14.06.2010 | 18:54
smayoo je napisao:
Elem, slider je tehnički moguće napraviti, ali to zapravo znači da izlaziš izvan digitalnog HDMI standarda u neki "freestyle" video signal. Sa tim overscan se zapravo povećava broj piksela po horizontali ili vertikali u odnosu na standardnih 1920x1080 (full HD). Zapravo ne znam čemu bi to služilo osim prilagođavanja lošem (raštelanom) monitoru.
Po mom mišljenju, problem ti je u plazmi i tamo ga trebaš tražiti. Pretpostavljam da negdje u podešenjima plazme imaš "rastezanje slike" (možda se isto zove "overscan", možda "scaling", ili tako nešto) pa umjesto da raštelavaš HDMI izlaz iz Maca (koji je siguno poštelan po standardu - probano s nekoliko Macova na nekoliko različitih HDMI uređaja - projektora, LCD TV-a, monitora...) - radije naštelaj HDMI ulaz na plazmi.
pregledao sam sve izbornike na plazmi i kad je spojeno na mac onda nema opcije overscan a kad je spojeno na pc onda ima... Plazma je panasonic PV80 42'' orginal reza je kao 1024x768 ali normalno radi na 720p barem na windowsima(a i nativno mi prvo na OS-Xu otvori na 1280x720 rezi).To je zapravo 4:3(1024x768) reza na 16:9 plazmi ali i svejedno i na 1024x768 nije kak spada.. Ispada kao da nije mapirano 1:1..čitao sam i na stranim forumima i dost se ljudi žali da je loša kompaktibilnost,tj. da OS X nije toliko user friendly što se tiče spajanje TV-a i MAC-a..