Kompatibilnost OSX-a i iOS-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kompatibilnost OSX-a i iOS-a

26.05.2020 | 21:19
Pozdrav svima

Problem je sljedeći:

Imam osx 10.13.6 i na iPhone 7 sam imao ios 12.
Tada su mi se uredno sinkali notes i kalendar - ono što napišem na telefonu pojavi se na kompu i obrnuto.

Na iPhone sam digao ios na 13.4.1. i sada mi se ne sinkaju.
Dugo se nisam ovako zeznuo.

Ne znam na koji bi OSX minimalno trebao sada ići da dobijem kompatibilnost.

Na webu sam tražio nekakvu listu kopatibilnosti OSX-a i iOS-a ali nisam uspio naći.

Da li tako što uopće postoji?

Nisam siguran pod koju rubriku bi pripadala ova tema pa ako sam profulao molim admina da prebaci gdje je bolje.
26.05.2020 | 21:50
A koji komp imaš, možeš li na Mojave? Ja imam 7-icu i Mojave i sve lijepo radi.

Mada, notes i kalendar bi trebali raditi bez obzira, tako da je možda u pitanju nešto drugo.

Za početak, provjeri sinka li ti komp i dalje sve to s iCloudom, znači ulogiraj se u iCloud web i provjeri stanje tamo. Ako se prije sinkao i iCloud je ažuriran, onda to mora doći i do iPhonea.
26.05.2020 | 23:07
Komp je 15" mac bookpro mid 2014 osx 10.13.6.
iPhone je 13.4.1.

Probao sam razne kombinacije ali ništa nije onako kako bi trebalo biti.

Kada napravim notes dokument na kompu pojavi se na icoudu i na telefonu.
Kada editiram taj dokument na telefonu promjena se ne vidi na kompu ali se vidi na icloudu.

Kada kreiram dokument na telefonu ne vidi se na kompu ali se vidi na icloudu.

Kada kreiram dokument na icloudu vidi se na telefonu ali se ne vidi na kompu.

Kao da je na icloudu updejtan na neke postavke od ios-a 13 koje nisu kopatibilne sa osx 10.13.6.
26.05.2020 | 23:16
“Upgraded reminders aren't compatible with earlier versions of iOS and macOS. If you upgrade your reminders on your iPhone with iOS 13, your iPad and Mac using the same iCloud account can't access your reminders until iPadOS and macOS 10.15 Catalina are available,” reads Apple's support page for the Reminders redesign. (Sep 30, 2019)

Ako se ne varam to se odnosi i na redizajn bilješki (Notes).
26.05.2020 | 23:59
Eto, Borisone ti je našao odgovor.

Ali ti na taj stroj bez problema možeš staviti Mojave, što svakako preporučujem, a možeš i Catalinu koliko vidim, pa napravi tako ako nemaš neke 32-bitne aplikacije koje su ti važne.
27.05.2020 | 13:30
Reminders je ionako smeće od aplikacije. Preporučam Due, koji ima za iOS, i za macOS, podržava i nove, i stare verzije, synca se preko iClouda ili preko Dropboxa, radi, fleksibilnije i bolje, također podržava unose preko Siri, itd. I ne zajebava.
27.05.2020 | 16:54
Hvala Borisone
To je to što sam najmanje želio.

Nasretniji sam bio kada sam bio na Sierri jer sam tada backup Mac Bookpro-a odradio direkt na Mac Pro 3.1. (tako da sam imao duplo računalo sa svim istim podacima - uh što volim takve kopatabilnosti).

Također volim sve dok mi računalo radi da ne radim nikakvi upgrade, jer se dešava upravo ovo - više nije međusobno kompatabilno.

Moje pitanje je između ostalog bilo da li netko zna da postoji neka stranica na kojoj su navedene sve (koliko je to moguće) kompatabilnosti unutar Apple-a.
27.05.2020 | 17:00
Meni nije poznato.
27.05.2020 | 20:38
Air kaže:
Hvala Borisone
To je to što sam najmanje želio.

Nasretniji sam bio kada sam bio na Sierri jer sam tada backup Mac Bookpro-a odradio direkt na Mac Pro 3.1. (tako da sam imao duplo računalo sa svim istim podacima - uh što volim takve kopatabilnosti).

Također volim sve dok mi računalo radi da ne radim nikakvi upgrade, jer se dešava upravo ovo - više nije međusobno kopatabilno.

Moje pitanje je između ostalog bilo da li netko zna da postoji neka stranica na kojoj su navedene sve (koliko je to moguće) kompatabilnosti unutar Apple-a.

pa i nema ih bas puno, imas handoff, icloud sync i universal clipboard (koji nikad ne radi).imas airdrop, snimanje ekrana preko quicktime i ne puno vise
27.05.2020 | 21:34
Air kaže:

Use Continuity to connect your Mac, iPhone, iPad, iPod touch, and Apple Watch
System requirements for Continuity on Mac, iPhone, iPad, iPod touch, and Apple Watch
Use your iPad as a second display for your Mac with Sidecar
AirPlay system requirements
27.05.2020 | 22:21
Mene je Airdrop zezao godinama, toliko je bio nepouzdan da ga nisam ni koristio. Kada sam kupio novi MBP proradilo je bez greske. Nez jel bio SW glitch (reinstalirao sam sustav nakon 10+ godina) ili je nesto do hardvera.

U prinicipu meni stvarno sada sve radi, osim onoga da kopiram sa iPhone pa zalijepim na Mac. To nekad hoce nekad nece
28.05.2020 | 09:39
drlovric kaže:
U prinicipu meni stvarno sada sve radi, osim onoga da kopiram sa iPhone pa zalijepim na Mac. To nekad hoce nekad nece

Meni ovo radi super.
08.06.2020 | 14:28
Samo da javim još nisam digao OSX zbog toga što još nisam napravio backup, ali sync Notesa između telefona i kompa je (sam od sebe) proradio.

Netko se u Apple-u smilovao.

Ili je netko popravio nešto što je prethodno zaribao.
08.06.2020 | 17:57
Nista od toga. Jednostavno tako radi.
30.03.2021 | 15:12
Evo samo da javim, možda nekom pomogne, kod mene je rješenje problema bilo trivijalno: baciti iz Preferences-a "com.apple.iTunes.plist".

I sada normalno radim back up iOS 14 i OSX 10.11.6 pod ITunes-ima 12.8.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 23 minuta
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (358)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO