Safari zaražen?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Safari zaražen?

30.11.2014 | 10:36
ne znam šta se dešava, ali mislim da nije normalno.
u zadnje vrijeme mi se na Safariju stalno otvaraju mnogobrojni oglasi i to postaje prilično nepodnošljivo. svaki klik mi otvara novi tab s nekom stranicom poput Mac Cleaner i sl., a na raznim (pretežno shopping) stranicama mi se naljepljuju razne "sugestije".
Prilozi:
30.11.2014 | 10:49
MacKeeper si instalirao? Ako jesi, to je od njega vjerojatno.
30.11.2014 | 11:03
Možda je Mac cleaner ili Mac keeper ili kak se sve ta sranja ne zovu... Ako si nešto od toga instalirao miči... Meni se jednom desilo da sam instalirao jednu ekstenziju za Safari koja je služila za download videa iz istoga, također sam primjetio da su mi se počele pojavljivati neke reklame kojih prije nije bilo... Otišao u Safari preferences, onemogućio ekstenziju i reklame su nestale... Možda je i kod tebe nešto takvo....
30.11.2014 | 12:16
nisam instalirao nikakve cleanere, ali sam isto neku video ekstenziju za Safari instalirao i mislim da se nakon toga počelo sve ovo dešavati, samo je sada već postalo nesnosno. problem je što nisam uspio pronaći to što sam instalirao. niti znam kako se zove...
30.11.2014 | 12:21
mislim da sam na nekom sajtu za streaming sportskih utakmica skinuo neki njihov plug-in ili nešto slično koji mi je trebao omogućiti on-line gledanje.
sad više ne znam kako se to zvalo i gdje bih to mogao naći u sistemu i maknuti. u Safari prefsima ne vidim ništa.
bih li dobio što s Reset Safari opcijom?
30.11.2014 | 12:26
Ne. Ima tema o tom problemu. Tino je bio dao neki postupak rješavanja problema, ali bilo je dosta muke. Pažljivo pročitaj cijelu temu prije nego nešto kreneš raditi. Kad pretražuješ forum probaj s riječima safari, mackeeper, pop-up
A nadalje pazi što instaliraš i iz kakvog izvora, pogotovo ako traži da utipkaš password.
30.11.2014 | 13:29
ma znam, pazim na te stvari, ali eto...
potražit ću, hvala.
30.11.2014 | 20:36
I meni su reklame iskakale, pa sam si stavio AdBlock i sad sam miran.

30.11.2014 | 21:04
ma ja ga imam već odavno. od ovoga me nije uspio zaštitit.
30.11.2014 | 21:56
Pokreni Uninstaller.dmg koji skineš odavde i biti ćeš zadovoljan. Pazi u buduće u šta upisuješ pasword. www.jabucnjak.hr/forum/softver/134642-sa...-malware.html#134642
30.11.2014 | 22:34
valjda sam ja baksuz - nije mi to riješilo problem...
30.11.2014 | 22:43
Vjerojatno trebaš svježiju verziju tog uninstallera
30.11.2014 | 23:06
kako, gdje? pa tino je to stavio prije samo mjesec dana.
na onoj stranici ne vidim ništa...
30.11.2014 | 23:34
Pogledaj dali imaš Flashback-Malware instaliran. I to otvori Terminal i upiši ili kopiraj :

defaults read /Applications/Safari.app/Contents/Info LSEnvironment
defaults read /Applications/Firefox.app/Contents/Info LSEnvironment
defaults read ~/.MacOSX/environment DYLD_INSERT_LIBRARIES

Jednu za drugom i poslje svake enter.

Ako dobiješ ovaj odgovor:

The domain/default pair of (…) does not exist”.

Onda ga nemaš i moramo dalje tražiti. Ako da onda ga moramo skinuti.
01.12.2014 | 00:24
Si bacio pogled ovdje: www.thesafemac.com
01.12.2014 | 05:59
kako, gdje? pa tino je to stavio prije samo mjesec dana

To je glavni problem s malwareom. Brzo evoluira.
01.12.2014 | 23:27
Terminal kaže "domain does not exist".

bacio sam pogled na The safe Mac, ali baš ne kužim šta bih trebao gledati - jedino da ih idem redom otvarati...
07.01.2015 | 12:11
čini se da sam riješio problem - zasad izgleda dobro.
prema ovim instrukcijama: www.thesafemac.com/arg/ i pomoću ovoga: www.adwaremedic.com/index.php
hvala IgorD na preporuci.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 50 minuta
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!