prijedlozi za portal
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prijedlozi za portal

31.12.2013 | 02:13
1. ankete treba što češće imati i na glavnoj stranici ih objavljivati, bilo bi zanimljivo ih i moći forumski komentirati.
2. ankete trebaju bilježiti IP adresu glasača ili logirani status da ne može jedan te isti deset puta pri svakom refreshu ili pri otvaranju nove podstranice ponovno glasati. Ma znam da neće većina, al..
3. kad sam se logirao, tražio sam neko vrijeme oko polja prijava mjesto gdje se editira profil, nisam ga tamo našao iako bi to mjesto bilo prirodno. Predlažem da osim u glavnom meniju i tamo postavite link na profilne promjene.

u konačnici, iako je dizajn i struktura portala oku ugodna, možda bi bilo moguće razmisliti o unapređenju (novi sam, ne želim bogohuliti, ali ima stvarno jednostavnih , a divnih rješenja, kao npr. wordpress based D22 game review portal)
31.12.2013 | 03:14
Treba uvesti članarinu i onda tim novcem financirati razvoj.
31.12.2013 | 03:31
1) Ankete većinom hendlam ja. Prije smo ih imali više, ali kada smo obradili sve "klasične" teme, onda su se svele na ispitivanje kako korisnici regairaju na neke Apple novosti, najčešće hardver. Kada su rezultati bili zanimljivi, ja sam objavio na naslovnici uz moj komentar, a svi su mogli komentirati ispod toga.

2) Anketni modul i radi tako da jedan korisnik ne može ponoviti svoj glas, tako da to nije problem i rezultati su prilično vjerodostojni.

3) Već duže vrijeme imamo Jabučnjak 3 u pripremi i mnogo toga će biti poboljšano.
31.12.2013 | 03:33
Odlicno! Ali anketno re-glasanje na ovom ipadu mogu ponavljati svakih par minuta.
Logiran.
Nesto ne stima?

Bas se veselim novom portalu!
Hvala!
Ps slazem se s clanarinom, simbolicna ali...100 kn godisnje?
31.12.2013 | 11:45
Naš je zaključak da stvari puno bolje funkcioniraju dok novac nije uključen u proces. Istinski amaterizam i volonterski entuzijazam se ne mogu platiti niti ičim nadomjestiti. Zato ne želimo novac, nego želimo vaše učešće i pomoć.
Tko god je raspoložen pomoći Ribi oko razvoja, neka se javi!
31.12.2013 | 12:02
smayoo kaže:
Naš je zaključak da stvari puno bolje funkcioniraju dok novac nije uključen u proces. Istinski amaterizam i volonterski entuzijazam se ne mogu platiti niti ičim nadomjestiti. Zato ne želimo novac, nego želimo vaše učešće i pomoć.
Tko god je raspoložen pomoći Ribi oko razvoja, neka se javi!

Slazem se. To je to.
31.12.2013 | 12:26
Smayova riječ zakon jabučnjaka i to je to!
31.12.2013 | 12:29
Ne 100kn. 10-20kn, tek toliko da nije badava, na taj način bi se malo pročistili članovi koji su neaktivni. S druge strane, sami forum ima nekakvih troškova, nije sve badava (pošto nema reklama).
31.12.2013 | 13:09
Troskove koje imamo pokrivaju oni koji cijene nas amaterizam.
31.12.2013 | 16:17
Kako već spomenuše, update Jabučnjaka je već duže vrijeme u pripremi i većina nelogičnosti i manjih te većih problema će biti ispravljena vrlo skoro. Sam izgled sa doduše neće bitnije mijenjati.
31.12.2013 | 20:57
slažem se da novac ne kotrlja stvari, ali možda da donacije omogućite?
ili da se uz neko doplaćivanje dobije značka il više poruka, bubam napamet.
ako Vam naravno treba išta novca za hosting itd.

Ne kužim zašt se ne bi reklame vrtile na dijelu portala, pa i nama bi dobro bilo da nam se prezentiraju nove apple stvari?

PS: naravno, ne napadne kao na jutarnjem ili večernjem, nego diskretni banneri ili reviewi?
31.12.2013 | 21:05
Jabucnjak je ovakav bas zato sto nema reklama,spamera,trolova.....Trudit cemo se da tako i ostane.Nekako porodicna atmosfera i lezerna i pristojna zajednica.
Bas zbog nepotrebno trolovanja,ovdje znaceke,br. postova nista ne znace.

Bolje imati 100 postova koji su nekome pomogli nego 1000 gluposti koje ce da se brisu
31.12.2013 | 21:19
Athelas Loraiel kaže:
slažem se da novac ne kotrlja stvari, ali možda da donacije omogućite?
ili da se uz neko doplaćivanje dobije značka il više poruka, bubam napamet.
ako Vam naravno treba išta novca za hosting itd.

Ne kužim zašt se ne bi reklame vrtile na dijelu portala, pa i nama bi dobro bilo da nam se prezentiraju nove apple stvari?

PS: naravno, ne napadne kao na jutarnjem ili večernjem, nego diskretni banneri ili reviewi?

Novac nam ne treba a ti si prvi koji je tražio bannere bilo koje vrste.
Novosti su ionako u modulu "Apple novosti"
31.12.2013 | 21:27
Meni bilo na pameti: "Ako se razmišlja o reklamama, radije pretplata!".
31.12.2013 | 22:38
ok, drago mi je čuti da novac nije potreban super.
i drago mi je da vlada familjarna atmosfera. toga nedostaje...
01.01.2014 | 16:27
Riba kaže:
Kako već spomenuše, update Jabučnjaka je već duže vrijeme u pripremi i većina nelogičnosti i manjih te većih problema će biti ispravljena vrlo skoro. Sam izgled sa doduše neće bitnije mijenjati.

Drago mi je da će ostati sličan, jer meni sa 60g svaka promjena kida živce. Znam da je mladima svaka promjena dobrodošla ali se, zbog nas starijih, trebaju odvijati polakše.
01.01.2014 | 16:55
Sad mi je nešto palo na pamet kad je @boriskr rekao daima šest banki.
Nema dobne granice za korištenje računala! Ovo govorim u kontekstu da je @boriskr rekao prije 40 godina da budemo računalo nosili ispod ruke ili u đepu, isto tako de budemo razgovarali mobitelima, vjerojatno bi drmao s rešetkama u ludnici.
LOL
01.01.2014 | 22:03
Kakvo računalo prije 40 godina? Za telefonsku liniju si platio 3000 DM:angry:
A da ćeš ga nositi u džepu, stvarno bi te strpali, ne u ludnicu.....
01.01.2014 | 22:51
boriskr kaže:

Je sjećam se toga. I moji su toliko platili na selu. Nisam znao da si mi generacija.
01.01.2014 | 23:15
Athelas Loraiel kaže:
1. ankete treba što češće imati i na glavnoj stranici ih objavljivati, bilo bi zanimljivo ih i moći forumski komentirati.

Ovdje bi se mi forumaši trebali uljučiti, i negdje na forumu predložiti teme za anketu.

boriskr kaže:
Drago mi je da će ostati sličan, jer meni sa 60g svaka promjena kida živce. Znam da je mladima svaka promjena dobrodošla ali se, zbog nas starijih, trebaju odvijati polakše.

Vjerujte mi, ima i nas puno mlađih koji mrze promjene, eventualo blaži facelifting prolazi.
02.01.2014 | 08:28
boriskr kaže:

E sad nam tu istu mrežu, koju smo i preplatili, prodaju ponovo. A najsmješnije je da se onda proglašavaju managerom godine, neš ti sposobnosti.
Zašto nije digao npr. 3 Maj i onda postao manager godine.
02.01.2014 | 21:43
jzelko kaže:

Je sjećam se toga. I moji su toliko platili na selu. Nisam znao da si mi generacija.[/quote]

Ide vrijeme, sve brže:(
23.01.2014 | 22:12
Moji prijedlozi su:

- da se naglasi citat u porukama;
- da korisnicki okvir sa strane bude u vrhu, a onda ispod njega "Novo na Jabučnjaku";
- trebalo bi potamniti crvenu highlight boju.

Pokusao sam na slici u attachment-u prikazati sve moje prijedloge.
sema_foruma.jpg
23.01.2014 | 22:14
Okvire sa strane možeš preslagivati kako želiš, uvahti za header i vuci!
Crvena se već spominjala, ali smo odlučili zadržati vrišteću unatoč zdravom razumu.
Ostatak je već poboljšan u novoj verziji, koja samo što nije.
23.01.2014 | 22:18
Riba kaže:
Okvire sa strane možeš preslagivati kako želiš, uvahti za header i vuci!
Genijalno

Riba kaže:
Ostatak je već poboljšan u novoj verziji, koja samo što nije.
Super! Nadam se da cete naci razuma da ipak potamnite crvenu Mozda bi cak i svijetlo zelena (skoro bijela) bila najbolji izbor, tako da prati kompletnu kolor semu foruma.

Ako vam treba bilo kakva pomoc po pitanju dizajna, raspolozen sam da pomognem u slobodno vrijeme
23.01.2014 | 22:41
Mislim da ćeš biti zadovoljan novim-starim dizajnom, doslovno više od godinu i pol dana smo radili na njemu, zadnjih par mjeseci intenzivno. Temelji su isti, ali smo doslovno na svakoj sitnici radili, a pronicljivo oko je već vidjelo da ih ima stotine.
23.01.2014 | 22:47
Sad sam vec nestrpljiv Kad mozemo ocekivati novu verziju?

P.S. Da li ce postojati mogucnost da se sakrije ime i prezime? Pored privatnosti, ja imam problem sto je neispravno pa da sakrijem sramotu
23.01.2014 | 23:21
pa mislim da riba to moze srediti, riba promijeni mu ime i prezime hahahaha
24.01.2014 | 00:12
miki_28 kaže:
Sad sam vec nestrpljiv Kad mozemo ocekivati novu verziju?

Kad bude gotova.

P.S. Da li ce postojati mogucnost da se sakrije ime i prezime? Pored privatnosti, ja imam problem sto je neispravno pa da sakrijem sramotu

Javi mi na mail pa ću ispraviti taj podatak, osim ako se na sramiš svojeg imena. Imena su vidljiva samo u popisu korisnika koji je dostupan prijavljenim ljudima. Ako netko ima problem sa svojim imenom možda Jabučnjak nije pravo mjesto za njega - srećom internet je krcat mjesta koja njeguju anonimnost.
24.01.2014 | 08:02
Kakva privatnost? To su izmislili kriminalci kako bi se sakrili.
Ja bi jos podataka uveo kao obavezne.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 10 minuta
  • Bertone: Gdje? Ja vidim samo stari nedostupni M2 za 799
  • stefanjos: 799
  • stefanjos: a evo ih
  • stefanjos: dobro sto ovaj istyle ceka sa ponudom...
  • Zdravac: na Apple Mađarska su cijene kao u DE, a može se odabrati HR tipkovnica
  • m@xym: Naravno, sve to ne vrijedi za naše tržište jer kod nas vrijede neka druga pravila.... Kod nas je Air sa 8 GB 200 € skuplji of Air-a sa 16 GB u Njemačkoj.
  • m@xym: Zašto bi inače Apple davao "besplatan" i tihi upgrade za baš sve strojeve iz game (Studio čak počinje sa 32 GB RAM-a i M2 MAX procesorom!!!)
  • m@xym: S obzirom da nitko ne daje nešto što ne mora, postavlja se pitanje kako će novi strojevi raditi sa 16 GB RAM-a i uključenim AI dijelom OS-a.... Možda su 32 GB upravo postala ono što je bilo 16 GB na starim strojevima...
  • Yonkis: Mora biti 16GB da bi korisnici imali UX za AI, sve manje od toga ne zadovoljava. Sami su si "jamu" iskopali, baš mi ih je žao :)
  • m@xym: Još samo da shvate da umjesto 256 GB trebaju staviti 1 TB SSD... za istu cijenu... :o)
  • m@xym: Ne samo Air-ovi, nego i svi ostali... Očito je Apple AI veliki potrošač memorije.
  • Piko: Ne znam da li je itko uočio ... Ali svi Airovi dolaze po defaultu sa 16 GB RAM-a .... a cijena ista kao i prije za 8 :)
  • dpasaric: Evo i MacBook Pro M4...
  • mbp2009: nece ni biti jos
  • stefanjos: na istyleeu i dalje nema cijena....
  • dpasaric: Eto osvrt na Mac mini M4 na naslovnici...
  • kupus: Evo, otvorit ću temu pa da ne pisemo ovdje
  • kupus: Hvala Bertone
  • Bertone: *ništ
  • Bertone: @kupus, pa nije to nišz novo oko audio izlaza s prednje strane, HDMI će otpeljati zvuk u monitor, a večina današnjih monitora ima audio out priključak.
  • stefanjos: mea culpa
  • stefanjos: kupus, sada kuzim sto si mislio. mislio sam na ovu ogavnu naslovnicu koju su stavili ovi lol
  • imar: Imam osjećaj da će se ovaj novi Mac Mini prodavati ko' vruće kifle.. :D
  • dpasaric: Top model Mac minija = 4.700 € hahahahahah
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Evo novi Mini je vani!
  • MoschuS: DE Store ima cijene 699, 929, 1159 i 1649 za Pro
  • MoschuS: Bas i ja gledam taj 3.5mm jack i pitam se zasto je naprijed!?
  • kupus: Minusi : ista cijena storage upgradea, headphone jack s prednje strane? Kako misle spojiti zvucnike na to?
  • kupus: Plusevi : 3 monitora, gigabit ethernet kao standard, ista početna cijena, 16gb ram
  • kupus: Legit je :) Jonny Ive je već dugo na aparatima, navodno i na lifesupportu otkad je vidio novi iMac :)
  • MoschuS: Evo i Minija ;)
  • kupus: Nije ni studio baš proprcionalan, ako ćemo tako
  • kupus: Vidi ove screenshotove, ne njihov render. Meni izgleda poprilično legit, a to i potvrđuje činjenica da su navedene screenshote i maknuli s weba
  • stefanjos: stvarno mislis da ce tako bez proporcionalno sranje izaci iz applea? doslovno se vidi da je fake
  • kupus: mini leakan, bar s prednje strane [link]
  • Piko: ma što se mene tiće ne mora imati slova gore .... ali mi treba svjetlo da nađem pepeljaru i upaljač :)
  • Yonkis: @piko očekuje se da je tipkanje na slijepo defaultno za usera.
  • Piko: magična tipkovnica još uvijek nema pozadinsko svjetlo .... ;-(
  • dpasaric: Evo novi iMac M4. Ništa zanimljivo nema, samo novi procesor i više memorije u osnovnoj konfiguraciji.
  • drlovric: Isto kao nedostatak hrvatskih titlova na Apple TV. A pokrili bi trziste 4-5 drzava sa tom malom modifikacijom slovenskih. Al ne moraju, pa sto bi :)
  • miomika: ma gle...ako mogu kotolirati sve te feture putem DNS-a po svakoj državi, zašto to onda uopće daju u EU. I zašto nema nigdje JASNO napisano. "Call record ne radi u cijeloj EU", točno se sojeća ono.....osveta za USB-C. ma Idiotizam na najjače..a tek one pizdarije da Aple One nije dostupan u .hr, ali je u Sloveniji....ma...sve više i više mi se sve to jako gadi
  • drlovric: Zao mi je samo ljudi koji su potrcali da kupe nove mobitele radi inteligencije. To ije bio bas inteligentan potez :D
  • drlovric: Sveje to jos uvijek poluproizvod, i zvanicno u Beta fazi. Imam osjecaj da ce se to taman popeglati dok dodje na EU trziste. Tako da, ne bih se ja tu nist aisjecao zakinutim ni nervirao :)
  • miomika: u banani....ko da smo u zimbabwe--u...mislim, ovo nadjebavanje EU-USA, preregulirana EU, oni stave update, koji niti jedan od fetaure-a ne radi. Da bi radilo, trebalo bi jailbreakat uređaj. Koja je poruka poslana ovime?
  • Zdravac: Do travnja 2025. ce proraditi i u EU
  • miomika: ja sam sad na drugom telefonu stavio svoj stari US AppleID i proradio je Call record i na čekanju sam s AI. pokušat ću s glupim trikom, ali mi je stvar preglupa.......
  • drlovric: Nakon pola sata aktivirali su mi AI. Siri animacija je prekrasna i moram priznati da je malo manje tupava. Neke stvari su iznenadjujuce dobre (za Siri). Ali nije to jos Google Assistant razina.
  • miomika: RU=EU :)
  • miomika: Ne radi niti RSC, niti previev summarize..MA NIŠTA!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Avantura, Ender, MacSlavko, pontmax1, robee, Anonimci (674)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO