iPhone 4.0
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4.0


09.04.2010 | 00:55
Jeste li vidjeli ovo?

09.04.2010 | 02:02
Iskreno, meni nikada nije zatrebao multitasking na iPhoneu. Više bi me veselilo da uvedu worldwide garanciju na uređaj ili da se počnu normalno prodavati bez vezivanja na operatere u svakoj zemlji.
09.04.2010 | 02:26
dpasaric je napisao:
Iskreno, meni nikada nije zatrebao multitasking na iPhoneu. Više bi me veselilo da uvedu worldwide garanciju na uređaj ili da se počnu normalno prodavati bez vezivanja na operatere u svakoj zemlji.


Prije će se Flash zavrtiti na iPhone OS-u nego li se to dogodi Ja mislim.

komentari??
bok!
09.04.2010 | 08:52
dpasaric je napisao:
Iskreno, meni nikada nije zatrebao multitasking na iPhoneu. Više bi me veselilo da uvedu worldwide garanciju na uređaj ili da se počnu normalno prodavati bez vezivanja na operatere u svakoj zemlji.


Slažem se u potpunosti s tobom. Pogotovo jer to vezivanje na operatora nista specijalno ne donosi. Samo košta.
Puno ovoga “novog" imaju svi koji su Jailbreak-ali svoje Iphon-ove.
Multitasking šljaka samo na 3 gs-u. Neznam koliko baterije to košta.

Facit: razočaran sam sa dosad viđenim.
09.04.2010 | 11:00
Mene ovo intrigira:
daringfireball.net/2010/04/iphone_agreement_bans_flash_compiler

Komentari??
09.04.2010 | 14:03
Istog sam mišljenja kao i dpasaric, nikad mi nije zatrebao multitasking pa ono, ništa special. Eventualno će možda dobro doći za Skype no opet, stalno sam na kompu ulogiran pa ni to nije nešto extra woow.

I cijelo to predstavljanje OS 4.0 mi je zapravo bilo poprilično razočarenje. Naime, očekivao sam da će i izbaciti taj novi OS on the market, a kad ono, isti klinac kao i sa iPad-om.

Navodno su priče da je iPad izletio puno prije nego je trebao, a kako bi Apple prikrio lošu reklamu koju je navukao zbog distribucije i baby bolesti nove iMac linije. Gledajući sad sve to, nekako mi se čini da je i istina jer je iPad izašao na tržište samo par dana prije ovog OS 4.0 eventa.

Za lipanj ne očekujem ništa drugo nego da izbace novi model iPhone-a (moje pretpostavke: kamera 5.0 megapixela, 1GHz procesor i malo poboljšanje RAM memorije na 512kB).

Sad samo treba vidjeti s iBook i iAds konceptima, ne sumnjam da neće polučiti uspjeh kao appstore, možda malo manji (što se iBooksa tiče), a za iAds ćemo još vidjeti (to bi već moglo biti huge).

Iskreno, zapravo me najviše zasmetalo to što sad kasne sa novotarijama s Keynote-a, koliko pratim Keynote unazad 3 godine, to se nije događalo. Uvijek je bilo, mi smo napravili to/imamo to i to je već danas u toliko i toliko sati on the market, ili najkasnije sutra. Neka me netko ispravi ako sam u krivu...


Bumo vidli što donosi Keynote pred ljeto...
09.04.2010 | 16:16
Strah od konkurencije prelazi u paranoju. To prvenstveno mislim na marketinški odjel i to nije samo u Apple-u, vec prelazi u epidemiju (pardom, pandemiju). Divna ideja nije dovoljna (sjetimo se recimo Message Pad 2100), dobra razrada (za koju nema vremena) i dobra podrška, bez djecjih bolesti...

Misao: Po blatu se hoda zimi, kad je smrznuto.
Mudri uce iz tudjih gresaka, uporni iz svojih, a glupima je svejedno. LOL
09.04.2010 | 19:58

I mene, zbog Unitya. Digla se panika (s dobrim razlogom!), a Apple ne želi jednoznačno protumačiti to što su naveli u agreementu. Špekulira se da je prvenstveno usmjereno protiv Adobea (O! Kakvog li iznenađenja...), ali istovremeno i da računaju na dosadašnju praksu promjene sadržaja license agreementa nakon što beta preraste u final. S obzirom da Unity Technologiesu o tome ovisi "kruh", vjerujem da će se potruditi doći do točne informacije i potom ili prilagoditi Unity restrikcijama (što u praksi i ne bi bilo tako jednostavno) ili, bolje, zaključiti da je u pitanju Đihad usmjeren protiv Adobea i da se ostali (a i oni sami) ne moraju brinuti.

Da ne ispadne baš da je u pitanju Apple-fašizam: dogodile su se neke zloupotrebe dosadašnje mogućnosti korištenja privatnih APIja (oni su zapravo sporni), a jedna od spominjanijih je bila krađa telefonskih brojeva iz aplikacija koje su bile puštene u AppStore. Tako da Apple zapravo mora pokrpati dva problema (sigurnost + Adobe), pri čemu je prvi "fer", a drugi baš i ne (OK, pare su u pitanju pa nije bitno što je "fer" - barem iz Appleove perspektive) i pritom paziti da "zabunom" ne počisti one koji im cijelo vrijeme rade u prilog (Unity, npr.).
09.04.2010 | 21:02
Meni se čini da je bolje da su to obavili sada nego za par godina kad bi recimo deseci tisuća ljudi investirao brdo vremena i truda u aplikacije koje bi onda sa novom verzijom OS-a iz nekog razloga prestale raditi.

Tu bi svi tvrdili da je Apple to namjerno napravio, čak i kad bi bilo očito da je izvorni problem kod ovih nezavisnih proizvođača razvojnih alata. A kad bi takvih nezavisnih alata bilo desetak - što nije isključeno, kako je krenulo, Apple bi zaista bio sputan kod razvoja novih verzija i morao bi u kompatibilnost ulagati više truda nego u napredak - baš onako kako to Microsoft danas radi sa Windowsima.

A što bi dobili za uzvrat? Novce ne, bolju platformu ne, nove, jedinstvene aplikacije ne, pa čemu onda trud?

Možda to bolje veli isti ovaj gore citirani Fireball: Why Apple Changed Section 3.3.1
09.04.2010 | 21:56
A što bi dobili za uzvrat? Novce ne, bolju platformu ne, nove, jedinstvene aplikacije ne, pa čemu onda trud?

Trud je potreban utoliko što Apple, i da se postavi na trepavice, ne može sam pokriti sve APIje koji su developerima potrebni. Ageia će uvijek biti korak ispred sa svojim PhysXom. I da, Apple ga može licencirati, ali u tome nemaju baš nikakve računice (suluda cijena licence kako bi je Apple poklonio developerima među kojima će se naći samo 5% korisnika konkretnog tog APIja - ostalih 95% će i dalje programirati svoju prvu "Hello world!" aplikaciju).

Apple očito ne bježi od toga da iĐiđe postanu (ako već nisu) *kvalitetna* game platforma. A ako žele developerima omogućiti korištenje najnovijih tehnologija (što bi im svakako trebalo biti u interesu), moraju ostaviti pristup tim tehnologijama - a to, praksa je pokazala, funkcionira prvenstveno preko 3rd party razvojnih alata.

Dogovorit će se oni već nekako.
09.04.2010 | 22:59
Da li je netko od vas Developera isprobao novi 4.0 na svom iPhoneu i da li je moguce downgadet na prijasnju verziju?
09.04.2010 | 23:02
Nisam, sorry. I vjerojatno neću tako skoro.
10.04.2010 | 18:12
Eto, kad nitko nije, ja sam se upustio u avanturu zvanu 4.0.

Bitno je naglasiti da imam iPhone 3G bez ikakvih jailbreaka, kupljen u italiji (otkljucan).

Prvi dojmovi?
-50% sporiji pri otkljucavanju, otvaranju-zatvaranju programa i svim elementarnim funkcijama
-wallpaper ne radi, cak ni kad je zakljucan
-multitasking takoder jos nisam uspio aktivirat
-mail funkcionira dobro (grupiranje inboxa s razlicitih accountova)
-Photos ima opciju ragrupiranja slika (events, faces za koji je potreban novi iPhono 09)
-kamera ima zoom (kao sto su neki programi vec nudili)
-Folder funkcionira jako dobro


Kao sto rekoh ovo su tek prvi dojmovi. Imam ga svega 2 sata i nisam se previse zabavljao s ostatkom. Kada malo bolje proucim javim vam...
  • Sank
  • Moderator
  • 219
13.04.2010 | 16:02
Čini mi se da je na predstavljanju OS4 rečeno kako neke nove mogućnosti neće radit na starijim verzijama iPhonea i iPoda Touch, naročito mutltitasking, pa sad ne razumijem Gljivicu kako to misli da još nije uspio aktivirat multitasking na svom 3G kojem fali S?

Ja sam pogledao cijeli keynote i naravno oduševljen sam onim što su učinili. Istina je da mi multitasking na iPhoneu nije do sada bio od životne važnosti, ali me veseli da ću konačno moći cijelo vrijeme imati aktivan Skype dok na njemu radim nešto drugo. Često putujem pa mi Skype i Truephone mnogo znače, a sada će to tek biti ono pravo jer ću na skype biti dostupan cijelo vrijeme (osim za vrijeme leta u avionu, naravno )

Što se tiče mutitaskinga i trajanja baterije, za iPhone me to uopće ne zabrinjava s obzirom da imam iPower dodatak koji drastično produžuje trajanje baterija. Nadam se samo da će nešto slično smisliti i za iPad, pa da produže sa 10 sati na barem 15h, meni super jer mi je do sada najduži let trajao 13 i pol sati (Pariz - Singapore) Taman da pogledam nekoliko filmova, odigram koju igru i pročitam koju stranicu najnovijeg bestsellera.

Apple rulz
13.04.2010 | 16:12
Da, u Keynoteu je Steve (ili Scott, ne sjecam se ) rekao da je multitasking samo za 3GS i iPod touch 3rd gen.

BTW, 4.0 SDK je samo za developere koji su platili 99$ Appleu?
13.04.2010 | 19:03
Sank, imas pravo. Malo sam se bio zaletio. Naime, Keynote sam gledao/slusao dok sam skidao i novi SDK pa nisam previse obracao paznju. Ovaj post sam napisao prakticki odmah nakon instalacije i prve provjere (zanjelo me uzbudenje).

U svakom slucaju kao i svaka beta, tako i ova ima mnogo sitnih bugova. Ponekad mi ne prepoznaje USB kabel, koji put se ne zeli ugasiti, danas mi je vrtio iPod na x1.5 brzine tako da mi je bilo jako zabavno slusat Audiobook (zvucalo je kao da slusam ozbiljnu "zlocestu djecu"). Ali ne zalim se. Beta i sluzi tome da se uoce takve greske...

iPetric, ako se hoces igrat u SDK i imati OS 4.0 za iPhone, to ima svoju cijenu (99$ godisnje). Ako ne mislis baviti se programiranjem i prodajom Appova, mislim da ti se ne isplati uzimati, jer za koji mjesec ces imati novi i (jos bitnije) stabilniji softver besplatno.
13.04.2010 | 22:06
Da, to sam i pretpostavljao Inace, sad malo upoznajem Objective-C, pa sam se registrirao na Appleovoj stranici da mogu skinut Xcode i iPhone SDK I nisam iPetric, nego ipetri68, to mi je (pra)stari htnet username. NHF!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 26 minuta
  • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
  • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
  • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
  • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
  • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
  • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO