Dekodiranje Mobitela !?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dekodiranje Mobitela !?


10.09.2010 | 12:48
Sony Ericsson W880i i Elm su mi kodirani na Tele2.
Trebam jedan dekodirati tako da radi u T-Mobile mreži pa ako netko ima ideju kako...?! (a da se ne moram dići iz fotelje, heh...)
Navodno da postoje sajtovi sa nekakvim kodom koji se ukuca pa se otkljuca mob, ja sam probao neke, ali nije išlo...
Ako netko zna neki takav web site, ali da funkcionira bio bi zahvalan na informaciji !
10.09.2010 | 17:04
Pa jesi probal ugulati 'Sony Ericsson W880i unlocking code' ? Iskoči ih more...
Ako ne radi prvi, probaj na drugom... Mislim, znaš i sam da tu ne širimo vijesti kako zaobilaziti zakon pa se onda sam potrudi.....
10.09.2010 | 17:26
Jesi ti siguran da je to protuzakonito? Ja mislim da nije.
Ja samo obogaćujem forum sa novim temama
BTW, Napisao sam da sam probao, ali bezuspješno...
Thanks anyway!
10.09.2010 | 18:43
Pa gle, ako ti kupiš mobitel kod nekog operatera koji ti subvencionira njegovu nabavnu cijenu (jasno da ti to naplati kroz uslugu) i ti ga želiš prebaciti na drugu mrežu koja te nije počastila, onda je to po mojem shvaćanju stvari sklisko. Ako je istekao rok na koji si potpisal ugovor, onda je vjerojatno uređaj posve otplaćen i kao takav nije više u svulasništvu mreže koja ti ga je dala pa onda odkodiravanje nije 'sklisko'.
Kao auto na kredit ili lizing; ti ga koristiš, ali nije tvoj već od banke tj. lizing kuće.... Ako ga želiš prodati, može, ali njima moraš dati njihovu lovu, kaj ne?
U svakom slučaju, probaj još, ima tih sajtova na tone....
10.09.2010 | 18:52
Mislim da to spada pod "zakonski neregulirano". Protuzakonito u svakom slučaju nije. Po mom osobnom mišljenju, nije niti nemoralno, s obzirom na to da danas nema nijednog mobitela čija stvarna vrijednost premašuje 10-20 USD, a ostalo je sve marketinško napuhavanje. Kod nekih revolucionarnih modela kao što je svojedobno bio iPhone može se možda govoriti o naplati troška razvoja, ali 99% mobitela na tržištu bazirani su na odavno amortiziranom razvoju i dječjoj radnoj snazi iz Kine. A telekom kompanije ih prodaju korisnicima po besmisleno visokim cijenama i ostvaruju sramotne profite koje najbolje možemo mjeriti po minutaži TV reklama kojima nas zatrpavaju.

Diagono - imaš dvije mogućnosti:

1. uštedjeti novac i potrošiti vrijeme - nastavi redom probavati kodove s neta dok jedan ne upali

2. uštedjeti vrijeme i potrošiti nešto novca - www.davinciteam.com
10.09.2010 | 19:34
Treba to lijepo regulirat zakonom ko što je regulirano u Francuskoj. Svi mobiteli su otključani na sve francuske mreže et voila!!
10.09.2010 | 20:29
@john_st
Tako to treba biti, ali stara dobro poznata riječ koja se ugnojila u nas Hrvata, a i šire na Balkanu definira situaciju: Monopol !!!
Mada moram reći da sam živio krajem 90tih u USA i oni su kaskali za nama što se mobitela tiče, i to žestoko !!!
S druge strane sam prije ravno četiri godine bio u Washington DC gdje sam igrom slucaja morao kupiti mob i iznenadio se kako je malo ducana sa mobitelima, malo podrske i tako...Pa mi je ljubazni prodavač iz Cingular (mreze) objasnio da oni jos uvijek "kaskaju" za Europom glede mobilne tehnologije. Kupio sam tada Motorolu RAZR takodjer u Cingular paketu, nevjerojatno, ali kodiranu. Čim sam dosao u HR dao sam je dekodirati u jednom ducanu kvartu kojeg više nema (Vlaška) BTW, Motorola radi i dan danas, evo i zašto - Iz Motorole HR je jednom prilikom čovjek skužio da pise Cingular na ledjima moba pa je molio da je pogleda i otvori, ja sam naravno pristao i rekao je da je to drugačiji RAZR nego onaj koji oni prodaju.

@Djuro genijalac
Operateri ne da naplate taj mob nego ga naplate i po nekoliko puta - pa to sigurno znas i sam...
Inace nema potrebe za pravdanjem, ali da, moj W880i je kupljen prije više od dvije godine u Tele2.(Sad sam dobio na poklon Elm! Takodjer u Tele2)
I ne znam koji bi na koju mrezu, u stvari ne dam taj W880i, odlican mi je, a i ne volim androide i sl...(osim iPhone, ne bi se žalio haha...ali ipak ne kao primarni mob.)
P.S. Volim kad se vozim da tipkam na pamet i ne gledajuc - kao sto to radim, vjerovao ili ne od negdje 95/96 godine kada je troje ljudi dnevno proslo sa mobitelom po cesti u HR, a jos su me i cudno gledali... a poznam i neke ljude koji su ih prije mene nosili u koferima.

@smayoo
Upravo tako, zakonom nije regulirano - da sad ne ulazimo u raspre o zakonima.
Mama mi je preko 35god. pravnica, tako da... ako treba netko pravni savjet no problem
Ali vidim da smayoo, kao i obicno zna - tako da njemu ne treba savjet.

Haugh!
10.09.2010 | 20:31
Za Mac nisam siguran da li postoji određeni software koji možeš koristiti za odkodirati Sony Ericsson, ali za Windows imaš program se zove Omnius, stranica je omnius-server.com/, lijepo ga skineš i registriraš (besplatno) i odabereš koji telefon koristiš.

Jedino što trebaš imati za to je data kabel od sony ericsson-a, ali ako se ne varam to se sad normalno dobiva s uređajem.

I postupak je veoma jednostavan i brz.

Eto nadam se da će ti to biti dovoljno.
10.09.2010 | 20:55
john_st je napisao:
Treba to lijepo regulirat zakonom ko što je regulirano u Francuskoj. Svi mobiteli su otključani na sve francuske mreže et voila!!


Što i iPhone?
10.09.2010 | 20:59
i iPhone. I u Italiji isto ...
10.09.2010 | 21:07
@viborb: Softver skineš besplatno, ali odključavanje plaćaš:

You can download Omnius and use some of its features for free, while these features are paid:
Flash of all supported phones except A2 platform based
Reset phone lock and Reset gesture lock of all supported phones
Unlock, Unlock by patch and Certificate replacement of all supported phones


Ovo je slična fora kao i DaVinciTeam.
10.09.2010 | 23:35
Dva sam telefona uspio otključati, a nisam ništa trebao platiti, sad ne znam, možda je bilo slučajno

Znam da postoji više takvih opcija, pa sam svoj primjer napisao, a čovjek neka uzme onaj koji mu više odgovara.
  • Sank
  • Moderator
  • 219
11.09.2010 | 11:29
Djuro genijalac je napisao:
... Mislim, znaš i sam da tu ne širimo vijesti kako zaobilaziti zakon pa se onda sam potrudi.....


Ako ćemo iskreno, zaključavanje telefona od strane operatera bi trebalo biti protuzakonito. Ovisno o tarifi i ugovoru ne može se dogoditi da operater ne dobije novac za prodani telefon čak i ako korisnik više nikada ne upotrijebi njihovu SIM karticu.

Nakon isteka ugovora, a kada je znači telefon isplaćen, niti jedan operater ne otključava službeno dotični telefon iako bi to trebali činiti jer telefon je sada u potpunosti u vlasništvu korisnika te bi korisnik trebao imati pravo odlučiti od kojeg će operatera koristiti SIM karticu. Zato ja mislim da otključavanje telefona nije protuzakonito već je samo ispunjavanje prava na vlasništvo, naravno pri tom ne mislim na razne malverzacije.
11.09.2010 | 11:41
Slažem se.
11.09.2010 | 20:46
@Sank
Svaka čast!!!
Kako lijepo i sažeto sročena cijela istina!
Pozz..
11.09.2010 | 22:21
Mislim da je T-Com otkljucavao HTC-e ali pod nekim uvjetima. Nesto sam po internetu citao ali se ne sjecam jer je bilo prije par godina. Mislim da je trebao isteci ugovor i donjeti racun ili tako nesto.
Meni nije jasno cemu tolika halabuka oko zakljucanih mobitela. Uvjek se mogu kupiti otkljucani mobiteli ali po vecoj cijeni, dok zakljucane subvencionira operater. iPhon se dao koiko se sjecam kupiti u T-Comu za 7.500kn.
U krajnjoj liniji zasto ne kradete mobitele, tada su najjeftiniji, isto kako maznete programe. Mislim da su i programi zaklucani (sram bilo softverske firme sto stavljaju zastitu na njih). Mislim da na forumu nema onoga koji barem jedan puta nije skrekal progam koji vrijedi visestruko vise od bilo kojeg mobitela. LOL
11.09.2010 | 22:34
Žabac, ne možeš izjednačavati krađu softvera ili krađu mobitela (ili krađu bilo čega) s otključavanjem mobitela koji nije niti trebao biti zaključan. Zaključavanje mobitela je monopolizacija. Sve je veći broj zemalja koje to i zakonski zabranjuju, a niti jedna nije zakonski zabranila otključavanje mobitela. Zaključak izvedi sam.

Ekvivalentno bi bilo nešto drugo. Da npr. kupiš neki skupi softver, recimo AutoCAD. I onda skužiš da ti ga je prodavač (recimo Recro) zaključao tako da ne možeš u nacrt učitati biblioteku simbola bilo koju, nego samo onu koju si kupio od Recra.
12.09.2010 | 02:14
Ne znam, nisam razmisljao o kradji...
Ali ako me naučiš probat ćemo par komada maznut
Podsjećaš me na mene heh...I ja sudim druge po sebi...

BTW, Ja sam kupio lijepo windowse, office, sve fino kako treba, tako da generalizacije zahebi...
(Ako trebaš još ih imam doma. Za neke sam vjerojatno ispao budala, ali eto...)

P.S. Ovo ostalo što mi je trebalo, tipa Cubase, Sony Vegas, Adobe Photo Shop...To je od frendova
Inače se nadam da kada želiš neku mjuzu lijepo udješ u dućkas i kupiš CD. U suprotnom si lopov jel? Po tvojoj logici...
Ja se preko 20god. bavim glazbom pa bi bilo lijepo da me ne okradaš, a niti moje kolege, bilo iz USA, bilo iz Zagreba ili Mahale donje...
Ako ti nije jasno kako to funkcionira ja ću ti drage volje objasniti. I ako misliš da je sve ono što ne platiš kradja to je neka posebna logika, a ja sam recimo svoj mobitel dobro otplatio, vjeruj mi, a i ne moraš.

Poz...
  • Sank
  • Moderator
  • 219
12.09.2010 | 12:46
Istina je da se iPhone više i skuplje plati ako se uzme na iTarifa ugovor nego ako se plati njegova puna cijena. Znam to jer sam pokušao obje opcije kod T-Mobilea, i300 i za punu cijenu.

Bez obzira na iTarifu, krajnji rezultat je skuplje plaćent iPhone i još je k tome zaključan. Dovoljno je malo matematike. I nema uopće veze što je u tu pretplatu uključeno nešto minuta, smsova i internet prometa jer i ako se to odbije opet je cijena previsoka. Jedina prednost je što se plaća u mjesečnim obrocima.

Naravno, tko ga uzme na ugovor, možda će ga i otključat, ali bio bi totalni papak da svejedno u njemu ne drži T-Mobile SMS karticu i iskoristi u pretplatu uključene minute, sms i promet.

Ono što mene zanima, a ovdje i raspravljamo o otključavanju iliti dekodiranju mobitela, jest da li već ima nekog kome je ugovor s T-Mobile istekao i da li je tražio da mu službeno otključaju iPhone? Kad mislim službeno onda mislim ne sa jailbreakom i unlockom, već sa potvrdom od Applea da se može koristit sa karticom bilo kojeg operatera?
12.09.2010 | 14:27
E da, to je pravo pitanje!

I oni su to dužni napraviti i znamo 100% da to tako funkcionira u Skandinaviji - takav iPhone se nakon isteka ugovora službeno otključa putem iTunesa i to je to.
12.09.2010 | 16:43
Po meni iTarifa i nije preskupa. Koliko bi platio u RH (recimo i300) 300 minuta razgovore prema svim mrezama, 150 SMS-a, 2GB podataka i 90 sati pristupne tocke? Mislim da koju god opciju uzmete ispadne skuplje.
Tele2 je prema onome kaj vidim 335,50.- bez HotSpota kojii je inace papren u RH. S time da Tele2 nema pokrivenu cijelu drzavu sa svojim odasiljacima, te se prijenos podataka kad je na T-Mobileu placa skuplje (ali zanemarimo to).
Tomato je van konkurencije jer je prijenos podataka besramno skup.
VIPnet 366,- s 1GB prometa i bez HotSpota.
Ne kuzim kaj se skuplje placa ako se uzme recimo i300 tarifa. Pricam koliko trebam, idem po netu koliko trebam, ne stscem i ne strikam nad razgovorima. Koja je pretplata toliko jeftinija da mi nudi sve po ovoj cijeni? Recite, da prejdem na nju. Rado bi i ja ustedio koju kunu.
12.09.2010 | 20:51
Evo ja sam uzeo iPhone 4 u Londonu na 24mjeseca ugovor. 99£ me dosao uredjaj. Pretplata je 30£ mjesecno (500min, unlimited text, 3000 minuta prema three mrezi i 1GB data). Kad izracunam za 1 godinu sto placam pretplatu platit cu kao da sam kupio otkljucani mobitel i ragovaram besplatno. Sljedecu godinu placam onda samo pretplatu 30£ mjesecno. Nakon isteka ugovora otkljucavaju mi iPhone besplatno. Ako pozelim prije moram platit. Po meni je to ok. Naravno radje bi da sam ga uzeo odmah za 499£ pa sam na miru. Zbog financija sam isao na ugovor
13.09.2010 | 00:17
iPhone, iPhone...
A kaj je s naručivanjem preko neta, kaj mislite o tome?
Neki ebay seller koji ima 100% feedback, recimo :

cgi.ebay.com/Apple-iPhone-3GS-16-GB-Blac...d913f6#ht_2116wt_913

(Ovo eventualno vrijedi za one koji imaju način da prodju bez carine...)

P.S. Meni je bratić uzeo na 500kn mjesečno i njemu koji spika puno se isplati, meni se ne isplati nikako. Narucio sam jaako puno stvari s neta (isključivo USA) i nikad problema, dapače - I još mi se desetostruko isplatilo, a nekih stvari niti nema kod nas tako da...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • JOHN: ……naravno uz par iznimki
  • JOHN: Markec je pobjednik bez obzira na brojke! Jako dobra promocija njega kao mladog umjetnika, tradicije, kraja i države od kuda dolazi. Za ostalo/e sam bez komentara. Bilo je tu svega i svačega :)
  • Ender: da ne budem pogresno shvacen, da sam rasista ili sta vec, ali jedan od malog broja normalnih nastupa.
  • Ender: cestitke iz srbije za uspeh i nastup!
  • smayoo: Slažem se!
  • Gjuroo: Saka čast malom na energiji koju je prenio na ljude. Napokon malo masovne pozitive.
  • Zdravac: U svakom slučaju, čestitam mu. Što se mene tiče, on je pobjednik!
  • Zdravac: čini mi se da sam sad u dokumentarcu vidio da Marko ima doma iMac (?), pa si mislim možda je član našeg foruma?
  • Gjuroo: Ma win-win. Kak se već veli, Lazanja je osvojio srca ljudi, a Oni nek si organiziraju Euroviziju u Švici. Ima se, može se :)
  • smayoo: Ja mislim da je HRT okolo lobirao da žiriji ne daju Marku previše bodova jer HRT nema kinte za organizirati natjecanje iduće godine :D
  • cariblanco: Da je Marko nosio suknju, bili bi pobjednici ;)
  • Gjuroo: Rim tim tagi dim!
  • Yonkis: Krehacro, pa ne zove se uzalud Pro.
  • Krehacro: Uh gledam sad usporedbu...pro bolji
  • drlovric: Ma samo Pro. Neka ide zivot :)
  • Krehacro: iPad air m2 ili iPad pro m2?
  • zoranowsky: Isto sam uzeo novog svojevremeno
  • zoranowsky: Išao sam ja pogledati health na svom 12.9 ii gen, ali nema health podatka, inače ok radi, nema problema.
  • drlovric: Pa da, uzeo sam ga cim je izasao. Ne znam sta bih ti rekao za bateriju. Nemam nekih problema, pojma nemam ni na koliko je health. Provjerim pa javim.
  • Yonkis: drlovric: a kakva ti je baterija na njemu, ako pretpostavimo da si ga kupio kad je bio "objavljen"?
  • drlovric: Ja imam iPad Pro (2nd gen). Niti najmanji razlog nemam za upgrade. Oni ubacuju najjace cipove, dok je najveci problem iPada u biti software :)
  • MAK: iPad Air plus Pencil Pro
  • smayoo: Svim Splićanima čestitam dan Sv. Duje! :)
  • cariblanco: kako nogomet može biti okrutan, zaslužili ste najmanje bod
  • cariblanco: Riječani, jeste li spremni za derbi, danas bi trebao biti praznik nogometa na Rujevici
  • smayoo: Možda je to popis po abecedi. ;)
  • cariblanco: Danas čitam VL i koja je najsigurnija zemlja u slučaju holokausta...1 Antartika 2 Argentina ;)
  • Yonkis: Evo, prodajem i neke slušalice, one za u uho. iPhone i sluške, 200€. I nije to sve, one more thing...
  • Mislav2222: ima i 2K 27inca dell monitor, u top stanju na prodaju :D
  • Yonkis: prodao bih iPhone 8 Plus, mijenjao mu bateriju prije cca godinu dana, moram provjeriti, pa ako ima zainteresiranih da ne pišem oglasnik.. Zapravo pišem anyway, valjda tamo netko lurka :)
  • mbp2009: Smayoo riješio sam, nego sad nije za mene, nego nekog drugog
  • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
  • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
  • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
  • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
  • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
  • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drlovric, Ender, jura22, Smet, VanjusOS, Yonkis, Anonimci (342)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO