Apple care vs nase trgovine care:)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple care vs nase trgovine care:)

27.08.2014 | 21:20
Pozz svima!
Kod kupovine imaca,vrijedi li apple care ako se kupi vani, ako ne vrijedi koja je razlika izmedju apple care i ovih care sto nude kod nas?
28.08.2014 | 07:00
Apple Care kupljen vani, koliko je meni poznato, ne vrijedi kod nas. Dodatno kupljeno jamstvo ili ti ga naš lokalni care... to trebaš dobro pročitati što ti nudi i u kojim situacijma vrijedi.

Osobno sam uzeo dodatno 'lokalno' jamstvo i nisam ga morao iskoristit ikada. Ono što mogu reći je da prilikom ugradnje SSD-a to nije bilo pokriveno jamstvom (što je bilo i za očekivati).

Pretpostavljam da će netko odgovoriti na ovo pitanje tko je konkretno i imao iskustva u takvim situacijama.
28.08.2014 | 07:46
Nema veze gdje je kupljeno, jamstvo je medjunarodno.

Moja Retina kupljena u USA, AppleCare kupljen u USA. Nakon problema sa Card Readerom, kontaktiram Mekline u Sarajevu, ljudi po serial provjere u sustavu da je jamstvo aktivno i kazu "donesi, zamijenit cemo plocu". Tri dana se mislim ceka.

Nisam jos to realizirao, jer nisam na Balkanu, ali cim dodjem otici cu pa podijelim dojmove.

Inace Mekline mi se cini skroz OK tvrtka i ovlasteni su od Apple (inace ne bi imali uvid u chatove koje sam imao sa AppleCare u USA).
28.08.2014 | 07:59
drlovric kaže:
Nema veze gdje je kupljeno, jamstvo je medjunarodno.

Moja Retina kupljena u USA, AppleCare kupljen u USA. Nakon problema sa Card Readerom, kontaktiram Mekline u Sarajevu, ljudi po serial provjere u sustavu da je jamstvo aktivno i kazu "donesi, zamijenit cemo plocu". Tri dana se mislim ceka.

Nisam jos to realizirao, jer nisam na Balkanu, ali cim dodjem otici cu pa podijelim dojmove.

Inace Mekline mi se cini skroz OK tvrtka i ovlasteni su od Apple (inace ne bi imali uvid u chatove koje sam imao sa AppleCare u USA).

Naravno, ista je stvar i sa zagrebačkim servisima autoriziranih maloprodajnih lanaca Appleovih proizvoda - FileX, iSTYLE, Store d.o.o...
Ti su se bureci mogli valjati prije par godina, danas više ne...
28.08.2014 | 08:42
imajte na umu da je čovjek rekao da ga interesira jamstvo za iMaca, ne macbook seriju, a tu mislim da ipak postoji razlika.
28.08.2014 | 08:48
Točno. Jamstvo za prijenosnike i Mini je worldwide. Za iMac i Mac Pro, navodno - nije.
28.08.2014 | 10:49
Citajuci ovdje po forumu skuzio sam da imac nema medjunarodnu garanciju.ako sam krivo skuzio neka me netko ispravi.sto se tice lokalnih care garancija svi imaju podjednake uvjete, ali citajuci ih sve vise su mi ti uvjeti presmjesni.u garanciju ne ulazi skoro nista,a naplacuje se rad servisera!?Citam s filexa uvjete i pitam se jesam li ja lud ili?A prva stavka kaze da vrijede uvjeti koji su kod prve godine tvornickog jamstva.Moze li netko objasniti ovu prvu godinu sto daje proizvodjac i ove dvije sto daje filex?Oni su mi najjeftiniji jer cu uzeti na firmu,a po forumu sam citao da ovi iz istylea pojma nemaju,za store ne znam.
28.08.2014 | 11:15
Te lokalne "care" varijante su prijevara i podvala. Po toj se cijeni bolje isplati sam otići u osiguravajuću kuću gdje imaš policu za kuću, kućanske aparate, kasko za auto, životno, ovo, ono i na ime tog "paketa" (svih polica osiguranja koja plaćaš) tražiti neki bonus na policu za osiguranje računala od kvara). Kad ti se pokvari, platiš popravak i dijelove, odneseš račun u osiguranje i oni ti refundiraju trošak. I nisi ograničen niti na rok. Ako izračunaš da ti se isplati, možeš i 8 godina star komp osigurati od kvara.
28.08.2014 | 13:31
My bad. Citao sam na brzinu, pa sam previdio da pise o iMac. Nemam iskustava sa AC na tom tipu uredjaja.
28.08.2014 | 14:48
Ja sam imao drugacije iskustvo sa iMacom. Kupljen u USA, Apple Care kupljen u USA, pa su servis u Hrvatskoj i Sloveniji uredno priznavali garanciju. znaci bez ikakvog racuna, samo sto kaze Drlovric po serijskom broju LP

Edit
Pored svega sam iz Sarajeva. U Ljubljanu sam poslao iMac po drugu i sve su zavrsili za manje nego su rekli.
28.08.2014 | 18:43
Moj iMac je kupljen u HR a Applecare u USA.
Mijenjan mi je ekran zbog prašine u Zagrebu, priznat AC bez ikakvog pitanja.
28.08.2014 | 20:17
Hvala Bogu sto se moze dobiti ovaj originalni apple care i sto vrijedi i za imac.hvala na pomoci,sada ne moram platiti kod nas.
Da li mogu apple care aktivirati u prvoj godini koristenja racunala ili odmah pri kupnji?
28.08.2014 | 20:30
Ne moraš odmah pri kupnji. Bilo kad prije isteka garancije.
28.08.2014 | 22:18
A kako ide to s registracijom AC-a na iMac. Konkretno kupim neki AC na ebayu (jer ovi u iStylu su preskupi) i onda kada unosim zemlju i fizičku adresu na webu u formular (budući da RH nije podržana) mogu unijeti neku random adresu u npr. Švicarskoj, stigne mi e-mail i sve pet? Neće tamo negdje u Švicarsku iza sedam gora stići neka fizička pošta koja mi je treba za finalizaciju registracije tog AC na iMac.

Nadam se da ste skužili što pitam
29.08.2014 | 02:45
Bice ti aktivacija odmah vidljiva na samom racunalu (pomjeri se datum jamstva). Nekada se to desi odmah, nekada potraje sat vremena, ali nikada dulje od par sati.

Nikakvu fizicku postu nigdje ne salju. Pa Apple je ekoloski osvijestena kompanija

Kada vec nema HR, stavi najradije USA adresu i svi zadovoljni.

Ako nemas nikoga u USA sa adresom, javi se pa cemo nesto skontati.

Ili ako nemas na koga naruciti AC u USA, mozes na moju adresu.

Ili ako ti shop trazi USA karticu, mogu ti ja i platiti mojom.

Uglavnom, ako sta zapne javi se, mi volimo ovdje jedni drugima pomagati
29.08.2014 | 09:51
Ako ce trebat americka adresa moze se koristit moja. Zivim u Norfolku, Virginia
29.08.2014 | 09:58
Nisam siguran, ali mislim da obicna garancija vazi za regiju gdje je kupljen iMac, ali da upravo Apple Care prosiruje to na worldwide.
29.08.2014 | 20:10
Super. Hvala vam. Prvo moram na ebayu pronjuškati i kupiti AC, a zatim ćemo na korak 2 - registraciju.
Samo ću gledati da "model" AC-a započinje s MD007... i nema brige.
30.08.2014 | 02:48
Pazi se da na Ebay ne dobijes AC koji bas nije pune 2 godine

Jeftiniji je recimo, ali nedostaje dio jamstvenih mjeseci. Citaj dobro sve sto pise sitnim slovima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 49 minuta
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

rkoren5, superstric, tino1, Anonimci (540)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.95 Seconds

Provided by iJoomla SEO