Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
Macbook pro ili air?
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: Macbook pro ili air?
Poruka: 8
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina, 1 Mjesec Karma: 0  
Pozdrav ljudi, zanima me koji je bolji mac?
Prvenstveno bih ga koristio za internet, slusanje glazbe i filmove.
Takoder zelim da je sto je moguce jeftiniji te me zanima gdje bih ga mogao nabaviti?
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 248
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina, 1 Mjesec Karma: 7  
S obzirom na to za što ga misliš upotrebljavati i na činjenicu da želiš proći što jeftinije zar ti nije dosta i Macbook White?
Ja imam white i za takvu upotrebu je avion.
graphgraph

Mozes li mi reci koha je razlika izmedu ta dva?
Koliko vidim white je naprvljen od nekakve plastike
Poruka: 340
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina, 1 Mjesec Karma: 3  
Ja bih na tvom mjestu kupio MacBook Pro.
Ja ga imam već 3.5 godina i super radi sve što mi treba, čitem eMail, radim s Wordom i Excelom, radim s Final Cut Expressom, idem na Internet...

MacBook Air je isto dobar stroj, ali dobiješ stariji procesor C2D što će ti za godinu ili dvije biti presporo.
iPhone 4S 64GB : iPod 16GB : iPod Nano 2GB : iMac 21.5 : MacBook Pro 2,2 : iPod Shuffle 512MB
graphgraph

A gdje bih ga najjeftinije mogao nabaviti?
Moderator
Poruka: 2816
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina, 1 Mjesec Karma: 203  
Na eBayu, jabučnjak oglasima...
"I najduže putivanje započinje prvim korakom" - Laozi
Poruka: 97
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina, 1 Mjesec Karma: 8  
Evo iz prve ruke o novom Airu. Prije par dana sam uzeo MB Air 11", 1.4GHz/2GB/128GB. To malo cudo stvarno "leti". Treba mu desetak sekundi da digne sistem, iz sleepa izlazi takoreci u sekundi, sve se super brzo otvara i jako je responzivan. Bez problema vrti 720p video preko wirelessa, flash radi OK (samo u chromeu, u firefoxu preskacu fremeovi, makar kolko sam vidio adobe priprema posebnu verziju flasha za ove nove airove). Lightroom 3 radi sasvim dobro, CS5 nisam i necu instaliravat na njega. Office i sve ostale "standardne" aplikacije rade bez problema.

Uglavnom svaka preporuka. Vjerojatno nije dovoljan da bude jedino racunalo (opet ovisi o namjeni), nedostaje mu CD/DVD drive (ima ugraden air sharing CD/DVD drivea, ako je na wireless mrezi racunalo koje ima CD prepoznat ce ga te se moze koristiti) i nema osvjetljenu tipkovnicu (ko MB Pro). Baterija drzi u prosjeku 5 sati (moze i vise ako se iskljuci wireless).

Glavna prednost sto je stvarno ultra lagan (cca. 1kg) i malen (otprilike ko list A4 papira kad je zaklopljen). Stvarno nije problem stavit ga bilo gdje, ovo je prijenosno racunalo u punom smislu te rijeci. Kuciste je iste kvalitete ko u vece brace tako da stvarno cvrsto i masivno djeluje u ruci. Po meni za internet+glazbu+filmove vise od ovoga netreba.
graphgraph

Ja i dalje mislim da, s obzirom na navedenu pretežitu upotrebu za koju će kompjuter služiti kao i za želju za što jeftinijim rješenjem, više od MB white-a ne trebaš.

Bitne razlike između osnovnih modela sva tri su po meni jedino u RAM-u, procesoru i HDD-u.

White 2 GB RAM-a, proc C2D 2.4 GHz, 250 GB HDD
Pro 4 GB RAM-a, proc isti, 250 GB HDD
Air 2 GB RAM-a, proc C2D 1,86 GHZ i 128 GB SSD disk.

Govorim o prošlim modelima, ne ovim izašlim prije "2" dana.

I naravno, White je od bijele unibody plastike a air i pro su od aluminija.

Što ti je lijepše neznam, ali s obzirom za što si rekao da misliš upotrebljavati kompjuter i s obzirom na osjetnu razliku u cijeni, barem meni, ja i dalje mislim da više od white-a po performansama ne trebaš.
graphgraph

Prva generacija Aira ima SSD disk kao opciju uz doplatu i taj model je bio papreno skup pa tesko da ima rabljenih (kod nas). "Obicna" verzija je imala 4200 rpm HDD. Ovi novi su svi sa SSD diskovima.
graphgraph

Hmm.. Budem jos tazmislio..
White mi se nesvida bas jer je od plastike(neznam kakve je kvalitete), a aluminij je ipak aluminij..
A ako bas i nema nekih razlika u brzini izmedu whitea i pro/air onda bih vjerojatno uzeo white...
graphgraph

Što se plastike tiče, neznam, imam ga par mjeseci i nema ni jednu točkicu na sebi.

A za brzinu, nisam koristio air/pro pa ne mogu tvrditi, ali na temelju specifikacija sva tri uređaja, ako mene pitaš, praktički identični uređaji sa gore navedenim razlikama samo u drugačijim kučištima.
Poruka: 1509
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina, 1 Mjesec Karma: 43  
velejaj kaže:
A za brzinu, nisam koristio air/pro pa ne mogu tvrditi, ali na temelju specifikacija sva tri uređaja, ako mene pitaš, praktički identični uređaji sa gore navedenim razlikama samo u drugačijim kučištima.

Naprotiv, baš zbog SSDa, Air leti u odnosu na ostale strojeve.

Ako mu je cijena najbitnija, a treba mu optika, onda MacBook, ili čak 11" Air, ako mu to nije premali ekran. Inače, 13" Air je izvrstan izbor, to je laptop u pravom smsilu te riječi. Pro je preglomazan i pretežak, on je IMHO više kao nešto što se u uredu veže za LCD monitor i eksternu tipkovnicu i miša, te tu i tamo ponese sa sobom, ako se baš mora. Air je pk nešto što stalno nosiš sa sobom, a da ni ne skužiš.
Moderator
Poruka: 9373
graph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina, 1 Mjesec Karma: 308  
Pa... ja ne mislim da je baš tako glomazan i težak, nosim ga sobom svakodnevno, radim na njemu za stolom, na krilu, u autu, na haubi auta na zaustavnoj traci autoceste , u fotelji... ali slažem se s Vanjuškom. MBP je definitivno pretjeran za svrhu koju EZY_E navodi.
I ja bi rekao da je običan MB white dovoljan za to, no ako ima novca za Air - hej... knock yourself out.
smayoo.blog.hr
3C & Qchine o životu, svemiru i svemu ostalom...
Poruka: 815
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina, 1 Mjesec Karma: 13  
meni je conditio sine qua non osvijetljena tipkovnica i preko toga ne mogu preći, no ako ti je to svejedno, obični Macbook ti je dovoljan. kupiš si još malo RAMa (4GB za ugodan rad) te neki SSD, a "obični" disk smjestiš u vanjsko kućište i guštaš jer ćeš imat brži stroj od najbržeg AIRa! nije pretežak, a nije ni 11" ko osnovni air. imaš optiku koju moš i ne moraš koristit ali izbor je na tebi.
Ljubomoran sam na ljude koji imaju lampu!
graphgraph

smayoo kaže:
Pa... ja ne mislim da je baš tako glomazan i težak, nosim ga sobom svakodnevno, radim na njemu za stolom, na krilu, u autu, na haubi auta na zaustavnoj traci autoceste , u fotelji...

Koji Pro? 13" ili 15"?

Iskreno, u odnosu na 13" modele, prije bih uzeo Aira nego Pro - ne možeš shvatiti zašto dok ne provedeš par dana s jednim pa drugim Ako ti baš treba 15" onda nema rasprave, MacBook Pro 15" je najbolji izbor
Poruka: 815
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina, 1 Mjesec Karma: 13  
Vanjuška, masa je nešto što je svakako na strani Aira, ali objektivno, ako u Pro staviš SSD, letjet će još i brže no Air
Ljubomoran sam na ljude koji imaju lampu!
graphgraph

problem je jedino sto air(kojeg vjerojatno budem uzeo) dode cca 4500 kn na njuskalu sto je dosta a normalnog macbooka ima mozda 2-3 oglasa a oni su vjerojatno vec i prodani jer imaju 600 i vise pogleda. :/

EDIT: e da, koliko otprilike traju macbookovi?
Vidim da apple daje samo 1 godinu garancije :/
graphgraph

Kolko traju? Duuuuuuugo. Evo neki dan sam prodao MacBook Pro 1.1 iz 2006. koji je bio savrseno ispravan osim baterije koju je trebalo zamijeniti. Prijatelijica ima PowerBook G4 koji je star 7 godina i radi bez greske (mijenjala je samo bateriju). Tako da tu nemas brige.
graphgraph

john_st kaže:
Vanjuška, masa je nešto što je svakako na strani Aira, ali objektivno, ako u Pro staviš SSD, letjet će još i brže no Air

No i dalje imaš mrcinu od stroja

Evo dva linka ljudi koji su prošli i jednu i drugu stranu:

MacBook Air Review

My Next Mac will be

pa još malo od BB:

http://brooksreview.net/2011/05/13-air-pro/

http://brooksreview.net/2011/04/mba-qs/

Poanta je da je Air itekako iskoristiv i brz, mada je malen i praktički ga nema. A težina u odnosu na Pro modele se itekako osjeti.
Poruka: 72
graphgraph

Bok, novi sam ovdje, mada čitam sa strane dosta. Kako sam do sad bio na PC-u, odlučio sam za promjenu uzeti Mac, a odluka je pala na Air 11' pošto su najjeftiniji sa garancijom (oglasnici), pa me zanima dali je ekran dovoljan za svakodnevnu upotrebu, dovoljan za napisat seminar, a da te oči ne bole.. znam da je dovoljno brz tako da je to ok.. također imam extra monitor od ''27, dali mali Air može vrtit filmove na FullHD tako da mogu gledati na valjnskom monitoru.. i dali dolazi superdrive s njime ili se kupuje posebno.. i dali ima pržilicu (superdrive)..
Sorry šta ovako upadam, ali da ne otvaram novu temu, vidim da netko već ima Air '11 pa da mi odgovori.. Thx..
Živili
graphgraph

Napisao sam vecinu stvari u svojem prvom postu ali eto ponovno o Airu 11":
1. Ekran je cisto dovoljan. Sto se tice pixela 1366x768px je isto ko i na vecini 15" PC laptopa. Ako ti to nije OK mozes na njega (preko display porta) spojit i Cinemu 27" i Cinemu 30", vrtit ce normalno sve bez problema.
2. HD radi bez greske. Isprobao sam 720p MKV fileove, rade i preko wirelessa i kad se zavrte s diska. Youtube takoder.
3. nema nikakvog optickog pogona. imas air sharing i ako imas na mrezi kompjuter koji ima CD/DVD drive mozes ga koristiti, air ga prepozna u Finderu kao remote disk.
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina Karma: 0  
Super.. S obzirom na Appleovu politiku, mogu ja spojit bilo koji monitor ili mora biti cinema?
Koliko mjesta ostane na Hdd-u od 64gb nakon sto se instaliraju osnovni programi tipa iLife, Office itd..?
Znaci ekran od 11" nije premalen za svakodnevnu upotrebu, pisanje citanje itd..
Ako kupim superdrive, dali je s njime moguce przit dvd ili samo citati? Hvala
Moderator
graph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina Karma: 308  
Superdrive i čita, i piše.
Monitor može bilo koji, samo nabaviš MDP na HDMI, ili na DVI, ili na VGA adapter, već ovisno o tome što trebaš. Sa E-baya, naravno, ne kod Applea.
Mjesta ostane dosta. Nisu ni OS ni aplikacije ti koji žderu disk, nego multimedija. Po mojoj procjeni, friško instalirani OS s aplikacijama s kojima dolazi (iLife i iWork demo) je negdje oko 10 GB. NeoOffice je 500 MB.
smayoo.blog.hr
graphgraph

Vidim da prodaju MDP po oglasnicima tako da..
Istina, najvise mjesta uzme multimedija, ali barem da mi ostane bar 20 gb za manipulaciju, skidanje .mkv itd..
Zanima me kako funkcionira bootcamp ili parallel desktops posto mislim imat dva os-a.. Kod bootcampa biram os kada upalim racunalo, a kako to funkcionira kod parallelsa? Tj. dali postoji nacin da idem izmedju Os-a, a da ne gasim racunalo i bez virtualne masine?
Thx
Poruka: 2211
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina Karma: 66  
Kod bootcamp-a se mora restartat i odabrat OS, dok kod virtuale možeš odjednom raditi u oba. Ja imam VmWare Fusion jer mi bolje paše, a Parallels ili koji besplatni možeš sam odabrati. Ako imaš zahtjevne programe Autocad ili igre bolji je BootCamp, za ostalo je virtuala dovoljna.
 Mac mini TimeCapsule iPhone4
Moderator
graph

CrAsH58 kaže:
dali postoji nacin da idem izmedju Os-a, a da ne gasim racunalo i bez virtualne masine?
Thx

Ne postoji. Ili gasiš (rebootaš) računalo, ili imaš virtualnu mašinu.

Prednost virtualne mašine u tvom slučaju (jer za 2 OS-a je 64 GB zbilja tijesno) je ta što možeš imati "gumeni" virtualni windows disk. Dakle, deklariraš ga na 40 GB, ali njegov image na stvarnom disku zauzima samo onoliko koliko je trenutno potrebno.

Moja preporuka je Virtualbox.
smayoo.blog.hr
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina Karma: 8  
Bez obzira na sve najbolje ti je otic do ovlastenog ducana i pogledat uzivo kompjuter. Pa vidi dal ti je ekran OK i ostalo. Nemoj kupovat na nevideno. U Arena centru u ZG imaju izlozen 11" i 13" Air, mozes ih isprobati. Mozda ce ti 64GB biti premalo, meni na 128GB modelu nakon instalacije sistema i svih popratnih aplikacija ostalo malo manje od 100GB.
graphgraph

Slazem se, ali je problem sto nisam u mogucnosti otici u Zg.. A u Rijeci mislim da nema nigdje izlozeno.. Uzet cu preko oglasnika jednog, pa ako nebi mi nebi bio ok, opet prodat i idemo dalje..
Imam externi Hdd tako da ce on biti za multimediju i druge stvari.. a ako monitor bude premali, spojit ga na veci..
Moderator
graph

Jesi pogledao u Vip dućanu na Rivi?
smayoo.blog.hr
Poruka: 3170
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina Karma: 39  
Koliko VirtualBox ostavi tragova u OSX-u? Ja bi to iz čiste znatiželje instalirao i gore bi stavio XP. Ako mi se ne sviđa, pobrisao bi sve. E sad, ne bi htio da zbog toga trpi OSX nakon micanja VB+XP. BootCamp ni ne mislim stavljat jer imam još uvijek prastaru PC kantu koja radi i više nego zadovoljavajuće. Padalo mi je na pamet, ali nisam probao, s daljinskim upravljanjem (remote desktop) i onda piceka upalim a na MAC-u radim (naravno da doma nema smisal, ali preko interneta možda). Ima ko kavih iskustava s takvim radom ili je to ipak presporo za nešto ozbiljnije. Hvala.
Smrt fašizmu i komunizmu. I MMF-u!
Poruka: 992
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina Karma: 14  
Ovisi šta smatraš pod ozbiljnijim. Ako misliš nešto igrat, Photoshopirat ili obrađivat video preko VNC-a ne da se nećeš usrećit nego je gotovo nemoguće Ako misliš nešto otipkat i sl. onda može proć.

A VirtualBox ti neće ostavit puno tragova. Virtualne mašine sprema u korisničkom (znači ne sistemskom!) library folderu i to je, pored preferences-a i Applications foldera, jedino mjesto koje znam di se još infiltrira
The human mind ordinarily operates at only ten 10% of its
capacity, the rest is overhead for the operating system.
graphgraph

smayoo kaže:
Jesi pogledao u Vip dućanu na Rivi?

Nisam, ali bi trebao sutra ići u Ljubljanu pa ću tamo naletit na koji ja se nadam.
Još jedno pitanje u vezi tipkovnice, koliko je layout drugačiji nego na PC-u i dali se ikako može podesiti da bude isti pošto moram na faxu riješiti programiranje, pa da se ne "naučim" na Mac-ov layout pa kasnije na PC-u neznam gdje se šta nalazi..
Ili je riješenje virtualka i onda u njoj pišem kako želim, ili pak baš moram BootCamp sa instaliranim windowsima.. ? Što se tiče tog "gumenog" diska, ja kad ugasim računalo briše se sve na virtualki? Pa ne vidim smisao 40 Gb prostora osim ako se stavi u sleep i tako bude do danjega.. ?
Thx
graphgraph

OK. Probati ću s VirtualBoxom. Mene najviše mući AutoCAD i to verzija 2004 koja nije zahtjevna kao ova zadnja. Sada XP fino radi na AMD-u 2GHz i 1GB rama, za igranje nije, to znam. PS2 još dobro služi za povremenu pucačinu.
Imam još koje pitanje, a to je VB+XP i virusi i djeljenje datoteka između OSX-a i XP preko virtualnog stroja? Rado bi izbjegao antivirusni program. Pod XP-om mi ne treba internet, jedino za nadogradnje XP-a (u pitanju je XP SP3). Znam da pušem na hladno ali htio bi biti siguran da mi se gamad ne nakoti.
Remote Desktop otpada kako sam i pretpostavljao.
Hvala.
graphgraph

Tpkovnice su iste. YU layout koliko me sjecanje sluzi. Iako slovenci nemaju ć, ali postoji na tipkpvnici. Tako je bilo prije. Inace, ako trazis povrat poreza od slovenaca, nasi te budu pitali za komp. Barem je tako bilo. Ako ne prijavis slovencima, dopeljas ga bez problema.
graphgraph

Kupit cu ga ovdje, a kad sam vec u Ljubljani da ga pogledam uzivo.
Layout je isti kao na Pc-u?! I znakovi -/:;()"?!'[]{}_|~<> itd..?
graphgraph

Mislim da su Z i Y zamjenjeni (govorimo za YU layout iliti onaj koji je ostao raspadom bivše). Neki znakovi nisu na istom mjestu (kao /) i možda još pokoji, ali je to manje važno. Jedino što je MAC tipkovnica osiromašena za one dodatne znakove i simbole koji su na PC tipkovnici načičkani po tipkama, tako da ih zna biti i do 4 na jednoj. Da li je to dobro ili nije, prosudi sam. Ja naposlu imam talijansku tipkovnicu (PC) i najnormalni pišem, koji put fulam, ali nije problem. E da, funkcijske tipke na prijenosnicima imaju drugu namjenu, a ako trebaš ba tipku F1 ili koju drugu, onda pritisneš fn+F1..12.
Ako možeš kupiti u RH preko firme to ti mislim ispad nešto jeftinije nego u SLO. Ja sam zadnji puta gledao u BIG-BANG-u u onom prestrašnom šoping centru (BTC mislim).
Poruka: 992
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina Karma: 14  
zabac kaže:
OK. Probati ću s VirtualBoxom. Mene najviše mući AutoCAD i to verzija 2004 koja nije zahtjevna kao ova zadnja. Sada XP fino radi na AMD-u 2GHz i 1GB rama, za igranje nije, to znam. PS2 još dobro služi za povremenu pucačinu.
Imam još koje pitanje, a to je VB+XP i virusi i djeljenje datoteka između OSX-a i XP preko virtualnog stroja? Rado bi izbjegao antivirusni program. Pod XP-om mi ne treba internet, jedino za nadogradnje XP-a (u pitanju je XP SP3). Znam da pušem na hladno ali htio bi biti siguran da mi se gamad ne nakoti.
Remote Desktop otpada kako sam i pretpostavljao.
Hvala.

Stavi samo neki free Firewall koji će ti propuštat isključivo windows update i nećeš imat problema. I kloni se sumnjivih USB stickova, ili im makar makni autorun.inf u Mac OS-u prije nego ga proslijediš windowsima
The human mind ordinarily operates at only ten 10% of its
capacity, the rest is overhead for the operating system.
graphgraph

Ko grom. Budem za vikend malo prčkao, ako se uhvati što vremena. Hvala.
Moderator
graph

CrAsH58 kaže:

Za te special characters layout je skroz različit. Ali jedan član jabučnjaka je nedavno uploadao layout koji je potpuno identičan. Potraži malo po forumu.
smayoo.blog.hr
Moderator
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina Karma: 203  
smayoo kaže:
CrAsH58 kaže:

Za te special characters layout je skroz različit. Ali jedan član jabučnjaka je nedavno uploadao layout koji je potpuno identičan. Potraži malo po forumu.

Evo linka za taj layout da ti uštedimo vrijeme: www.jabucnjak.hr/forum/switch/52190-layo...osx-i-win.html#60481
graphgraph

Super, hvala na pomoci.. Sad cekam placu, pa se javim kad uzmem Mac..
graphgraph

Evo bio ja u ljubljani, pogledao uzivo Air 11", cini se sasvim dovoljan ekran za svakodnevbu upotrebu. Vodeci se time, nasao sam isti u oglasniku, samo kaze cura da je kupljen u Austriji, pa me zanima kakva je tipkovnica u tom slucaju i kako ostvarujem garanciju posto je worlwide ? Salje powercomu ili..?

Thx
graphgraph

Koliko se raspravljalo, Apple priznaje garanciju za prijenosnike i mini gdje god bili kupljeni.
Moderator
graph

Da. A tipkovnica je, ako je kupljen stroj u Austriji, njemačka, dakle (pretpostavljam) ü, ä, ö i ß umjesto č, ć, š i đ, te veća tipka ENTER jer nema tipke za ž.
smayoo.blog.hr
graphgraph

Kako bi se takva tipkovnica ponasala sa ovom skriptom gore navedenom?
Dali to znaci da zaboravim na slovo "ž"? ili se da nekako namjestit.. Ako ima netko sa takvom tipkovnicom za kakv savjet..? Treba mi do veceras da znam dali uzimam ili ne..
Ustvari da ovako formuliram pitanje: dali bi vi (koji se vise kuzite u Mac) uzeli mac sa takvom tastaturom..
Thx
graphgraph

Grrrr. Kakve veze ima kaj piše na tipkama? Dok imaš grčki layout, pisal buš grčkim pismom, makar bile tipke na arapskom.
Ja ne bi uzimal švapsku, prije bi UK/USA. Ako je cijena vrlo prihvatljiva, razmislil bi i o njemačkoj varijanti.
Uostalom, pravi obermačosi i oni spigani informatičari koriste www.daskeyboard.com/. Tastatura nad tastaurama. LOL
graphgraph

Pa nema veze sta pise na tipkama, ali ima veze ako fali jedna tipka/slovo..
Nedajem svaki dan tolike novce za laptop, a komp trenutno nemam pa mi je jabucnjak jedini izvor informacija preko iPhona, da ne lutam netom..
Admin
Poruka: 5556
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina Karma: 205  
Da pojasnim, ne nedostaje tipka ž, samo je na drugom mjestu!
Poruka: 33
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina Karma: 1  
kao što riba kaže. ja imam švicarsku tipkovnicu i zadovoljan sam. kad trebam te naše znakove, samo promijenim zastavicu u gornjem desnom kutu i to je to. ni u kom slučaju razlog za odustajanje od Mac-a
iMac 21.5, 3.06 GHz
MBP 15 2.0 GHz Mat
Poruka: 149
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina Karma: -2  
Kolika je razlika u brzini i ostalom između stare i nove verzije MacbookPro 13" (2.3, i5)?
MacbookPro 8.1
Iphone 4 16GB
graphgraph

Eee to je onda druga stvar, posto je smayoo napisao da je tipka enter veca jer nema tipke "z"..
Moderator
graph

Sjećam se tipkovnica s njemačkim layoutom kojima je falila tipka za "ž". To jest - imala je dvije tipke desno od "P" i dvije desno od "L". Međutim, http://www.macforum.ch/pictures/tastaturreinigung/tastatur.jpg ovdje je prikazana Mac tipkovnica koja ima tipku za "ž" i na njoj neke "nenjemačke" znakove. Ako je takva, onda ti ne fali tipka za "ž".
smayoo.blog.hr
graphgraph

Evo stigao mali Air sa 128Gb SSD.... sad još traje vrijeme prilagodbe.. za sada sve ok
Jedino kako maximizirati prozor, ekran je ionako dovoljno mali, još su mi prozori na pola...
Admin
graphgraph

Vječno pitanje switchera. Na Macu nema maksimiziranja preko čitavog ekrana - prozor se maksimizira koliko je potrebno da prikaže sadržaj.
graphgraph

Svaka čast, ali brate mili... ekran je 11"...
Koristim zoom pa je ok... ima feeling da ću uskoro morat koristit search...
Poruka: 91
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina Karma: 10  
 MacBook Pro 13"
Moderator
graph

CrAsH58 kaže:
Svaka čast, ali brate mili... ekran je 11"...
Koristim zoom pa je ok... ima feeling da ću uskoro morat koristit search...

NE kužim što te muči? Ako je sadržaja toliko da ti prozor preko cijelog ekrana ne bi bio koristan (tj. ako bi dio prozora ostao prazan) onda ti se prozor neće maksimizirati nego će se povećati toliko da prikaže cijeli sadržaj. Ako je sadržaja toliko ili se može tako prikazati da zauzima cijeli ekran, onda će ti se i prozor toliko povećati.

Ako su ti pak slova sitna, to je sasvim drugi problem. U većini aplikacija možeš ili napraviti interni zoom sadržaja u prozoru (pa će se nakon toga i prozor drugačije ponašati kod maksimiziranja) - npr. NeoOffice; ili zadati da se sadržaj ispisuje većim fontom, pomoću cmd+ i cmd- - npr. Mail.app.
smayoo.blog.hr
graphgraph

Sadrzaj je npr. folder pun pjesama, pa mi ga ne razvuce cijelog po visini.. Al nema veze snac cu se..
Jos jedna sitnica, shift i strelica lijevo ili desno u win sluzi za oznacavanje texta (kao misem), kako se to radi na macu?
Kako namjestim da mi je vlc default player za muziku?
Kako namjestim da kada zatvorim ekran neide u sleep nego i dalje normalno radi?
Thx
Admin
graphgraph

Kortisti ovo što je Član predložio.
Meni Shift i strelica lijevo/desno označavaju tekst baš kako si opisao.
Defaultnu aplikaciju namjestiš tako da desno klikneš na datoteku, odabereš Get info, postaviš Open with na željenu aplikaciju i klikneš Change all...
Što se sleepa tiče, možeš ga probuditi ako imaš spojenu vanjsku tastaturu ili mouse i spojen je na vanjski display... ili koristi insomniax:
semaja2.net/insomniaxinfo
...ili Caffeine:
lightheadsw.com/caffeine/
graphgraph

Super! Puno hvala!
I zadnje, ali ne manje bitno..
Mogu kako prebacivat na NTFS stick? Kako inace prebacujete .iso od par Gb?
Moderator
graph

O tome smo pisali već zilijun puta. Ima nekoliko načina, upiši u tražilicu foruma "NTFS" pa pregledaj rezultate.
smayoo.blog.hr
Poruka: 76
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina Karma: 6  
Pozdrav! Prikljucujem se raspravi buduci da mi se blizi trenutak kupnje prijenosnika. Pregledao sam hrpu reviewa Macbook aira i Macbook proa na webu, pregledao sam i hrpu filmica na youtubeu, klikao sam po jednom i po drugom po trgovinama, ali jos uvijek nisam odlucio koji da uzmem od ta dva. Evo moje dileme:

Imam iMac i5 s 8 GB RAM-a koji mi sluzi kao glavno racunalo za posao u kojem ima ponajvise obrade fotografija, ali i puno videa te pisanja. Treba mi laptop za teren, a do sada sam koristio HP-ovo 10 inchno smece na kojem sam se patio dobre dvije godine. I sad mi je dosta

Bavim se novinarskim poslom u kojem je bitna lagana prenosivost i mala masa, jer ionako na ledjima nosim 15-ak kg foto opreme. Isto tako, bitna mi je dobra baterija (koju oba imaju) te ono najbitnije, a sto bih volio da mi netko kaze iz prve ruke - kako se novi 13" Air ponasa kod pregledavanja fotki u Bridgeu i editiranja u Photoshopu. Nemam ga namjeru na terenu ubijati nekom kompliciranom obradom poput multilayer editiranja TIFF ili RAW formata (to radim na iMacu), no ipak mi je potrebna stabilnost i relativna brzina. Ima netko iskustva? Na youtubeu vidim da je u nekim stvarima cak i brzi od baznog PRO-a!?

Sto se ostalih stvari tice; CD/DVD mi ne treba, osvjetljena tastatura je nice to have, ali nije uvjet jer ionako rijetko radim u mraku, a i ne gledam u tastaturu dok pisem. Velicina SSD-a, ili HDD-a mi nije toliko bitna, jer nista trajno nemam namjeru na njemu ostavljati. Pomalo me brine nedostatak ethernet konektora, jer iako je wireless sve rasireniji jos uvijek se nadje mjesta na kojima je UTP jedini nacin (npr. press centar svj. skijaskog prvenstva u Garmischu ove godine). Da sam tada imao Air, mogao bi se vratiti kuci, ili nabaviti neku drugu masinu. No nadam se da se nece to tako brzo ponoviti.

I druga stvar koja mi ne da mira (osim ugodnost rada na PS-u) je; koliko je nuzno za ovo sto meni treba uzeti model s 4 GB RAM-a. Da li je ipak 2 dovoljno? Hm, u tom slucaju cijena bi mogla biti i preko 2.000 kn veca od baznog PRO-a. Eh... prokleta neodlucnost
Admin
Poruka: 4656
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina Karma: 227  
Apple nudi USB to Ethernet adapter za MacBook Air, tako da Garmisch nije problem, ali eh.. da je to jedina dilema!
Poruka: 76
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina Karma: 6  
Ok, jedan (bitan) problem manje. Tnx
Poruka: 244
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina Karma: 5  
Ako nije hitno, možda nije loše pričekati na odluku nekoliko dana, barem što se MBaira tiče, evo nekih info:

www.macrumors.com/2011/06/16/apple-holdi...-os-x-lion-launches/

www.macrumors.com/2011/06/13/new-macbook...unch-at-end-of-june/

Naravno tako možeš uvijek čekat da izađe nešto novo, ali ako se radi o kraćem periodu mislim da je bolje čekat.
Admin
Poruka: 4656
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina Karma: 227  
Da, istina, zna se da je novi Air "iza ugla".
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 2 Godina Karma: 8  
@ Gogh

bio sam u slicnoj dilemi i uzeo na kraju Air 11" (1.4/2GB/128G. Lightromm 3 je zadovoljavajuce brz i sasvim dobro radi, vjerujem da bi se i Bridge/Photoshop CS5 slicno ponasali. Glavna prednost Aira je da je tolko malen i lagan da zaboravis da ga imas sa sobom
Poruka: 41
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 1 Godina, 11 Mjeseci Karma: 0  
Bok svima!

Naime mislio sam si kupiti iPad 2 i skupljao sam novce za njega , ali evo u zadnji tren odlucio sam kupiti MacBook Air umjesto toga.

Imam glavno racunalo no trebao mi je laptop odnosno nesto malo (10-12'' i zbog toga mislim koristiti MBA.
Uzeo bi onaj najosnovniji i treba mi za surfanje netom, slusanje glazbe (iTunes znaci), tu i tamo koji film pogledat i skinuti. Znaci koristio bi samo za to i nista drugo. Eventualno nes jos kaj ima vec instalirano na njemu, ali nista posebno. Zanima me kako rade ti mali Airi. Vidim da su brzi no to je nakon sto je izvadeno iz kutije. Kako rade npr. nakon 6 mjeseci. Ne zelim sad kupit pa da godinu dana mi vec treba novi kao sto je primjer s nekim jadnim onim malim laptopima.

I jos nesto. Kada sam doma, blizu uticnice, kako drzati MBA. Ukljucenog u struju ili puniti kad se isprazni pa opet iskljuciti? Zelim da mi baterija sto duze radi kad nemam uticnicu blizu sebe.

I da jos nesto. Kada se frisko instalira Mac OS X, koliko mjesta na disku ostane? (To me zanima za onaj od 64GB SSD)

Hvala jos jednom. To mi je ujednio prvi appleov laptop. A negdje u buducnosti cu si kupiti i MacBook Pro, no sada mi to nije potrebo jer imam doma super komp pa kad to ode onda cu ovak nes.
Admin
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 1 Godina, 11 Mjeseci Karma: 205  
S obzirom na opisao i iPad bi te odlicno posluzio, ali Air nije nikako los izbor, ipak se radi o punokrvnom racunalu. Macovi se u načelu ne usporavaju kako "stare". Pretpostavljam da misliš na fenomen kada Windowsi nakon nekog vremena istrunu pa ih moraš "osvježiti"? "Mali jadni laptopi" mahom koriste Atom procesor, Air ipak ima propisni procesor. U svakom slučaju za opisanu namjenu bi te trebao služiti godinama.
O baterijama smo već pisali naširoko pa potraži. U jednoj rečenici, drži ga na punjači kad god si pored utičnice, jednom mjesečno ga možeš isprazniti. Baterija bi ti trebala trajati oko 3 godine, moja na 2008 MacBooku Pro je trajala toliko (skoro 4 da budem precizniji) takvim režimom upotrebe.
Što se zauzimanja prostora tiče, provjerio sam kod sebe sistem koji se koristi već više od 5 godina, zauzima sve skupa 20 GB. To se da poprilično srezati uklanjanjem nepotrebnih printer drivera i jezika.

I dobrodošao!
Poruka: 41
graphgraph

Hvala puno.

Sad sam jos sigurniji da zelim Mac.
graphgraph

Uhhh.. di se kod nas može nabavit neki skin ili case za Air '11, osim u Filexu i Apcomu? Neki savjet za kupnju preko neta ? Da kupim što prije dok mu ne napravim ožiljak..
Poruka: 14
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 0  
Stavio bih svoje nedoumice ovdje pa ako sam krivo uletio isptrika odmah...nije sigurno namjera.

Bok svima,

Moj prvi kontakt sa ovim forumom (u pisanom obliku). Nemam nikakav Apple-ov uredjaj i to namjeravam promjeniti. Naravno trebam pomoc oko nekih nedoumica. Citao sam teme koje su me zanimale ali i dalje mi ostaju neki upitnici.

Unaprijed isprika jos jednom ako napisem ili pitam nesto sto je vec napisano...

Prvo, imam priliku kuptiti Mac uredjaj u Americi. Drugo zelim Air (jer je sve sto je + cini mi se da zadovoljava sve sto meni treba). Cijena koja me zanima je cim niza, iskljucivo jer nemam para - cak ni za njihove uvjete. Marljivim odricanjem, ostaje mi kao prva isplativa najbliza opcija (stepenica) Mac Air za 1199$ (11", 128 GB, 4GB memory). Meni se cini skroz prihvatljiva jer gledajuci sto sam sve radio na kompu zadnjih...pa cijelo vrijeme, je klasika: uglavnom zeza - film, mjuza, net i dokumenti (word, excel, pdf) te rijetko konvertiranje raznih medijskih formata u prihvatljivo stanje. Komp ce biti baza na vecem monitoru, a def. cu ga korisititi u pokretu (11" mi u tim situacijama ne predstavlja problem).

Prvo pitanje: koji su nedostaci kupnje Maca preko bare (fizicki ce biti kupljen i donesen ovdje)?

Npr. da li se za jednom kupljen MBA tamo moze uzeti odavde uzeti dodatna garancija (na isteku godine dana?) ili bi trebao care sustav uzeti odmah tamo?

Drugo (vjecno) pitanje: Iz moje perspektive potpuno nezahtjevnog korisnika, gdje sam u komp sada star 10 god, samo jednom nadogradjivao (RAM), da li se isplati kupiti Air za 1199$, ili najslabiji MBP?

Trece pitanje: U slucaju odluke za MBA kakva je situacija sa kompatibilnosti sa raznim externim ne-apple hardware uredjajima - bezicni mis, tipkovnica npr LG, HD USB, DVD, USB HUB ?

Cetvrto pitanje: Procitao sam na forumu da je apple store tamo skuplji od Amazona (dodatni porezi ali i inace). Sad u slucaju da je tako, posto se odsjeda u hotelu, da li netko zna da li Amazon dostavlja na POBOX, kako bi se mogao (komotno) pokupiti? I koje su eventualne cake koje se mogu pojaviti?

Hvala puno na pomoci. Sori na duzem tekstu...Dosta nakupilo u meni
Inace lakae mi se cini kupiti auto ili stan nego ovo malo cudo.. go figure

Moderator
graph

Macbook pro ili air? prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 308  
JCM kaže:
Prvo pitanje: koji su nedostaci kupnje Maca preko bare (fizicki ce biti kupljen i donesen ovdje)?

Ja mislim da je jedini nedostatak taj da moraš imati nekog da ti ga kupi u Americi i donese.

Npr. da li se za jednom kupljen MBA tamo moze uzeti odavde uzeti dodatna garancija (na isteku godine dana?) ili bi trebao care sustav uzeti odmah tamo?

Ne moraš odmah tamo. Možeš bilo kad prije isteka osnovne garancije. Mislim da možeš i online.

Drugo (vjecno) pitanje: Iz moje perspektive potpuno nezahtjevnog korisnika, gdje sam u komp sada star 10 god, samo jednom nadogradjivao (RAM), da li se isplati kupiti Air za 1199$, ili najslabiji MBP?

Moje je mišljenje da ovdje vrijedi isto kao s autima - ako nemaš nego za najslabiji model, zapravo pucaš višlje nego što bi trebao i trebao bi kupiti najjači model od slabije linije. Dakle, MBP 13".

Ne zaboravi da Air u principu nije dogradiv, jer je sve polemljeno na ploču - i RAM čipovi, i SSD čipovi. Kužiš? Nema RAM keksa, niti normalnog diska. Ako ti postane premalo RAM-a ili premalo diska, možeš jedino promijeniti MBA za jači.

Trece pitanje: U slucaju odluke za MBA kakva je situacija sa kompatibilnosti sa raznim externim ne-apple hardware uredjajima - bezicni mis, tipkovnica npr LG, HD USB, DVD, USB HUB ?

USB periferije rade OK. Ako pričamo o tipkovnici, multimedijske i ostale vanstandardne tipke traže driver. Ako koristiš tipkovnicu bez Mac drivera, ima još i onaj USB overdrive i još sličnih 3rd party rješenja.

Bluetooth tipkovnica i miš bi svaki trebao raditi. Za wireless miša i tipkovnicu koji rade preko usb điđe, provjeri da li je podržano na Macu.

Postoje printeri koji nisu (ili su loše podržani na Macu). Bolje reći, svaki printer će raditi kako-tako. Ali oni all-in-one uređaji znaju ne raditi skeneri i sl.

Cetvrto pitanje: Procitao sam na forumu da je apple store tamo skuplji od Amazona (dodatni porezi ali i inace). Sad u slucaju da je tako, posto se odsjeda u hotelu, da li netko zna da li Amazon dostavlja na POBOX, kako bi se mogao (komotno) pokupiti? I koje su eventualne cake koje se mogu pojaviti?

Ne znam za Amazon, ali dosta online trgovina ne dostavlja na PO box. Ali zašto bi? Neka naruči na hotelsku adresu, u čemu je problem?

nace lakae mi se cini kupiti auto ili stan nego ovo malo cudo.. go figure

Meni se čini da nisi nikad kupovao stan. A možda ni auto.
smayoo.blog.hr
Admin
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 205  
Dobro došao JCM.... ja ću pokušati odgovoriti na neke od tvojih nedoumica.
Za početak, počekaj još koji mjesec, šuška se da će nova serija MBP biti bez optike, pa treba vidjeti kako će izgledati 13" MBP u usporedbi sa Airom. Što se tiče opisanog režima upotrebe, mislim da bi Air to bez problema podnio. Što se tiče kupovine preko bare, nedostataka nema nikakvih (osim recimo činjenice da nećeš imati hrvatsku tipkovnicu). Produženu garanciju trebaš uzeti tamo jer se kod nas ne prodaje. Većina tih uobičejnih USB uređaja radi bez problema (tj. sve ono za što ti ne treba neki posebni driver, eventualno nećeš moći koristiti neke napredne opcije nepodržane tipkovnice ili miša, ali i za to postoje third-party rješenja). Eksterni USB diskovi znaju imati problema sa napajanjem preko USB porta na Macu.
Amazon je nešto povoljniji od Applea, a za njihove uvjete isporuke najbolje pogledati na njihovim stranicama.
Poruka: 14
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 0  
Decki puno hvala na odgovorima . Cijenim vasu pomoc.

I mislim da sam dobio sve sto trebam...

Njihova tipkovnica mi ne predstavlja problem ali cu pricekati sigurno jos malo i gledati kako se stvari odvijaju...

Ionako put tamo nije sada - pa nije ni moj izbor . Iskreno, da nije puta ne bi ni razmisljao o kopovini jer je to u nasim ciframa, uvijek bilo nesto daaaleko i nekako sitno, malo na listi prioriteta. Jedva da se vidjelo...

Pozdrav svima i def. javim kako je ispalo.
Ili prije ako sta novo iskoci

E da, auto sam kupavao vise puta ali naspram ovoga...trta-mrta je prava rijec . O stanu s druge strane nemam blage

Zivi bili
Poruka: 1706
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 74  
smayoo kaže:

Ne zaboravi da Air u principu nije dogradiv, jer je sve polemljeno na ploču - i RAM čipovi, i SSD čipovi. Kužiš? Nema RAM keksa, niti normalnog diska. Ako ti postane premalo RAM-a ili premalo diska, možeš jedino promijeniti MBA za jači.

To je istina samo djelomično; za radnu memoriju tj. RAM. On je doista zalotan na matičnu i tu nema pomoći, ali SSD se zamijeni za 5 minuta, ako je potrebno.
Evo, ovdje ima sve za vidjeti, a i video koji to pokazuje/dokazuje.....

eshop.macsales.com/shop/SSD/OWC/Aura_Pro_Express
Budi svjestan svega što znaš, ali poštuj sve ono što ne znaš
Moderator
graph

Je, fakat... Hvala na ispravku. Ali cijene su junačke. Što nije čudno s obzirom da su "first and only SSD upgrade for MBA".
smayoo.blog.hr
graphgraph

Ali, po ovom kaj ja tu vidim, nek me ispravi netko, ako griješim, meni se čini da su ti SSD-ovi za klasu ispred svega na tržištu...
A i ako imaš već air, s voim mu možeš produljiti životni vijek i ne moraš cukati sa sobom neki eksterni hard ako ga tak intenzivno koristiš kao recimo fotić čiji su fajlovi sve veći i veći...
Skupo je, košta te kao i Appleov SSD, ali imaš alternativu i mogućnost proširenja mnogo veću od one koju nudi Apple...

Inače, iskreno bi me zanimalo, jel se zbilja NEMRE ODLOTATI taj RAM i nalotat drugi, veći......
Admin
graphgraph

Sve što je zalemljeno može se i odlemiti!
Moderator
graph

Točno. Ali nešto - u principu - samo jednom
smayoo.blog.hr
graphgraph

Mislim da ti govoriš o štemanju, ne o odlemljivanju
Moderator
graph

Problem je s novom SMD tehnikom koja se lemi robotskim CNC strojevima pomoću vrućeg zraka. Ima stvari koje se daju odlemiti (pri tom je pitanje da li se zamjena da zalemiti), a ima onih koje stvarno ne znam koliko mirnu ruku i oštro oko moraš imati da odlemiš, a pri tom ništa drugo ne oštetiš...
smayoo.blog.hr
Moderator
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 203  
Ufff, smayoo je u pravu. Nekada davno često smo se hvatali za lemilicu i popravljali razne elektronske module. Danas jedva da ju i upalimo jer sve je danas minijaturno većinom zalemljeno SMD tehnikom na štampanim pločama sa barem 5 do 7 slojeva.

Danas je lako biti serviser jer nema više razumijevanja uređaja na nivou kao nekada kad se lemilo i popravljalo na licu mjesta ili u servisu. Sada uključiš računalo i dijagnostiku i nađeš koja je kartica prestala raditi, zamjeniš ju i neispravnu baciš u elektronski otpad i to je to. Bezveze
Poruka: 333
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 6  
Nije to samo za kompjutore, već i za aute, veš-mašine, tostere, fenove, grickalice za nokte....
graphgraph

Zaboravil si škripac ili šrafštuk
graphgraph

Sank kaže:
Ufff, smayoo je u pravu. Nekada davno često smo se hvatali za lemilicu i popravljali razne elektronske module. Danas jedva da ju i upalimo jer sve je danas minijaturno većinom zalemljeno SMD tehnikom na štampanim pločama sa barem 5 do 7 slojeva.

Danas je lako biti serviser jer nema više razumijevanja uređaja na nivou kao nekada kad se lemilo i popravljalo na licu mjesta ili u servisu. Sada uključiš računalo i dijagnostiku i nađeš koja je kartica prestala raditi, zamjeniš ju i neispravnu baciš u elektronski otpad i to je to. Bezveze

Čekaj, a kartica AE35?! Pa to su Bowman i onaj drugi išli popravljat na putu do Jupitera... Ili je to bilo zato kaj im je bilo dosadno jer su imali puno slobodnog vremena?
Moderator
graph

smayoo.blog.hr
Admin
graphgraph

smayoo kaže:

Problem je s novom SMD tehnikom koja se lemi robotskim CNC strojevima pomoću vrućeg zraka. Ima stvari koje se daju odlemiti (pri tom je pitanje da li se zamjena da zalemiti), a ima onih koje stvarno ne znam koliko mirnu ruku i oštro oko moraš imati da odlemiš, a pri tom ništa drugo ne oštetiš...

Da se i postoje alati za to. I meni je bilo zanimljivo, štoviše uskoro članak na Jabučnjaku upravo o tome!
Moderator
graphgraph

Macbook pro ili air? prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 203  
Sve se može kad se hoće, nije da se ne da, ali se danas više ne isplati, naročito kad se radi o SMD tehnici i jeftinoj elektronici. U mojoj branši nekad se puno lemilo i popravljalo, a danas se samo mijenjaju kartice i moduli, a neispravni bacaju u smeće.

Ima Weller svakakvih alata za svako moguće i nemoguće odlemljivanje i zaljemljivanje sa vrućim zrakom i bez njega samo je skupo da bi se isplatilo za hobiste.

Koga zanima može pogledati:

www.weller.eu/index.php

ili

www.cooperhandtools.com/brands/weller/

I tako odosmo mi u OT. No, na pitanje MBP ili Air, ja bih odabrao MBP.
graphgraph

S istom dvojbom, ja upravo napravih suprotan odabir
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 22 sati, 14 min
  • saint: »Klikni!«
  • drlovric: Najnovji US Army firewall je zakljucao bio Jabucnjak. Nekako je upao u kategoriju Streaming Media. Ali evo, opet su ga otkljucali na moj zahtjev :) Lijepo je biti natrag...
  • CooL: di je anketa?
  • cariblanco: 802.11 ac već posjedujem,ali na telefonu ;)
  • dpasaric: 802.11ac u novom Airportu: »Klikni!«
  • cariblanco: Taman sam mislio napisati,da je vrijeme za novu anketu...kad evo je :)
  • cariblanco: ne imam ga spremljeno
  • Riba: Srusila nam se bila baza...treba li ti teskt poruke?
  • Riba: Huh...evo idem
  • cariblanco: ja od teme vidim samo ovo »Klikni!«
  • cariblanco: Riba zeznuo sam onu temu htc-one...daj je obriši a ja ću je ponovo otvoriti
  • Riba: Poruku po poruku za sada.
  • cariblanco: Kako ubaciti više slika u temu...pravi sf :(
  • stefanjos: da, i woza ocekujemo, e pa jako se veselim jer ce meni biti prvi iparty :)
  • john_st: Woz?
  • Riba: Trebao bi biti ove godine jer nam je 10ta godisnjica (!)
  • stefanjos: kad ce biti neki iparty?
  • saint: pisi u forum i dobit ces odgovor
  • sempaaaa: imam iphone 4 poso sam da instaliram novi ios i sad nemogu nikako da pokrenem mobitel pojavise oa jabuka i ugasi se i sve tako dali znate rijesenje za to veliki pozz
  • dpasaric: i različito je ovisno od generacija kako se slažu parovi
  • dpasaric: Imaš to detaljno naslikano u onoj knjižici koja dolazi uz njega!
  • Frem: Imam Mac pro s Processor 2 x 2.66 GHz Dual-Core Intel Xeon i Software Mac OS X Lion 10.7.5 (11G63) te 12 GB RAM (4x1 i 4x2) i imam pitanje: kojim redosljedom da ih postavim u slotove? Da li prvo ove po 2 GB ili prvo jedinice? Naravno u paru. Hvala!
  • saint: Otvori temu pod razno,mozes ubaciti koju sliku i baciti par recenica.Dobar je to telefon
  • cariblanco: našao..btw. stigao HTC One,u kojoj se temi mogu pohvaliti :D
  • cariblanco: gdje je ona opcija import kontakte s sim...na iOS 6.1.3 ?
  • stefanjos: ne postoji lol
  • amsterdamxx: zar to postoji?
  • vlastelica: da li netko zna ima li igdje za kupit apple plazmu tv?
  • scarface32: nemoj se ispricavati nego pisi.;)
  • dpasaric: Ispričavam se svima što kasni osvrt na WWDC, ali zaista sam bio u gužvi. Obećajem za večeras!

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: Bart, BigMac, dgajic, drlovric, galla, macak, mruzic, rusty, saint, vlucic, ZAAK
Anonimaca: 37

Anketa

Koja WWDC 2013 novost vas je najviše zainteresirala?

Apple novosti

Cvrkutalica

0.7483