El Capitan + iOS 12 (?!)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

El Capitan + iOS 12 (?!)

05.10.2018 | 17:32
nisam pratio događanja već neko vrijeme i našao se u gov***. nakon što sam apdejtao iPhone na iOS 12 ne mogu ga više spojiti na iTunes jer imam El Capitan i to mi je zadnji mogući OS na Macu.

koje su mi mogućnosti da spojim iPhone na Maca?

zapravo bih najradije napravio downgrade na iOS 11, ako je moguće...
05.10.2018 | 17:52
Da, najpametnije ti ga je spustiti na 11.
bgr.com/2018/06/26/how-to-downgrade-ios-...lic-beta-1-ios-11-4/
05.10.2018 | 18:03
a jel to još vrijedi? s obzirom da je prošlo onih tjedan dana od objave novog OS-a...
05.10.2018 | 21:47
Vrijedi, barem ovdje prikazuje da se još potpisuje iOS 11
06.10.2018 | 19:20
hvala, ipak se uspio spojiti na iTunes... (??)
12.11.2018 | 22:43
Ista mi je situacija, imam 10.11.6 i ne bi išao do daljnjeg na viši sistem. Kupio sam iPhone 7 sa iOS 12.
Kako da ga vratim na 11?

Godinama nisam radio downgrade pa ne kužim ovu rečenicu koju dobivam kada sa prethodnog linka pokušam povući iOS 11.4.1.:
" This firmware is not signed. This means you cannot restore to it in iTunes."

Kako da napravim downgrade na iOS 11.4.1.?
13.11.2018 | 00:14
Finn kaže:
hvala, ipak se uspio spojiti na iTunes... (??)

Kako si uspio?
13.11.2018 | 00:25
Air kaže:
Ista mi je situacija, imam 10.11.6 i ne bi išao do daljnjeg na viši sistem. Kupio sam iPhone 7 sa iOS 12.
Kako da ga vratim na 11?

Godinama nisam radio downgrade pa ne kužim ovu rečenicu koju dobivam kada sa prethodnog linka pokušam povući iOS 11.4.1.:

Ne možeš spustiti na iOS 11.4.1 jer ga Apple više ne potpisuje.
13.11.2018 | 00:25
Air kaže:
Kako da ga vratim na 11?

Ne možeš spustiti na iOS 11.4.1 jer ga Apple više ne potpisuje.
13.11.2018 | 06:05
Ne mogu ga spustiti čak ni sa novim iTunesima?
13.11.2018 | 06:48
https://ipsw.me/11.4

Tu skini IPSW za uredaj koji trebas i restore iPhone. Naravno ako iTunes na El Capitan ne vidi iPhone sa iOS 12 (mada sumnjam da je to slucaj), vidi slijedeci link

https://www.any-data-recovery.com/iphone-care/how-to-restore-iphone-ipad-using-ipsw-files.html

Ovdije imas upute kako to napraviti, cak i bez iTunes-a
13.11.2018 | 09:20
Skinuo sam taj ipsw file, stavio phone u DFU mode, ispsw se otpakirao te sam dobio sljedeću poruku:

"The iPhone could not be restore. Declined to authorize this image on this device for this user."

Vezano za ovu poruku našao sam uputu za provjeriti HOST file i prema uputi tu nije bio problem.
Ako netko ima savjet kako "servisirati" ovu gore dobivenu poruku tu sam

Probati ću kad dođem doma bez iTunesa.
13.11.2018 | 09:47
Vjerojatno da, ali za svaku sigurnost... jesi li siguran da si skinuo tocan IPSW? Jer je tu lista na kojoj moras odabrati tocno taj i taj uredaj...
13.11.2018 | 09:54
Da pojasnim, ovo sam ja napisao tekst, samo sam pisao na poslu i nisam provjerio da li sam se ja logirao - ispalo je da je ostao logiran kolega koji je radio prije mene ali je ostavio automatski loging.

alenc kaže:
Skinuo sam taj ipsw file, stavio phone u DFU mode, ispsw se otpakirao te sam dobio sljedeću poruku:

"The iPhone could not be restore. Declined to authorize this image on this device for this user."

Vezano za ovu poruku našao sam uputu za provjeriti HOST file i prema uputi tu nije bio problem.
Ako netko ima savjet kako "servisirati" ovu gore dobivenu poruku tu sam

Probati ću kad dođem doma bez iTunesa.
13.11.2018 | 12:27
Air kaže:
Da pojasnim, ovo sam ja napisao tekst, samo sam pisao na poslu i nisam provjerio da li sam se ja logirao - ispalo je da je ostao logiran kolega koji je radio prije mene ali je ostavio automatski loging.]

Aha, znači tu smo... teška povreda GDPR pravila.
Ajmo sad oboje uplatite po 5.000 Kn 'Uredu za istraživanje ruda i gubljenje slobodnog vremena' zbog teške povrede pravila privatnosti. Broj žiro računa za uplatu vam na žalost ne mogu dati jer... jeli.... GDPR.

13.11.2018 | 12:33
već dugo nisam čuo za taj ured.

odma me lupila nostalgija, da bacim iphone i u uzmem pravo štivo!
13.11.2018 | 19:51
Možda ima neka mogućnost downgrade-a nakon prestanka potpisivanja određene verzije iOS-a, ako ima molim da me neko prosvijetli.

Kao što sam ti rekao, to nije moguće uraditi jer Apple više ne potpisuje iOS 11 tako da nije moguće uraditi downgrade preko iTunes-a. Ono što se trenutno potpisuje za tvoj uređaj su iOS 12.0.1 i 12.1
13.11.2018 | 22:09
Da. NIsam uspio. Ima nekih link link ali se ne usudim probati. Nemam dovoljno potvrda o mogućnostima greški.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 17 sati
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!
  • IkoIko: Pozdrav zanima li ikog dva powermaca g5?
  • Yonkis: Nisam ovo znao, Apple koristi Google za svoj iCloud [link]
  • marioart: ko zeli iz njemacke uzimati, preporucujem alternate.de - pocetni model je 976€
  • ZoPaj: iducan.hr ima sve konfiguracije, mini i studio, nije preogromna razlika u odnosu na nedavno poskupljeno
  • jura22: Točno, ispravak 1.049eur. Onda i nije neka velika razlika.
  • Yonkis: Nema đabe ni u starog Applea
  • Pongy75: Evo, osnovni model Minija u iStyle je 1.159€ - skoro pa duplo nego nekada osnovni model minija. Tu se gubi svaki smisao povoljnog Mac računala.
  • Pongy75: i u švabiji, koliko je kod nas?!!
  • marioart: @jura to je sa edu popustom, cijena bez popusta je 1049€
  • jura22: Osnovni Mini M6 je 929€. [link]‑core-cpu-12‑core-gpu-16-gb-arbeitsspeicher-256gb-speicher
  • matijazx: - nadživio je svog oca za 10 godina.
  • dpasaric: Jazz legenda!
  • smayoo: RIP Stjepan Jimmy Stanić
  • Pongy75: Ma nek si znaš kaj…
  • matijazx: -- u ovlaštenom Apple storeu, vidio cijene za preoreder.....M6 mini 16GB-cca 1200 eura, 24GB-cca 1700 eura
  • Pongy75: Obično bude koliko dolara toliko u eurima nekih 10%
  • dpasaric: Javim kada dobijemo cijene za Hrvatsku...
  • dpasaric: Sitgli novi M5 Mac mini i M5 Ultra Mac Studio!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO