Time Machine
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Time Machine

25.04.2019 | 00:24
Imam ipak na Nas-u preko 70GB slobodno tako da ne znam zašto mi je izbrisao stare check pointe s TM...jednostavno ne nudi ih
25.04.2019 | 01:13
Koji NAS je u pitanju?
25.04.2019 | 23:59
Qnap
26.04.2019 | 11:24
Da bilo koji non Apple uređaj za TM nije službeno supportan, tako da je pitanje zašto je TM ubio stare kopije, a možda je i Qnap OS imao prste u tome... Ne koristim taj brand pa ne znam.

Da li je pitanje možda kvote na folderu u koji TM ide? Da li imaš kvotu složenu na Qnap strani?
26.04.2019 | 19:58
Meni se taj Time Machine uvijek činio malo flimsy. Osobno ga nisam koristio ali gospođa jest i pred par tjedana je također "zaboravio" prethodni backup koji je rađen na eksterni disk koji je u međuvremenu stajao u ladici, tako da smo na kraju obrisali disk i napravili svježi backup.
27.04.2019 | 10:41
Ja tom TM ne vjerujem previse. Kod mene se 2-3 zblesavio na Synology NAS. Pa sam radio ponovno, a to traje li traje

Sada nemam nikakav, vec samo bitne podatke backupujem.

Trebao bi odraditi backup na neki eksterni disk jer novi MBP stize za par dana a na njemu naravno nema USB porta

Tako da ce Synology opet uskociti dok ne stigne i docking station sa normalnim portovima.
27.04.2019 | 13:17
> Meni se taj Time Machine uvijek činio malo flimsy.

To je jednostavno tako. Napravljen je da u tvojoj šumi podataka što brže nađe promjene i to nekud iskopira. Ponekad griješi, mreža padne ili NAS disk ode u meditaciju.

Backup i radiš zato što ne vjeruješ primarnom mjestu gdje spremaš podatke da će 100% bit uvijek u funkciji. Sekundarno mjesto po definiciji ne može biti pouzdanije. Jednostavno računaš, mala je vjerojatnost da će oba diska krepat isti dan.

Da, ali postoji onaj Murphyjev zakon.

Tak da, realno moraš imat više kopija. Meni je TM znao otić, ali pošto imam 4 NAS diska (dvije lokacije) i isto toliko većih USB diskova na koje radim backup, što manuelni što TM, do sad nisam nikad niš izgubio, vjerojatno zato što očekujem da bilo koji TM može prestat funkcionirat u bilo kojem trenutku.

Joj, dok ovo pišem sjetio sam se da imam neraspakirani TimeCapsule, vrijeme je da ga više upogonim, nema smisla, godinu dana skuplja prašinu.
27.04.2019 | 13:42
TM backup je meni uvijek radio max pouzdano dok sam ga koristio onako kako je izvorno zamišljen - cijeli jedan disk samo za njega (bez prtljanja s particijama), dovoljno velik (3-4x veći od sistemskog) i spojen direktno (ne NAS preko mreže, nego USB, FW, TB ili SATA u samom stroju, u slučaju Mac Pro).
TM bacup preko etherneta mi nije nikad radio kako treba, čak ni kad sam jednom probao s posuđenim time capsule.
27.04.2019 | 14:44
smayoo kaže:
TM backup je meni uvijek radio max pouzdano dok sam ga koristio onako kako je izvorno zamišljen - cijeli jedan disk samo za njega (bez prtljanja s particijama), dovoljno velik (3-4x veći od sistemskog) i spojen direktno (ne NAS preko mreže, nego USB, FW, TB ili SATA u samom stroju, u slučaju Mac Pro).

Takodjer I uglavnom 99% vremena problema nisam imao, a koristim ga otkad je uveden u Leopardu. Mada mi to zapravo nije primarni backup, primarni je replikacija cijelog stroja na isti takav, zajedno sa svim diskovima + BackBlaze u kojem mi je gotovo 30 TB ))
27.04.2019 | 15:49
Kod mene nikada problem s Time Machine. Koristim ga često, pogotovo kod migracije sistema na novi disk.

No, uvijek ga koristim na zasebnom velikom disku koji je fizički spojen na stroj, ne preko mreže i onda on backupira sve ostalo. U kućnom stroju imam jedan od 6TB koji onda na sebe radi kopiju četiri manja diska.

Problemi počinju kada se radi wireless backup na Time Capsule i kada jedan Time Capsule čuva na sebi više Macova. Tu sam kod klijenata vidio situacija da se nešto zbrčka i da se mora krenuti od nule.
27.04.2019 | 19:40
Koristim TC od 2008 s malim prekidom, te mi i danas služi. Prije na iMacu a sad na miniju. Služio me uglavnom bežično a već cca 3 g. preko žice. Interesantno, da je i mene zezao preko eterneta kad sam imao ulaz i izlaz spojen. Bez problema radi samo na izlaz spojen mini. Mini je na router spojen žicom a router na TC, a prije mi je TC bio spojen na router a iz TCa na mini, te je znao zafrkavati s mailovima (stavio na forum). TC je prva generacija i jednom mi grom spržio napajanje, pa sam stavio vanjski adapter i od onda me služi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO