Kako maknuti Share docs
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako maknuti Share docs


06.01.2015 | 20:29
Pozdrav ljudi,

prije par dana sam ostavila svog Macka minija doma s cimerima a koji su pustili nekog "čovjeka" koji mi sad Shera komp sa svojim pc- jem. Password mi je lako probiti i čovjek je stavio na sheranje moj komp a ja ga se ne mogu riješiti nikako osim da upalim Firewall. Sherao je svoj pc skupa sa nekim exe. fileovima i od kad se to dogodilo imam problme s surfanjem i jako mi smeta da mi se komp shera jer imam BitCoinove na njemu i gro drugih informacija.

Kako da skinem Share docs pod nazivom "malisanac" da mi ne Shera Macka a da ne palim Firewall?

Drugo što mi se dogadja jest da mi je sad moj gmail citavo vrijeme pod nekim Malewareom i čitavo vrijeme se pokusava spojiti sa scoringserving.net- om.

Molim za savijet što da napravim. Nikakve antiviruse ne želim koristiti, mada dok sam radila sa Safari- jem me je stalno prebacivao na "ubrzajte svog Macka s MackKeeper- om pa sam presla na Firefox.

Btw:
Kupila sam Mack Mini, 2012. godine
Processor 2.5 GHz Intel Core i5
Memory 16 GB 1600 MHz DDR3
Graphics Intel HD Graphics 4000 768 MB
Software OS X 10.8.5 (12F45)

Please ljudi help, ovaj komp mi je sve što imam i branit ću ga životom

Unaprijed zahvalna,
Darija
06.01.2015 | 22:53
Pa za početak, ako ti je taj komp sve što imaš, ne moraš ga braniti životom, nego samo s malo više pameti i malo manje blentavosti.

1. promijeni password i stavi neki netrivijalan, kojeg ne može svaka budala ubosti, ali ga ne zapisuj na mjesta gdje ga može svaka budala naći, kao npr. u svoj mobitel, na cedulju u novčaniku, i sl.

2. ako već puštaš druge ljude da koriste komp koji ti je tako važan, onda za njih kreiraj drugi account, koji nema administratorske ovlasti, ili, još bolje, ako ga koriste samo za surfanje, aktiviraj guest account i neka koriste njega

3. nisi dovoljno jasno objasnila *ŠTO* je točno šerao taj čovjek. Daj screenshot (cmd+shift+4 pa onda mišem uhvati dio ekrana, naći ćeš sliku na desktopu nakon što čuješ zvuk fotoaparata).

4. također nisi dovoljno jasno objasnila zašto ne možeš ukloniti taj share. Pokušala si - kako? I dogodilo se - što? Daj također screenshot.

5. što se gmaila tiče, tu ti ne znam pomoći. Najprije bi trebala biti sigurna da to uopće ima veze s ovim problemom. To što se dogodio u cca isto vrijeme ne znači da imaju ikakve veze jedan s drugim.

6. antivirusi ti ni na koji način neće pomoći, ne instaliraj ih

7. problem koji imaš sa Safarijem i MacKeeperom je poznat, ima tema o tome tu na forumu, potraži je

8. nije "Mack", nego "Mac". Oprosti što te ispravljam, ali zaista me bode ravno u mozak da tako konzistentno griješiš

Mack je ovo :


a Mac je, naravno, na primjer, ovo :
07.01.2015 | 10:27
Pojasni detaljnije to shareanje, gdje to vidis i koji su simptomi. Slika ce reci 1000 rijeci.
07.01.2015 | 13:54
Ad 7

Darija kaže:
dok sam radila sa Safari- jem me je stalno prebacivao na "ubrzajte svog Macka s MackKeeper


www.jabucnjak.hr/forum/softver/136723-safari-zarazen.html
07.01.2015 | 19:01
Pozdrav,

kao prvo, zahvaljujem na brzim odgovorima; kao drugo: isprika za krivu teminologiju.

1. i 2. za password mi je jasno i stojim iza svoje gluposti.

3. saljem Screenshot kako stoje stvari kad ugasim Firewall. Naime (gledano od lijeva prema desno) se dobro vidi da mi se u SHARED pojavio "malisanac" i osim sto je vidljivo da on shera neku muziku, slike i video, tu je bilo jos nekih exe. fileova, a u ne znanju i ljutnji sam to krenula brisati. Od svega što mi je dalo brisati jedino nisam mogla izbrisati Betovenovu simfoniju, pih.. Bila sam ljuta jer u info o njemu nemam nikakav kontakt broj ili email da ga mogu kontaktirati, a cimerica nema pojma gdje ga mogu pronaći.

Kad gledam po folderima i sisitemskim diskovima, nigdje ne vidim da mi je ijedan foleder sheran; mozda je on stavio samo da ja vidim njegovo, bez ikakve štete meni ali ako ti čovjek ne ostavi nikakav kontakt broj, tj onaj kojeg je ostavio nije u upotrebi, počmeš se pitati čemu sve to kad se ne poznajemo. Kako imam BitCoin- ove na kompu, pogledala sam dal mi je Wallet možda sheran ali ne pokazuje mi ništa, dok mi, u medjuvremenu Bitstamp javlja sljedeće: "Today our transaction processing server detected problems with our hot wallet and stopped processing withdrawals. You should STOP SENDING bitcoin deposits to your Bitstamp account IMMEDIATELY as private keys of your deposit address may be lost."

Kad pogeldate Sistemski disk, pojavio mi se korisnik "wheel" a uvijek je bio samo "staff". I još što sam zamijetila jest u MyDocuments pojavljen "Default.rdp", nekakav app kojeg prije nisam imala. Možda je sve to niz koincidencija ali sve mi je to jako, kao prvo, bezobrazno da napraviš na mom kompjuteru bez mog znanja.

Shared docs "malisanac" mogu maknuti jedino kad upalim Firewall. Mene interesira da li ikako mogu maknuti tog "malisanac" a bez da palim Firewall.

Prilikom kupnje kompjutera i instalacije svega sto mi treba sam molila da mi se napravi nekakav "image" (DarijaMacMini_1085_all.dmg) sistemskog diska sa svim instalacijama. Ja Vas molim da me uputitie na sljedeću ideju koja mi je pala na pamet. Dal bi meni bilo najpamenije da očistim sve, na neku foru Win terminologije da preformatiram disk i sve ponovo s tim DarijaMacMini_1085_all.dmg pokrenes sustav da mi se vrati na staro a da predhodno spremim sve radove koje sam u međuvremenu napravila.

Još jednom se ispričavam na Windoza terminologiji a koju sam dugogodina koristila kao osnovu i zato se obraćam svima Vama da mi pomognete da se usustavim.

Za emailove i Safari sam čitala po forumu i došla do nekih zaključaka koje isto tako moram razriješiti (Maleware) ali bi za početak trebala riješiti ShareDocs.

Još jednom velika zahvala,
Darija
Prilozi:
07.01.2015 | 19:17
OK. Samo još nisam shvatio - SharedDocs mrežni disk koji ti je mountan (imaš ikonu na desktopu, desno) - to je nešto tvoje na što se ovaj nakačio, ili je to nešto njegovo što ti ne želiš?

Kad dođeš na njega (na tu desktop ikonu) mišem, desni klik pa eject, ili kad ga odvučeš u smeće, što se dogodi?

Dalje, klik na jabučicu, pa system preferences, pa sharing. S lijeve strane imaš listu na kojima neke stavke imaju kvačice, a neke ne. Koje stavke ti imaju kvačice? Da li ti nešto od toga zvuči kao nešto što si koristila? Ako nisi sigurna, daj screenshot opet. Ako sigurno ništa od svega toga ne koristiš, poisključuj sve i ne trebaš nikakav firewall.

DMG kojeg imaš može poslužiti da s njega napraviš "restore", ali

1) nije baš najjednostavniji način
2) imaš dvije particije (nepotrebno na Macu, to ti je radio neki windowsaš) - od koje particije ti je taj DMG?

O bitcoinima ne znam ništa i ne mogu ti tu pomoći.
07.01.2015 | 19:21
Još samo napomena, za taj "malware" na Gmailu, stalno mi javlja da me se želi spojiti na scoringserving.net
07.01.2015 | 19:41
Taj Shared Docs sam pronašla kad sam došla doma. Kad ga povučem u smeće, ništa se ne događa, niti na ikonicu "eject".. sve dok ne ugasim share u preferences- ima i dok ne upalim Firewall..

Čovjek koj mi je održavao komp je čovjek koji održava sve kompjutere (Apple i Windoze) za firmu koju sam radila prije i svi su mi ga preporučili.

DMG mi je restore System ML particije ali bez obzira na to bi s druge particije poskidala radove.
07.01.2015 | 19:47
Evo Screenshotovi kako se ponaša s određenim postavkama u sheru i preferencima
07.01.2015 | 19:53
Taj shared što vidiš je neko drugo računalo koje je vidljivo na mreži, ja recimo vidim laptop od moje gospoje koja je u drugoj sobi.
To znači da je na istoj mreži na kojoj si i ti. Dakle što ti je sve spojeno na mrežu i kako si spojena? Je li wireless u pitanju? Postoji li još neka fizička mašina u prostoru u kojem se nalaziš? Otkrijmo prvo o čemu se radi i skinimo to s mreže.

Ja također pojma nemam o bitcoinu tako da ne mogu pomoći oko tih pitanja.

Što se Safarija tiče, prvo pogledaj imaš li instalirane i aktivirane kojekakve ekstenzije u Safariju.

Polako sa reinstalacijom.
07.01.2015 | 20:11
Wireless ne koristim, Ethernet mi je konekcija, Configure: Using DHCP s IP adresom, Subnet mask, Ruter, DNS serverom i Search Domain: lan
07.01.2015 | 20:12
btw: ne koristim nti jedan drugi stroj na toj mreži, tj samo je ovaj kompjuter spojen, gledam tv preko neta (Iskon), niti mobitel ne spajam na ovu mrežu.
thx
07.01.2015 | 20:23
Ebo što mi Safari javlja za aktivnosti.. i evo još jedan screenshot gdje je vidljivo da mi je opet "malisanac" na mreži a isključila sam File Sharing i isključila sam Firewall..

čini mi se da Firewall moram držati upaljen
07.01.2015 | 20:25
Sasvim sigurno ti je spojen i taj komp na tvoju lokalnu mrežu, na neki način. Da li ti je uključen wireless? Ako je, isključi ga jer ga ionako ne koristiš. Što se onda dogodi?

Remote Login i Remote Management isključi odmah, obavezno! Čak i ako ti treba, za sad ga isključi.

Također, pod System Preferences, User Accounts, pogledaj pod svoj user account što imaš u login items. Nešto ti je namješteno da ti TVOJ Mac mounta ovaj PC kao mrežni drive.

Kad ga povučem u smeće, ništa se ne događa, niti na ikonicu "eject"


Nemoguće je da se dogodi "ništa". Ili ga ejecta, ili ti izbaci neku grešku da ga nije mogao ejectati. Probaj zatvoriti Finder prozor koji ti prikazuje taj Share Docs i onda desni klik na ikonicu pa Eject.

Kad napraviš reboot, taj Share se opet vrati? Sam od sebe? Odmah isti čas kad ti se pojavi desktop?
07.01.2015 | 20:25
Činjenica je da ti ne dijeliš ništa, već nešto na mreži dijeli nešto s tobom i to nešto se zove "malisanac". Jesi li 1000% sigurna da je wireless isključen? Imaš li admin pristup na mrežni router da vidiš što je spojeno na njega_
07.01.2015 | 20:28

Kad ga povučem u smeće, ništa se ne događa, niti na ikonicu "eject"


Nemoguće je da se dogodi "ništa". Ili ga ejecta, ili ti izbaci neku grešku da ga nije mogao ejectati. Probaj zatvoriti Finder prozor koji ti prikazuje taj Share Docs i onda desni klik na ikonicu pa Eject.

Kad napraviš reboot, taj Share se opet vrati? Sam od sebe? Odmah isti čas kad ti se pojavi desktop?


Moguće je, ja vidim Jelenin MacBook preko zeroconfa kao Shared, ako otvorim njen shared folder Eject nakon toga ne radi baš ništa. Ono, ne mogu ukloniti stroj koji se oglašava na mreži, ista je situacija očigledno kod Darije. Doduše folder se sigurno ne mounta sam, ja sam morao kliknuti na njega, no vjerujem da je ista stvar kod nje. Dakle nešto je sigurno na mreži.
07.01.2015 | 20:31
Ma, nemoguće je da ne možeš ejectat mrežni drive (SharedDocs ikonicu na desktopu). Za "malishanac" u finder prozoru mi je jasno.
07.01.2015 | 20:51
Draga Darija, tvoj problem je taj što ti je netko 100% još spojen na tvoju mrežu, e sada najvjerovatnije je spojen preko Wi-Fi-ja, da bi riješila ovaj problem napravi ovo što ću ti reći. Za početak uđi na svoj router(ne znam koji imaš, mislim da je za svaki drugačija lozinka za ulazak, treba ti user name i naravno lozinka za ulazak u router). Kada budeš logirana na router vidjet ćeš sve detaljno tko je spojen na tvoju lokalnu mrežu, a i na Wi-Fi vezu, dakle imati ćeš sve crno na bijelo i 100% točne podatke. E sada moj savjet ti je da promjeniš lozinku ulaska u router i naravno lozinku za Wi-Fi, i onda prati dan-dva da li ćeš i dalje vidjeti toga korisnika, ali mislim 99% da će ti ovo pomoći i da ćeš riješiti problem, jer u svakom slučaju još netko je spojen na tvoju mrežu, u to nema sumnje. Nadam se da sam ti pomogla. Ako trebaš nešto detaljno slobodno pitaj.
07.01.2015 | 21:02
WiFi mi je ugašen i uvijek je ugašen, File sharing mi je off i Firewall je off, SharedDoc gdje se vidi da je konektiran kao gost i Shared Doc nakon opcije eject gdje me prebacuje na Volumes (System i Data).. kad ga povlačim do smeća, nista se ne dogadja, samo me prebaci na Remote Disc..

Molila bi sljedece da me uputite:
Smayoo, molim te da me uputiš gdje da isključim Remote Login i Remote Management.. stavial sam slikicu za login item.. thx

Mia, molim te uputi me kako da dojdem do svog rutera, dal mi je to s upisom IP adrese u brawseru?

p.s.
ljudi VELIKO SORI na mojoj IT nepismenosti (samo želim biti kreativna)
Prilozi:
07.01.2015 | 21:14
Da, u router ulaziš tako što upišeš IP adresu gore, i kada se ulogiraš u router promjeni korisničko ime(user name) i lozinku ulaska u router, i naravno promjeni lozinku za spajanje za Wi-Fi. A kada uđeš u router vidjeti ćeš točno tko ti je spojen u tvojoj lokalnoj mreži, a i na Wi-Fi. Uglavnom izmjenjaj te lozinke i riješiti ćeš problem. Kada bude stavljala lozinku neka to bude neka po mogućnosti od 32 znaka. Mislim što dulje to bolje. Neka to bude kombinacija velikih i malih slova, brojeva i slično.
07.01.2015 | 21:27
Darija kaže:
WiFi mi je ugašen i uvijek je ugašen


Da na Macu. A na internet routeru? Ako se ne znaš spojiti na router ovako kako ti je opisala Mia, vidi da li na routeru imaš dugme za isključiti wifi? Ako nemaš, ono što uvijek možeš je - odšarafiti i skinuti antenu s njega.

File sharing mi je off
(...)
Smayoo, molim te da me uputiš gdje da isključim Remote Login i Remote Management..


Na tom istom mjestu gdje isključiš file sharing. One dvije stavke koje ti jedine imaju kvačicu - makni te kvačice.

SharedDoc gdje se vidi da je konektiran kao gost i Shared Doc nakon opcije eject gdje me prebacuje na Volumes (System i Data).. kad ga povlačim do smeća, nista se ne dogadja, samo me prebaci na Remote Disc..


Pa nije to baš da se ništa ne događa. Ejectala si taj mrežni drive. Vidiš da ga više nema (Shared Docs) - na tvojim screenshotovima. Kad ti se prebaci na Volumes, vidiš samo svoje dvije particije, a njega više nema. To što i dalje vidiš sam komp (malishan), to ti je samo znak da imaš drugo aktivno računalo na lokalnoj mreži.

stavial sam slikicu za login item.. thx


U login items nemaš ništa sumnjivo.

ljudi VELIKO SORI na mojoj IT nepismenosti (samo želim biti kreativna)


Ne ispričavaj se. Nije glup tko pita, nego onaj koji se pravi da zna, a ne zna.
07.01.2015 | 22:10
Dragi Jabučari,

moram zahvaliti jer sam, uz vašu pomoć, pronašla riješenje.

Kao prvo da napomenem da sam poisključivala Remote Management i Remote Login i naravno, File Sharing. Firewall je isključen i sad surfam normalnije, tj brža mi je konekcija..
Pa sam otišla na ruter i pronašla "mališanac" kako se koristi mojom mrežom na Wireless- u kao "mališanac" a koristi se sa: android-42f3591d4ddf9a35 te je namjestio da i moj Ethernet koristi kao "malishanac" (ethport1 (100Mbps)); Physical Address: 00:25:d3:87:ba:8e..

Sad sam izmjenila sve moguće passworde na kompu i na ruteru, a i u emailu.

Još jednom se zahvaljujem svima Vama, ovo mi je jako velika škola za koju se nadam da nisam preskupo platila.

Veliki pozdrav i veliko hvala.
07.01.2015 | 22:24
Eto, super. Važno da je problem riješen.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 16 minuta
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, jzelko, MacSlavko, Maxxy, Riba, zoranowsky, Anonimci (479)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO