Safari window activity
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Safari window activity

16.10.2011 | 21:33
počelo mi se nešto čudno dešavati s opcijom downloadanja preko "window / activity" u Safariju. isto se prije par mjeseci počelo dešavati curi na Mac miniju, a evo sad i meni na iMacu - bit će da je zarazno...

kad se otvori window activity i odabere onaj famozni najveći fajl te klikne, dešava se sljedeće: otvori se novi tab i u njemu se učita te nakon toga pokrene isti taj klip koji se htjelo downloadati.

Screen_shot_2011_10_15_at_23.png

dakle, download više naprosto ne radi.
čak mi se u window activity prozoru pojavi više tih većih fajlova iste veličine, što dosad nije bio slučaj.

ima li tko sličnih iskustava?
17.10.2011 | 10:59
Bok,

U Activity monitoru trebaš držati tipku Option i napraviti dvoklik na datoteku. Safari će ti automatski početi skidati datoteku.

Doduše, ovo isprobano radi na Lionu, za detalje vidi ovdje
17.10.2011 | 12:02
nisi skužio šta govorim. ta opcija downloadanja videa preko window/activity opcije mi više ne radi. umjesto da počne downloadati video, to se ne desi nego se isti taj video otvori u novom tabu Safarija i počne se vrtiti.
17.10.2011 | 14:29
Koji link? Možda nisi izbrisao nepotrebne dodatke u adresi.
17.10.2011 | 15:28
@danijel: šta "koji link?", nisam ja nikakav link ni adresu spominjao niti navodio...

@Goc: dosad mi se samo dvoklikom na određeni fajl u activity prozoru pokretao download, a sad se dešava ovo što sam opisao. kad koristim kombinaciju koju si spomenuo (option+dvoklik) neke clipove downloada, ali npr. ništa s Youtubea neće - zapravo, skine fajl koji se ne može otvoriti.
17.10.2011 | 16:18
Da li si probao preimenovati ekstenziju skinute datoteke u .flv ili .mp4?

Probaj kreirati novi korisnički račun na računalu pa vidjeti kako ti se bude Safari ponašao (možda je stvar u postavkama).

Ako možeš postati jedan link koji ti ne da skinuti pa da ja probam.
17.10.2011 | 23:00
ma imali su ekstenzije, i .flv i .mp4, pa ništa...

probat ću to s novim računom...

ma ništa s youtubea ne želi skinuti. evo, nasumce:
17.10.2011 | 23:03
A jesi li probao s kojim drugim preglednikom, Chrome, Opera, Firefox itd. ?
17.10.2011 | 23:09
šta i oni imaju opciju "window/activity"?

edit:
imam Firefox, ali on nema tu mogućnost, moraju mu se instalirati add-oni.
18.10.2011 | 00:24
Kod mene Option + dvoklik radi na linku koji je prethodno postan. OS je Lion 10.7.2, a Safari je 5.1.1 na defaultnim postavkama, jedino kaj sam isključio je automatsko otvaranje "sigurnih" datoteka (Preferences - General). Po meni je greška negdje u postavkama Safarija (ili Cache folderu) što bi novi korisnički račun trebao eliminirati (za potrebe testiranja).

Meni je za to namijenjen Firefox sa DownloadHelper pluginom koji, osim jednostavnosti (na stranici s video prikaže padajući izbornik sa svim datotekama), omogućava i biranje kvalitete datoteke za skidanje (na Youtubeu).
18.10.2011 | 13:18
otvorio sam novi account i ono temeljno se opet ponavlja - kad samo dvokliknem na fajl u activity prozoru idalje se otvara novi tab i u njemu pokreće video, umjesto da ga downloada. (?!)
ono što je ipak bolje je da s komandom option+dvoklik ipak downloada fajl koji se normalno može poslije pokrenuti.

dakle, pitanje je zašto mi ne radi option+dvoklik, tj. što i kako popraviti da proradi.

edit:
zapravo, čini se da je zasad jedino problematičan youtube. skidanje s drugih raznih sajtova funkcionira - kombinacijom option+dvoklik, naravno.
18.10.2011 | 13:46
Imaš li kakvih Safari plugina i addonova instaliranih?
18.10.2011 | 14:07
koliko se sjećam, samo AdBlock. gdje to mogu provjerit?
18.10.2011 | 14:36
Nisam Safari user, ali mislim u Preferences/Extensions.
18.10.2011 | 14:43
da, to je to.

ne kužim... je li to neka "promjena" na razini Safarija ili je samo u mom kvartu...
26.10.2011 | 17:09
propustio sam pitati - dešava li se i vama drugima ista stvar?
dakle: window/activity > dvoklik na fajl za download.
to je bila "čarobna" kombinacija za skidanje preko window opcije. je li to promijenjeno u ovu novu kombinaciju option+dvoklik ili...?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 19 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, imenso, jura22, Riba, Anonimci (744)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO