El Capitan + iOS 12 (?!)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

El Capitan + iOS 12 (?!)

05.10.2018 | 17:32
nisam pratio događanja već neko vrijeme i našao se u gov***. nakon što sam apdejtao iPhone na iOS 12 ne mogu ga više spojiti na iTunes jer imam El Capitan i to mi je zadnji mogući OS na Macu.

koje su mi mogućnosti da spojim iPhone na Maca?

zapravo bih najradije napravio downgrade na iOS 11, ako je moguće...
05.10.2018 | 17:52
Da, najpametnije ti ga je spustiti na 11.
bgr.com/2018/06/26/how-to-downgrade-ios-...lic-beta-1-ios-11-4/
05.10.2018 | 18:03
a jel to još vrijedi? s obzirom da je prošlo onih tjedan dana od objave novog OS-a...
05.10.2018 | 21:47
Vrijedi, barem ovdje prikazuje da se još potpisuje iOS 11
06.10.2018 | 19:20
hvala, ipak se uspio spojiti na iTunes... (??)
12.11.2018 | 22:43
Ista mi je situacija, imam 10.11.6 i ne bi išao do daljnjeg na viši sistem. Kupio sam iPhone 7 sa iOS 12.
Kako da ga vratim na 11?

Godinama nisam radio downgrade pa ne kužim ovu rečenicu koju dobivam kada sa prethodnog linka pokušam povući iOS 11.4.1.:
" This firmware is not signed. This means you cannot restore to it in iTunes."

Kako da napravim downgrade na iOS 11.4.1.?
13.11.2018 | 00:14
Finn kaže:
hvala, ipak se uspio spojiti na iTunes... (??)

Kako si uspio?
13.11.2018 | 00:25
Air kaže:
Ista mi je situacija, imam 10.11.6 i ne bi išao do daljnjeg na viši sistem. Kupio sam iPhone 7 sa iOS 12.
Kako da ga vratim na 11?

Godinama nisam radio downgrade pa ne kužim ovu rečenicu koju dobivam kada sa prethodnog linka pokušam povući iOS 11.4.1.:

Ne možeš spustiti na iOS 11.4.1 jer ga Apple više ne potpisuje.
13.11.2018 | 00:25
Air kaže:
Kako da ga vratim na 11?

Ne možeš spustiti na iOS 11.4.1 jer ga Apple više ne potpisuje.
13.11.2018 | 06:05
Ne mogu ga spustiti čak ni sa novim iTunesima?
13.11.2018 | 06:48
https://ipsw.me/11.4

Tu skini IPSW za uredaj koji trebas i restore iPhone. Naravno ako iTunes na El Capitan ne vidi iPhone sa iOS 12 (mada sumnjam da je to slucaj), vidi slijedeci link

https://www.any-data-recovery.com/iphone-care/how-to-restore-iphone-ipad-using-ipsw-files.html

Ovdije imas upute kako to napraviti, cak i bez iTunes-a
13.11.2018 | 09:20
Skinuo sam taj ipsw file, stavio phone u DFU mode, ispsw se otpakirao te sam dobio sljedeću poruku:

"The iPhone could not be restore. Declined to authorize this image on this device for this user."

Vezano za ovu poruku našao sam uputu za provjeriti HOST file i prema uputi tu nije bio problem.
Ako netko ima savjet kako "servisirati" ovu gore dobivenu poruku tu sam

Probati ću kad dođem doma bez iTunesa.
13.11.2018 | 09:47
Vjerojatno da, ali za svaku sigurnost... jesi li siguran da si skinuo tocan IPSW? Jer je tu lista na kojoj moras odabrati tocno taj i taj uredaj...
13.11.2018 | 09:54
Da pojasnim, ovo sam ja napisao tekst, samo sam pisao na poslu i nisam provjerio da li sam se ja logirao - ispalo je da je ostao logiran kolega koji je radio prije mene ali je ostavio automatski loging.

alenc kaže:
Skinuo sam taj ipsw file, stavio phone u DFU mode, ispsw se otpakirao te sam dobio sljedeću poruku:

"The iPhone could not be restore. Declined to authorize this image on this device for this user."

Vezano za ovu poruku našao sam uputu za provjeriti HOST file i prema uputi tu nije bio problem.
Ako netko ima savjet kako "servisirati" ovu gore dobivenu poruku tu sam

Probati ću kad dođem doma bez iTunesa.
13.11.2018 | 12:27
Air kaže:
Da pojasnim, ovo sam ja napisao tekst, samo sam pisao na poslu i nisam provjerio da li sam se ja logirao - ispalo je da je ostao logiran kolega koji je radio prije mene ali je ostavio automatski loging.]

Aha, znači tu smo... teška povreda GDPR pravila.
Ajmo sad oboje uplatite po 5.000 Kn 'Uredu za istraživanje ruda i gubljenje slobodnog vremena' zbog teške povrede pravila privatnosti. Broj žiro računa za uplatu vam na žalost ne mogu dati jer... jeli.... GDPR.

13.11.2018 | 12:33
već dugo nisam čuo za taj ured.

odma me lupila nostalgija, da bacim iphone i u uzmem pravo štivo!
13.11.2018 | 19:51
Možda ima neka mogućnost downgrade-a nakon prestanka potpisivanja određene verzije iOS-a, ako ima molim da me neko prosvijetli.

Kao što sam ti rekao, to nije moguće uraditi jer Apple više ne potpisuje iOS 11 tako da nije moguće uraditi downgrade preko iTunes-a. Ono što se trenutno potpisuje za tvoj uređaj su iOS 12.0.1 i 12.1
13.11.2018 | 22:09
Da. NIsam uspio. Ima nekih link link ali se ne usudim probati. Nemam dovoljno potvrda o mogućnostima greški.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 28 minuta
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, rkoren5, tino1, VanjusOS, Anonimci (374)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO