Izbrisani fileovi na vanjskom HDD
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izbrisani fileovi na vanjskom HDD

09.04.2012 | 09:38
Dakle, izbrisao sam oko 1TB fileova (to su mov datoteke s 64 miniDV kasete) na vanjskom Western Digital HDD od 2TB.
Moj iMac je 5,1 sa procesorom Intel C2D i 3GB RAMa.

Stavljao sam na renderiranje mov fileove sa drugog vanjskog HDD, i prije nego sam počeo sa renderiranjem, odlučio sam izbrisati neke nepotrebne fileove i sve baciti iz Trasha. Poslije sam renderirao img file iz materijala na drugom HDD, na prvi HDD negdje 2 sata. Kada sam poslije renderiranja pogledao, više od 1TB mov fileova je nestalo, ja sam ih greškom izbrisao.

Što da radim?
Da li je moguće vratiti nestale dokumente ili moram otići u Euro-Val u Zagrebu i dati da mi tih 64 miniDV kasete ponovo prebace na HDD?
09.04.2012 | 10:06
Zar ne prebacujes sam materjal na komp? Moja DV kamera im FW izlaz i to spojim na komp i prebacim. Cemu placati tako nesto? Koliko uznu po kazeti? Isplati se preko oglasnika kupiti kameru i prebaciti. Nisam pomogao doduse.
09.04.2012 | 10:15
Prebacivao sam materijale na njega prije 2 godine s Panasonic kamerom. Bojim se da će kamera Canon HV30 "otići" ako budem ponovo prebacivao sav taj snimljeni materijal.
Po kaseti uzmu oko 70 ili 100kn, moram to provjeriti za koji dan...
09.04.2012 | 10:28
Pa i ako ode (a najvjerojatnije nece), opet je jeftinije za 1000-1500kn kupiti polovnu dv kameru i capturirat ponovo.

Ili nesto ovako:
www.ebay.com/itm/Sony-DSR-11-DSR11-NTSC-...8d7f5#ht_1677wt_1187
09.04.2012 | 11:07
Ako si nakon pražnjenja smeća još zapisivao masu podataka na taj disk, imaš jako jako male šanse da ti je nešto ostalo za spasiti. No, ništa ne ne košta probati. Treba ti Stellar Phoenix Data Recovery ili neki sličan alat. Svi se oni plaćaju, ali puno manje od cifri o kojima se ovdje priča. U svakom slučaju, sa Stellar Phoenixom možeš ga bez plaćanja pustiti da prekopa slobodan prostor na disku i potraži što ima za spasiti. Kad završi, imaš thumbnail preview onog što je našao i, ako je to to što si izgubio, onda platiš i napraviš recovery.
09.04.2012 | 11:25
Pa to je 4500 kn za kolekciju. Mogao bi se poceti baviti s time i naplacivati. LOL
10.04.2012 | 12:53
odscanirao sam cijeli HDD, i pojavila se je ova stranica od Stellar Phoenix Mac Data Recovery...

Pošta nisam baš najbolji s vraćanjem fileova, želim vas pitati što trebam dalje raditi, neobično je što je samo 3 stvari našao da su izbrisane, a ne više. Da li mogu vidjeti što scanner može vratiti, pa da tek tada kupim taj program?
Koju verziju da kupim, onu koja košta 99USD ili onu koja košta 78USD?
Razliku između dvije verzije nisam baš najbolje shvatio.
01.jpg
10.04.2012 | 15:28
Zapravo ti nije našao ništa korisno. Dakle, ne kupuj softver jer si sve do čega ti je stalo već uspješno pregazio novim sadržajem.

Ako pogledaš bolje, ta dva "film effects" su fajle po 4,4 MB, dakle to je nešto bezveze, a ono prvo je cijela particija od 1,8 TB.

Dakle, u ovom slučaju ti data recovery više ne može pomoći. Žao mi je

Ostaje ti da si ponovno prebaciš sve filmove s kazeta.
12.04.2012 | 07:39
Pogledao sam na webu na eBayu. Za Sony DSR-11 DV je cijena oko 250USD.
Našao sam u Zagrebu firmu koja radu prebacivanje mov fileova s miniDV kaseta na HDD. Cijena za 65 kaseta je 1600kn + PDV.
Cijena je za Sony nešto niža (bez PDVa), ali opet mislim da mi neće Sony više trebati, a ljudi se bave videom u firmi koju sam kontaktirao i tu ne bi trebalo biti većih problema.
Da li vi znate neke firme u Zagrebu koje bih mogao nazvati (ili poslati eMail), pa da kasete koje nisu probletatične dam njima na prebacivanje videa s trake na HDD, a da problematične opet dam firmi koja se baš s time bavi?
12.04.2012 | 07:55
Kakve su to problematične kazete? Sama kazeta ili sadržaj?
12.04.2012 | 07:58
Kaseta je ispravna izvana, ali traka je na početku (prvih 15min) malo oštećena.
Sadržaj je jednostavan, ili mi na odmoru ili rođendanu i slično, ili Renatine probe ili predstave.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 52 minuta
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme