EDU dostupni softveri
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

EDU dostupni softveri

15.01.2021 | 09:41
Pozdrav,

na otvaranje teme me potaknula jedna druga tema na ovom forumu gdje se pokazalo da EDU (učenici, studenti, djelatnici u školstvu) osobe imaju prava na nekakve pogodnosti prilikom kupovine nekih softvera.
Znam da EDU pogodnosti nisu od sada, no do sada me to nije interesiralo.
Skroz novi sam u Apple sustavu.
U windows svijetu sam počeo tražiti/kupovati legalne softvere za vlastite potrebe. Nemam volje trošiti vrijeme na traženje kako zaj.... sustav.

Da li možete napisati koje softvere koristite koji se mogu sa EDU pogodnostima kupiti?
Imam školarce, pa zašto ne iskoristiti. Jedan će u IT smjer izgleda, pa neka se uči kak spada.

Evo, znamo da Adobe nudi pogodnosti.
Slobodno nastavite niz.
Hvala
15.01.2021 | 09:55
Evo da nastavim:

Svi učenici i profesori imaju besplatan pristup office365 pretplati:
office365.skole.hr

Ovdje imate upute kako koristiti Minicraft education edition.

Ako se još nečeg sjetim, napišem ovdje.
15.01.2021 | 10:53
Autodesk daje besplatnu trogodišnju licencu studentima tehničkih fakulteta i veleučilišta (prijava ide preko E-mail adrese s takve ustanove).
OmniPlan (project management softver) daje popust za edukatore.
15.01.2021 | 11:02
ExC kaže:
Da li možete napisati koje softvere koristite koji se mogu sa EDU pogodnostima kupiti? Imam školarce, pa zašto ne iskoristiti. Jedan će u IT smjer izgleda, pa neka se uči kak spada.
Evo, znamo da Adobe nudi pogodnosti.
Slobodno nastavite niz.
Hvala

Uz Adobe i Corel ima EDU verzije i zaista su povoljne, oni znaju da više nisu prvi kao Adobe, pa onda guraju zaista niske cijene u škole da privuku buduću publiku. No, svejedno njihov tržišni udio je daleko manji, pa tako i ponuda alata. Danas se sve to većinom svodi na Adobe tko je u nekom kreativnom poslu.
15.01.2021 | 12:06
Da nekak posložimo

1. Adobe
2. office365.skole.hr
3. Minecraft
4. Autodesk - trogodišnja licenca
5. OmniPlan
6. Corel

Nastavi niz...
15.01.2021 | 13:13
Manji softweri često imaju edu licence, invision studio, figma, webflow mi ovako odmah padnu na pamet.

Što se tiče adobe paketa, znam da sam sa kolegom (fax) pričao i on kaže da su popusti za fakultete nikakvi a za škole dobri? Vidim da ovdje svi navodite adobe ... može neki inofrmativni link o tome?

Ove cijene su recimo za naše pojmove dosta visoke:
adobe.finder.hr/proizvodi_detalji.cfm?id=5271&kat=23

Obzirom da faks treba dosta licenci kako bi opremio jednu - dvije učione.
15.01.2021 | 15:21
Clickup ti je isto tako 1/3 jeftiniji

clickup.com/teams/student
16.01.2021 | 17:55
ExC kaže:
Da nekak posložimo

1. Adobe
2. office365.skole.hr
3. Minecraft
5. OmniPlan
6. Corel

Nastavi niz...

Ako studiraš na FSB-u imaš besplatan pristup Solidworksu, CATIA-i, Neu za instalaciju na svoje računalo
17.01.2021 | 21:54
jetbrains IDEi su bespla za studente...

ince dobar pregled edu popusta se moze naci na myunidays.com. ... gle cuda, HR nije ukljucena.

ali neke popuste je moguce pitati i sa HR statusom
18.01.2021 | 09:44
Djuro genijalac kaže:
ExC kaže:
Da nekak posložimo

1. Adobe
2. office365.skole.hr
3. Minecraft
5. OmniPlan
6. Corel

Nastavi niz...

Ako studiraš na FSB-u imaš besplatan pristup Solidworksu, CATIA-i, Neu za instalaciju na svoje računalo

Ne studiram. Šljaker sam na više pozicija.
No hvala za info.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 14 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO