kamo na ljetovanje...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kamo na ljetovanje...


13.03.2014 | 13:11
smayoo kaže:
Riba, možeš nešto konkretno na Pašmanu preporučiti?


Mogu, Mrljane. Tamo sam provodio svako ljeto do pocetka srednje skole, posljednji put sam bio pred par godina, nije postojao niti jedan hotel, nesto malo jesu pobetonirali ali u nacelu malo mjesto sa uvalom i neproporcionalno velikom pjescanom plazom na kojoj u "moje vrijeme" nije bilo vise od 50 ljudi, a vjerujem da ih ni sada nema previse s obzirom na nedostatak masovnog smjestaja.

goo.gl/maps/8M1sd
13.03.2014 | 13:54
Ja 10g odlazim na Lošinj i ne pada mi na pamet mijenjat lokaciju. Prošao skoro cijeli Jadran, a dobre uspomene uz Lošinj mi je jedino usadila Korčula. Ako ima netko na prodaju kuću na Lošinju(po razumnoj cijeni), može na privat.

Nema te borovine i čistog mora do onog na Malom Lošinju. Svakako za preporuku Susak, Unije Ilovik. Na Cresu nije loša ni Martinšćica.

A što se tiće friške ribe, slobodno mi se javi ako se pogodimo što se tiće GO. Imaš izbor, orada, brancin, lica, gof, palamida, lampuga itd. Ulov dan prije ili na dan kad si spreman okrenut na gradele.
13.03.2014 | 15:10
Lošinj i razumna cijena teško su spojivi.

Inače idem godinama na Korčulu u Lumbardu, a Proizd je nešto što bi se trebalo svakako vidjeti.
Nema smještaj, ali iz Vele Luke idu brodići prema tom otoku.
Meni Korčula OK. Jedino treba auto za po otoku ići.
13.03.2014 | 15:33
Kako rekoh, Lošinj je među onim otocima gdje sam bio toliko puta da više nema jednog centimetra gdje nisam bio. Koliko god da je lijep (a prekrasan je!), jednostavno je šteta ne vidjeti sve ono drugo što je lijepo na Jadranu. Na Cres-Lošinj svako ljeto zađemo na barem jedan jednodnevni izlet. Obično hvatamo prvi trajekt za Porozinu, jutarnje kupanje na Porozini s doručkom na plaži, ručak negdje gdje nam padne na pamet u Velom ili Malom Lošinju, a popodne - Valun, Punta križa, Koromačna... Ili tako nekako... Porozina mi je bila i ostala najljepša uvala za kupanje na Kvarneru, a tamo smo, dok sam bio u osnovnoj školi, svake godine išli na izlet sa školom najmanje 2x godišnje.

Zaak, skijanje me ne zanima ni zimi, a kamoli ljeti. Nije samo da moja djeca vole kupanje, volimo ga svi. A i ronjenje... Alpama svaka čast, vidjeli smo i njih jednom, ok je to, ali "More je izvor života, je li tako, Moke?"

Riba, Rusty, hvala. Istražujem dalje...
14.03.2014 | 11:40
Šoltani, još jedno pitanje za vas - prošlog ljeta je bilo nekog žešćeg s*anja s vodom na Šolti - jedno vrijeme nije vode bilo uopće, a većinu vremena je tlak bio tako slab da se skoro uopće nije dala točiti ako nisi bio prvi red do mora. Sjećam se da sam u to doba bio službeno đirao po Hvaru i Braču i slušao o tome na radiju.
Da li se to događa češće ili je prošla godina bila neka ekscesna?
14.03.2014 | 16:59
smayoo kaže:
Kako rekoh, Lošinj je među onim otocima gdje sam bio toliko puta da više nema jednog centimetra gdje nisam bio.


A jesi bio na Koludarcu? To je onaj otočić prek puta ulaza u zaljev, na karti izgleda kao mlohava čuna
14.03.2014 | 18:16
smayoo kaže:
Šoltani, još jedno pitanje za vas - prošlog ljeta je bilo nekog žešćeg s*anja s vodom na Šolti - jedno vrijeme nije vode bilo uopće, a većinu vremena je tlak bio tako slab da se skoro uopće nije dala točiti ako nisi bio prvi red do mora. Sjećam se da sam u to doba bio službeno đirao po Hvaru i Braču i slušao o tome na radiju.
Da li se to događa češće ili je prošla godina bila neka ekscesna?


slučajno, ali eto moju kuću nisi zahvatili ti problemi
14.03.2014 | 18:58
Vanjuška kaže:
smayoo kaže:
Kako rekoh, Lošinj je među onim otocima gdje sam bio toliko puta da više nema jednog centimetra gdje nisam bio.


A jesi bio na Koludarcu? To je onaj otočić prek puta ulaza u zaljev, na karti izgleda kao mlohava čuna


Ja sigurno jesam (makar se ne sjećam imena), family nije. Na Kvarneru nema grote koja strši iz mora a da ja kao klinac nisam do nje dojedrio.
14.03.2014 | 19:26
Pucisca ili Bobovisce na Bracu? Sumpetar kraj Krila? Inace, Molat je slican Istu ali neka ti posalju lokaciju na google maps jer su, recimo u Zapuntelu, kuce dobrih 10 minuta uzbrdo po sunjari od plaze. Mozda su u Brguljama blize a i zatvorena je uvala pa ti je sigurnije za dijete. Dugi otok je prekrasan ali biraj lolaciju sjeverniji od Sali jer tamo ces isto morati dosta hodati do plaze. Brbinj recimo ima lijepu plazicu u borovoj sumici. U Zaglavu su kuce kraj mora s privatnim betoniranim plazicama bez guzve aki te to privlaci. Autom si za 15-20 minuta na jednoj od najljepsih plaza na Jadranu, imas Telascicu i nekakvu spilju ako ti je do gubljenja po otoku... Sipan mi je prekrasan ali nemam pojma kakva je tamo situacija s apartmanima i koliko su blizu plaze. Meni je recimo prvo pao na pamet Mljet kad sam procitala tvoj post ali vidim da ti nije bas napet . Vis je isto svakako za preporuku, ako ne zelis u Komizu ili Vis, ima apartmana po manjim mjestima na otoku ali ne znam da li ima kakva zatvorena uvala s plazom... Za Prvic baci oko na Svecnikovu djecu, dobar dio filma je tamo sniman a Maslinica na Solti se zadnjih par godina dosta izgradila ali nisam bila odavno pa ne znam kako sad izgleda.
14.03.2014 | 19:42
@ Karen: Imaš uključen SpellChecker koji poskida kvačice ili?
14.03.2014 | 19:52
Ne, imam mobitel i ne koristim hrvatsku tipkovnicu
14.03.2014 | 21:59
Karen, hvala na korisnim informacijama! Sada imam štofa za idućih par ljetovanja isplanirati...

Inače, evo primjera ambijenta kojeg smatram idealnim za ljetovanje:
DSCN1070.JPG
14.03.2014 | 22:01
Nažalost, većina fotki s ljetovanja mi nije digitalna pa nemam puno toga pri ruci za staviti... Ali sve izgleda slično ovom...
14.03.2014 | 22:39
smayoo kaže:
Karen, hvala na korisnim informacijama! Sada imam štofa za idućih par ljetovanja isplanirati...

Inače, evo primjera ambijenta kojeg smatram idealnim za ljetovanje:


Gdje je to?
14.03.2014 | 23:52
Ne znam gdje je ovo ali me slika podsjeca na Ravu, mislim da bi ti se svidjela. A u slucaji da vam je dosadno, vjerojatno bi se netko od lokalnih vrlo brzo ponudio da vas prebaci s barkom na Dugi otok
blog.vecernji.hr/boris-velican/2012/05/2...a-koji-nitko-ne-zna/
15.03.2014 | 00:16
Fotka je snimljena na Hvaru. Uvala se zove Rapak.

Za Ravu znam - svojedobno je bio projekt koji se ticao poštanskih ureda, tada je još bio jedan i na Ravi. Ali to nam je ipak malo previše pustinjački...

Riba, da li mi se to po fotkama dobro čini da je ta uvala od Mrljana dosta... onako... mrljava? Mulj, plitko, i tako to...? Ili?
15.03.2014 | 10:13
Hehe.. znao sam da mi je poznata uvala od nekud...
Evo iz drugog kuta.
IMG_20130817_151013.jpg
15.03.2014 | 11:33
smayoo kaže:
Riba, da li mi se to po fotkama dobro čini da je ta uvala od Mrljana dosta... onako... mrljava? Mulj, plitko, i tako to...? Ili?


Da, plitko je i sitni je pijesak.
15.03.2014 | 12:12
Argh... ajde, najmlađoj bi se kćeri možda dopalo. Ali mislim da ovo dvoje starijih više ne. A nama pogotovo ne...
15.03.2014 | 21:10
Raširile se pore, a?
15.03.2014 | 21:11
20.07.2014 | 19:21
Evo malo feedbacka. Nakon 9 dana u Stomorskoj moram reći kako je Šolta stvarno odličan izbor za ovakav odmor kakav je nama po guštu. Gazdaricu mogu od srca preporučiti pa, ako nekog zanima, neka se javi.
Kuća je među stoljetnim borovima, na 50 koraka od "privatnog" kupališta, a do plažice ima 3 minute uz more. Ali ta nije baš nešto. Ona s druge (zapadne) strane uvale je ljepša, i bolje je u hladu.
Provozali smo se po otoku i konačni je zaključak da je upravo Stomorska i bila najbolji izbor za nas. Znam da je nekoliko ljudi ovdje hvalilo Maslinicu. Možda sam zbog toga očekivao više, ali zapravo smo razočarani. Betonizacija nije uzela previše maha, ali ipak je previše betona za moj ukus. Ona tzv. "marina" je nakaradno uništila uvalu, a brodovi i dalje sidre na divlje, jedan preko drugog, u susjednoj uvali koja je time također uništena. Gužva ko na željezničkoj stanici. Fuj!
Rogač je banana, osim onog dijela gdje je dječji kamp, on je donekle OK. Plaže su nasute građevinskim drobljencem, katastrofa. Ali barem nije prljavo.
Nečujam bi bio lijep kad bi se dalo nekako "izbrisati" one apartmanske nakarade s pripadajućim skalamerijama.
Još nam je ostalo vidjeti Gornju i Donju Krušicu i onih par uvala s južne strane otoka do kojih se može doći autom.
Jedini zaista veliki minus dajem činjenici da se nikako ne da kupiti poštene ribe. Š*pci po restoranima prodaju pijanim jahtašima mljackave orade iz nekog lokalnog uzgajališta i uopće se niti ne trude nabavljati i ponuditi neki izbor. Pa mi je tim manje jasno kako to da baš nitko ne nudi svoj ulov na rivi (igdje, u ikojem "mistu"). Jedino mjesto gdje se riba prodaje je štand na tržnici u Grohotama gdje žena nudi neku bijedu (staro, polusmrdljivo, poluraspadnuto... eek! ). Uvjerava me da nije svaki dan tako loše. Probat ću sutra skoknuti odmah ujutro, prije 8, da vidimo... Nisam nešto izbirljiv. Sve dolazi u obzir. I bugve, i šaruni, i škarpuni - bilo što, samo da je friško. Ali eto, za sada nije bilo sreće...
21.07.2014 | 05:46
Krivo misto krivo vrime za ribu,tesko je na otoku nac ribu u srid sezone. Sve je vec rasprodano i prije ulova. Nema druge nego na trajekt i u Split pa nazad. Smijesno al istinito. Ugodan nastavak odmora.
21.07.2014 | 08:38
Ovo što svi opisujete - rječju je otok Lastovo. Istina, nekada vojna baza - ali danas nacionalni park. Pogledaš dno mora kad se kupaš, sve vrvi od ježinaca. Ako to nije dokaz čistoće, ne znam što je...
Navedenim ne umanjujem ljepotu niti jednog mjesta navedenog u prijašnjim komentarima...
21.07.2014 | 11:30
Ciko3, vjerujem ti, ali to je samo dokaz loše organizacije i nedostatka volje da se na turističkoj ponudi aktivno radi.

Kloba, je, za Lastovo se svi slažemo. Nama nije još opcija jer nam najmlađe dijete ne pliva samostalno i sigurno, a na Lastovu je obala divlja, dubine su velike i naglo rastu i definitivno to nije za neplivače.
Inače samo ježinci kratkih bodlji su indikator potpuno čistog mora. Oni dugih bodlji nisu osobito osjetljivi na zagađenje. Osim ježinaca, drugi pokazatelji uistinu nezagađenog mora su zelene spužve (izgledaju kao kiseli krastavci), morska trava posidonija i, endemska, a skoro pa posve nestala vrsta - jadranski bračić - morska trava koje je nekad bilo po cijelom sublitoralnom pojasu, doslovce nije bilo centimetra kamenite obale bez bračića, a zadnjih dvadesetak godina izumire zastrašujućom brzinom.
21.07.2014 | 12:11
E vidiš, danas sam naučio nešto novo
21.07.2014 | 16:12
E da @smayoo , možeš skočit i do Hvara. Tu zna biti par puta tjedno svježih riba. . Ovisno o vremenu, ako koće idu van uvijek se nešto nađe.
21.07.2014 | 18:04
Prijatelji su u Jelsi na ljetovanju pa sam baš i gledao kakve su varijante da se nađemo. BIlo na Braču, bilo na Hvaru, bilo na Šolti. Ako izuzmeš taxi gliser koji traže za 350 EUR za cjelodnevni izlet Stomorska-Bol-Stomorska ili 500 EUR za Stomorska-Jelsa-Stomorska (što nam je izvan budžeta čak i za druženje s dragim prijateljima, a kamoli za kupiti malo ribe za ručak ), sve ostale varijante uključuju Split kao međustanicu i 5-6 sati plovidbe (uz možda još 1-2h vožnje nekim autobusima). Još jedna crtica u knjigu o dalmatinskom ljetnom snu... U sezoni, gore na sjeveru ima poprečnih ne samo katamaranskih linija, nego čak i poneki trajekt (Valbiska-Lopar). Ovdje - državna brzobrodska linija Split-Rogač-Stomorska-Milna bude dodijeljena koncesionaru koji je mrtav-hladan, koncesijskim uvjetima usprkos, jednostavno reducira na Split-Rogač, i to jednom dnevno.
No, danas smo se najeli finih friških šaruna. Srećom, bit će da su drugi kupci neke fine guzice koji ne znaju što bi sa šarunima pa smo dobili skoro 2 kile za 20 kn, a još su se skoro pa koprcali u kašeti. Imala je gospođa još i friških lokardi (malo manjih nego što je uobičajeno) po 30, bugvi i salpi po 20. I gavuna po 60, ali već u poluraspadu. Ipak, kaže da će lakše njih takve prodati po 60, nego one stvarno friške bugve po 20. Pa ti vidi...
21.07.2014 | 18:57
Da, međuotočne veze su koma. Da imam mjesta bar za jednu noć, bi vas negdje ugurao, ali nemam. Ovako ako i ima prijevoz (dalo bi se isčarobirati) trebalo bi i smještaj, jer bi inače ispalo jednodnevno maltretiranje (barem za podmladak).
28.07.2014 | 09:33
Mi na kraju odabrali grad Hvar, upravo se vratili prije koji dan.
Plan je bio neko drugo mjesto na Hvaru ali ponuda smještaja nas je nekako usmjerila na grad Hvar, i drago mi je da je.
100 metara uskim uličicama i stepenicama od glavnog trga, daleko od auta i cesta.

Odlična baza za svakodnevene izlete, obišli Paklene (jedan dan Palmižana, drugi Ždrilca/Mlini), treći dan Biševo/Vis, četvrti uvala Dubovica itd.
Grad kao što sam i ovdje i čuo, prelijep, mogao bi satima sjediti i promatrati sve one šarene barke kojima lokalci voze turiste do Paklenih, jedrilice i svu onu gungulu. Ili pak samo šetati onim uskim uličicama.

Domaćih gostiju minimalno ili ništa, sve stranci uglavnom mlađi ljudi koji imaju love. Po naglasku rekao bih Britanci, Australci, nešto Amera, sitno Talijana, vjerojatno i dosta ostalih. Pijanih i napornih minimalno, ili se samo nismo susretali.

Cijene, na mjestima brutalne na mjestima očekivane (normalne, npr do 20% više od obale, bubam otprilike), treba samo malo pripaziti.

Kaže mi vlasnik apartmana da se već poslije Uskrsa lagano pune, te da je 9. mj skoro pun a i dosta 10. mjeseca uspiju prodati. Ne znam da li je to zbilja baš tako, ali ako je to je odlično. Srećom smo došli do apartmana jer je netko otkazao.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 51 minuta
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO