Macbook pro ili air?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook pro ili air?


16.06.2011 | 21:33
O tome smo pisali već zilijun puta. Ima nekoliko načina, upiši u tražilicu foruma "NTFS" pa pregledaj rezultate.
16.06.2011 | 23:31
Pozdrav! Prikljucujem se raspravi buduci da mi se blizi trenutak kupnje prijenosnika. Pregledao sam hrpu reviewa Macbook aira i Macbook proa na webu, pregledao sam i hrpu filmica na youtubeu, klikao sam po jednom i po drugom po trgovinama, ali jos uvijek nisam odlucio koji da uzmem od ta dva. Evo moje dileme:

Imam iMac i5 s 8 GB RAM-a koji mi sluzi kao glavno racunalo za posao u kojem ima ponajvise obrade fotografija, ali i puno videa te pisanja. Treba mi laptop za teren, a do sada sam koristio HP-ovo 10 inchno smece na kojem sam se patio dobre dvije godine. I sad mi je dosta

Bavim se novinarskim poslom u kojem je bitna lagana prenosivost i mala masa, jer ionako na ledjima nosim 15-ak kg foto opreme. Isto tako, bitna mi je dobra baterija (koju oba imaju) te ono najbitnije, a sto bih volio da mi netko kaze iz prve ruke - kako se novi 13" Air ponasa kod pregledavanja fotki u Bridgeu i editiranja u Photoshopu. Nemam ga namjeru na terenu ubijati nekom kompliciranom obradom poput multilayer editiranja TIFF ili RAW formata (to radim na iMacu), no ipak mi je potrebna stabilnost i relativna brzina. Ima netko iskustva? Na youtubeu vidim da je u nekim stvarima cak i brzi od baznog PRO-a!?

Sto se ostalih stvari tice; CD/DVD mi ne treba, osvjetljena tastatura je nice to have, ali nije uvjet jer ionako rijetko radim u mraku, a i ne gledam u tastaturu dok pisem. Velicina SSD-a, ili HDD-a mi nije toliko bitna, jer nista trajno nemam namjeru na njemu ostavljati. Pomalo me brine nedostatak ethernet konektora, jer iako je wireless sve rasireniji jos uvijek se nadje mjesta na kojima je UTP jedini nacin (npr. press centar svj. skijaskog prvenstva u Garmischu ove godine). Da sam tada imao Air, mogao bi se vratiti kuci, ili nabaviti neku drugu masinu. No nadam se da se nece to tako brzo ponoviti.

I druga stvar koja mi ne da mira (osim ugodnost rada na PS-u) je; koliko je nuzno za ovo sto meni treba uzeti model s 4 GB RAM-a. Da li je ipak 2 dovoljno? Hm, u tom slucaju cijena bi mogla biti i preko 2.000 kn veca od baznog PRO-a. Eh... prokleta neodlucnost
16.06.2011 | 23:39
Apple nudi USB to Ethernet adapter za MacBook Air, tako da Garmisch nije problem, ali eh.. da je to jedina dilema!
17.06.2011 | 00:01
Ok, jedan (bitan) problem manje. Tnx
  • lex
  • Korisnik
  • 5
17.06.2011 | 02:29
Ako nije hitno, možda nije loše pričekati na odluku nekoliko dana, barem što se MBaira tiče, evo nekih info:

www.macrumors.com/2011/06/16/apple-holdi...-os-x-lion-launches/


www.macrumors.com/2011/06/13/new-macbook...unch-at-end-of-june/


Naravno tako možeš uvijek čekat da izađe nešto novo, ali ako se radi o kraćem periodu mislim da je bolje čekat.
17.06.2011 | 02:43
Da, istina, zna se da je novi Air "iza ugla".
17.06.2011 | 09:51
@ Gogh

bio sam u slicnoj dilemi i uzeo na kraju Air 11" (1.4/2GB/128GB). Lightromm 3 je zadovoljavajuce brz i sasvim dobro radi, vjerujem da bi se i Bridge/Photoshop CS5 slicno ponasali. Glavna prednost Aira je da je tolko malen i lagan da zaboravis da ga imas sa sobom
30.06.2011 | 15:05
Bok svima!

Naime mislio sam si kupiti iPad 2 i skupljao sam novce za njega , ali evo u zadnji tren odlucio sam kupiti MacBook Air umjesto toga.

Imam glavno racunalo no trebao mi je laptop odnosno nesto malo (10-12'') i zbog toga mislim koristiti MBA.
Uzeo bi onaj najosnovniji i treba mi za surfanje netom, slusanje glazbe (iTunes znaci), tu i tamo koji film pogledat i skinuti. Znaci koristio bi samo za to i nista drugo. Eventualno nes jos kaj ima vec instalirano na njemu, ali nista posebno. Zanima me kako rade ti mali Airi. Vidim da su brzi no to je nakon sto je izvadeno iz kutije. Kako rade npr. nakon 6 mjeseci. Ne zelim sad kupit pa da godinu dana mi vec treba novi kao sto je primjer s nekim jadnim onim malim laptopima.

I jos nesto. Kada sam doma, blizu uticnice, kako drzati MBA. Ukljucenog u struju ili puniti kad se isprazni pa opet iskljuciti? Zelim da mi baterija sto duze radi kad nemam uticnicu blizu sebe.

I da jos nesto. Kada se frisko instalira Mac OS X, koliko mjesta na disku ostane? (To me zanima za onaj od 64GB SSD)

Hvala jos jednom. To mi je ujednio prvi appleov laptop. A negdje u buducnosti cu si kupiti i MacBook Pro, no sada mi to nije potrebo jer imam doma super komp pa kad to ode onda cu ovak nes.
30.06.2011 | 21:24
S obzirom na opisao i iPad bi te odlicno posluzio, ali Air nije nikako los izbor, ipak se radi o punokrvnom racunalu. Macovi se u načelu ne usporavaju kako "stare". Pretpostavljam da misliš na fenomen kada Windowsi nakon nekog vremena istrunu pa ih moraš "osvježiti"? "Mali jadni laptopi" mahom koriste Atom procesor, Air ipak ima propisni procesor. U svakom slučaju za opisanu namjenu bi te trebao služiti godinama.
O baterijama smo već pisali naširoko pa potraži. U jednoj rečenici, drži ga na punjači kad god si pored utičnice, jednom mjesečno ga možeš isprazniti. Baterija bi ti trebala trajati oko 3 godine, moja na 2008 MacBooku Pro je trajala toliko (skoro 4 da budem precizniji) takvim režimom upotrebe.
Što se zauzimanja prostora tiče, provjerio sam kod sebe sistem koji se koristi već više od 5 godina, zauzima sve skupa 20 GB. To se da poprilično srezati uklanjanjem nepotrebnih printer drivera i jezika.

I dobrodošao!
01.07.2011 | 10:38
Hvala puno.

Sad sam jos sigurniji da zelim Mac.
05.07.2011 | 16:50
Uhhh.. di se kod nas može nabavit neki skin ili case za Air '11, osim u Filexu i Apcomu? Neki savjet za kupnju preko neta ? Da kupim što prije dok mu ne napravim ožiljak..
04.04.2012 | 20:43
Stavio bih svoje nedoumice ovdje pa ako sam krivo uletio isptrika odmah...nije sigurno namjera.

Bok svima,

Moj prvi kontakt sa ovim forumom (u pisanom obliku). Nemam nikakav Apple-ov uredjaj i to namjeravam promjeniti. Naravno trebam pomoc oko nekih nedoumica. Citao sam teme koje su me zanimale ali i dalje mi ostaju neki upitnici.

Unaprijed isprika jos jednom ako napisem ili pitam nesto sto je vec napisano...

Prvo, imam priliku kuptiti Mac uredjaj u Americi. Drugo zelim Air (jer je sve sto je + cini mi se da zadovoljava sve sto meni treba). Cijena koja me zanima je cim niza, iskljucivo jer nemam para - cak ni za njihove uvjete. Marljivim odricanjem, ostaje mi kao prva isplativa najbliza opcija (stepenica) Mac Air za 1199$ (11", 128 GB, 4GB memory). Meni se cini skroz prihvatljiva jer gledajuci sto sam sve radio na kompu zadnjih...pa cijelo vrijeme, je klasika: uglavnom zeza - film, mjuza, net i dokumenti (word, excel, pdf) te rijetko konvertiranje raznih medijskih formata u prihvatljivo stanje. Komp ce biti baza na vecem monitoru, a def. cu ga korisititi u pokretu (11" mi u tim situacijama ne predstavlja problem).

Prvo pitanje: koji su nedostaci kupnje Maca preko bare (fizicki ce biti kupljen i donesen ovdje)?

Npr. da li se za jednom kupljen MBA tamo moze uzeti odavde uzeti dodatna garancija (na isteku godine dana?) ili bi trebao care sustav uzeti odmah tamo?

Drugo (vjecno) pitanje: Iz moje perspektive potpuno nezahtjevnog korisnika, gdje sam u komp sada star 10 god, samo jednom nadogradjivao (RAM), da li se isplati kupiti Air za 1199$, ili najslabiji MBP?

Trece pitanje: U slucaju odluke za MBA kakva je situacija sa kompatibilnosti sa raznim externim ne-apple hardware uredjajima - bezicni mis, tipkovnica npr LG, HD USB, DVD, USB HUB ?

Cetvrto pitanje: Procitao sam na forumu da je apple store tamo skuplji od Amazona (dodatni porezi ali i inace). Sad u slucaju da je tako, posto se odsjeda u hotelu, da li netko zna da li Amazon dostavlja na POBOX, kako bi se mogao (komotno) pokupiti? I koje su eventualne cake koje se mogu pojaviti?

Hvala puno na pomoci. Sori na duzem tekstu...Dosta nakupilo u meni
Inace lakae mi se cini kupiti auto ili stan nego ovo malo cudo.. go figure

04.04.2012 | 21:36
JCM kaže:
Prvo pitanje: koji su nedostaci kupnje Maca preko bare (fizicki ce biti kupljen i donesen ovdje)?


Ja mislim da je jedini nedostatak taj da moraš imati nekog da ti ga kupi u Americi i donese.

Npr. da li se za jednom kupljen MBA tamo moze uzeti odavde uzeti dodatna garancija (na isteku godine dana?) ili bi trebao care sustav uzeti odmah tamo?


Ne moraš odmah tamo. Možeš bilo kad prije isteka osnovne garancije. Mislim da možeš i online.

Drugo (vjecno) pitanje: Iz moje perspektive potpuno nezahtjevnog korisnika, gdje sam u komp sada star 10 god, samo jednom nadogradjivao (RAM), da li se isplati kupiti Air za 1199$, ili najslabiji MBP?


Moje je mišljenje da ovdje vrijedi isto kao s autima - ako nemaš nego za najslabiji model, zapravo pucaš višlje nego što bi trebao i trebao bi kupiti najjači model od slabije linije. Dakle, MBP 13".

Ne zaboravi da Air u principu nije dogradiv, jer je sve polemljeno na ploču - i RAM čipovi, i SSD čipovi. Kužiš? Nema RAM keksa, niti normalnog diska. Ako ti postane premalo RAM-a ili premalo diska, možeš jedino promijeniti MBA za jači.

Trece pitanje: U slucaju odluke za MBA kakva je situacija sa kompatibilnosti sa raznim externim ne-apple hardware uredjajima - bezicni mis, tipkovnica npr LG, HD USB, DVD, USB HUB ?


USB periferije rade OK. Ako pričamo o tipkovnici, multimedijske i ostale vanstandardne tipke traže driver. Ako koristiš tipkovnicu bez Mac drivera, ima još i onaj USB overdrive i još sličnih 3rd party rješenja.

Bluetooth tipkovnica i miš bi svaki trebao raditi. Za wireless miša i tipkovnicu koji rade preko usb điđe, provjeri da li je podržano na Macu.

Postoje printeri koji nisu (ili su loše podržani na Macu). Bolje reći, svaki printer će raditi kako-tako. Ali oni all-in-one uređaji znaju ne raditi skeneri i sl.

Cetvrto pitanje: Procitao sam na forumu da je apple store tamo skuplji od Amazona (dodatni porezi ali i inace). Sad u slucaju da je tako, posto se odsjeda u hotelu, da li netko zna da li Amazon dostavlja na POBOX, kako bi se mogao (komotno) pokupiti? I koje su eventualne cake koje se mogu pojaviti?


Ne znam za Amazon, ali dosta online trgovina ne dostavlja na PO box. Ali zašto bi? Neka naruči na hotelsku adresu, u čemu je problem?

nace lakae mi se cini kupiti auto ili stan nego ovo malo cudo.. go figure



Meni se čini da nisi nikad kupovao stan. A možda ni auto.
04.04.2012 | 21:39
Dobro došao JCM.... ja ću pokušati odgovoriti na neke od tvojih nedoumica.
Za početak, počekaj još koji mjesec, šuška se da će nova serija MBP biti bez optike, pa treba vidjeti kako će izgledati 13" MBP u usporedbi sa Airom. Što se tiče opisanog režima upotrebe, mislim da bi Air to bez problema podnio. Što se tiče kupovine preko bare, nedostataka nema nikakvih (osim recimo činjenice da nećeš imati hrvatsku tipkovnicu). Produženu garanciju trebaš uzeti tamo jer se kod nas ne prodaje. Većina tih uobičejnih USB uređaja radi bez problema (tj. sve ono za što ti ne treba neki posebni driver, eventualno nećeš moći koristiti neke napredne opcije nepodržane tipkovnice ili miša, ali i za to postoje third-party rješenja). Eksterni USB diskovi znaju imati problema sa napajanjem preko USB porta na Macu.
Amazon je nešto povoljniji od Applea, a za njihove uvjete isporuke najbolje pogledati na njihovim stranicama.
05.04.2012 | 21:00
Decki puno hvala na odgovorima . Cijenim vasu pomoc.

I mislim da sam dobio sve sto trebam...

Njihova tipkovnica mi ne predstavlja problem ali cu pricekati sigurno jos malo i gledati kako se stvari odvijaju...

Ionako put tamo nije sada - pa nije ni moj izbor . Iskreno, da nije puta ne bi ni razmisljao o kopovini jer je to u nasim ciframa, uvijek bilo nesto daaaleko i nekako sitno, malo na listi prioriteta. Jedva da se vidjelo...

Pozdrav svima i def. javim kako je ispalo.
Ili prije ako sta novo iskoci

E da, auto sam kupavao vise puta ali naspram ovoga...trta-mrta je prava rijec . O stanu s druge strane nemam blage

Zivi bili
05.04.2012 | 22:05
smayoo kaže:


Ne zaboravi da Air u principu nije dogradiv, jer je sve polemljeno na ploču - i RAM čipovi, i SSD čipovi. Kužiš? Nema RAM keksa, niti normalnog diska. Ako ti postane premalo RAM-a ili premalo diska, možeš jedino promijeniti MBA za jači.


To je istina samo djelomično; za radnu memoriju tj. RAM. On je doista zalotan na matičnu i tu nema pomoći, ali SSD se zamijeni za 5 minuta, ako je potrebno.
Evo, ovdje ima sve za vidjeti, a i video koji to pokazuje/dokazuje.....

eshop.macsales.com/shop/SSD/OWC/Aura_Pro_Express
05.04.2012 | 22:41
Je, fakat... Hvala na ispravku. Ali cijene su junačke. Što nije čudno s obzirom da su "first and only SSD upgrade for MBA".
06.04.2012 | 08:19
Ali, po ovom kaj ja tu vidim, nek me ispravi netko, ako griješim, meni se čini da su ti SSD-ovi za klasu ispred svega na tržištu...
A i ako imaš već air, s voim mu možeš produljiti životni vijek i ne moraš cukati sa sobom neki eksterni hard ako ga tak intenzivno koristiš kao recimo fotić čiji su fajlovi sve veći i veći...
Skupo je, košta te kao i Appleov SSD, ali imaš alternativu i mogućnost proširenja mnogo veću od one koju nudi Apple...

Inače, iskreno bi me zanimalo, jel se zbilja NEMRE ODLOTATI taj RAM i nalotat drugi, veći......
06.04.2012 | 10:31
Sve što je zalemljeno može se i odlemiti!
06.04.2012 | 11:16
Točno. Ali nešto - u principu - samo jednom
06.04.2012 | 14:24
Mislim da ti govoriš o štemanju, ne o odlemljivanjuB)
06.04.2012 | 21:43


Problem je s novom SMD tehnikom koja se lemi robotskim CNC strojevima pomoću vrućeg zraka. Ima stvari koje se daju odlemiti (pri tom je pitanje da li se zamjena da zalemiti), a ima onih koje stvarno ne znam koliko mirnu ruku i oštro oko moraš imati da odlemiš, a pri tom ništa drugo ne oštetiš...
  • Sank
  • Moderator
  • 219
06.04.2012 | 22:09
Ufff, smayoo je u pravu. Nekada davno često smo se hvatali za lemilicu i popravljali razne elektronske module. Danas jedva da ju i upalimo jer sve je danas minijaturno većinom zalemljeno SMD tehnikom na štampanim pločama sa barem 5 do 7 slojeva.

Danas je lako biti serviser jer nema više razumijevanja uređaja na nivou kao nekada kad se lemilo i popravljalo na licu mjesta ili u servisu. Sada uključiš računalo i dijagnostiku i nađeš koja je kartica prestala raditi, zamjeniš ju i neispravnu baciš u elektronski otpad i to je to. Bezveze
06.04.2012 | 23:03
Nije to samo za kompjutore, već i za aute, veš-mašine, tostere, fenove, grickalice za nokte....
06.04.2012 | 23:12
Zaboravil si škripac ili šrafštuk;)
06.04.2012 | 23:14
Sank kaže:
Ufff, smayoo je u pravu. Nekada davno često smo se hvatali za lemilicu i popravljali razne elektronske module. Danas jedva da ju i upalimo jer sve je danas minijaturno većinom zalemljeno SMD tehnikom na štampanim pločama sa barem 5 do 7 slojeva.

Danas je lako biti serviser jer nema više razumijevanja uređaja na nivou kao nekada kad se lemilo i popravljalo na licu mjesta ili u servisu. Sada uključiš računalo i dijagnostiku i nađeš koja je kartica prestala raditi, zamjeniš ju i neispravnu baciš u elektronski otpad i to je to. Bezveze


Čekaj, a kartica AE35?! Pa to su Bowman i onaj drugi išli popravljat na putu do Jupitera... Ili je to bilo zato kaj im je bilo dosadno jer su imali puno slobodnog vremena?
06.04.2012 | 23:55
07.04.2012 | 01:50
smayoo kaže:


Problem je s novom SMD tehnikom koja se lemi robotskim CNC strojevima pomoću vrućeg zraka. Ima stvari koje se daju odlemiti (pri tom je pitanje da li se zamjena da zalemiti), a ima onih koje stvarno ne znam koliko mirnu ruku i oštro oko moraš imati da odlemiš, a pri tom ništa drugo ne oštetiš...


Da se i postoje alati za to. I meni je bilo zanimljivo, štoviše uskoro članak na Jabučnjaku upravo o tome!
  • Sank
  • Moderator
  • 219
07.04.2012 | 12:41
Sve se može kad se hoće, nije da se ne da, ali se danas više ne isplati, naročito kad se radi o SMD tehnici i jeftinoj elektronici. U mojoj branši nekad se puno lemilo i popravljalo, a danas se samo mijenjaju kartice i moduli, a neispravni bacaju u smeće.

Ima Weller svakakvih alata za svako moguće i nemoguće odlemljivanje i zaljemljivanje sa vrućim zrakom i bez njega samo je skupo da bi se isplatilo za hobiste.

Koga zanima može pogledati:

www.weller.eu/index.php

ili

www.cooperhandtools.com/brands/weller/

I tako odosmo mi u OT. No, na pitanje MBP ili Air, ja bih odabrao MBP.
07.04.2012 | 21:21
S istom dvojbom, ja upravo napravih suprotan odabir
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 12 minuta
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO