antivirus za macbook air?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

antivirus za macbook air?

23.05.2014 | 13:30
Pozdrav,jučer sam kupila macbook air i nemam iskustva s time pa me zanima trebam li instalirati neki antivirus ili slicno da mi macbook ostane brz i neopterecen? Molim vas,pomocc
23.05.2014 | 13:46
Ne treba!!
23.05.2014 | 14:10
Sofi, dobrodošla i čestitam ti na kupnji.
Antivirus niti *IŠTA* slično (naročito ne ono s*anje od MacKeepera!!!) ti *SIGURNO* ne treba. Mac je pod haubom Unix. Unix ne dozvoljava da se neki virus naseli, tj. općenito da se nešto mijenja na sistemskom dijelu stroja, a da te prije toga ne pita korisničku lozinku od administratora stroja. Dakle, *OBAVEZNO* stavi password na admin account (ako ti to nije praktično, kreiraj poseban admin account s lozinkom, a za svakodnevni rad koristi drugi account bez lozinke) i kad god ti skoči prozorčić koji traži username i pass od administratora, stani i razmisli zašto se to dogodilo i da li je to očekivano u tom trenutku. Ako nisi sigurna, *PITAJ* (ovdje, ako nemaš koga drugog) *PRIJE* nego nastaviš. I jamačno ti nikad neće trebati nikakav antivirus.
23.05.2014 | 14:24
Hvala puno!
04.10.2014 | 19:50
I vezano uz najnovije prijetnje: iWorm method of infection found!

"On this user’s PirateBay page, I found installers for a number of different commercial products, such as Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Microsoft Office and Parallels... The very first thing that happened when I opened the app was that I was asked for my admin password. I provided it, and an official-looking Adobe installer started up, but by then the damage was done. The instant I provided the password, the iWorm malware was installed."
04.10.2014 | 20:04
Tko traži seks po "red light district" kvartovima, dobije triper prije ili kasnije. Ako ne i nešto gore.
05.10.2014 | 17:30
28.12.2019 | 20:48
Ako netko već ima triper, šta bi trebao napraviti?

S desne strane ekrana mi izbacuje male prozorčiće jedan ispod drugog i sad se toga ne mogu riješit. Ne znam šta je točno

Htio sam instalirat neki program da mi bude free, potvrđivao sam allow i eto sad..
28.12.2019 | 21:01
Bravo, majstore. Sad stani pred ogledalo i lupaj sam sebi vritnjake.
Daj screenshot da vidimo točno o čemu se radi. cmd+shift+3. Naći ćeš na desktopu sliku koja se zove "screenshot... .png" koju možeš uploadati ovamo.
28.12.2019 | 21:28
Ok, ok.. kak je tak je. Odma mi bilo sumnjivo, reko nek ti bude

Evo, nije htjelo nešto.... ne mogu ovo sad zarotirat nikak.. dovoljno je da se vidi šta je.....
Prilozi:
28.12.2019 | 21:41
I? Što sad? Gdje je screenshot?
29.12.2019 | 00:32
Ma moguće da si samo pokupio neku skriptu za browser, a ne trojanca, oni su na Macu izuzetno rijetki i tih par koji postoje prepoznati su na razini OS-a.
29.12.2019 | 01:02
Ja bih na tvom mjestu najprije (zauvijek) maknuo Chrome sa stroja jer je to najgori spyware kojeg možeš imati. Ovdje su neke upute:
www.lifewire.com/uninstall-google-chrome-mac-4581498
Iako se bojim da to nije dovoljno. Ali probaj.
Nakon toga reboot, moja je preporuka za browser - Firefox. Pa se javi ako problemi nastave.
Osnovna načela su - ne dozvoljavaj ništa ničem za što nisi točno siguran što radi i čemu služi. To vrijedi i za www stranice za koje te FireFox upozorava da te žele slijediti ili slati ti informacije ili znati tvoju geografsku lokaciju.
29.12.2019 | 15:20
Nije nikakva skripta, mislim da je dozvolio određenim stranicama obavijesti.
U postavkama Chrome mora negdje biti mogućnost isključivanja.
29.12.2019 | 16:07
Kao što kaže Smayoo, makni Chrome ako ti aposlutno nije neophodan radi nečega. Ako i je, onda ga koristi samo za to nešto. Safariju i Firefoxu ništa ne fali, a dobra je i Opera.
30.12.2019 | 22:27
Hvala na odgovorima. Ti prozorčići mi izlaze samo kad je Chrome uključen.

Jedino još na Safariju se nekad pojavi poruka, da je neočekivano prestao radit, i onda mogu odabrat Ignore, Report i Cancel valjda.

Isprobao antivirus i malware i dr. programe i nije pomoglo.

Hoću da sve bude kako treba pa ću stavit Yosemite (reinstalirat OS), sad sam na Mavericksu i radi vrlo dobro, tako da ću napravit mali korak naprijed i vjerujem da neće nešto zapinjat software.

iMac je iz 2008., ssd sam stavio, 2.4 ghz, 4 GB RAM-a 800 mhz, dosta star ali meni za net i više nego dobar...
30.12.2019 | 23:43
Ne stavljaj Yosemite, Mavericks je bolji. Ako možeš (mislim da ne možeš), onda eventualno odi na El Capitan.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 6 minuta
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, dperec, m@xym, Piko, rusty, Anonimci (1242)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO