Izbrisani fileovi na vanjskom HDD
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izbrisani fileovi na vanjskom HDD

09.04.2012 | 09:38
Dakle, izbrisao sam oko 1TB fileova (to su mov datoteke s 64 miniDV kasete) na vanjskom Western Digital HDD od 2TB.
Moj iMac je 5,1 sa procesorom Intel C2D i 3GB RAMa.

Stavljao sam na renderiranje mov fileove sa drugog vanjskog HDD, i prije nego sam počeo sa renderiranjem, odlučio sam izbrisati neke nepotrebne fileove i sve baciti iz Trasha. Poslije sam renderirao img file iz materijala na drugom HDD, na prvi HDD negdje 2 sata. Kada sam poslije renderiranja pogledao, više od 1TB mov fileova je nestalo, ja sam ih greškom izbrisao.

Što da radim?
Da li je moguće vratiti nestale dokumente ili moram otići u Euro-Val u Zagrebu i dati da mi tih 64 miniDV kasete ponovo prebace na HDD?
09.04.2012 | 10:06
Zar ne prebacujes sam materjal na komp? Moja DV kamera im FW izlaz i to spojim na komp i prebacim. Cemu placati tako nesto? Koliko uznu po kazeti? Isplati se preko oglasnika kupiti kameru i prebaciti. Nisam pomogao doduse.
09.04.2012 | 10:15
Prebacivao sam materijale na njega prije 2 godine s Panasonic kamerom. Bojim se da će kamera Canon HV30 "otići" ako budem ponovo prebacivao sav taj snimljeni materijal.
Po kaseti uzmu oko 70 ili 100kn, moram to provjeriti za koji dan...
09.04.2012 | 10:28
Pa i ako ode (a najvjerojatnije nece), opet je jeftinije za 1000-1500kn kupiti polovnu dv kameru i capturirat ponovo.

Ili nesto ovako:
www.ebay.com/itm/Sony-DSR-11-DSR11-NTSC-...8d7f5#ht_1677wt_1187
09.04.2012 | 11:07
Ako si nakon pražnjenja smeća još zapisivao masu podataka na taj disk, imaš jako jako male šanse da ti je nešto ostalo za spasiti. No, ništa ne ne košta probati. Treba ti Stellar Phoenix Data Recovery ili neki sličan alat. Svi se oni plaćaju, ali puno manje od cifri o kojima se ovdje priča. U svakom slučaju, sa Stellar Phoenixom možeš ga bez plaćanja pustiti da prekopa slobodan prostor na disku i potraži što ima za spasiti. Kad završi, imaš thumbnail preview onog što je našao i, ako je to to što si izgubio, onda platiš i napraviš recovery.
09.04.2012 | 11:25
Pa to je 4500 kn za kolekciju. Mogao bi se poceti baviti s time i naplacivati. LOL
10.04.2012 | 12:53
odscanirao sam cijeli HDD, i pojavila se je ova stranica od Stellar Phoenix Mac Data Recovery...

Pošta nisam baš najbolji s vraćanjem fileova, želim vas pitati što trebam dalje raditi, neobično je što je samo 3 stvari našao da su izbrisane, a ne više. Da li mogu vidjeti što scanner može vratiti, pa da tek tada kupim taj program?
Koju verziju da kupim, onu koja košta 99USD ili onu koja košta 78USD?
Razliku između dvije verzije nisam baš najbolje shvatio.
01.jpg
10.04.2012 | 15:28
Zapravo ti nije našao ništa korisno. Dakle, ne kupuj softver jer si sve do čega ti je stalo već uspješno pregazio novim sadržajem.

Ako pogledaš bolje, ta dva "film effects" su fajle po 4,4 MB, dakle to je nešto bezveze, a ono prvo je cijela particija od 1,8 TB.

Dakle, u ovom slučaju ti data recovery više ne može pomoći. Žao mi je

Ostaje ti da si ponovno prebaciš sve filmove s kazeta.
12.04.2012 | 07:39
Pogledao sam na webu na eBayu. Za Sony DSR-11 DV je cijena oko 250USD.
Našao sam u Zagrebu firmu koja radu prebacivanje mov fileova s miniDV kaseta na HDD. Cijena za 65 kaseta je 1600kn + PDV.
Cijena je za Sony nešto niža (bez PDVa), ali opet mislim da mi neće Sony više trebati, a ljudi se bave videom u firmi koju sam kontaktirao i tu ne bi trebalo biti većih problema.
Da li vi znate neke firme u Zagrebu koje bih mogao nazvati (ili poslati eMail), pa da kasete koje nisu probletatične dam njima na prebacivanje videa s trake na HDD, a da problematične opet dam firmi koja se baš s time bavi?
12.04.2012 | 07:55
Kakve su to problematične kazete? Sama kazeta ili sadržaj?
12.04.2012 | 07:58
Kaseta je ispravna izvana, ali traka je na početku (prvih 15min) malo oštećena.
Sadržaj je jednostavan, ili mi na odmoru ili rođendanu i slično, ili Renatine probe ili predstave.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 minuta
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO