Nokia n900... iščekivanje..
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nokia n900... iščekivanje..


22.04.2010 | 15:38
dok čekamo da navedena dođe u ponudu naših gulikoža evo malo "navlakuša"... (već bacih, doduše, dio ovog na jabučnjak, ali nek ima n900 svoju temu)...

dual boot Maemo i Android:

a i Mac OS X... doduse u emulatoru, ali pomalo

jos je to sporo i bugovito, ali obecava!

a evo i nešto za se šminkat u omiljenom kafiću:

Nokia n900 na 1.7GHz
22.04.2010 | 22:25
Ja te Nokije ne razumijem, to mi je otprilike kao klingonska tehnologija - možda je čak moćna i dovoljno napredna, ali jednostavno mi izgleda previše "prljavo" spram Apple svijeta.
23.04.2010 | 01:17
?? kako prljavo?!... ovo doli je n900 na koju je pričvrljen ventilator, valjda se konta... a n900 je Maemo/Linux platforma, pa se može svašta s njom - živjela takva "prljavost"...
23.04.2010 | 02:16
Iskreno, imam N800, i to je zgodno, vrši svoju funkciju, ali mene uopće ne zanima čačkati po tome...I još nakon godinu dana sve to napuste i moraš kupovati novi model da eksperimentiraju an tebi. iPhone radi 16x brže i bolje. Međutim i dalje ću radije imati Nokia telefon nego iPhone jer jednostavno - rade. UI je ružan, nema na njima ništa "posebno" ili super, ali to su jedini uređaji koji rade, ne blokiraju se, padaju po podu bez problema, nova baterija je 40 kuna, zvone kada te netko nazove i nazovu nekoga kada utipkaš broj. I to je ono što je meni bitno i to radi super.
23.04.2010 | 11:06
Zgodno i nepotrebno, idealno za 15to godisnjake sa viskom vremena i puno geek frendova pred kojima se mogu praviti vazni. Davno mi je bio san kupiti symbian smartphone jer sa tim mozes "sto god ti padne na pamet". To mi je bilo zanimljivo ravno tjedan dana tj. dok nisam stavio u njega par aplikacija za koje i tako smatram da bi morale biti dio svakog telefona i tu je moja fascinacija takvim uredjajima stala. Slijedece sto cu kupiti ce biti ili iPhone koji ima sve sto mi treba uz nevjerovatan user experience ili ce biti neko jeftilen govance za kunu jer, kao sto Riba kaze, radi i nije me briga za njega.
23.04.2010 | 11:59
@Riba - slazem se 101%

Nedavno sam imao priliku tipkati SMS u hodu na nekom touch-screen mobu. Ni ne sjećam se koje je marke bio.
Uglavnom, to je bilo toliko frustrirajuće iskustvo (dobio morsku bolest skoro!) da sam sada još sigurniji da se držim "cigla form-factora" dokle god bude postojao.

Touch-screen mobiteli imaju jednu gadnu karakteristiku - apsolutni nedostatak taktilne informacije. Nema više onoga što ameri zovu "muscle memory", kad nakon par mjeseci korištenja više ni ne moraš gledati u ekran dok obavljaš nekakve osnovne stvari. Da ne kažem kako to može biti frustrirajuće za osobe koje slabije vide, zaborave naočale, a moraju tipkati po ekranu. Pa onda pred nosom onako nabadaju.

Ili na iPod Touchu kojeg doma katkad koristim kao budilicu... pa kad zazvoni alarm... pa dok ja nadjem snooze "tipku"... a budilicu vulgaris samo mlatneš i stvar rješena.
23.04.2010 | 13:26
IceClimber je napisao:
Nedavno sam imao priliku tipkati SMS u hodu na nekom touch-screen mobu. Ni ne sjećam se koje je marke bio.
Uglavnom, to je bilo toliko frustrirajuće iskustvo (dobio morsku bolest skoro!) da sam sada još sigurniji da se držim "cigla form-factora" dokle god bude postojao.

također... cigla je zakon - imam već dvije i po godine Nokiu e90 i nije mi na pamet palo mijenjat je s n97 ili sličnim upravo radi toga... još se potiho nadam da će e90 dobit nasljednika, ali se bojim da i Nokia u potpunosti prelazi na touch smartphone...

ovo s instaliranjem drugih OS-ova i overclock-anje je bitno samo u onoj mjeri u kojoj nam pokazuje da je platforma nevjerojatno otvorena i da nam daje mogućnost "apsolutnog" postavljanja po vlastitim potrebama, a nikako u smislu da je kupujemo radi toga... možda ću iz tog razloga čak i žrtvovat cigla-vanjsku-tipkovnicu za touch, ne znam...
23.04.2010 | 14:47
Bas citam i imate svi pravo.
"Vjerujem da je tesko pisati poruke na telefon ako covjek nema prste. S druge strane one male "za kunu" su dobri da se uguraju u guzicu i kad vibrira, dobije se duplo zadovoljstvo, naravno slusalica je obavezna."
Mislim, raspravljati o ukusima je u najmanju ruku neukusno (osim ako ste puni prišteva i nise dokvacili 15 godina). LOL
23.04.2010 | 15:24
dpasaric je napisao:
Ja te Nokije ne razumijem, to mi je otprilike kao klingonska tehnologija - možda je čak moćna i dovoljno napredna, ali jednostavno mi izgleda previše "prljavo" spram Apple svijeta.


Netko svršava na fino zaglađene linije brušenog aluminija, a netko drugi na drkanje po konzoli Ima nas svakakvih, na sreću Nazdravimo luđacima!

bok!
23.04.2010 | 16:03
Osobno nikad nisam iPhone doživljavao kao mobitel, baš zato sam si ga i nabavio .

SMSova pošaljem mjesečno ravno 1, ako i toliko, nekog nazovem ravno 4-5 puta mjesečno, ako i toliko. OK mene zovu malo češće, što ćeš... škrt sam

Ono što želim napisati je da netko tko želi mobitel, smarthphone, dodirivajuću pločicu, a najviše koristi sms i telefoniranje takvi trebaju nabaviti pravi vulgaris mobitel, moj osobni izbor bi bila Nokia E52, a ne mobitele s touch ekranom.

Isto tako nemam više vremena, a ni volje "hackati" po mobitelima i izvoditi kerifeke. Bitno mi je da UI jednostavan i logičan, da brzo mogu obaviti ono što želim, a najviše koristim web, mail, multimediju i općenito internet, tako da me overclockinzi, instaliranje nativnih OS-ova uopće ne zanimaju, a još manje fasciniraju.

Ponekad mi to liči na ekipu koja nabrijava aute, pa je to sve divno i krasno na nekom street raceu u trajanju od 15 minuta, jer nakon toga opet treba cijelu mašinu poštelati.
A još kad se s tim autom ode na neki dulji put onda su mi bubrezi u grlu, ne čujem baš najbolje, a i nekako sam umoran .
23.04.2010 | 22:15
K`o da si me opisao Od 12. mjeseca koristim E52 kao mobitel za tipkanje SMS-ova, zvanje, itd. Za Internet, Mail i Appove sam si nabavio iPod touch, kojeg onda na E52 spajam pomocu JoikuSpota, koji E52 pretvara u router sa 3G signala na WiFi. Savrsena kombinacija klingonske i ljudske tehnologije(kao B`Elanna)! N900 je super, ali je nepotrebna igracka.
23.04.2010 | 22:45
Još prije 12-13 godina sam sanjao o tome da ću imati jednu i samo jednu điđu za sve (a moji kolege, inženjeri, su mi se smijali kad sam rekao da sve to - i adresar, i rokovnik, i pager, i telefon, i walkman, i... - mora stati u jedno jedino sokoćalo). Apsolutno ne razumijem ljude koji još uvijek svojevoljno žele tegliti naokolo više điđa nego što moraju...

Ja još uvijek sanjam o danu kad ću imati iEverything veličine smartphonea i obradne moći najjebenije desktop radne stanice. I onda samo dođem bilo kamo i zaštekam je u standardizirano desktop okruženje s velikim monitorom i kakvim god input interfaceom (tipkovnica, miš, touchscreen, prst u nosu, whatever) i nastavim raditi ono isto što sam počeo na sastanku, na kojem sam to isto sokoćalo samo zaštekao u nešto prijenosno, iPad-oliko, A4 formata veliko, što sam koristio kao digitalnu bilježnicu na način kako su to tako genijalno zamislili još na Newtonu (pokoj mu u duši). Nice, clean, simple. Bez prebacivanja podataka tamo-vamo, drkanja s formatima dokumenata, osakaćenim viewerima...

I siguran sam da ću vrlo brzo to dočekati.
24.04.2010 | 16:59
ha, čuj... n900 ide iz jednog smjera prema tamo, NetBook-ovi iz drugog - nek baterije još malo uznapreduju i nije nam to toliko daleko...
24.04.2010 | 20:00
Taj san o uiverzalnom gađetu je imao valjda svatko tko je ikad ovisio o više gađeta istovremeno.

Ali se bojim da ga nikad nećemo doživjeti. Ne zbog tehnoloških ograničenja, jer praktički je sve to već danas moguće u stroju veličine iPhonea (možda je jedino pravo ograničenje kolektivna ovisnost o x86 arhitekturi).
Pravi razlog je što je takav stroj pre-racionalan i premalo financijski isplativ za proizvođače. Veći je profit ako se utrapi sto điđa-miđa, i to po mogućnosti prvo u dva-de a nakon toga i u tri-de full ha-de tehnici.
24.04.2010 | 20:09
Eeeee, međutim ipak se imamo čemu nadati jer su belosvecki meneđerski i mraqetinški smradovi otkrili drugi način isisavanja novca - tzv. "klaud kompjuting" (uvijek me zanimalo ima li to veze s onim Me Klaudom iz Hajlendera, onim što ga nemoš ubit ni mitraljezom...)
24.04.2010 | 21:32
Mislim da je ipak u pitanju šerif MekKlaud.

Ma da, za 10 god nećeš moći na WC bez da platiš cloudu SAMO $0.99 da ti digne dasku na školjci i još SAMO $0.99 da ti pusti vodu kad ustaneš.
24.04.2010 | 22:28
A za samo $0.99 će nam iznajmiti i janjeću kožu i sintetizator blejanja da i izgledamo kao ovce koje jesmo, kad dozvoljavamo da nas tamo odvuku.
24.04.2010 | 23:54
Nokia me uvijek živcirala zbog dva razloga:
1. kad si unutar menija, a iz nekog razloga se ugasi osvijetljenje (razgovor s nekim i tipkanje), odmah se izvrši naredba tipke koju si stisnuo (a ne znaš gdje si),
2. nikad nisam imao Nokiju koja je mogla bluetoothom poslati cijeli imenik već samo pojedini kontakt. To ne može ni iphone ali je sinhronizacija meni zadovoljavajuća.

To sve je SE radio iako mi je Nokia nekad bila bliža, zbog mogućnosti prikaza menija kao rastera (ikona kao iphone) ili liste, što SE nije mogao (samo ikone). Možda se što promijenilo u zadnjih godinu, dvije, više ih ne koristim i nemam problema s tipkanjem, dapače.
25.04.2010 | 02:56
Ja sam prebacio cijeli imenik s Nokie 5130XM na Nokiu E51 preko bluetootha u roku pola minute... koju si zadnju Nokiu ti koristio?

bok!
25.04.2010 | 08:31
Quad, baš ti i nije neki imenik...
25.04.2010 | 13:45
Pa imenik prebacite preko iSynca....i to bluetoothom za razliku od iPhonea.
Zanimljivo, i ja imam E51, bas sam je jucer tresnuo o pod. Priceless.
25.04.2010 | 13:55
smayoo je napisao:
Quad, baš ti i nije neki imenik...


Pa i nije, nekih 100-tinjak kontakata. Ali poanta mog posta je bila da je moguće prebaciti ga između dvije Njoke preko BT-a. A sad koliko će da potraje nekome tko ima 900 kontakata je manje bitno

bok!
25.04.2010 | 14:13
Meni isto Nokia nije lezala (bilo da modela), SE se pokazao puno bolji. LOL
25.04.2010 | 23:41
Imao sam 6230, prije toga 6150 što i nisu bili tako loši telefoni, ali BT nije šljakao osim za jedan kontakt. Uostalom, taj BT za slanje nekog kontakta, pa lakše se derem na 10m udaljenosti nego: pali BT, daj ti, pa nisam te našao, joj nisam uključio. Na 10m me se čuje. E, za cijeli imenik......
26.04.2010 | 01:14
BT je jedan od razloga zašto sam nakon 6310 pobjegao od Nokie. Svako toliko bacim oko kod kolega, BT su donekle popravili (iako i dalje imaju problem s tim da rade s bilo kojim headsetom), ali UI im je još uvijek drugi najgori poslije Motorole.

Ali ovu usporedbu BT s deranjem ne mogu ne komentirati. Često čujem kako je "BT sranje i to ne radi" i redovito tim ljudima dokažem da radi super samo se oni ne znaju time služiti.

BT je zakon. Nije stvar samo u prebacivanju kontakata (to je čak relativno rijetko). Puno češće se radi o fotki, audio-zapisu (ponekad koristim mobitel kao diktafon, i to opet preko BT, dok vozim, ili pak snimim telefonski razgovor kao audio bilješku s telefonskog sastanka), kratkom videu i sl. koje BTom bacim na svoj MBP ili nekom od kolega na mob ili komp. I sve to bez drkanja i petljanja. JEdnostavno - evo ti.
26.04.2010 | 09:27
Mislio sam na prebacivanje JEDNOG kontakta. Sa svim ostalim se potpuno slažem. Pa ne mogu sliku ili pjesmu izdiktirati.
27.04.2010 | 17:49
Ovako kako Smayoo razmišlja mislio sam i ja. Prije nekih 2 godine nikako nisam razumio zašto na tržištu nema GPS mobitela, ne mobitela sa GPSom, nego punokrvnog GPS uređaja sa mogućnostima mobitela. Danas i to postoji. Mobiteli se sve više približavaju računalima i ne vidim ama baš NIKAKAV (niti ekonomski, niti marketinški, niti fizički) razlog zašto ne bismo za par godina imali uređaje koje će nam, dok smo u pokretu apsolutno u svemu (osim možda sam u pokretanju teških profesionalnih aplikacija) mijenjati i računalo, i MP# player, i DVD player, i mobitel, i GPS, i ovo, i ono! To je NEIZBJEŽNA vrlo skora budućnost, čak mislim da kad prođe bura s iPadom i novim iPhoneom to od Apple među prvima možemo očekivati. Zapamtite ove i smayine riječi, za par godina, ljudi moji!
27.04.2010 | 17:52
Naravno, s vremenom, nakon što netko izbaci takav uređaj dogoditi će se smayino predviđanje, standard će se približiti PCu kompatibilnosti, iako će možda i dalje biti i iphone OSa, androida, Windowsa i ostalog, svi će više manje biti međusobno kompatibilni, a apsolutno kompatibilni sa svim standardima PCa... Dok će se računalna industrija i dalje okretati laptopima/net/note/bookovima te nešto sitno kasnije i touchpadovima. Mislim da ćemo za nekih 10ak godina svi okolo hodati kao raja iz Star Treka, sa malom đinđom za pojasom i s time skenirati, ne znam, razinu šećera u kavi u kafiću... ozbiljno... imati ćemomobilne touchPC-e uz sebe stalno, sa integriranim mobitelom i svim ovim gore navedenim...

edit: ne da će ''možda i dalje biti iphone osa, androida, windowsa i sl'', oni će sigurno i dalje biti (minus možda windowsi, imati će ms nešto novo, ovo ne hoda baš (za sedmicu ne znam kakva je, a ne bi bilo napada)), no svi će, je li, biti kompatibilishe!
27.04.2010 | 18:33
Vidiš, upravo zbog kompatibilnosti i koristim dvije platforme (iPhone OS i S60), S60 mi ima neke neizbježne appove (npr. irRemote) i može ga se proširivati u nedogled! S druge strane, iPhone OS ima zavidnu jednostavnost i brzinu.

P.S. UIQ (kojeg koristi smayoov P1) je jako blizu tome, ali mu je brzina na dnu dna
28.04.2010 | 04:53
Brzina (tj. sporost) nije problem UIQ-a, nego kretena iz SE koji su u P1 stavili najsporiji mogući procesor I memoriju ne bi li uštedjeli na bateriji (koja i ovako izdrži max 36h s mojim navikama korištenja). Jbg.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 35 minuta
  • m@xym: čuj imali su dva pokušaja isporuke ali nisu uspjeli zbog nepotpune adrese. Ali zato imaju broj tvog mobitela i traže da odogovriš na poruku sa Y (klasična navlakuša na telefonske "servisese" koji se masno naplaćuju pošiljatelju... Ma diivota.
  • Yonkis: Kakvi pokušaji muljaže. Ali otkud im broj? Ili adresa? [link]
  • Bertone: :D
  • smayoo: X-D
  • zoranowsky: LOL! :)
  • Gjuroo: :D
  • Ender: na eurosongu ima vise golotinje, al pornic ima bolju muziku :-)
  • Ender: koja je razlika izmedju eurosong-a i pornica?
  • Ender: evo sta kruzi po forumima sada.
  • JOHN: ……naravno uz par iznimki
  • JOHN: Markec je pobjednik bez obzira na brojke! Jako dobra promocija njega kao mladog umjetnika, tradicije, kraja i države od kuda dolazi. Za ostalo/e sam bez komentara. Bilo je tu svega i svačega :)
  • Ender: da ne budem pogresno shvacen, da sam rasista ili sta vec, ali jedan od malog broja normalnih nastupa.
  • Ender: cestitke iz srbije za uspeh i nastup!
  • smayoo: Slažem se!
  • Gjuroo: Saka čast malom na energiji koju je prenio na ljude. Napokon malo masovne pozitive.
  • Zdravac: U svakom slučaju, čestitam mu. Što se mene tiče, on je pobjednik!
  • Zdravac: čini mi se da sam sad u dokumentarcu vidio da Marko ima doma iMac (?), pa si mislim možda je član našeg foruma?
  • Gjuroo: Ma win-win. Kak se već veli, Lazanja je osvojio srca ljudi, a Oni nek si organiziraju Euroviziju u Švici. Ima se, može se :)
  • smayoo: Ja mislim da je HRT okolo lobirao da žiriji ne daju Marku previše bodova jer HRT nema kinte za organizirati natjecanje iduće godine :D
  • cariblanco: Da je Marko nosio suknju, bili bi pobjednici ;)
  • Gjuroo: Rim tim tagi dim!
  • Yonkis: Krehacro, pa ne zove se uzalud Pro.
  • Krehacro: Uh gledam sad usporedbu...pro bolji
  • drlovric: Ma samo Pro. Neka ide zivot :)
  • Krehacro: iPad air m2 ili iPad pro m2?
  • zoranowsky: Isto sam uzeo novog svojevremeno
  • zoranowsky: Išao sam ja pogledati health na svom 12.9 ii gen, ali nema health podatka, inače ok radi, nema problema.
  • drlovric: Pa da, uzeo sam ga cim je izasao. Ne znam sta bih ti rekao za bateriju. Nemam nekih problema, pojma nemam ni na koliko je health. Provjerim pa javim.
  • Yonkis: drlovric: a kakva ti je baterija na njemu, ako pretpostavimo da si ga kupio kad je bio "objavljen"?
  • drlovric: Ja imam iPad Pro (2nd gen). Niti najmanji razlog nemam za upgrade. Oni ubacuju najjace cipove, dok je najveci problem iPada u biti software :)
  • MAK: iPad Air plus Pencil Pro
  • smayoo: Svim Splićanima čestitam dan Sv. Duje! :)
  • cariblanco: kako nogomet može biti okrutan, zaslužili ste najmanje bod
  • cariblanco: Riječani, jeste li spremni za derbi, danas bi trebao biti praznik nogometa na Rujevici
  • smayoo: Možda je to popis po abecedi. ;)
  • cariblanco: Danas čitam VL i koja je najsigurnija zemlja u slučaju holokausta...1 Antartika 2 Argentina ;)
  • Yonkis: Evo, prodajem i neke slušalice, one za u uho. iPhone i sluške, 200€. I nije to sve, one more thing...
  • Mislav2222: ima i 2K 27inca dell monitor, u top stanju na prodaju :D
  • Yonkis: prodao bih iPhone 8 Plus, mijenjao mu bateriju prije cca godinu dana, moram provjeriti, pa ako ima zainteresiranih da ne pišem oglasnik.. Zapravo pišem anyway, valjda tamo netko lurka :)
  • mbp2009: Smayoo riješio sam, nego sad nije za mene, nego nekog drugog
  • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
  • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
  • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
  • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
  • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
  • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, jura22, tino1, Anonimci (441)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO