Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
Ne radi sve kako treba nakon unlocka
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: Ne radi sve kako treba nakon unlocka
Poruka: 5
graphgraph

Ne radi sve kako treba nakon unlocka prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 0  
Imam Iphone 3GS 32GB. Napravljen je jailbreak i unlock (ultrasn0w). Umetnuo sam vipovu sim karticu (pretplata i pretplata na internet promet), i uredno mogu zvati, primat pozive i poruke. Međutim ne mogu slati poruke i ne mogu se spojiti na internet. Poruka koju dobijem je
Could not activate cellular data network
You are not subscribed to a cellular data service

Probao sam u cellular data network dodati APN koji koristim za vipme broadband ali nije pomoglo.
Da li postoji rješenje za ovaj problem?
Da li nekom od vas radi sve uredno sa vipnetom?
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 187
graphgraph

Ne radi sve kako treba nakon unlocka prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 9  
moras upisati data.vip.hr i user i password (obicno su isti brojevi). ako i to ne radi onda probaj instalirati aplikaciju preko cydia-e "mms & teathering" (source: sinfuliiphonerepo.com). Nakon toga kada se vratis u postavke za internet vidjet ces jos neke dodatne koje trebas namjestiti (u vip sluzbi ce ti dati te podatke).
Poruka: 262
graphgraph

Ne radi sve kako treba nakon unlocka prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 7  
Zovi vip podršku korisnicima i traži da ti emailaju sve vezano za spajanje na net za iPhone
Poruka: 49
graphgraph

Ne radi sve kako treba nakon unlocka prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 3  
APN je data.vip.hr
user i pass su isti - 38591

za MMS je APN mms.vipnet.hr
pass i MMSC su isti - 38591
MMS proxy je mms.vipnet.hr/servlets/mms
MMS UA Prof URL je 212.091.099.091:8080

Probaj pa javi radi li - meni radi
graphgraph

Hvala vam na odgovorima. Poslali su mi upute iz vip službe za korisnike pa mi sad net radi.
Međutim i dalje ne mogu slati smsove, a u postavkama Iphonea pod messages nemam ništa što bih mogao mijenjati. Negdje trebam upisati broj SMS centra +385 91 0401, a ja nigdje nisam vidio tu mogućnost. Ima li netko ideju kako to riješiti?
Poruka: 1757
graphgraph

Ne radi sve kako treba nakon unlocka prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 49  
@ zabelezni
odi na Vodafone mobile connect support a ne na vip, jer još uvijek imaju stari softwer. Novi je 10.2 a ja sam ga maloprije instalirao, doduše na Windowse7, ali sam si za Maca nedavno skinuo najnoviji jer ni meni prije nije radio i sada mi normalno radi. Prije sam samo mogao primati poruke a ne i slati dok sad uredno šaljem. Ako zapneš javi se !
Oprosti ! Valjda si shvatio to je meni na kompjuteru, a na Mobu sam na T-comu. Bio sam brzoplet. Sorry.
 iMac 20"alu TimeCapsule iPhone4
graphgraph

@ jzelko
I ja imam Vodafone mobile connect na laptopu pa mi je bilo čudno da mi to treba i za mob
graphgraph

Uspio sam pronaći kako se mijenja broj SMS centra na Iphoneu. Treba ukucati *5005*7672*+385910401# i stisnuti Call.
Provjera broja SMS centra se radi na slijedeći način:
*#5005*7672#
Press Call

Sad je broj SMS centra ok, ali i dalje ne mogu slati smsove. Prema svemu što sam našao na stranim forumima, izgleda da je problem u starosti moje sim kartice koja je iz 2001. pa je idući korak nabava nove sim kartice pa ću onda vidjeti.
Poruka: 1
graphgraph

Ne radi sve kako treba nakon unlocka prije 1 Godina, 5 Mjeseci Karma: 0  
Imam jedno pitanje, buduci da sam "plavusa" kaj se tice instaliravanja i sveg ostalog.. ugl..imam iphone 3g na vip mrezi i unlock-an je i ima os 4.0.2 i sve radi nije prespor kao sto se netko zalio ali nikako nemogu namjestiti postavke za internet..zvala sam sluzbu prije dok sam imala os 3.1.3 i apn je bio grps5.vipnet.hr a korisnicko ime i zaporka 38591 i sad nakon updatiranja mi safari javlja da nisam spojena na inetrnet i da nisam pretplacena na inetrnet usluge a ukljucen mi je surf paket 200 i uredno mi doma stize debeli racun
btw vidjela sam na nekim postovima da kazu da je apn data.vip.hr i probala sam to i nakog ga resetirala i nis nece kaj god ukucam HELP NEMREM BEZ NETA
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Komentari

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 3 sati, 42 min
  • BB: :)
  • metalni: hvala!
  • BB: Pogledaj u poruke :)
  • metalni: zanima me ili dan brown ili mario puzo
  • BB: A kako da znam što je tebi zanimljivo? Hoćeš 12. planet?
  • metalni: Ako imaš šta zanimljivo pošalji :)
  • BB: Ja sam našla svašta na engleskom, a ponešto i na hrvatskom, ali moram potražiti te linkove...
  • metalni: na hrvatskom
  • metalni: Da li tko zna gdje ima e-knjiga ili pdf-a beletristike za skinuti?
  • smayoo: Da
  • kinsif: ufff... :) thx! nego kratko pitanje, kad povucem timemachine backup, dali povlacim i update koji je bio na starom macu? 10.7.2 konkretno.
  • smayoo: jelda je sexy mala mašina? ;) Uživaj!
  • kinsif: stigao mini konacno! koje veselje :D
  • scarface32: john sto brzi oporavak ti zelim
  • john_st: hvala boris, hvala smayoo :)
  • smayoo: Samo hrabro, john_st! Sjeti se da uvijek može gore! ;)
  • boriskr: @john_st-želim ti da što prije možeš ležati kako hoćeš: na trbuhu, na glavačke, na oba ramena istovremeno. Puno sreće!
  • john_st: @boris - da, samo jednom. i to šta je najčudnije od svega, na ono na kojem sam operiran :eek: kad se okrenem na lijevi bok imam osjećaj ko da mi iznutrice plešu i dođe mi muka.
  • H2O: nekoliko puta ponovljeno 'clear browsing data' + quit chrome + start chrome izgleda da je izlječilo boljku
  • H2O: Riba, probao sam resetirati safari i obrisati cache, ali u chrome i dalje ne radi. u safariju ide ok, u chrome sve normalno osim na jabučnjakovim stranicama blokirava i izbacuje "Aw, Snap!"
  • Nikola_Kala: da ali ne nadjem ja to xD meni treba ako znas xD gledo sam ali ne nadem a i neda mi se traziti samo me zanima zna li tko !
  • BB: Ima, stavila sam ti tamo link :)
  • Nikola_Kala: ima koga ?
  • boriskr: john_st, samo na jednom?
  • H2O: jučer sam čuo na jednom predavanju da postoji nekakav problem oko virtualbox-a + "ostali OS" kad je Mac u pitanju jer se na Apple strojevima po licenčnim pravima ne smije koristiti non-Apple software. koliko ima u tome istine?
  • DrAle: @BB onda imaš pravo. Nedostaje odgovor za tvoj slučaj.
  • BB: @DrAle: ne slažem se - ne kupujem ništa, a odobri ih onaj tko ih nudi (npr. Cydia, BigBoss itd.). I nije to samo moj slučaj :)
  • DrAle: @BB OK, nisam baš u toku s time, znam da nekada nije bilo tako. BTW imaš odgovor "Da, zbog kupovine neodobrenih aplikacija", tu bi spadao tvoj slučaj. Nisu odobrene, no valjda mogu biti legalne.
  • BB: @DrAle: Jailbreak je legalan, odobravao ga Apple ili ne, a time onda i programi...
  • john_st: jeeeej mogu spavati na boku 8) a i rame popušta :roll:

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: culo23, gjuroo, hgradeca, macpitanje, Scorp21, Zmijutin
Anonimaca: 20

Anketa

Jailbreakate li svoj iOS uređaj?

Apple novosti

0.2064