.06.2014 | 21:52
@smayoo, pa sam si potvrdio ono što sam već napisao, a i odgovorio na svoje pitanje gdje ja nisam zaključivo da niti jedan kinesko proizvod ne valja. Ako kupiš najjeftiniji punjač, velika je vjerojatnost da bude crko ili ne bude radio.
25.06.2014 | 21:59
Ali to i dalje ne znači da će ti neki USB ispravljač koji nije Apple - pokvariti mobitel.
25.06.2014 | 22:06
smayoo kaže:
Ali to i dalje ne znači da će ti neki USB ispravljač koji nije Apple - pokvariti mobitel.


Ne, ne znači. Uvjerenja sam da ću imati više problema s kopijom nego s "originalom". Mada se preko oglasnika prodaju oni stari po 40kn što i nije neki novac.
25.06.2014 | 22:30
a cekajte, ja sam se zagubio, ako je pitanje bilo dal ce pokvariti mobitel. po meni, nece. ta kopija, po meni, jedno nece davati iste rezultate. tu sam ideju ja zagovarao ako se nije dalo zakljuciti.
25.06.2014 | 22:41
Onda si upao u krivu diskusiju.
26.06.2014 | 10:57
stefanjos kaže:
a cekajte, ja sam se zagubio, ako je pitanje bilo dal ce pokvariti mobitel. po meni, nece. ta kopija, po meni, jedno nece davati iste rezultate. tu sam ideju ja zagovarao ako se nije dalo zakljuciti.


Ne nuzno. Moze i spaliti mob. Ovisi koliki je srot od punjaca. Vjerojatnost je mala ali postoji. Ja ti napravim punjac koji bude spalio telefon.
Ova diskusija moze na bilo koji forum.
Mogli smo isto zako lamentirati i o autogumama. Da li ona s malim indeksom brzine moze i kolilo izdrzati recimo 250km/h.
U takvim slucajevima nema rasorave, samo vrhunske gume idu na auto.
27.06.2014 | 09:45
Možda ovaj tekst riješi neke nedoumice oko original vs. neoriginal USB kabel ili punjač: Unauthorized Third-Party Chargers May Damage iPhone 5 Charging Circuitry
27.06.2014 | 10:13
Ja se ovdje u potpunosti slažem sa Smayom i ostalima koji zagovaraju ravnopravnost originalnih i zamjenskih. Naime, kupio sam zamjenski punjač sa eBay-a za moj MB Air, i već više od 4 mjeseca radi isto kao novi. Naravno, napon nisam mjerio, ali ne uočavam bilo kakvu promjenu u radu i ponašanju laptopa, ili baterije u odnosu na originalni.

Naime, kupio sam 2 komada, u slučaju da naletim na "kinesko s_anje", ali ovaj koji koristim se pokazao OK, pa sam onaj drugi prodao, i tako isplatio i ovoga kojega koristim!

Dakle, zaključak je (bar u mom slučaju) da postoje približno jednako kvalitetni, (a jeftini) zamjenski punjači kao i original.

ovaj punjač sam kupio;
www.ebay.com/itm/For-Apple-macbook-Air-1...;hash=item3a91bcc88b
27.06.2014 | 10:23
Soffoklo kaže:
Možda ovaj tekst riješi neke nedoumice oko original vs. neoriginal USB kabel ili punjač: Unauthorized Third-Party Chargers May Damage iPhone 5 Charging Circuitry


WTF? To je onaj isti članak kojeg je linkao i Vanjuška, prije tjedan dana? Oko kojeg i jesmo zakuhali diskusiju. Jer ti simptomi blage veze nemaju s problemom kojeg je začetnik ovog threada iznio, a ja tvrdim da je teza sama po sebi glupa jer govorimo o univerzalnom standardiziranom USB punjaču.

Daj, nemoj sad i ti...
27.06.2014 | 10:50
A jbg moja greška, nisam baš pratio raspravu već sam uletio ko bik, a mislio sam da je rasprava original vs. zamjenski. S druge strane lik dokazuje da je oštećen U2 IC čip ma matičnoj od iPhonea ako se koristi što se već koristi, jer ne baca potpuno ispravan napon, naravno to ne vrijedi za apsolutno sve zamjenske punjače i kablove. Sve u svemu ulet je s moje strane lansiran ( isprike ), a sad zamisli da u raspravu uključimo razliku u zvuku kod Hi-Fi kablova ( ok, ok malo šale )
27.06.2014 | 11:22
Onda ne govorimo o "neoriginalnom apple" punjaču, nego o neispravnom usb punjaču ili o nevaljanom usb punjaču koji bi istu štetu načinio na bilo kojem uređaju koji se puni s usb napajanja. To je, pak, nešto sasvim drugo. Neispravan ili nevaljan (out of the box) može biti svaki, bez obzira na brand.
27.06.2014 | 13:28
Bez ikakve namjere da trivijaliziram vijest koju ću linkati jer je, ako je istinita, stvarno tragična bez obzira na točan uzrok, ali moram reći da tu meni ništa nije jasno... Koja struja je prošla kroz šta i kako, te zašto je to rezultiralo takvom tragedijom?

www.mirror.co.uk/news/world-news/young-m...-cheap-phone-3773880
27.06.2014 | 15:52
Po meni su i originalni i zamjenski jednako vrijedni, ali zamjensli kineski Njufukasaki firme mi ne uljeva povjerenje jer može imati grešku (i to u nekom većem postotku) i onda može biti sranja. S druge strane ako Apple punjač napravi štetu na uređaju tada će se (u manje ljudožderskoj zemlji) istjerati pravda, a ako Njufukasaki punjač napravi štetu, tada se mačku o rep može zakvačiti.
27.06.2014 | 16:02
zabac kaže:
Po meni su i originalni i zamjenski jednako vrijedni, ali zamjensli kineski Njufukasaki firme mi ne uljeva povjerenje jer može imati grešku (i to u nekom većem postotku) i onda može biti sranja. S druge strane ako Apple punjač napravi štetu na uređaju tada će se (u manje ljudožderskoj zemlji) istjerati pravda, a ako Njufukasaki punjač napravi štetu, tada se mačku o rep može zakvačiti.


pa ovo cijelo vrijeme govorim
27.06.2014 | 16:39
A ja se, eto, baš s tim ne slažem. Kupiš Njufukasaki na E-bayu. Pokvari se. Javiš se prodavatelju. Bez i jedne riječi ti šalje drugi. Nekad te traže da im pošalješ natrag neispravni, a nekad i ne. To je moje iskustvo u (do sad) 4 od 4 slučaja (mbp baterija, baterija na Nikon Coolpix, punjač za MBP kojeg sam kupovao za prijatelja, dock za iPhone).

S druge strane, možeš i ovdje pročitati situacije gdje je Apple odjebavao ljude s pokvarenim punjačem ili baterijom. Možda je u USA ili u Njemačkoj to drugačije, ali kod nas ispadaš totalna budala ako kupiš original Apple išta osim samog kompa/iOS uređaja.
27.06.2014 | 16:52
Borostef kaže:
Bez ikakve namjere da trivijaliziram vijest koju ću linkati jer je, ako je istinita, stvarno tragična bez obzira na točan uzrok, ali moram reći da tu meni ništa nije jasno... Koja struja je prošla kroz šta i kako, te zašto je to rezultiralo takvom tragedijom?

www.mirror.co.uk/news/world-news/young-m...-cheap-phone-3773880


Može biti da netko na taj način strada, ali, kao što u tom članku i piše, radi se o "faulty" uređaju (dakle pokvarenom), a trgovac će snositi odgovornost ako se ustanovi da je prodavao "non-compliant" uređaj, dakle onaj koji nema atest sukladnosti s regulativom o sigurnosti električnih proizvoda.

To se ne odnosi samo na punjač mobitela (btw, iz opisa u članku ispada da je kvar morao biti i u punjaču mobitela, i u punjaču laptopa, inače se strujni krug ne bi zatvorio), nego na bilo koji električni aparat. Fen za kosu, toster, vešmašinu, TV prijemnik, sobnu lampu... Bilo što uštekano u 230 V utičnicu.

Na svakom električnom proizvodu ima markica sukladnosti s pripadajućim brojem deklaracije o sukladnosti, ili pri kupovini među inim papirima dobiješ tu deklaraciju. Pa po broju na njoj provjeriš da li je autentična ili je falsifikat.

Kad kupujem na E-bayu, uvijek prije kupovine provjerim da li je proizvod sukladan CE. Ne samo zato što mi je bitna ta sigurnost, nego i zato što, ako malo detaljnije idu čitati, carinici mogu zabraniti uvoz nesukladnog proizvoda.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 8 minuta
  • Ender: ma to vec par meseci u SR stizu te poruke, mislim da smo pisali o tome vec ranije.
  • amsterdamxxx: i meni ta prevara stigla juce u Srb na sms..poruka broja iz Indonezije
  • m@xym: čuj imali su dva pokušaja isporuke ali nisu uspjeli zbog nepotpune adrese. Ali zato imaju broj tvog mobitela i traže da odogovriš na poruku sa Y (klasična navlakuša na telefonske "servisese" koji se masno naplaćuju pošiljatelju... Ma diivota.
  • Yonkis: Kakvi pokušaji muljaže. Ali otkud im broj? Ili adresa? [link]
  • Bertone: :D
  • smayoo: X-D
  • zoranowsky: LOL! :)
  • Gjuroo: :D
  • Ender: na eurosongu ima vise golotinje, al pornic ima bolju muziku :-)
  • Ender: koja je razlika izmedju eurosong-a i pornica?
  • Ender: evo sta kruzi po forumima sada.
  • JOHN: ……naravno uz par iznimki
  • JOHN: Markec je pobjednik bez obzira na brojke! Jako dobra promocija njega kao mladog umjetnika, tradicije, kraja i države od kuda dolazi. Za ostalo/e sam bez komentara. Bilo je tu svega i svačega :)
  • Ender: da ne budem pogresno shvacen, da sam rasista ili sta vec, ali jedan od malog broja normalnih nastupa.
  • Ender: cestitke iz srbije za uspeh i nastup!
  • smayoo: Slažem se!
  • Gjuroo: Saka čast malom na energiji koju je prenio na ljude. Napokon malo masovne pozitive.
  • Zdravac: U svakom slučaju, čestitam mu. Što se mene tiče, on je pobjednik!
  • Zdravac: čini mi se da sam sad u dokumentarcu vidio da Marko ima doma iMac (?), pa si mislim možda je član našeg foruma?
  • Gjuroo: Ma win-win. Kak se već veli, Lazanja je osvojio srca ljudi, a Oni nek si organiziraju Euroviziju u Švici. Ima se, može se :)
  • smayoo: Ja mislim da je HRT okolo lobirao da žiriji ne daju Marku previše bodova jer HRT nema kinte za organizirati natjecanje iduće godine :D
  • cariblanco: Da je Marko nosio suknju, bili bi pobjednici ;)
  • Gjuroo: Rim tim tagi dim!
  • Yonkis: Krehacro, pa ne zove se uzalud Pro.
  • Krehacro: Uh gledam sad usporedbu...pro bolji
  • drlovric: Ma samo Pro. Neka ide zivot :)
  • Krehacro: iPad air m2 ili iPad pro m2?
  • zoranowsky: Isto sam uzeo novog svojevremeno
  • zoranowsky: Išao sam ja pogledati health na svom 12.9 ii gen, ali nema health podatka, inače ok radi, nema problema.
  • drlovric: Pa da, uzeo sam ga cim je izasao. Ne znam sta bih ti rekao za bateriju. Nemam nekih problema, pojma nemam ni na koliko je health. Provjerim pa javim.
  • Yonkis: drlovric: a kakva ti je baterija na njemu, ako pretpostavimo da si ga kupio kad je bio "objavljen"?
  • drlovric: Ja imam iPad Pro (2nd gen). Niti najmanji razlog nemam za upgrade. Oni ubacuju najjace cipove, dok je najveci problem iPada u biti software :)
  • MAK: iPad Air plus Pencil Pro
  • smayoo: Svim Splićanima čestitam dan Sv. Duje! :)
  • cariblanco: kako nogomet može biti okrutan, zaslužili ste najmanje bod
  • cariblanco: Riječani, jeste li spremni za derbi, danas bi trebao biti praznik nogometa na Rujevici
  • smayoo: Možda je to popis po abecedi. ;)
  • cariblanco: Danas čitam VL i koja je najsigurnija zemlja u slučaju holokausta...1 Antartika 2 Argentina ;)
  • Yonkis: Evo, prodajem i neke slušalice, one za u uho. iPhone i sluške, 200€. I nije to sve, one more thing...
  • Mislav2222: ima i 2K 27inca dell monitor, u top stanju na prodaju :D
  • Yonkis: prodao bih iPhone 8 Plus, mijenjao mu bateriju prije cca godinu dana, moram provjeriti, pa ako ima zainteresiranih da ne pišem oglasnik.. Zapravo pišem anyway, valjda tamo netko lurka :)
  • mbp2009: Smayoo riješio sam, nego sad nije za mene, nego nekog drugog
  • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
  • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
  • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
  • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
  • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
  • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO