po čemu se iPod Touch razlikuje od iPhonea?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

po čemu se iPod Touch razlikuje od iPhonea?

03.12.2009 | 21:30
Mom sinu (9 g) se jako svidio kumov iPhone. Radi igrica koje se igraju naginjanjem uređaja, naravno.

S obzirom da je dobar, vrijedan i pošten, zaslužuje možda i nešto skuplji božićni dar nego što sam mislio.

Ali iPhone mu ne bi kupovao jer sam siguran da GSM celularni uređaji loše djeluju na hipofizu, a to može imati ozbiljne posljedice kod manje djece. I to je to. End of discussion, neću kupiti djetetu nikakav mobitel, pa ni iPhone, nemojmo gubiti vrijeme na to da me netko (opet) nagovara na to.

E, sad, priča se po selu da je iPod Touch 100% sve isto što i iPhone, samo što nema GSM/3G modul, tj. nije za telefoniranje i SMS-anje, a surfanje može samo preko wlan.

Mene zanima da li je to baš zaista tako. Konkretna pitanja:

1. Da li sav (ono 30000000% sav) software za iPhone radi na iPod Touch? Naravno, osim onog koji ima veze s GSM funkcionalnošću?

2. Da li ima te senzore naginjanja za igranje kao i iPhone?

3. Da li ima surfanje preko wirelessa?

4. Kako se u njega ubacuje software? Preko iTunesa ili...?

5. Da li ga isto treba jailbreakati za neke aplikacije? Koje npr?

6. Dajte neki link gdje se vidi što se sve nudi "legalno" (bez jailbreakanja), a što "ilegalno"?

7. Kako to "legalno" funkcionira? Ako sam dobro skužio, treba se upuštati u neke teške muljaže za otvoriti američki itunes account jer na hrvatskom nema ničega? Ili sam krivo čuo? Kakve su to točno muljaže potrebne za otvoriti američki itunes account?

Ako sam sad tu pitao nešto što je već odgovoreno n puta, ispričavam se, samo me upozorite, npr. "pitanje ad 7 je odgovoreno već" pa ću potražiti sam. Hvala.
03.12.2009 | 22:32
iPod Touch nema mobitel u sebi i GPS i kameru. Sve ostalo bi trebalo biti "isto". EDIT: Nema mikrofon, ali mislim da postoji opcija da se spoje slusalice sa mikrofonom od iPhonea na iPod touch. Nisam siguran.

1. NE radi ono sto trazi GSM, GPS ili kameru.

2. Ima

3. Ima

4. Preko iTunesa.

5. Treba. One koje na app store-u kostaju recimo 5$, a ti bi je besplatno ili applikacije sa Cydie

6. Legalno: otovoris iTunes i kliknes store. Illegalno www.appulo.us

7. Na HR store ima skoro sve. Nemaju neke aplikacije koje nisu namjenjene za HR trziste. Igrice su po meni sve gore. Nema aplikacija muzickih nekih zbog autorskih prava. Isto tako i nemamo iTunes store za mp3ce. I recimo aplikacija tv rasored neke americke tv kompanije (jer sto ce to nama).
04.12.2009 | 10:10
Smayoo - go for it.
Samo izbjegavaj jailbreak, ne treba ti to.
04.12.2009 | 10:59
Hvala obojici. I draže mi je da se ne bavim jailbreakom. A je li fakat HR iTunes "opremljen" svime osim navedenog (što me ni ne zanima)?

Da li na uređaj vrijedi univerzalna garancija? Tj - ako ga dobavim iz USA, da li će Powercom prihvatiti servis pod garancijom ako zatreba?
04.12.2009 | 14:41
Imam i naš i usa account i mogu reći da sve kaj sam našao na usa storeu našao sam i na našem. Jedino kaj na našem ima puno manje ocjena i reviewa pa je možda teže naći neku dobru igru ili aplikaciju.

Jailbreakati sam probao ali nije bilo uspješno jer imam neku MC seriju iPoda na kojoj jailbreak ne radi. Ali nije ni ovako loše, tu i tamo kupim koju igru, čak se nekad i s besplatnim igrama možeš dobro zabaviti. Pogledam kakvu kraću seriju na njemu, služi mi kao mp3 player, pomoću stanze bi se i kakav ebook dao fino čitati.

Nisam očekivao da će senzor i touch tako dobro funkcionirati, pogotovo u igrama.
Igara ima odličnih i po jeftinijoj cijeni nego npr one (loše)java igre kaj naši mobilni operateri prodaju po 20, 25 kn.
04.12.2009 | 15:34
Nema GPS prijamnik. Ali to i nije nesto jako potrebno.
05.12.2009 | 13:34
smayoo je napisao:
A je li fakat HR iTunes "opremljen" svime osim navedenog (što me ni ne zanima)?

Svega ima što ti srce želi. Ne trebaš ni imati karticu, no onda nema kupovanja, ali gledajući frenda sa iPhoneom, uživa u svemu što je besplatno i ne žali se.

Da li na uređaj vrijedi univerzalna garancija? Tj - ako ga dobavim iz USA, da li će Powercom prihvatiti servis pod garancijom ako zatreba?

Taj dio ne znam, no ja sam svoj iTouch prve generacije nabavio na taj način i nikad nije došlo do toga da mi je trebao servis. Sad je već kod prijatelja godinu dana i ni on se ne žali. Kvalitetne su te mrcine.
07.12.2009 | 00:41
Evo ti odgovor i od mene, u vezi iTunes storea - imam iPhone 3GS 16gb nekih dva mjeseca, te sam u iPhone unio podatke o amex kartici i lozinku za nju. Manje više kupim što god mi se svidi, od 0,99$ pa do nekih 10$ mislim da sam najviše platio za neki office app, potrošio sam bar 200$ za razne igre, te manje ili više korisne aplikacije. Jailbreakanje nikako ne zagovaram za besplatno skidanje komercijalnih aplikacija - time se krade novac ljudima koji od toga žive.
Besplatne aplikacije uglavnom su dosta ograničene, tako da 99% kupim aplikaciju. U AppStore klikneš na "Buy" dugme, te uneseš lozinku. Aplikacija se downloada, a u roku 24 h na mail dobijem račun za ono što sam kupio, te mi skinu novce s kartice.
Toliko od mene, opisao sam moju uporabu hr AppStorea, a iPod Touch - za par dana ću ga kupiti pa mogu opisati doživljaj.

Pozdrav,
Tomislav

P.S. - jailbreakao bih iPhone isključivo zbog mogućnosti dijeljenja interneta putem wifi-ja (iPhone u AP modu), što se inaće ne može izvesti - Apple ne da valjda. Ali kako meni iPhone služi dobrim dijelom za posao - olakšao ga je, ne pada mi napamet zezati se s njim.
07.12.2009 | 02:23
Ja se palim na te iPhone/Ipod touch igre već duže vrijeme, ali nemam način da ih kupujem, pa bih možda i kupio Touch ako bi bio siguran da se može jailbrejkati. Da li se to radi istim onim programom kojim se cracka i iPhone ili za Touch ima neka posebna fora?
07.12.2009 | 07:07
Mene u svakom slučaju nije zanimao jailbreak radi toga da izbjegnem kupovinu softvera, nego zato što su mi neki pričali da postoje (jako dobre) aplikacije koje nisu dostupne putem iTunes storea zato što ih Apple nije odobrio. Koliko kužim - to nije (ili nije više?) slučaj.

U svakom slučaju - hvala svima na pomoći i odgovorima - uvelike ste mi olakšali odluku! Sad mi preostaje samo odlučiti odakle kupujem iPod...
07.12.2009 | 08:28
Baš sam prije par dana nabavio iPod Touch (8GB).
Smayoo, mislim da je to uređaj koji je idealan za tvog malog.
Jedina razlika je što 16 i 32 GB modeli dolaze sa mikrofonom na slušalicama, pa u nuždi možeš i preko skypea ili nekog drugog programa nazvati ( naravno da internet veza mora postojati).
Super je, samo osjetljiv na grebanje
07.12.2009 | 14:43
BigMac je napisao:
Jedina razlika je što 16 i 32 GB modeli dolaze sa mikrofonom na slušalicama,

Vise ne postoji 16 GB verzija, a razlika je i u tome sto 32 i 64 GB modeli imaju puno jaci procesor i grafiku.
07.12.2009 | 20:17
Imam iPhone 3G 8GB i prezadovoljan sam. Zbog njega još nisam ni nabavio novi Mac, jer mi jednostavno za ono što meni treba nije tolika sila. E sad ono bitno, bio je jailbreakan, no ja sam ga nakon par dana resetirao na tvorničke postavke. Zašto? Zato jer zna biti softvera koji radi poluispravno, smrzava uređaj i slično. Treba to izbjegavati.
07.12.2009 | 22:07
ipetri68 je napisao:
BigMac je napisao:
Jedina razlika je što 16 i 32 GB modeli dolaze sa mikrofonom na slušalicama,

Vise ne postoji 16 GB verzija, a razlika je i u tome sto 32 i 64 GB modeli imaju puno jaci procesor i grafiku.

Reci mi to za grafiku, jel se vidi razlika na slikama?
To za procesor mi i nije toliko bitno koliko za ekran
08.12.2009 | 17:02
Na slikama ne, ali igrice su super. Mislim da, ako imas 1G ili 2G, nema smisla kupovat-razlika nije tolika. btw. 3G nije moj, a 2G mi je ukraden tako da su usporedbe samo po sjecanju.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 2 minuta
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO