Svida li vam se smjer u kojem apple krece
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Svida li vam se smjer u kojem apple krece


12.02.2010 | 02:43
Kako sam naslov kaze, jel vam se svida smjer u kojem je apple krenuo.
Jel se i ostalima cini da su se malo razvodnili u zadnje vrijeme
12.02.2010 | 02:53
paklena cincilo,

slazem se sa tvojom misli da je apple krenuo u pomalo neodredenom smjeru, poceli su slijedit onu foru 'isto sranje drugo pakovanje' ali appleovo pakovanje ( npr. ipad). To ce palit kod generalnog puka jer je kul imat appleov proizvod ali da oni gube svoj identitet kao firma, mislim da da, nazalost. Sto vi drugi mislite?
12.02.2010 | 02:59
Već dosta prije je bilo govora u tom smislu. Ako Apple ide u masovnu produkciju onda je neminovno da se to događa, a vidi se i po drugim proizvodima pa i autima. A ove početne serijske neispravnosti su im velika pljuska. Počeli su gubiti imiđ i ako se to produži izjednačit će se sa masom ostalih. Loše !
12.02.2010 | 03:00
Tražilo bi duži odgovor, ali nemam vremena sada. Ukratko - da, sviđa mi se gdje je Apple krenuo, a to je put gdje su opet oni revolucionari i ledolomci, a ostali će za njima.

Da su ostali tek još jedna dosadna evolucijska kompanija koja bi nam možda češće nudila nove Macove ne bi učinili ništa značajno za industriju i korisnike, zapravo upali bi u kolo stagnacije. Od ovoga što sada rade imati će koristi i svi stari "klasični korisnici", pa mislim da ne moramo biti razočarani što se trenutno ne bave "nama", tj. starom gardom...
12.02.2010 | 03:19
Po meni je Apple napravio strasnu (u najboljem smislu) stvar sa App store-om, ali su stvarno mogli izbacit bolji iPad umjesto da daju nesto ovako i onda cekat update da mogu dva puta prodat isti proizvod.
A ovaj topic sam pokrenuo jer se slazem sa jzelkom, imam stari PowerBook G4 koji radi odlicno (boja se ljusti na nekim djelovima ali to ne smeta, nikad nije bio na servisu), dok mi je na crnom Macbook-u otiso hard i sad maticna, a plastika je pukla na jednom djelu ( a nije da nisam pazio na njega) tako da se bojim da Apple nebi krenuo na masovnu proizvodnju na preveliku stetu kvalitete
12.02.2010 | 09:56
Đuro je u onom topicu o autima napisao da je bilo vrijeme da napokon Subaru od fan cluba izraste u proizvođača automobila. Mislim da se isto može reći i za Apple.

Što su trebali? S tolikim potencijalom (intelektualnim, inženjerskim i kreativnim) nastaviti podilaziti minimalnoj eliti koja ih je spremna bezuvjetno podržavati, ali im ne može više omogućiti razvoj i rast?

Ja se slažem s Davorom. Povećanje kvantitete (obujma operacija i veličine poslovanja) nužno uvijek izaziva određene žrtve u kvaliteti, ali sve u svemu mislim da su napravili dobar potez na svačiju korist. Dugoročno.
  • crnaovca
  • Posjetitelj
12.02.2010 | 11:14
Super mi je ova usporedba sa subaruom ... predobro
  • Dijete
  • Posjetitelj
12.02.2010 | 13:39
da, svakako..
12.02.2010 | 15:13
smayoo je napisao:
Povećanje kvantitete (obujma operacija i veličine poslovanja) nužno uvijek izaziva određene žrtve u kvaliteti, ali sve u svemu mislim da su napravili dobar potez na svačiju korist. Dugoročno.

Slazem se do neke granice jer su dosta poceli zakidat ove "high end usere" i svoje najstarije sljedbenike, naravno da sa povecanjem kvantitete dolaze neke zrtve u kvaliteti, ali ovo sto je Apple poceo radit je pomalo smijesno. Da u iPadu nema flasha, multitaskinga, kamere...? Sad ce netko rec "pa dobro, morali su ostavit nesto iz iPad 2G, 3G" ali to su esencijalne stvari, pogotovo kad se radi o proizvodu koji je cijeli svijet cekao/zamisljao pa skoro 2 godine. I sad da jedan Apple za takve stvari zakine svoje korisnike, stvara jedan osjecaj razocaranja u njih i njihove predvidljivosti. Mislim, nije tako davno bilo kad su namknuli FireWire iz macbookova...to su relativno male stvari, ali ne razumijem sto to njima treba? Ne kazem da je Apple potpuno se upropastio ali je sa nekim svojim odlukama polako krenuo u tom smjeru. Naravno, po mom misljenju.
  • Dijete
  • Posjetitelj
12.02.2010 | 16:05
@Filip imam osjećaj da nisi shvatio pitanje..
12.02.2010 | 16:40
Ako se na varam, Apple trenutno ne zna kud bi s novcima. Kad si u takvoj situaciji, onda imaš dva izbora: ili hrčkat (hrčkat, kao hrčak, ne hračkat kao pljuvat!) sve na kup ili te novce upotrijebiti i proširiti poslovanje. Apple se širi u posve logičnom, iako nekom možda nepotrebnom i neočekivanom smjeru. Podsjetio bih samo da je kompanija nakon predstavljanja iPhonea promijenila ime iz Apple Computers inc u Apple inc. Već to je dalo naslutiti kud kreću. No, da se odmah razumijemo, ne tvrdim da su mi svi njihovi proizvodi feš i da bi ih htio imati, pa tako nemam iPhone, a ni iPad nebu meni pod krov u dogledno vrijeme (nema veze s kamerom, a bome ni s flashom; koji k---c svi potežete taj flash umjesto da mu pomognete da umre u mukama zasluženim?!?!?).
Pokušavam reći da za rast trvtka treba širiti krug kupaca što je uvijek potez koji dotadašnji vjerni kupci doživljavaju kao skretanje s pravog puta, a ponekad bome i kao izdaju. E sad, Štef je dosad dosta dobro pogađal kaj treba ponuditi ljudima da bi se to i kupovalo. Samo bih htio ovdje skrenuti pažnju na dosta bitan detalj: Appleovi proizvodi nikom nisu NUŽNI (u smislu da za njih nema alternative, jer su najčešće sami alternativa), nego su najčešće željeni. Dok god je to tako, bit će fora prošetat jabučicu (ako to nekog veseli) nekom šetnjicom.
Kaj bi ja? Ja snatrim neki fini obrt od kojeg zarađujem mjesečno neto 20 somova kuna i ne pada mi na pamet širiti posel i tovariti si brige za vrat. S tih neto cvancig somova si mogu priuštiti sve kaj hoću (uključujući i imprezu:cheer: ) a nikom ne upadam u oči i ne kvarim račune velikim krokodilima kojima je bara svaki dan sve manja. No, zato nikad ne bum milijunaš i zbog toga uopće nisam nesretan.
Inače, doma imam nešto Appleovih kompova i to mi je zasad dosta. Da izbace iPhone nano, malo bi me zagolicali, ovako, nek ide Štef kud god hoće, dok god me ne sili na prozore na kompuB)
13.02.2010 | 01:21
Kad vec tako grcaju u parama..mislim da bi bilo super da jedam mali dio tih para uloze u istrazivanje za koji K vec 4 godine ulazi smrdljiva prasina u screen matricu....

uz sve geđete koje rade ja se krvim da nadjem za kupit prokleti apple HD Cinema diplay mornitor iz 2002 godine da mogu radit ko covjek....nabijem ih ...

eto to je pravac i kojem apple ide u moim ocima...u nazad..


Ovu tanku imac kibu dva puta kresnes šakom i ajmo po novu... super je to sve...OS je valjda jedini dostojanstven prozivod te kompanije..

HMMMMMMM Mislim da se kod mene Mekintoš krece u smjeru Hekintoša---
13.02.2010 | 09:51
Svatko ima pravo na svoj sud i siguran sam da je Apple svjestan, da je očekivao i prihvatio reakcije kao što je tvoja, morbith. To je za njih prihvatljiv tradeoff. Zašto? Jer je takvih kao ti premalo, a onih koji će kupiti iPad (bez Flasha i kamere) vjerojatno i 200x više. O iPhoneu da i ne govorim.

Ne znam čime se ti u životu baviš, ali znam za sebe - dok sam imao mogućnost raditi superultradobro plaćene poslove za 2-3 high end klijenta, to je bilo genijalno. Inženjerski pristup, kreativnost, kvaliteta, fair plaća. E, ali vremena se mijenjaju, ti klijenti više ne trebaju baš toliko high end uslugu (jer je i mid-range u međuvremenu postala znatno bolja pa razlika u kvaliteti nije više tako ogromna) pa nisu više spremni ni platiti toliko. Što da ja onda radim? Ako se oni okreću prema mid-range ponudi, moram se i ja okrenuti prema mid-range potražnji. Još ako pri tom imam priliku u tom segmentu ponuditi nešto po čemu sam drugačiji, svježiji, bolji, a da ne kažem - jedinstven - pa makar i za manje novca - kud ćeš bolje?

Naravno da će mi oni trojica high end klijenata reći: "vidi ga, prokuruzio se...". Jesam. I oni su, djelomično, čim razmišljaju o Hackintoshu, samo ne vide to na takav način...
13.02.2010 | 10:54
Generalno mi se svidja smjer u kojem idu ali mi se jaaaako ne svidja sto im se kvaliteta srozala u zadnje vrijeme pa ispada da placamo premium cijenu da bi bili beta testeri. Sto je najgore nemas alternativu jer smo na zatvorenoj platformi, evo ja imam probleme od kad sam presao na Snow. iPhoto mi cesto baca gluposti po ekranu zbog gresaka u driverima za graficku, najcesce se dogadja sa malo starijim grafuljama tipa x1600 i sl. Da sam na win jednostavno bi instalirao neke druge drivere i stvar rijesena a ovako se mogu hebat i cekati da Apple ispravi gresku koja im ocigledno nije prioritet. Ovo sto se dogadja sa novim 27icama ne zelim ni komentirati, to je jednostavno nedopustivo i ispada da su istestirali deset primjeraka prije nego sto su sve pustili u serijsku proizvodnju. Sto bi se vani reklo malu su se "spread to thin" u zadnje vrijeme i iako podrzavam novotarije koje izbacuju bojim se da ce se utopiti u masu ako nastave ovako i da vise neces znati zasto dajes vise love.
Dobro je gore netko povukao paralelu sa autima. Evo Toyota koja je inace na glasu kao jako pouzdana marka je sad u velikim problemima zbog ovih opoziva i morat ce se dobro potruditi da se vrate na stare brojke a dogodila im se jedna veca greska u X godina.
13.02.2010 | 14:28
Apple mi se uopće ne sviđa, jer su velika masna korporacija kao M$, samo što rade prokleto dobar OS. Dok god to nastave raditi neću ih mrziti, ali na granici su

bok!
13.02.2010 | 16:00
Sa M$ ipak nisu usporedivi jer M$ ima praktički monopol, a Apple ima gotovo marginalni tržišni udio. A to da su masna korporacija - s tim se slažem - nema tu nikakvog idealizma. Sve je profit.
13.02.2010 | 18:36
Pa i nije baš marginalan, budući da je Apple u high-endu desktopa apsolutno najjači, a da ne govorim o tržištu smartphonea i mp3 playera.
A to što 90% el cheapo desktopa troši Windoze je druga priča...

komentari??
bok!
13.02.2010 | 19:16
To kaj pricate, pricate iz srca, a razum bi trebao biti drugaciji. Sve kaj rade, dizjnerski je dotjerano, ali "iz nutra" steka. Mozete frkati s nosom koliko hocete, ali se prisjetite problema.
iPhone-i su krepavali nadogradnjom sustava
monitori iMAC-a nikako na zelenu granu
pregrijavanje nVidia grafike
problemi s novim OS-om kad ne rade programi
sad na kraju XXXXL iPhone alias iPad
mislim da trose puno energije na neke "nove" uredjaje, umjesto da dotjeraju one stare.
izbaciti firewire
dodati SD citac je jedna od gluposti
ukunuti slot za prosirenja?!
Cujem da ni magic mause nije nesto ergonoman
To je sa dio koje se mogu sjetiti, mozda se bu neko sjetil jos necega
13.02.2010 | 20:24
Žabac, izgleda da je Davor na skijanju na Platku (ako su probili cestu do gore koja je bila zametena u snijegu do übera) pa bum ja probal malo braniti Apple:dry:

Veliš novi OS nije kompatibilan sa softom. Pa kaj nije zadatak proizvođača softa da ga prilagodi OS-u?!??! A ako radiš OS da bude unatrag kompatibilan sa svime kaj postoji, onda se to zove windows, i nema nikakvog napretka...

Drugo, veliš hardveraj krepava. Koliko je meni poznato, hardver (na kojem je znak jabuke, istina) ne proizvodi Apple, nego najčešće Quanta s Tajvana (koja, nota bene, proizvodi više od dvije trećine SVIH svjetskih laptopa). Apple propiše kaj treba i onda to ovi štancaju. Ista je priča bila i s NVIdijom. A s druge strane, ajmo biti realni pa priznati da cijene stalno PADAJU. I to se onda negdje mora osjetiti. To su te dječje bolesti, poneki zajeb i slično.

Zato ponavljam: Apple ide u očekivanom smjeru. I znajte da se i u Bibliji pastir više veseli jednoj izgubljenoj ovci koju je našao i vratio u stado nego onom ostatku koji nije nikud bežal.....
Zato, Apple vas voli, ali još više će voljeti nove kupce koji ga dosad nisu konzumirali....
13.02.2010 | 20:59
quadmachine je napisao:
Pa i nije baš marginalan, budući da je Apple u high-endu desktopa apsolutno najjači, a da ne govorim o tržištu smartphonea i mp3 playera.
A to što 90% el cheapo desktopa troši Windoze je druga priča...


Ne, to je prva priča. Postoje vrlo jasni kriteriji kako se mjeri nečiji tržišni udio. Zdravim tržišnim odnosima smatra se situacija u kojoj nitko ne drži više od 40% sveukupnog tržišta, a u većini razvijenih ekonomskih sustava se antimonopolni alarm upali već kad netko prijeđe 60%.

To što u jednom specifičnom, vrlo uskom segmentu tržišta netko drži vrlo visok primat apsolutno ništa ne znači ako je taj segment tržišta toliko malen u odnosu na cijelo tržište da je zapravo niša. Može imati i 100% u toj niši, a da je opet marginalan u slici cijelog tržišta.

Smartphone i mp3 playeri su drugo, odnosno treće tržište. Kakve tržišne udjele Apple ima tamo ne znam, vjerujem da su puno, puno veći, ali mislim da nisu ni blizu monopola...
13.02.2010 | 21:51
Djuro genijalac je napisao:

Veliš novi OS nije kompatibilan sa softom. Pa kaj nije zadatak proizvođača softa da ga prilagodi OS-u?!??!

Tako je Djuro, zadatak Applea je da napravi da iLife paket radi 100% ispravno na strojevima od Intela nadalje sto je i jedan od zahtjeva SLa. Jesu li to napravili? Jbga nisu i istovremeno me to i ljuti i zalosti jer se pretvaraju u govno firmu koja me tjera da kupim novi stroj na kojem ce sve raditi ali i tu je problem jer bi mi taj novi stroj vrlo vjerovatno dosao sa shebanim ekranom. Nice!
13.02.2010 | 23:20
Apple je prosle godine bio profitabilniji od microsofta
tako da,sa ekonomske strane oni vrlo dobro znaju gdje se krecu.
Cinjenica da su promijenili ime sa Apple Compiuters na Apple Co. vam itekako naznacava smjer.

i ne budite naivni iPad je ubica na trzistu
to je kit medju proizvodima

OS ce sigurno zaostati,mozda ce ga podijeliti sa nekim ili cak prodati nekom( za ogroman novac u oba slucaja).
Meni je simptomaticno veliko priblizavanje IBMa i Applea,iako je IBM jedini pravi konkurent (thinkpad serija je bila bestselling,i onda su je prodali)

sa stanovista zaljubljenika,ne svidja mi se,
sa stanovista posmatraca trzista,zaljubljen sam u smjer.
14.02.2010 | 12:17
bu2nin je napisao:

sa stanovista zaljubljenika,ne svidja mi se,
sa stanovista posmatraca trzista,zaljubljen sam u smjer.

Upravo tako!
15.03.2010 | 12:09
Nemam previše iskustva sa Appleom, osim iPhone-a i svog Maca. Koliko sam ja pratio računalnu industriju Apple je sa svojim Macovima uvijek bio nešto posbeno. Predstavljao je kvalitetu, dizajn, stabilnost i brzinu. Bio vrhunac za sve koji se bave dizajnom. Ne znam kako je danas jer ovo tipkam na iBooku G4, no čujem od dosta vas kako se kvaliteta srozala. E, pa to je upravo zato jer više nisu Apple Computers nego Apple. Sada se šire po svim područjima i u svemu žele biti prvi, a kada si u svemu prvi nikada nisi i najbolji (bar ne zadugo). Uvijek dođe netko tko te pragazi vrlo brzo. Uzmimo iPhone. Znam da će sada ovo izazvati hajku na mene (zato pročitajte post do kraja pa recite da li se slažete), no budimo realno. iPhone je bio čudo kada je izašao. Prvi touchscreen sa visokom rezolucijom i milijunima boja (HTC je bio prije, ali to je bila šaka jada naspram iPhonea). Hrpa aplikacija, nešto novo, neviđeno, brzo, ovo, ono. Ali, hop. prošla godinica-dvije čak i iPhone postade hrpa ničega. Da, upravo tako. Pregazilo ih je vrijeme, pregazio ih je ubrzani razvoj tehnologije. Imali su ogroman ekran, ali zato i šugav kapacitivni ekran, sa sljepačkim ikonama, nema multitaskinga (!!!), nezamjenjiva baterija itd itd... Nešto kasnije (da ne nabrajam sve nokije koje su pregazile iphone) dolazi Nexus i zbogom (sad cete reci kako je google gledao iphone pa ga usavrsio, no ne bi to mogli da je apple napravio s iphoneom ono sto sam napisao na dnu boldano). Za mene je iPhone samo još jedna stvar koja je bila aktualna, no više nije. Apple tako prije nije funkcionirao. Sad imam nokiu 5800 navigation edition sa rezistivnim ekranom (koji je kakti lošiji), i dere moj bivši iphone samo tako i to po svemu osim broju aplikacija. I da, Ovi je sran*e.


Sad dolazimo da AirBooka i iPada. Ne sviđa mi se što se zatvaraju. Uvijek su se oni zatvarali, na svoj hardwer i software, ali sad ovo je malo previše. MacBook Air - Jedan USB port? 120GB disk (ajd još ovo ide zbog toga što su išli na to da bude tanak)? Kao ovisnik o cracku ovisan o App Storeu (kao i sve što sad izlazi iz Applea). iPad - o čemu da pričamo, tko to uopće sad kupi nije normalan, bar treba čekat drugo, ako ne i treće izdanje, kao i kod iPhonea.

Dolazimo do toga da oni stvarno budu u velikom dijelu toga prvi. I iPad je super koncept, ali po meni još nažalost samo koncept. i kao što sam spomenuo, smjer u kojemu idu određuje im nižu kvalitetu. Da li mi se sviđa smjer super-inovativnosti i toga što su prvi u svemu sa polu-proizvodima na uštrb kvalitete? NE!

Što odmah nisu napravili iPad kakav će im biti u trećem izdanju (kao iPhone 3G, nakrcali gore OS X, a ne iphone OS), onda bi izbacili na tržište čudo, bili u tome jedini, poznavajući apple i najinovativniji još dugo dugo i nitko ih ne bi izbacio s trona. Ovako imamo najezdu raznih ''ipada'' od kojih su neki i bolji.

E, da... I ZAŠTO NEMA USB PORT??? (kuzim ja to, odi ti k nama u App store i pljucni koju kinticu... Ali, to koliko god oni nijekali, odbija korisnike. Jest da im je profitabilno, ne bi to ni radili da nije, no ipak, USB port izbaciti??)
15.03.2010 | 23:14
Nije ni izbliza sve u tehnologiji. Najuspješniji proizvod nije onaj koji je tehnološki najnapredniji, nego onaj koji najbolje nacilja želje i očekivanja ciljanih kupaca. Tvoj komentar zapravo samo govori kako je tebi kao kupcu vrlo bitna tehnološka naprednost. Mnogim korisnicima iPhonea to uopće nije bitno. Bitna im je jednostavnost, pouzdanost i intuitivnost. No, da ne budem nekom odvjetnik, prepustit ću te komentare nekom tko koristi iPhone. Ja ga osobno ne koristim jer mi (još uvijek) čak i pokraj tog mora softvera u ponudi ne može zadovoljiti moje svakodnevne poslovne potrebe - na kraju ispada da su ogromna većina tog softvera nekakve igrice i bedastoće te kojekakvi alatići koji služe tome da nadomjeste ono što je Apple namjerno osakatio. I to je ono što mene odbija od iPhonea. Ali definitivno ne to što je on možda tehnološki zaostao. Za to mi se živo fućka. Osobito ako je to nešto što je tehnološki naprednije - na Windowsu Mobile. Onda mu je sva ta tehnološka naprednost - uzaludna.

Što se tiče Nokie koju si spomenuo - nedavno sam to napisao tu negdje - ne mogu se dosjetiti grijeha koji bi počinio pa da sam sebe kaznim Nokiom. Neprijateljskiji korisnički interface ima jedino Motorola.
16.03.2010 | 12:54
Pa upravo si obranio moje stajalište što se tiče iPhonea.

kažeš: ''a kraju ispada da su ogromna većina tog softvera nekakve igrice i bedastoće te kojekakvi alatići koji služe tome da nadomjeste ono što je Apple namjerno osakatio.''
Upravo to sam i ja rekao, sakate ga i ograničavaju!

Ja sam ga imao i nije mi se uopće svidio. Osim hrpe nedostataka najviše me kosnuo manjak multitaskinga. Zaboga, pa i moja prastara Nokia 5300 XM je to imala! A ne možeš zanemariti ni tehnološke dosege, jer ja dajem glavu da bi im prodaja sada i kasnije iPada bila puno bolja da on ima i 3G i OS X i USB i tako dalje. Jer onda bi oni postavili letvicu visoko, a i kasnije ako bi izašlo što bolje od drugog proizvođača srednji korisnici bi ipak kupovali iPad od Apple-a jer to je ipak iPad (kao što je iPod ipod, a iPhone, iPhone). Podsvjesno bi im bilo: ima od XY firme malo bolji, ali ovo je IN i cool i šta ja znam... Zato se i iPhone tako dobro prodaje. Ovako imaju prvi na tržištu razvikan iPad, no brzo će ih netko prestići.

A sad u vezi Nokie. Ovo me duboko dirnulo što si napisao i već sam vidio negdje da ne voliš Nokiu. Evo, ja sam koristio i Samsung (po meni odmah iza Motorole po softwareu, drugi najlošiji), Sony Ericssona, Motorolu, Alcatel, Mitsubishi (da, da), iPhone i Nokiu. Nema do Nokie! najbolji mobiteli srednje klase, super software, brz, jednostavan... Android i Windowse nisam probao, ovo drugo baš ni ne želim. Ne razumijem po čemu Nokia ima neprijateljski interface?!
Naravno, svatko ima svoje mišljenje i ono što mu se sviđa!
  • campo
  • Posjetitelj
16.03.2010 | 13:40
bigkix

ti od apple tražiš da razmišlja kao svi ostali a ja volim apple zato što misli drugačije,..ali stvar je u mentalitetu usb i iPad to bi bila najveća glupost jer bi onda umjesto iPada morao sa sobom nositi i kabele i diskove i eto izgubio se svaki smisao,..shvati to nije laptop ...a što se tiče iPhona ja ga nemam ali držao sam u ruci i njega i sve ove što ih ti spominješ razlika je drastična u korist iPhona,..čak i veća nego što sam mislio...ja sam inače ljubitelj dobrog screena na mobitelu i koristio sam uvijek nekad nokiu dok su bili u tome prvi a kad ih je prestigao samsung kupio sam samsung i još stavio dual sim (radim u jednoj državi a spavam u drugoj) ja sam zadovoljan a iPad jedva čekam (pogledaj forum)
16.03.2010 | 15:13
Mislim da se staza kolom ideju nekako prosirila, postala je grbavija. Stisnuti su izmedju kvalitet i profita. Stvarno bi rado vidio da za 10 godina moj Mini radi isto kao i danas, a da moj MBP takodjer radi kao i danas. Imam osjecaj da se proizvodi na veliko sa smanjenom kontrolom kvalitete (sto se odrazilo na smanjenu cijenu). Nije Apple tu nesto posebno (osim dizajna). Reciom od iPhone-a ne ocekujem da radi 10 godina, a valjda ni iPod ne bu izdrzal toliko. To je po meni potrosna roba. iPad mi nije nesto napeti (puno je napetiji bio i ostao iPhone). Dok AirBook ima nekog smisla. Danas valjda i vesmasine idu na internet. Da iPad ima ekran koji se rola ili savija, e to bi bio uredjaj (spakiram ga u djep i nosim). Ovako, to je ipak A5 velicina (kao mala biljeznica).
16.03.2010 | 16:10
campo je napisao:
bigkix

usb i iPad to bi bila najveća glupost jer bi onda umjesto iPada morao sa sobom nositi i kabele i diskove i eto izgubio se svaki smisao,..shvati to nije laptop


Točno, no, ovako MORAŠ kupiti knjigu na primjer iz Apple store-a, a sa USBom bi, ne daj Bože, mogao i staviti neku svoju knjigu gore. Iako mislim da bi oni to brzo riješili, tj i jesu, izmisljanjem nekog formata datoteka koji drugi nemaju. I s kojom oni novinskom kućom imaju dogovor oko isporuka on-line novina? S kojim izdavačem za knjige? I zašto Jobs, koji sjedi u izvršnom odboru Disneya nije sredio da ponudi disneyeve sadržaje korisnicima iPada? Sve mi se to čini kao zbrčka na brzaka jer ih je tržište sililo.

...a što se tiče iPhona ja ga nemam ali držao sam u ruci i njega i sve ove što ih ti spominješ razlika je drastična u korist iPhona,..čak i veća nego što sam mislio...ja sam inače ljubitelj dobrog screena na mobitelu i koristio sam uvijek nekad nokiu dok su bili u tome prvi a kad ih je prestigao samsung kupio sam samsung i još stavio dual sim (radim u jednoj državi a spavam u drugoj) ja sam zadovoljan a iPad jedva čekam (pogledaj forum)


govorio sam o srednjoj klasi mobitela što se tiče Samsunga. Ove nove, kao što rekoh, nisam isprobao!
Upali ti browser na iPhoneu, a ja cu na svojoj Nokiji pa ajmo vidjeti čije je bolje, praktičnije i jednostavnije, preglednije, ljepše... Zbog toga što su prvi krenuli sa razradom kapacitivnim ekrana na veliko, napravili su to da imaju ogromne ikone jer je ekran neprecizan, tj nije precizan kao, recimo nokia 5530. I daj mi reci, MOLIM TE (!!!) zar te ne smeta nedostatak multitaskinga. Ja sam naučio na svojoj Nokiji pauzirat igru, otić napisat poruku, pa provjerit nešto na net, a sve to dok slušam glazbu. Iphone, je li, tu nula bodova. I što je sa tom baterijom. Potpisujem SVAKU riječ koju je žabac iznad mene rekao, krepat će za 3 godine, pa ti stari vadi keš na sunce! Isto tako, taj iPad neće trajati 10 godina, neće trajati kao moj iBook još i danas. I neće biti kompatibilan.

Inače, ja podržavam taj smjer kojim oni idu, uvijek i jesu išli drugačije od svih. Sviđa mi se što često guraju tržište naprijed. No, ne bi htio da se pretvore u još jednu kompaniju koja zbog profita gubi na kvaliteti proizvoda, njihovoj dugotrajnosti i kojoj se lagano počinje fućkati za stare i odane korisnike. Jel im bitniji neki klinjo od 15 godina da kupi iPad i zamijeni ga 3 godine poslije nečim drugim, ili netko kao puno ljudi na ovom forumu koji vječno ostaju vjerni (kvaliteti naravno!)???
16.03.2010 | 18:40
Meni je marketing od applea-bljak, no neznam baš neki koji mi nije. Iako je ovaj malo vise bljak (mozda samo jer ga vise primjetim kako sam apple user).
I ne volim iProizvode (pa cak ni iMac) no primarno mislim na ipode/ipade/iphone/itunese/ibookse ...
Zato jer je zatvoreno, zato jer vise podsjeca na TV nego na komp ... a TV skoro nikad ne gledam a jos manje volim.
Ja koristim one mobiltele koje mogu dobiti uz predplatu za 1-100kn tako da me iPhone da je neznam kakav ne moze nesto dojmiti.
Muziku slusam doma - nisam volio ni walkman pa tako ni ipod.

Štih marketinga koji sad furaju mi je odbojan.
Ali kad sve to izbrojim i sjednem raditi za svoj mbp unibody (dakle novi proizvod koji nastaje nedavno i koji se promovira jednako tako bljak marketingom) super mi je. Kad radim na tom stroju (ili bilo kojem macu kojem ima pristup svakodnevno) mi je uzitak raditi iz dva razloga:
1 jer volim svoj posao
2 jer volim koristiti ta racunala
3 jer mi gotovo iskljucivo pomaze a gotovo nikad ne odmaze - sa izuzetkom findera, on mi u zadnje vrijeme ide sve vise na zivce. Srecom zaobilazim ga sve uspjesnije sa spotlightom.

ups nabrojao sam jedan viska

Za svakoga nesto ... samo neka zadrze kavalitetu na ovoj razini i neka se reklamiraju i sa igovnetom ako zele ... meni pase.
Pozdrav svima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 34 minuta
  • Bertone: :D
  • smayoo: X-D
  • zoranowsky: LOL! :)
  • Gjuroo: :D
  • Ender: na eurosongu ima vise golotinje, al pornic ima bolju muziku :-)
  • Ender: koja je razlika izmedju eurosong-a i pornica?
  • Ender: evo sta kruzi po forumima sada.
  • JOHN: ……naravno uz par iznimki
  • JOHN: Markec je pobjednik bez obzira na brojke! Jako dobra promocija njega kao mladog umjetnika, tradicije, kraja i države od kuda dolazi. Za ostalo/e sam bez komentara. Bilo je tu svega i svačega :)
  • Ender: da ne budem pogresno shvacen, da sam rasista ili sta vec, ali jedan od malog broja normalnih nastupa.
  • Ender: cestitke iz srbije za uspeh i nastup!
  • smayoo: Slažem se!
  • Gjuroo: Saka čast malom na energiji koju je prenio na ljude. Napokon malo masovne pozitive.
  • Zdravac: U svakom slučaju, čestitam mu. Što se mene tiče, on je pobjednik!
  • Zdravac: čini mi se da sam sad u dokumentarcu vidio da Marko ima doma iMac (?), pa si mislim možda je član našeg foruma?
  • Gjuroo: Ma win-win. Kak se već veli, Lazanja je osvojio srca ljudi, a Oni nek si organiziraju Euroviziju u Švici. Ima se, može se :)
  • smayoo: Ja mislim da je HRT okolo lobirao da žiriji ne daju Marku previše bodova jer HRT nema kinte za organizirati natjecanje iduće godine :D
  • cariblanco: Da je Marko nosio suknju, bili bi pobjednici ;)
  • Gjuroo: Rim tim tagi dim!
  • Yonkis: Krehacro, pa ne zove se uzalud Pro.
  • Krehacro: Uh gledam sad usporedbu...pro bolji
  • drlovric: Ma samo Pro. Neka ide zivot :)
  • Krehacro: iPad air m2 ili iPad pro m2?
  • zoranowsky: Isto sam uzeo novog svojevremeno
  • zoranowsky: Išao sam ja pogledati health na svom 12.9 ii gen, ali nema health podatka, inače ok radi, nema problema.
  • drlovric: Pa da, uzeo sam ga cim je izasao. Ne znam sta bih ti rekao za bateriju. Nemam nekih problema, pojma nemam ni na koliko je health. Provjerim pa javim.
  • Yonkis: drlovric: a kakva ti je baterija na njemu, ako pretpostavimo da si ga kupio kad je bio "objavljen"?
  • drlovric: Ja imam iPad Pro (2nd gen). Niti najmanji razlog nemam za upgrade. Oni ubacuju najjace cipove, dok je najveci problem iPada u biti software :)
  • MAK: iPad Air plus Pencil Pro
  • smayoo: Svim Splićanima čestitam dan Sv. Duje! :)
  • cariblanco: kako nogomet može biti okrutan, zaslužili ste najmanje bod
  • cariblanco: Riječani, jeste li spremni za derbi, danas bi trebao biti praznik nogometa na Rujevici
  • smayoo: Možda je to popis po abecedi. ;)
  • cariblanco: Danas čitam VL i koja je najsigurnija zemlja u slučaju holokausta...1 Antartika 2 Argentina ;)
  • Yonkis: Evo, prodajem i neke slušalice, one za u uho. iPhone i sluške, 200€. I nije to sve, one more thing...
  • Mislav2222: ima i 2K 27inca dell monitor, u top stanju na prodaju :D
  • Yonkis: prodao bih iPhone 8 Plus, mijenjao mu bateriju prije cca godinu dana, moram provjeriti, pa ako ima zainteresiranih da ne pišem oglasnik.. Zapravo pišem anyway, valjda tamo netko lurka :)
  • mbp2009: Smayoo riješio sam, nego sad nije za mene, nego nekog drugog
  • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
  • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
  • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
  • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
  • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
  • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jura22, temeljnik, Anonimci (314)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO