Kernel panic bug_type 210
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kernel panic bug_type 210

15.06.2020 | 21:24
Pozdrav svima!

Novi sam ovdje i odnedavno sam se počeo služiti macom (Mac mini 2018), te bih molio jedan savjet:

Naime, svaki put kad palim minija nakon zadnjeg update-a od prije 15-tak dana, prilikom dizanja sistema pojavi mi se donja slika i i sljedeći opis:

{"caused_by":"bridgeos","macos_system_state":"shutdown","bug_type":"210","os_version":"Bridge OS 4.5 (17P5290)","timestamp":"2020-06-15 13:58:20.00 +0000","incident_id":"D09A8236-3D0C-4FE4-A249-D41674B87C67"}
{
"build" : "Bridge OS 4.5 (17P5290)",
"product" : "iBridge2,5",
"kernel" : "Darwin Kernel Version 19.5.0: Thu Apr 30 23:53:45 PDT 2020; root:xnu-6153.120.31~33\/RELEASE_ARM64_T8010",
"incident" : "D09A8236-3D0C-4FE4-A249-D41674B87C67",
"crashReporterKey" : "c0dec0dec0dec0dec0dec0dec0dec0dec0de0001",
"date" : "2020-06-15 13:58:20.03 +0000”,…

Pokušao sam se rješiti ovog preko DiscUtilitya i reseta NVRAM i PRAM-a i nije dalo rezultata.
Mislim, ne smeta mi prilikom rada samo me zanima kako se riješiti toga (možda sljedećim updateom) i da li mi može stvoriti eventualne probleme unutar sistema (macOS Mojave 10.14.6).

Lijep pozdrav
Prilozi:
15.06.2020 | 22:13
Nikada kernel panic nije nešto što moze srediti alat za disk ili brisanje parametar RAM-a. Imaš problem na nekoj drugoj razini, tri su mogućnosti:

- pokvaren RAM, napravi Apple Hardware Test
- priključena je pokvarena USB perfiferija, odspoji sve sumnjivo
- oštećen MacOS, startaj ga s nekog drugog diska na kojem je svježi OS

Teoretski možeš imati i neki veći kvar na samoj matičnoj, ali to je na Miniju vrlo rijedak slučaj.
15.06.2020 | 22:23
Po onome što sam do sada pročitao navedeni problem uzrokuje T2 chip, odnosno njegov BridgeOS unutar macOS-a. Možemo se samo nadati da će Apple izdati firmware/BridgeOS update za T2 chip u nekom od svojih updatea za Catalinu ili Mojave. Već su imali audio problema s T2 chipom i USB 2.0 uređajima i to su sredili prije par mjeseci, a sad imaju s ovim pozadinskim kernel panicom kod mnogih Macova s T2 chipom. Ako saznam kakav novi info napišem ga.

P.S. možeš i probati s ovime što je @dpasaric napisao, ali sumnjam da stotine korisnika ima problema s RAM-om ili neispravnom periferijom, a koji kukaju o ovom problemu po raznim Apple tematskim forumima.
15.06.2020 | 23:38
Ako ti je Mac još pod garancijom nosi to na reklamaciju i zahtjevaj novi uređaj. Ako nije, pokušaj nanovo install OS-a, formatirajući pritom SSD.
16.06.2020 | 00:07
Soffoklo kaže:
P.S. možeš i probati s ovime što je @dpasaric napisao, ali sumnjam da stotine korisnika ima problema s RAM-om ili neispravnom periferijom, a koji kukaju o ovom problemu po raznim Apple tematskim forumima.

Predložio sam tri generalne stvari koje svakako treba prvo proći, i to sve tri, pa tek onda ići u dalju dijagnostiku.

Nisam pratio da se pojavio problem s T2 čipom i da to ruši stroj, ali ako je to slučaj, onda je prilično sigurno da bi se po logu kernel panica moglo vidjeti je li ga "okinuo" T2 na neki način ili je uzrok drugamo.
16.06.2020 | 00:43
Da, to sam i ja vidio po raznim forumima dosta njih imaju ovaj problem. Napravio sam Hardware test i kaže ADP000 No isues found. Vjerojatno treba čekati novi update; bar se nadam...
16.06.2020 | 02:07
dpasaric kaže:

Predložio sam tri generalne stvari koje svakako treba prvo proći, i to sve tri, pa tek onda ići u dalju dijagnostiku.

Slažem se, ali sam pročitao par tema o ovom problemu, pa rekoh da se ne nada previše

Inače jedna od tema baš za Mac Mini i ovakav problem je OVDJE
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 32 minuta
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO