Poruka: 518
|
|
PHP kod prije 1 Godina, 10 Mjeseci
|
|
|
Evo nisam znao gdje da pokrenem ovu temu, u Internet ili Programiranje sekciji .... Pa reko tu cu.
Ukratko cu opisati problem:
Imam "home page" sa 4 boxa/thumbnaila i navigation barom. Boxevi su linkovi na 4 kategorije na blogu.
Zanima me dali netko zna PHP kod koji bi pozivao da se prikaze thumbnail od zadnjeg posta u kategoriji?
Hvala
|
|
Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
|
Admin
Poruka: 4848
|
|
|
|
|
Hm, morat ces malo bolje pojasniti. Sto tocno mislis pod "thumbnail zadnjeg posta"? U obliku teksta ili bas bitmapa? Moze li se ta stranica vec negdje vidjeti da mi bude jasnije?
|
|
|
|
|
|
|
|
Bitmap slike koja se nalazi u postu (thumbnail je prethodno napravljen pri kreaciji posta). Nazalost nema bloga online. Radim sve od nule. Koristim MAMP i za imam samo 2 testna posta u 2 kategorije u wordpressu i pokusavam da mi se prikazu na home page unutar tih boxova.
|
|
|
Admin
|
|
|
|
|
Dakle zelis pokazati thumbnail vec postojece bitmape koja se nalazi uz tekst i to je sve? Naravno da je moguce, sve je moguce, medjutim definitivno nemamo dovoljno informacija da bi ti mogao dati rjesenje, a i nisam previse radio sa Wordpressom. U nacelu trebalo bi napraviti query na bazu koji bi nasao najnoviji post u toj kategoriji zajedno sa imenom i lokacijom slike i onda to iskoristio za prikazivanje na naslovnici.
|
|
|
|
|
|
|
|
Slozit cu ja prvo temu bloga i dizajn te naslovnice postavit linkove i sve, pa ako jos uvijek ne budem imao rjesenje, javim se ....
|
|
|
Admin
|
|
|
|
|
Tako je najbolje. Uglavnom, sigurno je moguce.
|
|
|
|