OS X i plazma
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

OS X i plazma

14.06.2010 | 16:47
Zanima me jel ima neki program s kojim bi mogao podesit plazmu na OS-X tako da bude slika preko cijelog ekrana...probao sam opciju overscan ali onda odreže cijelu gornju traku i jedan dio docka dolje...u windowsima u Catalyst control centru ili u nvidia control panelu ima opcija scaling options i tamo ima underscan i overscan i s tim se slika smanjuje/povećava pa bi tak nešt bilo dobro ako ima na OS-Xu..Spojeno preko HDMI-a
14.06.2010 | 18:27
Elem, slider je tehnički moguće napraviti, ali to zapravo znači da izlaziš izvan digitalnog HDMI standarda u neki "freestyle" video signal. Sa tim overscan se zapravo povećava broj piksela po horizontali ili vertikali u odnosu na standardnih 1920x1080 (full HD). Zapravo ne znam čemu bi to služilo osim prilagođavanja lošem (raštelanom) monitoru.

Po mom mišljenju, problem ti je u plazmi i tamo ga trebaš tražiti. Pretpostavljam da negdje u podešenjima plazme imaš "rastezanje slike" (možda se isto zove "overscan", možda "scaling", ili tako nešto) pa umjesto da raštelavaš HDMI izlaz iz Maca (koji je siguno poštelan po standardu - probano s nekoliko Macova na nekoliko različitih HDMI uređaja - projektora, LCD TV-a, monitora...) - radije naštelaj HDMI ulaz na plazmi.
14.06.2010 | 18:43
ukljuci komp u pc input na plazmi, tj. Vga i mislim da neces imati nikakvih problema sa overscanom. Koja je plazma? Koja je nativna rezolucija plazme? Pazi koju rezoluciju biras kada stavljas na plazmu. I overscan ti mora biti iskljucen ako hoces da vidis cijelu sliku, samo sto nemaju svi ekrani opciju za iskljuciti overscan aliakospojis preko pc input mislim da ti je overscan po defaultu iskljucen.
14.06.2010 | 18:54
smayoo je napisao:
Elem, slider je tehnički moguće napraviti, ali to zapravo znači da izlaziš izvan digitalnog HDMI standarda u neki "freestyle" video signal. Sa tim overscan se zapravo povećava broj piksela po horizontali ili vertikali u odnosu na standardnih 1920x1080 (full HD). Zapravo ne znam čemu bi to služilo osim prilagođavanja lošem (raštelanom) monitoru.

Po mom mišljenju, problem ti je u plazmi i tamo ga trebaš tražiti. Pretpostavljam da negdje u podešenjima plazme imaš "rastezanje slike" (možda se isto zove "overscan", možda "scaling", ili tako nešto) pa umjesto da raštelavaš HDMI izlaz iz Maca (koji je siguno poštelan po standardu - probano s nekoliko Macova na nekoliko različitih HDMI uređaja - projektora, LCD TV-a, monitora...) - radije naštelaj HDMI ulaz na plazmi.

pregledao sam sve izbornike na plazmi i kad je spojeno na mac onda nema opcije overscan a kad je spojeno na pc onda ima... Plazma je panasonic PV80 42'' orginal reza je kao 1024x768 ali normalno radi na 720p barem na windowsima(a i nativno mi prvo na OS-Xu otvori na 1280x720 rezi).To je zapravo 4:3(1024x768) reza na 16:9 plazmi ali i svejedno i na 1024x768 nije kak spada.. Ispada kao da nije mapirano 1:1..čitao sam i na stranim forumima i dost se ljudi žali da je loša kompaktibilnost,tj. da OS X nije toliko user friendly što se tiče spajanje TV-a i MAC-a..
14.06.2010 | 19:26
Imam istu takvu plazmu. MBP mi je spojen sa mini display port≥DVI≥HDMI i bez problema mi radi. Ali u opcijama ja mislim da imam za iskljuciti/ukljuciti overscan na plazmi. Ako imas snow leopard onda ti pod display settings pise 720p reza pa probaj to izabrat. Jos kasnije pogledam kako je kod mene poriktano pa javim.
14.06.2010 | 19:39
kod mene je leopard 10.5.8..thx jedino još mogu probat je isključit dok sam na PCu spojen na plazmi overscan na off i onda spojit na mac ali nekak sumnjam da će tak radit..
14.06.2010 | 21:07
Moram priznati da ne kužim kako je to native rezolucija 1024x768, a 16:9 ekran? Neće to biti tako, da nisi nešto pobrkao?
14.06.2010 | 21:50
Tak piše na kutiji i na netu,ali po meni a i ostali koji su uzeli tu plazmu drže na 1280x720,može ona i na 1920x1080 ali onda je stvarno presitno sve... asia.cnet.com/reviews/home_av/tvs/0,39037586,43414298p,00.htm evo šta piše u spec. S tim na 1280x720 je najbolji još prikaz. Stvarno neznam zašt ga ovo zeza..Malo je glupo ali baš bi to htio rješit onda mogu maknit i taj PC
14.06.2010 | 22:14
Čekaj malo... Pa što bi onda ti htio? Ako mu umjesto native rezolucije 1280x768 staviš 1280x720, normalno je da imaš crnu prugu gore i dolje. Inače bi ti bila izobličena slika.
14.06.2010 | 22:44
1024x768 je nativna...htio bi ono što mi normalno radi ko na win 1280x720 i normalna je slika,nije ti plazma ko LCD da podržava samo jednu rezoluciju nego više ko CRT ;)icanic kaže da njemu normalno radi na 720p koliko sam shvatio..
14.06.2010 | 22:52
Ne slažem se s tim. Plasma ima matricu, baš kao i LCD i nema baš nikakve sličnosti u smislu tehnike nastajanja slike s CRTom. Razlog zašto ljudi to nekad tvrde (nisi prvi od kojeg to čujem) je taj što su plasma pikseli malo "razmrljani" i nisu oštri kao LCD. Ali su to ipak posve jasno matricom definirani pikseli.

No, ne vjeruj meni, evo pročitaj ovdje detaljnije:

www.practical-home-theater-guide.com/plasma-display.html
14.06.2010 | 23:20
Shvaćam ja šta hoćeš reći samo ti kažem da nije sve kak piše na papiru...ne bi win sam a i OS X gurali prvo rezoluciju 1280x720 ako ona nepaše(tipa kad sam uštekao LCD monitor normalno da mi je odmah stavio nativnu 1680x1050)...na win 7 mi piše još pored te rezolucije recommended,a kad stavim 1024x768 jednosavno nepaše jer ne razvuče preko cijelog ekrana...ono preko CCC to sam malo popunim one crne dijelove kojih uopće nema na win...totalno banalna stvar koja bi trebala radit na OS-Xu...Meni iskreno OS X je super,što se posla tiče i svega ma fantazija..ali neshvaćam kak se ovo nemože nekak podesit..neznam možda nešt krivo radim...gledat ću dalje
kad bi vidio uživo shvatio bi šta mislim..
15.06.2010 | 11:04
pa ajde fotkaj ekran da vidimo...
15.06.2010 | 13:30

na prvoj slici je 1280x720 a na drugoj je onaj sjalder što sam reko,tak funcionira u win samo nije toliki pomak do ruba nego sam ja više underscanao da se vidi razlika...a na OS-Xu je tak po defaultu underscanano...sry zbog malo lošijih slika iphone mi je bio bliže
15.06.2010 | 23:54
Sorry, ja ne kužim u čemu je razlika...
25.06.2010 | 14:48
uspio rješit problem sa switchresX..uneo custom rezu...i konačno slika preko cijelog ekrana... Horizontal
1224
136
80
208

Vertical
684
27
6
35
ove sam vrijednosti uneo i proradilo je.Jedino mi nije jasno ono za scan rate(to je zapravo refresh rate? ) pa ako ima netko ko koristi taj program nek se javi imam pitanje kak podesit scan rate?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 29 minuta
  • Bertone: Gdje? Ja vidim samo stari nedostupni M2 za 799
  • stefanjos: 799
  • stefanjos: a evo ih
  • stefanjos: dobro sto ovaj istyle ceka sa ponudom...
  • Zdravac: na Apple Mađarska su cijene kao u DE, a može se odabrati HR tipkovnica
  • m@xym: Naravno, sve to ne vrijedi za naše tržište jer kod nas vrijede neka druga pravila.... Kod nas je Air sa 8 GB 200 € skuplji of Air-a sa 16 GB u Njemačkoj.
  • m@xym: Zašto bi inače Apple davao "besplatan" i tihi upgrade za baš sve strojeve iz game (Studio čak počinje sa 32 GB RAM-a i M2 MAX procesorom!!!)
  • m@xym: S obzirom da nitko ne daje nešto što ne mora, postavlja se pitanje kako će novi strojevi raditi sa 16 GB RAM-a i uključenim AI dijelom OS-a.... Možda su 32 GB upravo postala ono što je bilo 16 GB na starim strojevima...
  • Yonkis: Mora biti 16GB da bi korisnici imali UX za AI, sve manje od toga ne zadovoljava. Sami su si "jamu" iskopali, baš mi ih je žao :)
  • m@xym: Još samo da shvate da umjesto 256 GB trebaju staviti 1 TB SSD... za istu cijenu... :o)
  • m@xym: Ne samo Air-ovi, nego i svi ostali... Očito je Apple AI veliki potrošač memorije.
  • Piko: Ne znam da li je itko uočio ... Ali svi Airovi dolaze po defaultu sa 16 GB RAM-a .... a cijena ista kao i prije za 8 :)
  • dpasaric: Evo i MacBook Pro M4...
  • mbp2009: nece ni biti jos
  • stefanjos: na istyleeu i dalje nema cijena....
  • dpasaric: Eto osvrt na Mac mini M4 na naslovnici...
  • kupus: Evo, otvorit ću temu pa da ne pisemo ovdje
  • kupus: Hvala Bertone
  • Bertone: *ništ
  • Bertone: @kupus, pa nije to nišz novo oko audio izlaza s prednje strane, HDMI će otpeljati zvuk u monitor, a večina današnjih monitora ima audio out priključak.
  • stefanjos: mea culpa
  • stefanjos: kupus, sada kuzim sto si mislio. mislio sam na ovu ogavnu naslovnicu koju su stavili ovi lol
  • imar: Imam osjećaj da će se ovaj novi Mac Mini prodavati ko' vruće kifle.. :D
  • dpasaric: Top model Mac minija = 4.700 € hahahahahah
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Evo novi Mini je vani!
  • MoschuS: DE Store ima cijene 699, 929, 1159 i 1649 za Pro
  • MoschuS: Bas i ja gledam taj 3.5mm jack i pitam se zasto je naprijed!?
  • kupus: Minusi : ista cijena storage upgradea, headphone jack s prednje strane? Kako misle spojiti zvucnike na to?
  • kupus: Plusevi : 3 monitora, gigabit ethernet kao standard, ista početna cijena, 16gb ram
  • kupus: Legit je :) Jonny Ive je već dugo na aparatima, navodno i na lifesupportu otkad je vidio novi iMac :)
  • MoschuS: Evo i Minija ;)
  • kupus: Nije ni studio baš proprcionalan, ako ćemo tako
  • kupus: Vidi ove screenshotove, ne njihov render. Meni izgleda poprilično legit, a to i potvrđuje činjenica da su navedene screenshote i maknuli s weba
  • stefanjos: stvarno mislis da ce tako bez proporcionalno sranje izaci iz applea? doslovno se vidi da je fake
  • kupus: mini leakan, bar s prednje strane [link]
  • Piko: ma što se mene tiće ne mora imati slova gore .... ali mi treba svjetlo da nađem pepeljaru i upaljač :)
  • Yonkis: @piko očekuje se da je tipkanje na slijepo defaultno za usera.
  • Piko: magična tipkovnica još uvijek nema pozadinsko svjetlo .... ;-(
  • dpasaric: Evo novi iMac M4. Ništa zanimljivo nema, samo novi procesor i više memorije u osnovnoj konfiguraciji.
  • drlovric: Isto kao nedostatak hrvatskih titlova na Apple TV. A pokrili bi trziste 4-5 drzava sa tom malom modifikacijom slovenskih. Al ne moraju, pa sto bi :)
  • miomika: ma gle...ako mogu kotolirati sve te feture putem DNS-a po svakoj državi, zašto to onda uopće daju u EU. I zašto nema nigdje JASNO napisano. "Call record ne radi u cijeloj EU", točno se sojeća ono.....osveta za USB-C. ma Idiotizam na najjače..a tek one pizdarije da Aple One nije dostupan u .hr, ali je u Sloveniji....ma...sve više i više mi se sve to jako gadi
  • drlovric: Zao mi je samo ljudi koji su potrcali da kupe nove mobitele radi inteligencije. To ije bio bas inteligentan potez :D
  • drlovric: Sveje to jos uvijek poluproizvod, i zvanicno u Beta fazi. Imam osjecaj da ce se to taman popeglati dok dodje na EU trziste. Tako da, ne bih se ja tu nist aisjecao zakinutim ni nervirao :)
  • miomika: u banani....ko da smo u zimbabwe--u...mislim, ovo nadjebavanje EU-USA, preregulirana EU, oni stave update, koji niti jedan od fetaure-a ne radi. Da bi radilo, trebalo bi jailbreakat uređaj. Koja je poruka poslana ovime?
  • Zdravac: Do travnja 2025. ce proraditi i u EU
  • miomika: ja sam sad na drugom telefonu stavio svoj stari US AppleID i proradio je Call record i na čekanju sam s AI. pokušat ću s glupim trikom, ali mi je stvar preglupa.......
  • drlovric: Nakon pola sata aktivirali su mi AI. Siri animacija je prekrasna i moram priznati da je malo manje tupava. Neke stvari su iznenadjujuce dobre (za Siri). Ali nije to jos Google Assistant razina.
  • miomika: RU=EU :)
  • miomika: Ne radi niti RSC, niti previev summarize..MA NIŠTA!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO