Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
Nokia i Lion
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: Nokia i Lion
Poruka: 1450
graphgraph

Nokia i Lion prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 14  
kupio sam danas nokiu c3-01.5 i nema sanse da je sinhronizujem sa Lionom. Kopirao sam iSync sa leoparda na lion iali ni to ne pomaze. Smayoo sjetim se tebe i svaku si u pravu sto se synca tice. Ebo te Lion ako ne mozes svaki telefon sinhronizovatoi s njim.Apple sve neke uslove postavlja, em ne mozes SL sinhronozovati sa iphoneom ako imas icloud, em ako zelis da telefon sinhronizujes sa macom moras imati iphone. Stvarno mi to ide na zivku. Koji im je urac.zar su toliko gladni para? Postali su gori od microsofta.Ebeni imenik ne mogu da sinhronizujem. ima li ko kakav savjet samo da imenik sinhronizujem.
iMac 27" 3,2 GHz
iPhone 5, iPad 16GB wifi bijeli
MacBook
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Moderator
Poruka: 9215
graph

Nokia i Lion prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 302  
Nokia je oduvijek relativno loše podržavala Mac. U svakom slučaju ti treba iSync plugin za tvoj model. Čini se da ga Nokia nije izdala, ali ima neki 3rd party. Probaj:

apropostech.com/2012/nokia-c3-01-5-isync-plugin/
smayoo.blog.hr
3C & Qchine o životu, svemiru i svemu ostalom...
graphgraph

hvala smayoo, ali ovaj mi pokazuje da ide sinhronizacija ali kad pogledam u telefon nigdje imena a ni brojeva.
iMac 27" 3,2 GHz
MacBook
Moderator
graph

Pazi da nisi sad obrisao imena i iz Maca. Ta sinkronizacija je uvijek tricky. U iSyncu kad friško prijaviš neki mob imaš kvačicu koja kaže da se radi inicijalni sync - sve s Maca u mob ili sve s moba u Mac, a ništa u suprotnom smjeru.
smayoo.blog.hr
Poruka: 2205
graphgraph

Nokia i Lion prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 66  
A mogao bi se za promjenu žaliti i Nokiji. Apple si već pokrio drvljem i kamenjem.
 Mac mini TimeCapsule iPhone4
Moderator
graph

www.mactomster.de/isync/isync-en/

discussions.apple.com/thread/2707503?start=0&tstart=0

apropostech.com/2009/tutorial-how-to-create-an-isync-plugin/

Ako ništa od toga ne pomogne, uvijek možeš export cijelog addressbooka u VCF, ali jedan po jedan kontakt (koliko ljudi, toliko VCF fajli). Ako AddressBook na Lionu to dozvoljava. I onda otvoriš običnu BT vezu, bez iSynca, i pošalješ sve te VCF fajle (ne sve odjednom, počni s jednim, pa s 2-3, provjeravaj kako ide) BT-om na mobitel kao OBEX objekte (kao da ti je netko poslao VCF vizitku s drugog mobitela).

Tako sam bio riješio problem s jednim LGjem kojeg sam privremeno koristio dok mi je SonyEricsson bio na servisu. Jer LG ne podržava sync protokol.
smayoo.blog.hr
Poruka: 662
graphgraph

Nokia i Lion prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 38  
pogledaj ovaj program,mozda tu ima nesto da ti zavrsi posao....
www.macupdate.com/app/mac/16070/bluephoneelite
mirasoftware.com/BPE2/
PowerBookG4 1.67...
PowerMac G5 2.0 dual..
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
AppleTv2+JB...
--i nekoliko Android igracki....
graphgraph

ma zelko ovo mi je prva nokia tako da jos ne znam sta da pisem protiv njih.ako bude kakvih falinki onda cu. samo mi je cudno, da su iz liona isync izbrisali. maloprije sam zvao prijatelja koji ima nokiu i SL i on kaze da nema nikakvih problema.

Smayoo ,imenik na macu je ostao nije se nista izbrisalo.sreca
iMac 27" 3,2 GHz
MacBook
Admin
Poruka: 4653
graphgraph

Nokia i Lion prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 227  
Mojom logikom proizvođač mobitela bi se trebao pobrinuti da on radi na svim platformama. Ako Nokiju nije briga što im mobitel ne radi na Macu, zašto bi to trebalo biti briga Apple?

Da su normalni u Nokiji, dali bi za download plug-in ili softver koji to sređuje. Ovako samo još više svojih vjernih korisnika tjeraju da kupe iPhone.
graphgraph

izgleda da cu imenik morati ukucati rucno.srecom ne moram puno brojeva.
iMac 27" 3,2 GHz
MacBook
Moderator
graph

Scarface, to sigurno ne moraš. Ako ništa drugo, možeš BT-om poslati VCF-ove kao OBEX. Kako sam ti gore napisao.

Davore, slažem se da proizvođač mora napraviti podršku za svoj mobitel za ovu ili onu platformu. Ali kako to opravdava činjenicu da je Apple jednostavno izbacio iSync? I zašto? Jel ga kruha tražio?
smayoo.blog.hr
Admin
graphgraph

@smayoo - kužim što kažeš i da ja to moja odluka, ne bih izbacio iSync jer bih tako pokazao širinu, velikodušnost i dobrodošlicu svim Mac korisnicima bez obzira koji drugi telefon uz Mac koristili. Stari dobri iSync bio bio znak tolerancije i dobre vjere.

No, idem sada probati biti njihov odvjetnik:

- iSync je nastao u vremenu kada Apple nije imao svoj telefon i tada su željeli da Mac korisnici što lakše uklope svoje telefone u Mac okružje jer Apple nije nudio svoju "idealnu" soluciju,

- dolaskom iPhonea, Apple smatra da ima najbolji mogući telefon i da njihovi razmaženi korisnici i ne žele nešto drugo, a vjerojatno ih u tome statistika debelo podržava - mislim da osobno mogu na prste jedne ruke nabrojati Mac korisnike koji nemaju i iPhone,

- da su ostavili iSync onda bi ga trebali i održavati, tj. stalno dodavati podršku za nove modele, a vjerojatno su zaključili da ih to ne zanima jer je broj zainteresiranih za to na Macu mali, isto tako to je pomaganje konkurencije koja uopće ne igra "nice", pa valjda niti oni ne žele biti "nice" s njima,

- kao i printer, skener ili bilo što drugo, red je da proizvođač ponudi driver ili potreban softver za svoj hardver, pa u tom smislu to nije njihova moralna obaveza.

Zanimljivo je to pogledati i s trećeg brda - onog gdje je Nokia!

Očigledno se radi o potpuno zanemarivoj grupi korisnika koji biraju Nokia telefon i Mac u isto vrijeme kada oni nisu našli svoj interes da ponude svoj softver i za Mac. Ako je njima to neisplativo, kako bi to onda bilo isplativo Appleu?
Moderator
graph

Opet ekstrapoliraš neku opću "statistiku" na temelju vlastitog uzorka. Već ti je jednom dokazano da si pogriješio na taj način.

Ne mora Apple ništa "održavati" oko iSynca. Oni samo trebaju ostaviti generalni alat za BT sync. Čak ništa na njemu ni ne treba raditi. Obaveza je proizvođača mobitela, naravno, da napravi i održava iSync plugin.

O Nokiji zapravo i nemam neko dobro mišljenje. U ovom slučaju se slučajno radi o Nokiji, ali općenito, stvar je u tome da se šikanira sve non-iPhone korisnike.

Koja to iPhone konkurencija ne igra "nice"? Google? Google ionako ne želi podržati išta osim Gmaila i GoogleDocs.

Apple radi sve ono što je Microsoft radio desetljećima. Apple više nije Apple. Apple je Microsoft.
smayoo.blog.hr
Admin
Poruka: 5549
graphgraph

Nokia i Lion prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 205  
Ja sam bio u potpunoj nevjerici kada sam vidio da je maknuli iSync! :-O
Nekad sam switcheru na pitanje "ima li softver za ovaj ili onaj telefon" mogao reći: to ti sve radi iSync koji je dio sistema. To je nekad bio Mac way, jednosatvno radi. Danas radi ako ćeš kupovati njihovo. U neku ruku vratili su se u osamdesete kada su bili kompatibilni sami sa sobom.
Ogroman palac dole.
Moderator
graph

Upravo tako. A taj ih je recept jedamput već skoro doveo do kraha.
smayoo.blog.hr
Admin
graphgraph

Neka barem izbace jeftini iPhone Mini, to ću istrpiti. Ja samo želim funkcionalnost telefona i da stvar u džepu ne košta više od 1000 kuna.
graphgraph

hvala smayoo,pokusat ci sa VCF ali tek sutra.I ja sam na strani ribe i smaye. ne kontam zasto nema isynca jer ipak ima dosta korisnika drugih telefona a da kuci ili na poslu imaju macove. Sto se tice ove nokie bas je cool. sva je od nehrdjajuceg celika i lijepo izgleda.I smayo je u pravu,postali su cak gori od microsofta. sve neki urac uslovljavaju.ako hoces nesta moras imati to,jer to nesta nece raditi bez tog. osladile im se pare pa kontaju dok smo jos popularni uzmimo lovu. smeta mi sto odavno nema update za SL, barem sto se tice iclouda. Ali ne bolje uzeti po 29 eura za svaki update a lako je updateu dati novo ime.
iMac 27" 3,2 GHz
MacBook
Admin
graphgraph

Nego Scarface, upravo sam shvatio da ja imam Nokiu C3-01 koju uredno syncam. Ta 1.5 je samo blagi refresh mojeg modela, pa probaj sa pluginom u attachmentu, meni uredno radi. Plugin stavi u Library/PhonePlugins
Datoteka:
Ime datoteke: nokiac301.zip
Veličina datoteke: 215723
Poruka: 636
graphgraph

Nokia i Lion prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 1  
i ja imam jednu takvu nokiu (super telefon) da bi dobio kontakte( ja mislim da je ograničena na 1000) trebao sam se dosta potruditi preko BT ali ne mogu shvatiti da tu sad treba neka velika sinhronizacija čega? kalendara? to nije smart phone obični telefon koji ako imaš kontakte to je to..ali očekivati od applea da vam bude windows ili od iPada da bude neki asus to zaboravite (niti je ikad bilo tako niti će biti) a nokia je u zadnje vrijeme napravila niz grešaka a jedna od manjih je što se nisu potrudili da im telefoni rade sa lionom (mogli su napraviti i software da su imali mozga) i ako budu ponavljali greške krahirat će oni a ne apple..
Mac Pro, iPad,iPhone 4
Poruka: 142
graphgraph

Nokia i Lion prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 7  
0800 222 781
Scarface, ovo zvuči kao problem iz PC svijeta.
Imao sam dosta NOKIA, i u Hrvatskoj im je besplatni info telefon ovaj koji sam naveo iznad. Znam da se zapravo nalaze negdje u Bugarskoj, da pokrivaju cijelu regiju (vide odakle se točno zove - pa ti se javi zemljak/inja) i oni bi ti morali pomoći ako ništa iznad nije.
Ne znam dali baš isti broj imaš gdje god se nalaziš ali ukucaj NOKIA besplatni info telefon u Google, i trbalo bi te odvesti na njihovu stranicu. Sretno.
MacBook Pro Retina 15" 2.7 Ghz i7, 512 GB SSD, 16 GB RAM
iPad 3 WiFi 64 GB
iPhone 4S, 16 GB
Poruka: 142
graphgraph

Nokia i Lion prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 7  
Dobro jutro, Campo
MacBook Pro Retina 15" 2.7 Ghz i7, 512 GB SSD, 16 GB RAM
iPad 3 WiFi 64 GB
iPhone 4S, 16 GB
graphgraph

sa ovim pluginom, sam uspio kalendar sinhronizovati ali imenik nece. ko zna sta ga koci? danas cu pokusati smajinu preporuku.
iMac 27" 3,2 GHz
MacBook
Poruka: 1696
graphgraph

Nokia i Lion prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 74  
Vele tu da iSync radi ako se prekopira u Lion.....

discussions.apple.com/thread/3688404?start=0&tstart=0

Ali, mogu ti preporučiti ovo: mac.eltima.com/sync-mac.html
S tim mi je radila nokija na macu....

I Davore, ja sam jedan od tih koji imaju Nokiju i Mac...

I slažem se Riba, i ja bi iPhone nano za manje od 1000 kuna i da radi......... i da je manji od iPhonea
Budi svjestan svega što znaš, ali poštuj sve ono što ne znaš
Admin
graphgraph

Mnogi bi mini iPhone, ali za sada nisu neke šanse da se to dogodi, oni su išli drugim putem (barem u USA) gdje su dali operaterima da nude stari 3GS za 1$ u nekim "economy" planovima. Za njihovo tržište to je valjda dovoljno, ali kod nas nisam vidio da je netko nudio baš toliko povoljne opcije.

S druge strane, 3G i 3GS se kod nas, gdje iPhonea 4 i 4S ima na bacanje, mogu polovni dobiti već za 500-800 kn i to fino očuvani. Dakle, to ide u tu klasu "do tisuću kuna" bez problema.

Ako se pokaže da za iSyncom ima stvarne široke potrebe, onda su ostavili otvorena vrata da neki third-party napravi aplikaciju koja će to hendlati (nešto kao što je VueScan za skenere). Šteta za mnoge što je iSync napušten, a vrijeme će pokazati hoće li se takav alat pojaviti ili ne.
graphgraph

Napokon sam sinhronizovao,ali ne preko maca i iphonea. Imam i BB i preko bluetotha sam prebacio imenik na nokiu. Zivio BB.a apple je dobio jos jedan minus od mene.
iMac 27" 3,2 GHz
MacBook
Poruka: 400
graphgraph

Nokia i Lion prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 13  
OT
Nema veze s Appleom i Lionom, ali ima s Nokiom i Kiom

... toliko o svestranoj Noki-i,...
Admin
graphgraph

Meni je Nokia super. Softver je nesofisticiran ali radi ono što mi treba i to radi pozudano. Kolege na poslu sa iPhoneovima samo posuđuju kabel za punjenje svaki dan.
graphgraph

Jedine dvije Nokie su bile 3210 i 3310,... mobilni telefon i to je to,... sve dalje
Moderator
graph

Ne, s tim se ipak ne slažem. 6310. To je bio mrak poslovni telefon. Poslije njega je nastupila banana. Ali to je zapravo otprilike isto vrijeme kao 3310. Možda godina kasnije.
smayoo.blog.hr
Admin
graphgraph

Nokia je jedina koja radi telefona za "siromašne zemlje", tako da dan danas imaju modela sličnih onima koje si naveo. Baterija vjerojatno traje tjednima. To je ono što ja cijenim i to je ono što mi treba. Plus što te nije briga hoće li ti je netko ukrasti, hoće li ti pasti na pod ili će krepati (a vjerojatno neće). Ali dobro, svakom svoje.
Admin
graphgraph

smayoo kaže:
Ne, s tim se ipak ne slažem. 6310. To je bio mrak poslovni telefon. Poslije njega je nastupila banana. Ali to je zapravo otprilike isto vrijeme kao 3310. Možda godina kasnije.

Ja i danas vidim poslovnjake sa 6310, a na ebayu se prodaju za masne pare. Mislim da se radi o prvom modelu sa bluetoothom?
graphgraph

Slažem se s obojicom,
... no prednost dajem ipak 3210, čisto sentimentalni razlozi
graphgraph

Meni je jaran imao 6310, i znam da je pricao da baterija moze trajati danima. a sad da pitam mada je nezgodno mjesto, sta mislite o lumia 800 sa windowsima. ja sam citao odlicne komentare cak i na iphone forumu.
iMac 27" 3,2 GHz
MacBook
Admin
graphgraph

Po onome što sam čitao i vidio, meni se doima odlično. Prodaja doduše slabo ide. U svakom slučaju meni ne trebaju ti "pametni" uređaji.
Moderator
Poruka: 2763
graphgraph

Nokia i Lion prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 201  
Eh, vi se sjećate Nokije, a ja se sjećam vremena kad još tih mobitela i điđa-miđa nije bilo. Nije bilo zvonjave u džepu, niti me je brinulo da li ima bluetooth, ni koju mrežu podržava ni koliko baterija traje.

I tada se poslovalo, trgovalo, proizvodilo, trošilo i bez svih tih gađeta, interneta i koječega i iskreno mislim da nam je život bio barem zericu kvalitetniji jer smo se više međusobno družili, a manje sa svim tim ekranima.

I sad kad se već prisjećamo, ajde neka se javi netko ko je kupio mobitel i odmah je mogao sinkronizirati kontakte i možda kalendar sa windowsima i njihovim syncom bez da išta dodatno mora instalirati?

Nokiji 6310 je baterija mogla trajati danima. Pa iskreno, kad bi ja svoj iPhone koristio kako sam nekada koristio tu Nokiu, a ne satima na njemu igrao Infinity Blade , onda bi i njemu trajala baterija danima i danima, ha, ha, ha. Eh, da, 6310 je stvarno bio pravi poslovni telefon
"I najduže putivanje započinje prvim korakom" - Laozi
Poruka: 64
graphgraph

Nokia i Lion prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 3  
Sank kaže:
Eh, vi se sjećate Nokije, a ja se sjećam vremena kad još tih mobitela i điđa-miđa nije bilo. Nije bilo zvonjave u džepu, niti me je brinulo da li ima bluetooth, ni koju mrežu podržava ni koliko baterija traje.

I tada se poslovalo, trgovalo, proizvodilo, trošilo i bez svih tih gađeta, interneta i koječega i iskreno mislim da nam je život bio barem zericu kvalitetniji jer smo se više međusobno družili, a manje sa svim tim ekranima.

I sad kad se već prisjećamo, ajde neka se javi netko ko je kupio mobitel i odmah je mogao sinkronizirati kontakte i možda kalendar sa windowsima i njihovim syncom bez da išta dodatno mora instalirati?

Nokiji 6310 je baterija mogla trajati danima. Pa iskreno, kad bi ja svoj iPhone koristio kako sam nekada koristio tu Nokiu, a ne satima na njemu igrao Infinity Blade , onda bi i njemu trajala baterija danima i danima, ha, ha, ha. Eh, da, 6310 je stvarno bio pravi poslovni telefon

najbolji telefon je bio onaj iskrin, crveni. nazoveš mamu na posao i slažeš da te boli trbuh i onda ti mama kaže da ostaneš doma. i još ti napiše ispričnicu za školu.
kredit
Poruka: 662
graphgraph

Nokia i Lion prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 38  
Jesss..ja sam imao iskrin sivi...sto se cuo tktktktktktkktktkt.kad okreces broj....
a sad pored iPhona imam neki obicni mali Samsung,za umrezeni broj u firmi.....punim ga 3x mesecno..
PowerBookG4 1.67...
PowerMac G5 2.0 dual..
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
AppleTv2+JB...
--i nekoliko Android igracki....
Posjetitelj
Poruka: 633
graphgraph

Nokia i Lion prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 17  
Ne znam zasto, no nikad nisam volio Nokiu, cak ni u ono vrijeme kad je bila najpopularnija. Moj favorit je bio Sony, kasnije Sony E. Od t28, pa sve do k850 (velik podbacaj) koristio sam samo SE telefone. Nakon ogromnog podbacaja sa k850, prodao sam ga i kupio sam si k810. Ne sjecam se prije koliko godina je ta kupovina bila, no dan danas koristim taj mobitel. Prije nekih godinu dana promjenio mu bateriju samo, po 4-5 dana bez problema izdrzi iako ga dosta koristim. Uz isti uvijek imam neki od smartphonova, trenutacno iPhone. Smartphonovi mi sluze sa mail + surfanje po potrebi kad sam na putu, inace ih iskreno ne bi ni kupovao, jer koristim samo osnovne mogucnosti, nista naprednije.
Admin
graphgraph

Stare Ericssone bi i ja izdvojio kao najkvalitetnije uređaje onog doba. T28 je bio funkcionalno malo čudo. Imao sam i R380, jdan od prvih smartphoneova i iako bi se danas smatrao rudimentarnim, funkcionirao je izvrsno, brzo i smisleno. Pogonio ga je EPOC, preteča OS-a koji je kasnije koristio Psion. Da moram složiti idealan telefon za sebe, odabrao bi neki od smartphoneova, morao bi imati mehaničku tipkovnicu, *obavezno* kvalitetan crno/bijeli ekran, i skinuto sve što je nepotrebno i troši bateriju (boja, kamera, multimedija, itd...), no svjestan sam da sam ja u ekstremu raspodjele...
Moderator
Poruka: 2763
graphgraph

Nokia i Lion prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 201  
Iskrin sivi bio je legenda. Na njega smo znali zvati u školi i na tipkanje kad mu je dial bio zaključan malim lokotom

Prvi mobilni mi je pak bio Ericsson GA628 i još ga imam. Nakon toga T10s, pa upala Nokia, ali se vratio na Ericssona T65, te A2628, a onda pređoh na Sony Ericssone. Prije iPhonea sam imao Samsung Omniu i900 sa windows mobile 6.1 i taj me totalno izludio. Touch ekran i stylus sa totalno neprilagođenim windowsima za touch. Zahvaljujući njemu uopće mi nije bio problem odlučiti se za iPhone
"I najduže putivanje započinje prvim korakom" - Laozi
graphgraph

I ja sam kao i mileni prije koristio ericsson pa sa njim sony, kad su se udruzili onda je sve do K850 bio sony ericsson.Poslije toga sam presao na BB i sad imam BB i iphone. A inace , najdrazi i najljepsi mi je bio i ostao T28. pa sam cak prije 6 godina nasao preko ebay i kupio dva.ali nesto s njima nije bilo u redu, pa mi sad stoje negdje u kutijama.A nokia mi je sad bila potrebna radoi telefonske kartice koju koristim samo za poziv u Bosnu.Vjerovali ili ne placam preko mobitela 0,01 cent po minuti.
iMac 27" 3,2 GHz
MacBook
Posjetitelj
Poruka: 633
graphgraph

Nokia i Lion prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 17  
Sank kaže:
Iskrin sivi bio je legenda. Na njega smo znali zvati u školi i na tipkanje kad mu je dial bio zaključan malim lokotom

Prvi mobilni mi je pak bio Ericsson GA628 i još ga imam. Nakon toga T10s, pa upala Nokia, ali se vratio na Ericssona T65, te A2628, a onda pređoh na Sony Ericssone. Prije iPhonea sam imao Samsung Omniu i900 sa windows mobile 6.1 i taj me totalno izludio. Touch ekran i stylus sa totalno neprilagođenim windowsima za touch. Zahvaljujući njemu uopće mi nije bio problem odlučiti se za iPhone

Imao sam i ja Omniu na Windows 6 okruzenju. Katastrofa je preblaga rijec. Od samog mobitela pa do OS-a. Windowsi na telefonu izgledaju i ponasaju se kao Windowsi na PC-u, telefon je ipak premalen za to. No dobio sam mobitel prejeftino, prodao nakon 4-5 dana koristenja za gotovo duplu cijenu. I od tad na sami spomen win6 platforme se ježim. Odvratno.

Novi win8 djeluju odlicno za mobitele i tablete, no tek ce vrijeme pokazati kakvi ce ustvari biti. No uz financije i silnu vojsku programera u M$-u, ne sumnjam u njihov uspjeh. Ali kad se sjetim win6 dodje mi da povracam. Mobitel koji ne mozes zapravo koristiti rukama. Smijurija.
Moderator
graph

SE R380 sam imao i ja. 80% svega što mi treba i danas je on zadovoljavao vrlo uspješno. Najveći minus mu je (i tada) bio nedotstatak podrške čak i za GPRS/EDGE, a kamoli za 3G (koji je tada još bio eksperimentalan).

Nokia 6310 - baterija, čak i uz vrlo intenzivno korištenje, nikad nije išla ispod 7 (!!) dana. Moj rekord je bio 10 dana. Ali naglašavam - nikad manje od 90 min. razgovora dnevno. Inače bluetooth je imao samo model 6310i
smayoo.blog.hr
graphgraph

Da i ja podijelim sad svoja sjećanja,...
Prvi mobitel je bila Nokia 3210 i kupio sam je samo zato što je u to vrijeme to bio jedini (ako ne i prvi) mobitel bez antene (koja viri) i imam je još uvijek, i kutiju, i upute, i račun od t-coma i original plavu zamjensku masku koja je došla uz mobitel,… i naravno, radi još uvijek iako baterija više i nije nešto,… kasnije je došla 3310 pa ona s kliznim poklopcem iz Matrixa (više se i ne sjećam koji je to model bio),… pa pukla ljubav između mene i Nokie i kupio svoj najveći promašaj među mobitelima SonyEricsson Z1010,… e tome je baterija trajala jedan dan,… onda malo lutao između 5-6 drugih modela dok nije došao SE K800 kojeg koristim i dan danas,… i baterije još uvijek izdrži 5-6 dana,…
… a onu Nokiu s početka priče tu i tamo, par puta godišnje izvedem po ljeti do obližnjeg caffea,… da mlađarija gleda
Poruka: 557
graphgraph

Nokia i Lion prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 30  
nokije su u vecini slucajeva hardverski vrhunske. cak i softverski pristojne za vrijeme u koje je nokia lomila, ali onda su se jednostavno izgubili u guranju symbiana i doveli se sad u situaciju da ovise o MS-u i njihovom OS-u. mogli su recimo kupiti palmOS koji je imao puno potencijala. imao bi i danas kad bi HP znao sta da radi sa njime.
tako nekako je i SE zivio. malo su brze pojeli govno i presli na android, ali i oni su vukli svojim top modelima prezvakani symbian.

pamtim kako sam jednom radio nadogradnju OS-a za SE P1. dakle u cijelom procesu koji te navodi step by step nekoliko puta sam iskopcavao uredjaj iz kompa, pa sam ga morao ugasiti, drzati neko dugme i skinuti bateriju (?!?!). jasno mi je da korisnici tog telefona pretezito power useri, ali sve jedno izgubiti sat vremena na nadogradnji OS-a i nije nesto pohvalno.

radi se o dinamicnom trzistu i prakticki su danas glavni igraci oni kojih prije 5 do 10 godina nije ni bilo na trzistu, ali brate mili, ta nokia je toliko bila jaka (i dalje je respektabilna) i nije mi jasno kako su mogli toliko zahebati?!
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 1 dan, 15 sati
  • JCM: Ma super, dobro da je i tako kako je. SL zvuci sasvim dovoljno. Smayoo, zvucis pero lako, britko i jasno. Pozz svima :)
  • Defou: Ako zelis raditi development za iOS SL nije podrzan vec par verzija Xcode-a...
  • rusty: @JMC ja sam rekao SL zato jer si pitao što od to dvoje (SL ili ML) staviti na White iz 2009. Osobno ne bi išao sa Mlom na stroj star 4 godine pogotovo ako nije upgradan. Također slažem se sa navedenim, da ako po pitanju opcija nema toga što SL ne može i time zadovoljava potrebe zašto onda i ići na nešto turbo novo? Osobno sam na ML i nemam ništa protiv fuzije iOSa i OS X, ali to je moje osobno mišljenje. SL bi po meni bio puno bolji izbor za White seriju iz 2009
  • smayoo: Dobro, to je i zato što su Windows korisnici više prisiljeni kemijati inače, pa su tako iskemijali i (neslužbene) instalacije da omoguće XP na novijem hardveru (najprije je bila SATA podrška, onda dual core pa quad core procesori...). Da se Mac korisnicima hoće toliko kemijati (tj. onima kojima se hoće), imali bi hackintosh... 8)
  • drlovric: Sumnjam da ce ijedan OS ikada skinuti sa trona duzinu trajanja XP :) 12-13 godina ako se ne varam i jos se neda, i ako je Win 7 vise nego dobar OS. Mada si u pravu za 10.6. Ne vole svi korisnici to forsiranje iOS u OS X :/
  • smayoo: Da? Ne znam... Možda zato što imam 140 kg... :D
  • JCM: Smayo tvoje riijeci uvijek imaju tezinu :)
  • smayoo: 10.6 Snow Leopard je de facto postao Macov Windows XP - sve što je Apple napravio nakon toga je krenulo nizbrdo, tako da je puno korisnika ostalo na 10.6 iako su mogli dalje. Pa onda i developeri to uvažavaju. Ja sam na 10.6 i do sad nisam osjetio problem zbog toga. Jedna jedina aplikacija koja meni treba - nije dostupna na 10.6. A i taj mi nije nešto osobito važan.
  • JCM: To je tako ali kako ne znam previse o trajanju apple softvrea zanimalo me da li ce bar jos dvije godine trajati. Ne isplati se placati za nesto sto ce ubrzo biti beskorisno (npr ovaj white)
  • drlovric: JCM: Zar to nije dubina svakog racunala? I potrosacke elektronike opcenito :)
  • JCM: Da li to znaci da ima rok trajanja obzirom na software? Znam da ima (sve ima) ali da li ce se nakon nekog vremena (skorijeg?) baciti u smece jer nece biti kompatibilan sa hrpom stvari?
  • rusty: osobno ne bi išao preko SLa (10.6.4)
  • JCM: Još jedno pitanje: Da li se može i koji software se preporucuje za nadogradnju MB White 2009? Sada je na 10.5.8. Snow ili Mountain?
  • smayoo: U slučaju nužde, najmanje 20% manje ;)
  • john_st: ma ne prodajem ga, previše sam emotivno vezan za nj :) al čisto me zanima, u slučaju nužde, koliko mogu dobit za njega
  • Sin: @mario.zg: nedovoljno pojasnih: SSD je cca 650-700, a HD postojeći od 160 ili 250gb, prodam ili zamjenim uz nadoplatu za SSD razlika mi je bila 400-450 kn za upgrade ....
  • mario.zg: Može link do tih diskova SSD 128 za 400 kn?
  • Sin: @john_st: eh da... Slican unibody sam prije cca 1,5 god kupio za 3k i uredno prodao za 4k 6 mj. kasnije...bez SSDa; sada SSD 128 malo rabljeni idu po cca 400-450, znaci ako hoces prodati cijena bi bila cca 3.5-4 k, ili visa ako ti je hobi prodavati pola godine 8)
  • Sin: Solidna baza za procjenu, ali ako pratis cijene na njuskalu za Mac - ljudi obicno traze cca 20% iznad MacSell cijene, a stvarno se prodaju po cijeni 20-30% ISPOD MacSell cijene....tako da john_ st imas od cega poceti....
  • smayoo: john_st, moja se procjena uvijek bazira na cijeni koja se nudi za sličan model na E-bayu + troškovi dostave + PDV + 10% (ja bi bio spreman platiti 10% više za rabljeni Mac kupljen lokalno, nego što me košta neki koji kupujem preko E-baya). Tvoj nije tako jednostavno procijeniti radi SSD-a. Tj. takvih sličnih se baš ne nudi na E-bayu.
  • papittoveng: ovaj od JCMa plafon 2200kn
  • papittoveng: @john_st: 3000kn
  • florijan: @ john_st. evo ja ću ti. devet drniških pršuta
  • john_st: aj smayoo, kad si već u formi, procijeni moj stroj: MBP 13" 2.26 Intel C2Duo, 8GB RAMa, 120GB SSD, 250GB HDD, optika izvađena al spremljena, 10.6.8., 2009. godište
  • JCM: To je to. Thx!
  • smayoo: 2600 Kn apsolutni max koji bi ja platio da ga kupujem. Da ga prodajem, dao bi ga za 2.300
  • JCM: Trebam pomoć za cijenu: MacBook white 10.5.8, 2Ghz intel core 2 duo, 2 GB 667 Mhz DDR2, HDD 100 GB 2009
  • kinsif: jednostavno pisite primitovno bez kvacica kao ja! :D
  • Gjuroo: To je poznati feature vikalice...
  • Sin: Isti slucaj i kod mene... Kad viknem - zbrčka, refresh i bude sve Ok

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Anketa

Koji vas je novi Apple hardver najviše dojmio?

Apple novosti

4.0086