Nokia i Lion
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nokia i Lion


17.03.2012 | 19:55
kupio sam danas nokiu c3-01.5 i nema sanse da je sinhronizujem sa Lionom. Kopirao sam iSync sa leoparda na lion iali ni to ne pomaze. Smayoo sjetim se tebe i svaku si u pravu sto se synca tice. Ebo te Lion ako ne mozes svaki telefon sinhronizovatoi s njim.Apple sve neke uslove postavlja, em ne mozes SL sinhronozovati sa iphoneom ako imas icloud, em ako zelis da telefon sinhronizujes sa macom moras imati iphone. Stvarno mi to ide na zivku. Koji im je urac.zar su toliko gladni para? Postali su gori od microsofta.Ebeni imenik ne mogu da sinhronizujem. ima li ko kakav savjet samo da imenik sinhronizujem.
17.03.2012 | 20:12
Nokia je oduvijek relativno loše podržavala Mac. U svakom slučaju ti treba iSync plugin za tvoj model. Čini se da ga Nokia nije izdala, ali ima neki 3rd party. Probaj:

apropostech.com/2012/nokia-c3-01-5-isync-plugin/
17.03.2012 | 20:30
hvala smayoo, ali ovaj mi pokazuje da ide sinhronizacija ali kad pogledam u telefon nigdje imena a ni brojeva.
17.03.2012 | 20:38
Pazi da nisi sad obrisao imena i iz Maca. Ta sinkronizacija je uvijek tricky. U iSyncu kad friško prijaviš neki mob imaš kvačicu koja kaže da se radi inicijalni sync - sve s Maca u mob ili sve s moba u Mac, a ništa u suprotnom smjeru.
17.03.2012 | 20:42
A mogao bi se za promjenu žaliti i Nokiji. Apple si već pokrio drvljem i kamenjem.
17.03.2012 | 20:50
www.mactomster.de/isync/isync-en/

discussions.apple.com/thread/2707503?start=0&tstart=0

apropostech.com/2009/tutorial-how-to-create-an-isync-plugin/

Ako ništa od toga ne pomogne, uvijek možeš export cijelog addressbooka u VCF, ali jedan po jedan kontakt (koliko ljudi, toliko VCF fajli). Ako AddressBook na Lionu to dozvoljava. I onda otvoriš običnu BT vezu, bez iSynca, i pošalješ sve te VCF fajle (ne sve odjednom, počni s jednim, pa s 2-3, provjeravaj kako ide) BT-om na mobitel kao OBEX objekte (kao da ti je netko poslao VCF vizitku s drugog mobitela).

Tako sam bio riješio problem s jednim LGjem kojeg sam privremeno koristio dok mi je SonyEricsson bio na servisu. Jer LG ne podržava sync protokol.
17.03.2012 | 21:00
pogledaj ovaj program,mozda tu ima nesto da ti zavrsi posao....
www.macupdate.com/app/mac/16070/bluephoneelite
mirasoftware.com/BPE2/
17.03.2012 | 21:08
ma zelko ovo mi je prva nokia tako da jos ne znam sta da pisem protiv njih.ako bude kakvih falinki onda cu. samo mi je cudno, da su iz liona isync izbrisali. maloprije sam zvao prijatelja koji ima nokiu i SL i on kaze da nema nikakvih problema.

Smayoo ,imenik na macu je ostao nije se nista izbrisalo.sreca
17.03.2012 | 21:08
Mojom logikom proizvođač mobitela bi se trebao pobrinuti da on radi na svim platformama. Ako Nokiju nije briga što im mobitel ne radi na Macu, zašto bi to trebalo biti briga Apple?

Da su normalni u Nokiji, dali bi za download plug-in ili softver koji to sređuje. Ovako samo još više svojih vjernih korisnika tjeraju da kupe iPhone.
17.03.2012 | 21:11
izgleda da cu imenik morati ukucati rucno.srecom ne moram puno brojeva.
17.03.2012 | 21:57
Scarface, to sigurno ne moraš. Ako ništa drugo, možeš BT-om poslati VCF-ove kao OBEX. Kako sam ti gore napisao.

Davore, slažem se da proizvođač mora napraviti podršku za svoj mobitel za ovu ili onu platformu. Ali kako to opravdava činjenicu da je Apple jednostavno izbacio iSync? I zašto? Jel ga kruha tražio?
17.03.2012 | 22:31
@smayoo - kužim što kažeš i da ja to moja odluka, ne bih izbacio iSync jer bih tako pokazao širinu, velikodušnost i dobrodošlicu svim Mac korisnicima bez obzira koji drugi telefon uz Mac koristili. Stari dobri iSync bio bio znak tolerancije i dobre vjere.

No, idem sada probati biti njihov odvjetnik:

- iSync je nastao u vremenu kada Apple nije imao svoj telefon i tada su željeli da Mac korisnici što lakše uklope svoje telefone u Mac okružje jer Apple nije nudio svoju "idealnu" soluciju,

- dolaskom iPhonea, Apple smatra da ima najbolji mogući telefon i da njihovi razmaženi korisnici i ne žele nešto drugo, a vjerojatno ih u tome statistika debelo podržava - mislim da osobno mogu na prste jedne ruke nabrojati Mac korisnike koji nemaju i iPhone,

- da su ostavili iSync onda bi ga trebali i održavati, tj. stalno dodavati podršku za nove modele, a vjerojatno su zaključili da ih to ne zanima jer je broj zainteresiranih za to na Macu mali, isto tako to je pomaganje konkurencije koja uopće ne igra "nice", pa valjda niti oni ne žele biti "nice" s njima,

- kao i printer, skener ili bilo što drugo, red je da proizvođač ponudi driver ili potreban softver za svoj hardver, pa u tom smislu to nije njihova moralna obaveza.

Zanimljivo je to pogledati i s trećeg brda - onog gdje je Nokia!

Očigledno se radi o potpuno zanemarivoj grupi korisnika koji biraju Nokia telefon i Mac u isto vrijeme kada oni nisu našli svoj interes da ponude svoj softver i za Mac. Ako je njima to neisplativo, kako bi to onda bilo isplativo Appleu?
17.03.2012 | 23:00
Opet ekstrapoliraš neku opću "statistiku" na temelju vlastitog uzorka. Već ti je jednom dokazano da si pogriješio na taj način.

Ne mora Apple ništa "održavati" oko iSynca. Oni samo trebaju ostaviti generalni alat za BT sync. Čak ništa na njemu ni ne treba raditi. Obaveza je proizvođača mobitela, naravno, da napravi i održava iSync plugin.

O Nokiji zapravo i nemam neko dobro mišljenje. U ovom slučaju se slučajno radi o Nokiji, ali općenito, stvar je u tome da se šikanira sve non-iPhone korisnike.

Koja to iPhone konkurencija ne igra "nice"? Google? Google ionako ne želi podržati išta osim Gmaila i GoogleDocs.

Apple radi sve ono što je Microsoft radio desetljećima. Apple više nije Apple. Apple je Microsoft.
17.03.2012 | 23:47
Ja sam bio u potpunoj nevjerici kada sam vidio da je maknuli iSync! :-O
Nekad sam switcheru na pitanje "ima li softver za ovaj ili onaj telefon" mogao reći: to ti sve radi iSync koji je dio sistema. To je nekad bio Mac way, jednosatvno radi. Danas radi ako ćeš kupovati njihovo. U neku ruku vratili su se u osamdesete kada su bili kompatibilni sami sa sobom.
Ogroman palac dole.
18.03.2012 | 00:23
Upravo tako. A taj ih je recept jedamput već skoro doveo do kraha.
18.03.2012 | 01:05
Neka barem izbace jeftini iPhone Mini, to ću istrpiti. Ja samo želim funkcionalnost telefona i da stvar u džepu ne košta više od 1000 kuna.
18.03.2012 | 01:54
hvala smayoo,pokusat ci sa VCF ali tek sutra.I ja sam na strani ribe i smaye. ne kontam zasto nema isynca jer ipak ima dosta korisnika drugih telefona a da kuci ili na poslu imaju macove. Sto se tice ove nokie bas je cool. sva je od nehrdjajuceg celika i lijepo izgleda.I smayo je u pravu,postali su cak gori od microsofta. sve neki urac uslovljavaju.ako hoces nesta moras imati to,jer to nesta nece raditi bez tog. osladile im se pare pa kontaju dok smo jos popularni uzmimo lovu. smeta mi sto odavno nema update za SL, barem sto se tice iclouda. Ali ne bolje uzeti po 29 eura za svaki update a lako je updateu dati novo ime.
18.03.2012 | 02:03
Nego Scarface, upravo sam shvatio da ja imam Nokiu C3-01 koju uredno syncam. Ta 1.5 je samo blagi refresh mojeg modela, pa probaj sa pluginom u attachmentu, meni uredno radi. Plugin stavi u Library/PhonePlugins

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: nokiac301.zip
Veličina datoteke: 215723
  • campo
  • Posjetitelj
18.03.2012 | 10:24
i ja imam jednu takvu nokiu (super telefon) da bi dobio kontakte( ja mislim da je ograničena na 1000) trebao sam se dosta potruditi preko BT ali ne mogu shvatiti da tu sad treba neka velika sinhronizacija čega? kalendara? to nije smart phone obični telefon koji ako imaš kontakte to je to..ali očekivati od applea da vam bude windows ili od iPada da bude neki asus to zaboravite (niti je ikad bilo tako niti će biti) a nokia je u zadnje vrijeme napravila niz grešaka a jedna od manjih je što se nisu potrudili da im telefoni rade sa lionom (mogli su napraviti i software da su imali mozga) i ako budu ponavljali greške krahirat će oni a ne apple..
18.03.2012 | 10:30
0800 222 781
Scarface, ovo zvuči kao problem iz PC svijeta.
Imao sam dosta NOKIA, i u Hrvatskoj im je besplatni info telefon ovaj koji sam naveo iznad. Znam da se zapravo nalaze negdje u Bugarskoj, da pokrivaju cijelu regiju (vide odakle se točno zove - pa ti se javi zemljak/inja) i oni bi ti morali pomoći ako ništa iznad nije.
Ne znam dali baš isti broj imaš gdje god se nalaziš ali ukucaj NOKIA besplatni info telefon u Google, i trbalo bi te odvesti na njihovu stranicu. Sretno.
18.03.2012 | 10:32
Dobro jutro, Campo
18.03.2012 | 11:14
sa ovim pluginom, sam uspio kalendar sinhronizovati ali imenik nece. ko zna sta ga koci? danas cu pokusati smajinu preporuku.
18.03.2012 | 12:30
Vele tu da iSync radi ako se prekopira u Lion.....

discussions.apple.com/thread/3688404?start=0&tstart=0

Ali, mogu ti preporučiti ovo: mac.eltima.com/sync-mac.html
S tim mi je radila nokija na macu....

I Davore, ja sam jedan od tih koji imaju Nokiju i Mac...

I slažem se Riba, i ja bi iPhone nano za manje od 1000 kuna i da radi......... i da je manji od iPhonea
18.03.2012 | 13:53
Mnogi bi mini iPhone, ali za sada nisu neke šanse da se to dogodi, oni su išli drugim putem (barem u USA) gdje su dali operaterima da nude stari 3GS za 1$ u nekim "economy" planovima. Za njihovo tržište to je valjda dovoljno, ali kod nas nisam vidio da je netko nudio baš toliko povoljne opcije.

S druge strane, 3G i 3GS se kod nas, gdje iPhonea 4 i 4S ima na bacanje, mogu polovni dobiti već za 500-800 kn i to fino očuvani. Dakle, to ide u tu klasu "do tisuću kuna" bez problema.

Ako se pokaže da za iSyncom ima stvarne široke potrebe, onda su ostavili otvorena vrata da neki third-party napravi aplikaciju koja će to hendlati (nešto kao što je VueScan za skenere). Šteta za mnoge što je iSync napušten, a vrijeme će pokazati hoće li se takav alat pojaviti ili ne.
18.03.2012 | 14:08
Napokon sam sinhronizovao,ali ne preko maca i iphonea. Imam i BB i preko bluetotha sam prebacio imenik na nokiu. Zivio BB.a apple je dobio jos jedan minus od mene.
18.03.2012 | 14:08
OT
Nema veze s Appleom i Lionom, ali ima s Nokiom i Kiom

117.jpg


... toliko o svestranoj Noki-i,...
18.03.2012 | 23:25
Meni je Nokia super. Softver je nesofisticiran ali radi ono što mi treba i to radi pozudano. Kolege na poslu sa iPhoneovima samo posuđuju kabel za punjenje svaki dan.
18.03.2012 | 23:37
Jedine dvije Nokie su bile 3210 i 3310,... mobilni telefon i to je to,... sve dalje
18.03.2012 | 23:44
Ne, s tim se ipak ne slažem. 6310. To je bio mrak poslovni telefon. Poslije njega je nastupila banana. Ali to je zapravo otprilike isto vrijeme kao 3310. Možda godina kasnije.
18.03.2012 | 23:44
Nokia je jedina koja radi telefona za "siromašne zemlje", tako da dan danas imaju modela sličnih onima koje si naveo. Baterija vjerojatno traje tjednima. To je ono što ja cijenim i to je ono što mi treba. Plus što te nije briga hoće li ti je netko ukrasti, hoće li ti pasti na pod ili će krepati (a vjerojatno neće). Ali dobro, svakom svoje.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • Yonkis: Evo, prodajem i neke slušalice, one za u uho. iPhone i sluške, 200€. I nije to sve, one more thing...
  • Mislav2222: ima i 2K 27inca dell monitor, u top stanju na prodaju :D
  • Yonkis: prodao bih iPhone 8 Plus, mijenjao mu bateriju prije cca godinu dana, moram provjeriti, pa ako ima zainteresiranih da ne pišem oglasnik.. Zapravo pišem anyway, valjda tamo netko lurka :)
  • mbp2009: Smayoo riješio sam, nego sad nije za mene, nego nekog drugog
  • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
  • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
  • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
  • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
  • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
  • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Air, m@xym, Riba, Anonimci (466)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO