EDU dostupni softveri
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

EDU dostupni softveri

15.01.2021 | 09:41
Pozdrav,

na otvaranje teme me potaknula jedna druga tema na ovom forumu gdje se pokazalo da EDU (učenici, studenti, djelatnici u školstvu) osobe imaju prava na nekakve pogodnosti prilikom kupovine nekih softvera.
Znam da EDU pogodnosti nisu od sada, no do sada me to nije interesiralo.
Skroz novi sam u Apple sustavu.
U windows svijetu sam počeo tražiti/kupovati legalne softvere za vlastite potrebe. Nemam volje trošiti vrijeme na traženje kako zaj.... sustav.

Da li možete napisati koje softvere koristite koji se mogu sa EDU pogodnostima kupiti?
Imam školarce, pa zašto ne iskoristiti. Jedan će u IT smjer izgleda, pa neka se uči kak spada.

Evo, znamo da Adobe nudi pogodnosti.
Slobodno nastavite niz.
Hvala
15.01.2021 | 09:55
Evo da nastavim:

Svi učenici i profesori imaju besplatan pristup office365 pretplati:
office365.skole.hr

Ovdje imate upute kako koristiti Minicraft education edition.

Ako se još nečeg sjetim, napišem ovdje.
15.01.2021 | 10:53
Autodesk daje besplatnu trogodišnju licencu studentima tehničkih fakulteta i veleučilišta (prijava ide preko E-mail adrese s takve ustanove).
OmniPlan (project management softver) daje popust za edukatore.
15.01.2021 | 11:02
ExC kaže:
Da li možete napisati koje softvere koristite koji se mogu sa EDU pogodnostima kupiti? Imam školarce, pa zašto ne iskoristiti. Jedan će u IT smjer izgleda, pa neka se uči kak spada.
Evo, znamo da Adobe nudi pogodnosti.
Slobodno nastavite niz.
Hvala

Uz Adobe i Corel ima EDU verzije i zaista su povoljne, oni znaju da više nisu prvi kao Adobe, pa onda guraju zaista niske cijene u škole da privuku buduću publiku. No, svejedno njihov tržišni udio je daleko manji, pa tako i ponuda alata. Danas se sve to većinom svodi na Adobe tko je u nekom kreativnom poslu.
15.01.2021 | 12:06
Da nekak posložimo

1. Adobe
2. office365.skole.hr
3. Minecraft
4. Autodesk - trogodišnja licenca
5. OmniPlan
6. Corel

Nastavi niz...
15.01.2021 | 13:13
Manji softweri često imaju edu licence, invision studio, figma, webflow mi ovako odmah padnu na pamet.

Što se tiče adobe paketa, znam da sam sa kolegom (fax) pričao i on kaže da su popusti za fakultete nikakvi a za škole dobri? Vidim da ovdje svi navodite adobe ... može neki inofrmativni link o tome?

Ove cijene su recimo za naše pojmove dosta visoke:
adobe.finder.hr/proizvodi_detalji.cfm?id=5271&kat=23

Obzirom da faks treba dosta licenci kako bi opremio jednu - dvije učione.
15.01.2021 | 15:21
Clickup ti je isto tako 1/3 jeftiniji

clickup.com/teams/student
16.01.2021 | 17:55
ExC kaže:
Da nekak posložimo

1. Adobe
2. office365.skole.hr
3. Minecraft
5. OmniPlan
6. Corel

Nastavi niz...

Ako studiraš na FSB-u imaš besplatan pristup Solidworksu, CATIA-i, Neu za instalaciju na svoje računalo
17.01.2021 | 21:54
jetbrains IDEi su bespla za studente...

ince dobar pregled edu popusta se moze naci na myunidays.com. ... gle cuda, HR nije ukljucena.

ali neke popuste je moguce pitati i sa HR statusom
18.01.2021 | 09:44
Djuro genijalac kaže:
ExC kaže:
Da nekak posložimo

1. Adobe
2. office365.skole.hr
3. Minecraft
5. OmniPlan
6. Corel

Nastavi niz...

Ako studiraš na FSB-u imaš besplatan pristup Solidworksu, CATIA-i, Neu za instalaciju na svoje računalo

Ne studiram. Šljaker sam na više pozicija.
No hvala za info.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 34 minuta
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO