iPhone 12
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 12


13.10.2020 | 21:13
Meni je ovaj mini mrak. Mobitel koji sam čekao. Mislim da će postati dostojna zamjena za moj sedam godina star iPhone 5s.

appleinsider.com/inside/iphone-12-mini

Ovaj me je savršeno služio kao sekundarni telefon na Vipu. Za to vrijeme se kao moj primarni mijenjao iPhone 5, zatim 6s i trenutno iPhone X. Kao moj media telefon - najčešće u ruksaku ili kao glavni uređaj na putu ili u gostima kad treba puno slikati ili surfati -najprije je služio iPhone 6 Plus, a trenutno iPhone 11 Max.

Znam da je malo neobično imati toliko telefona ali barem se ne brinem oko baterije i ovako imam savršeno podržan multitasking

Sve ovo znači kako mislim da je iPhone 12 mini savršen kao drugi telefon ili kao primarni telefon za one koji ne vole velike uređaje. Ali kad se uzme u obzir povratak na ravni rub telefona, možda je manji telefon i ugodniji za ruku. Čak mi se ostali današnji modeli čine pre veliki, bojim se kako će ležati u ruci. Kao da zbog takvog dizajna traže veću šaku.

Što se cijene tiče, Dvanajstica Mini nije uopće jeftina ali mislim da je to napokon drukčiji iPhone koji se izdvaja od ostalih modela i da će vjerojatno biti najprodavaniji primjerak ove godine.
14.10.2020 | 07:08
Nisam uopće ništa pratio, niti sam znao da se sprema kakav event

Ali jutros kad sam vidio vijest za 12 mini, wow. Sad vidim da nije ništa bitno manji nego moja osmica, ali ajde...
14.10.2020 | 07:57
Trebao bih ih vidit uživo ali mislim da je 12mini idealan uređaj.
Nadam se da će uskoro stići kod ovlaštenih trgovaca.
14.10.2020 | 09:07
ja ga definitivno uzimam, prvo za zenu, pa malo kasnije za sebe.
14.10.2020 | 10:45
Ja ga definitivno ne uzimam. Mada jest prekrasan (mini i cijela garnitura serije 12) i kada bi (mini) realno cjenovno bio dostupan ovdje kao i u US - možda bih si ga i kupio.
Ovako, em sam počeo uviđati da mi je potreba za novim mobitelima zapravo usađena marketinška laž koja mi se potura svaku godinu, iako imam aparat koji uredno dura dvije, tri - nekima i četiri godine.
Pričaju o elektroničkom otpadu, ukidaju punjače, a proizvode nerealno puno nebitnih stvari na godišnjoj razini. A ukolikose i nađe netko tko bi htio kupiti bilo koji mobitel iz serije 12, ali bi morao sakupiti novce i prodati dosadašnji mobitel, to znači da mora prodati i punjač, i s čime će onda puniti novi?
Šuplja priča.
Svake godine nude nove mobitele za šta? Super, ultra, malo bolji senzor koji nikada ne bi ni znao da je tu da mi oni nisu rekli.
Meni je osmica još uvijek sasvim pristojna.
Pustila me ta manija za iPhoneima ima već par godina, postalo mi glupo na godišnjoj bazi davat sve više i više para samo da mogu reći - e, imam najnoviji iPhone.
To je moj slučaj, ovime nikako ne umanjujem bilo koga kome takvo što - treba.
Samo, osobno mi je zadnja kap u moru protiv čestog obnavljanja mobitela ova; kako se ti telefoni što se duže prodaju umjesto da su jeftiniji, to su skuplji umjesto jeftiniji. Ta mi je logika totalno pošemerena, i tu je bio tipping point ovom razmišljanju. Pa sjećam se da sam iPhone 4, moj prvi iPhone - platio nekom šverceru 7000 kuna. A danas je u dućanu i 10000 kn premalo.
Pa ovo je iPhone 12 mini, a u EU  Storeovima košta 800 €. Mislim, dodaš još 100 i imaš MacBook Air..
14.10.2020 | 13:28



14.10.2020 | 14:09
Ma ja imam iP7 star 3 god. i dogodine oko N.G. ću razmišljati o promjeni (ako).
Ne pada mi na pamet mijenjati mobitel češće od svake 3 ili 4 god. niti za to ima IKAKVE REALNE potrebe. Sve ostalo su markentinška sranja. A i kad budem mijenjao model star jednu ili dvije godine će biti mila majka za mene.
Pa jbte za te novce odem sa dragom na par dana u neki europski grad, a ne da dajem za "najnoviju, ultra, hyper" i ne znam koja sve sranja kameru na mobitelu
Kad slikajem pivu ili spizu u birtiji i sadašnji mobitel mi je previše.
Za sve ostalo tu je pravi aparat koliko god Davor govorio da je to sve isto. How yes no.
14.10.2020 | 18:42
Dimenzije: 131.5 x 64.2 x 7.4 mm.

iPhone 5s je bio: 123.8 x 58.6 x 7.6 mm

Malkice je veći. To znači da ću morati kupovati nove zaštite

Za usporedbu iPhone 6 i nasljednici do zadnjeg SE: 138.1 x 67.0 x 6.9 mm
14.10.2020 | 18:49
Oho, znači iP 2012 mini je dimenzijama manji od trenutnog SE2020 modela, a ima veći ekran, to je izvrsno za nekog poput mene, volim uređaje manjih dimenzija.
14.10.2020 | 19:05
Kloba kaže:
Ja ga definitivno ne uzimam. Mada jest prekrasan (mini i cijela garnitura serije 12) i kada bi (mini) realno cjenovno bio dostupan ovdje kao i u US - možda bih si ga i kupio.
Ovako, em sam počeo uviđati da mi je potreba za novim mobitelima zapravo usađena marketinška laž koja mi se potura svaku godinu, iako imam aparat koji uredno dura dvije, tri - nekima i četiri godine.
Pričaju o elektroničkom otpadu, ukidaju punjače, a proizvode nerealno puno nebitnih stvari na godišnjoj razini. A ukolikose i nađe netko tko bi htio kupiti bilo koji mobitel iz serije 12, ali bi morao sakupiti novce i prodati dosadašnji mobitel, to znači da mora prodati i punjač, i s čime će onda puniti novi?
Šuplja priča.
Svake godine nude nove mobitele za šta? Super, ultra, malo bolji senzor koji nikada ne bi ni znao da je tu da mi oni nisu rekli.
Meni je osmica još uvijek sasvim pristojna.
Pustila me ta manija za iPhoneima ima već par godina, postalo mi glupo na godišnjoj bazi davat sve više i više para samo da mogu reći - e, imam najnoviji iPhone.
To je moj slučaj, ovime nikako ne umanjujem bilo koga kome takvo što - treba.
Samo, osobno mi je zadnja kap u moru protiv čestog obnavljanja mobitela ova; kako se ti telefoni što se duže prodaju umjesto da su jeftiniji, to su skuplji umjesto jeftiniji. Ta mi je logika totalno pošemerena, i tu je bio tipping point ovom razmišljanju. Pa sjećam se da sam iPhone 4, moj prvi iPhone - platio nekom šverceru 7000 kuna. A danas je u dućanu i 10000 kn premalo.
Pa ovo je iPhone 12 mini, a u EU  Storeovima košta 800 €. Mislim, dodaš još 100 i imaš MacBook Air..


meni za 4 dana 7mica navrsava 4. godine. pa zato ide mali upgrejd, a moju ce sedmicu naslijediti otac koji i dalje koristi moj 5s od kojeg sam se upgrejdao na 7.
14.10.2020 | 19:08
Stvarno vam se toiko svidja taj mali iPhone?

Meni iPhone 11 PRO uopce nije prevelik telefon. Stane mi i u dzep, radis jednom rukom. Ne bi bas zelio manje od toga...
14.10.2020 | 19:09
drlovric kaže:
Stvarno vam se toiko svidja taj mali iPhone?

Meni iPhone 11 PRO uopce nije prevelik telefon. Stane mi i u dzep, radis jednom rukom. Ne bi bas zelio manje od toga...


DA DA DA i DA. ove sedmice mi je pun kufer prevelik je!!! znaci nemas pojam koliko sam sretan sto je mini izasao
14.10.2020 | 19:25
dario15 kaže:
Za sve ostalo tu je pravi aparat koliko god Davor govorio da je to sve isto. How yes no.


Ne, ne, nisam ja rekao da je isto, nego da oni sada ozbiljno zadiru u to tržište i da je potreba za pravim fotoaparatom svakim danom sve manja. Prenesi rečeno korektno!
14.10.2020 | 19:35
stefanjos kaže:
drlovric kaže:
Stvarno vam se toiko svidja taj mali iPhone?

Meni iPhone 11 PRO uopce nije prevelik telefon. Stane mi i u dzep, radis jednom rukom. Ne bi bas zelio manje od toga...


DA DA DA i DA. ove sedmice mi je pun kufer prevelik je!!! znaci nemas pojam koliko sam sretan sto je mini izasao


Meni je to najvaznija karakteristika telefona. Inace sam potpuno agnostican prema smartphoneima, meni jednako dobro rade i Android a i iOS, trenutno imam Android jer mi je zgodna podrska za dvije fizicke SIM kartice. Moj izbor je Sony Compact serija jer su jedini nudili kompaktnije uredjaje koji nisu okljastreni. Meni je sve preko 5" preveliko, ali polako ali sigurno ostajem bez opcija. Buduci da je Sony odustao od Compact serije, kada ovaj da svoje cini se da cu prekociti na drugu platformu jedino zato jer vise nece biti drugih telefona na trzistu koji su mi prihvatljivih dimenzija.
14.10.2020 | 19:37
Riba kaže:
stefanjos kaže:
drlovric kaže:
Stvarno vam se toiko svidja taj mali iPhone?

Meni iPhone 11 PRO uopce nije prevelik telefon. Stane mi i u dzep, radis jednom rukom. Ne bi bas zelio manje od toga...


DA DA DA i DA. ove sedmice mi je pun kufer prevelik je!!! znaci nemas pojam koliko sam sretan sto je mini izasao


Meni je to najvaznija karakteristika telefona. Inace sam potpuno agnostican prema smartphoneima, meni jednako dobro rade i Android a i iOS, trenutno imam Android jer mi je zgodna podrska za dvije fizicke SIM kartice. Moj izbor je Sony Compact serija jer su jedini nudili kompaktnije uredjaje koji nisu okljastreni. Meni je sve preko 5" preveliko, ali polako ali sigurno ostajem bez opcija. Buduci da je Sony odustao od Compact serije, kada ovaj da svoje cini se da cu prekociti na drugu platformu jedino zato jer vise nece biti drugih telefona na trzistu koji su mi prihvatljivih dimenzija.


strpljen spasen, ja android nemogu smislit, ali sony compact je stvarno jedini nudio najbolje performanse u malom kucistu, evo i apple se malo opametio. napokon.
14.10.2020 | 19:45
[quote="stefanjos" post=187838]Riba kaže:
strpljen spasen, ja android nemogu smislit, ali sony compact je stvarno jedini nudio najbolje performanse u malom kucistu, evo i apple se malo opametio. napokon.


Imali su oni uvijek SE, ali zanimljivo je vidjeti da su se svi nakacili na taj mini a ako je suditi po Sonyju trziste za manje uredjaje nije isplativo. Ili je to do cijene? Doduse meni ni taj Mini nije opcija jer mi je nezamislivo dati vise od 500 eura za mobitel.
14.10.2020 | 19:57
[quote="Riba" post=187839]stefanjos kaže:
Riba kaže:
strpljen spasen, ja android nemogu smislit, ali sony compact je stvarno jedini nudio najbolje performanse u malom kucistu, evo i apple se malo opametio. napokon.


Imali su oni uvijek SE, ali zanimljivo je vidjeti da su se svi nakacili na taj mini a ako je suditi po Sonyju trziste za manje uredjaje nije isplativo. Ili je to do cijene? Doduse meni ni taj Mini nije opcija jer mi je nezamislivo dati vise od 500 eura za mobitel.


kad sam kupovao 7, razmisljao sam o SE, ali sam htio bolju kameru i u tom trenutku mi je bio dosadio dizajn 5s-a. Ali u biti je kamera bila glavna. malo mi je cijena too much, ali ovo cu morat malo rastegnut, stim da ga planiram na njuskalu uzet od nekog, tako sam sve iphone-e u obitelji do sad uzeo izuzev bas evo moje sedmice.
17.10.2020 | 13:48
Sad su se još toliko počeli brinuti za okoliš, jer punjači su prijetnja za ljude i okoliš, da bi čovjek pomislio da svo stečeno znanje u IT uskoro preusmjeravaju na uzgoj organskog voća i povrća. Meni je na događaju, osobno, jako nedostajalo ono nekontrolirano urlikanje iz publike jer nam od sada nude uređaje s manjim paketom po istoj cijeni.

I da, meni je isto mini sjeo, ali pošto sam na XS, bojim se da ću prije dočekat neki model 14 ili 15 s USB-C konektorom i punjačem, bilo žičnim ili bežičnim. Može i sa zamjenom stari punjač za novi!
17.10.2020 | 20:40
Pozdrav ekipa.
Meni se taj mini čini idealnim za moje potrebe, jer se eto koristi još SE 2016....

To da se ne isporučuje punjač je loš marketing (fore sa zaštitom okoliša su u ovom slučaju čista bedastoća) koji se ne vidi na smanjenju cijena...ali Apple je to - mogu nam prodati i praznu kutiju

Nema mi druge nego prišparati koju tisuću kuna i uzeti novi iPhone...ovaj je dobar, ali nakon 3 godine sam ga "prerastao".

Valjda će biti oko Božića prilike za ponoviti se...
23.10.2020 | 00:25
Cisto da prozborim koju a da nije unutar moje teme i za moje potrebe.
Izbaciti i brick iz kutije je bas Apple like potez, ispostavile su se glasine tacnima. Bilo je diskusije oko MB Air gdje je fan udaljen heat pipea i spominjala se tu navodna uvertira za ARM based mekove stoga takva solucija hladjenja ni ne cudi, mozda ce u ista kucista sa minimalnim izmjenama ugradjivati svoje chipove koji ne generisu toliko velike kolicine toplote.

Povlacim paralelu sa ovim izbacivanjem bricka iz kutije, sljedece godine(?) ide model bez porta, MagSafe je tu da preuzme stvar. Iskreno mi se ne svidja jer je prilicno veliki onaj magnet, da su bar pokusali nesto kao na MBP 2015 i to na mjestu gdje sadasnji port za punjenje. Ali vjerovatno sa inzenjerske strane je to neizvodljivo pa sreca ne pitam se nista
Steta je sto nisu uspjeli ProMotion obezbjediti, na iPadu je vec koju godinu.. Citajuci neke portale, pokusali su i navodno ti displeji nisu prosli testove..

Inace, still stuck with my 6S
A jedan 12 Mini za nekih 450-500 dana mozda bude i moguc
23.10.2020 | 13:00
@nihad:

Ne kontam tu kuknjavu za punjacem. Ja ih imam u kuci 15 komada. Ma sigurno i vise... Jos sam pobacao 10-15 koji su bili US plug.

Plus imam dva bezicna, na radnom stolu i u spavacoj. Plus punim i u autu.

Stvarno, al stvarno, mi taj punjac nista ne znaci.

Apple slusalice standardno ne valjaju, poprilicno su smece, pa i njih imam 3-4 kom nove neraspakirane. Guraju prodaju AirPods, s poslovne strane normalno i ocekivano.

Izbacili su tu periferiju da se malo pokriju na cijeni 5G modema i to je to... Mada njih te susalice i punjac ne kostaju 2$ sve ukupno
24.10.2020 | 10:30
Što se tiče nedostataka slušalica i punjača u pakiranju, upravo sam otkrio da za francusko tržište iPhone 12 ima slušalice zbog njihovih zakona koji su još stroži od EU propisa o zračenju mobilnih uređaja. Pa zbog zakona da se uz mobitel mora dostaviti i aparat s kojim se mob neće morati prislanjati uz glavu nego biti što dalje od nje (što će reći - slušalice) - svi iPhonei za francusko tržište imaju slušalice u pakiranju.

Doduše, izgleda da to i naplaćuju. Upravo pogledao cijene na engleskim i francuskim  stranicama: osnovni model (iPhone 12, ne mini) je u engleskoj 799 funti=879€, dok je na francuskim stranicama isti aparat 909€. Možda je u tome stvar.
24.10.2020 | 11:33
Paaa, kod nas su earpods preko 1000 kuna. 30 eura doplate za njih je poklon, ako mene pitaš...
24.10.2020 | 12:49
Djuro genijalac kaže:
Paaa, kod nas su earpods preko 1000 kuna. 30 eura doplate za njih je poklon, ako mene pitaš...


Može link na neki izvor s tom cijenom?

EarPods slušalice su otkad je Apple izbacio 3.5mm audio utor sa svojih modela telefona dolazile sa žicom i priključivale se na Lightning utor gdje i punjač.

AirPods slušalice su one kao nastavci električne četkice za zube (ako je suditi po Reddit postovima i tweetovima non Apple korisnika), s kućištem koje se puni preko lightning konektora (prva generacija) odnosno i Qi punjača (druga generacija)

AirPods Pro imaju veće kućište i (navodno, nisam testirao) bolji zvuk i autonomiju baterije, te silikonske nastavke za različite ušne školjke zbog dodatne ergonomije.

Osobno posjedujem 1gen Airpodsa i nakon 2 godine vrijede svih 1600 kn koliko su koštale u HR kao handsfree, continuity uređaj te za gledanje podcastova ili serija u tišini da ne smetam ukućane.

Probao iPhone 12 danas u iStyle, uređaj je zaista - nov i drugačiji, u usporedbi s XR-om. I u ruci i na dodir, korisničko iskustvo je bolje. Ekran, kamera, odnos veličine kućišta i ekrana. Notch izgleda manji, rub je jedva vidljiv, gotovo cijela prednjica je ekran.

Jedva čekam prve testove trajanja baterije i usporedbu s mini modelom koji ima doći. Definitivno će ići upgrade, o miniju (i njegovoj bateriji) ovisi na što.
24.10.2020 | 13:30
Evo tu malo testova baterije nekih modela iPhone-a...

www.macrumors.com/2020/10/23/iphone-12-pro-battery-life-test/
24.10.2020 | 13:58
Daddo kaže:
Djuro genijalac kaže:
Paaa, kod nas su earpods preko 1000 kuna. 30 eura doplate za njih je poklon, ako mene pitaš...

Može link na neki izvor s tom cijenom?


Pa ovo kaj je gore napisal Kloba da u Francuskoj iPhone 12 ide sa sluškama i da je zbog toga skuplji 30-ak eura....
24.10.2020 | 14:34
Djuro genijalac kaže:
Daddo kaže:
Djuro genijalac kaže:
Paaa, kod nas su earpods preko 1000 kuna. 30 eura doplate za njih je poklon, ako mene pitaš...

Može link na neki izvor s tom cijenom?


Pa ovo kaj je gore napisal Kloba da u Francuskoj iPhone 12 ide sa sluškama i da je zbog toga skuplji 30-ak eura....


Da, ali te s kojima dolaze su žične, earpods... Ove koje su kod nas preko 1000 kn su bluetooth Airpods.
24.10.2020 | 16:05
Ah sori. Ok, ove žičane su kod nas, kolko 500-600 kuna? Dakle, 30 eura je još uvijek dobra cijena.. I tu je još i onaj kabel adapter, ne?
24.10.2020 | 17:16
kod nas su 269kn.
24.10.2020 | 19:01
Pa da, 30 eura je 227,36 kn prema ovoj nekoj aplikaciji koju imam. Nigdje nisam napisao da se radi o bežičnim slušalicama. Žica je sakrivena u kartonskom omotu. Znači, taman cijena najobičnijih žičanih slušalica.
Baš da će uz iPhone prodavati bežične - teško. Mogu Francuzi imati zakon da mob mora biti 3 metra od glave, mislim da bi Cook prije prodavao žičane sa trometarskim kablom (i taj kabel naplatio shodno) nego poklonio ikakve Airpods, pa bile one i prva generacija.
Poanta posta je bila koliko su postali škrti, da ih je za sada samo jedna zemlja uspjela natjerati da isporuče ono što su do sada uvijek isporučivali sa svakim novim mobom, i niti njima nisu dodali adapter - šatro zbog ekoloških razloga.
Da su fer, najavili bi da je ovo zadnja geeracija telefona koja dolazi sa jednim i drugim, ili isto učinili prije godinu dana - a ne ovako se ponjeti prema kupcima.
Kada razmislim, možda je i njih, koliko god para imali, COVID-19 i zatvaranje poslovnica (pročitao sam na nekoj Cult of Mac ili sličnoj stranici neki dan da su zatvorili jednu, no prvi puta da su to učinili tek tako, inače bi zatvarali samo ukoliko bi u blizini otvorili veći i noviji  Store) natjerao da malo stisnu remen i opale po potrošačima. A di ćeš veću zaradu nego na punjačima i slušalicama. Možda uopće nisam u pravu, a možda ima nešto u tome.
Što se linka tiče, osim priloženog YouTube linka, imaš i  France i  Uk stranice, tamo sam provjeravao, mada ovaj lik ne bi lagao o tako nečemu, niti je jedini koji je to postao od tih tech recenzenata na YouTube-u.
Moderatori: jupi
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 19 sati
  • jura22: Kakve veze ima kako se ikoliko i od koliko puni baterija? Baterije na bazi litija nisu osjetljive na dopunjavanje osim ako Apple ima neku urotu i nakon xy punjenja lazno pokaze da je baterija gotova.
  • ante_p: @drlovric potpisujem :)
  • drlovric: Stvarno pazite kada cete puniit telefon, i koliko. I od koliko. Da bi eto baterija potencijalno duze trajala. I to nekome ko ce ga kupiti rabljenog od vas? :) Svaka cast, la ja za to nemam zivaca ni vremena. Ni volje.
  • big_mac: Koristim ga dosta i za gejming i cesto nadopunjamavam kad je na 80,90%,jako cesto je na punjacu
  • songoku: Pa koliko ga onda koristis ako uspijes cili jedan ciklus 'potrositi' dnevno a non-stop je na punjacu
  • big_mac: 8.10 je bilo tocno 7mj i taj dan je palo za 1%
  • songoku: @big_mac Ali to je vise od jednog cijelog ciklusa dnevno, ako kazes da je 7 mjeseci star
  • big_mac: iMazing kaze 224 ciklusa punjenja
  • JOHN: :-)
  • JOHN: big_mac svaka čast na dosljednosti, ja ne bi imao živaca pratit jel mi baterija na 50 %. Al na 20% mi nije bed jer je ionako tada vrijeme za spavanac!
  • big_mac: @ante_p iphone xs Nakon 7mj palo 1%
  • ante_p: @big_mac koji iphone imas? za koliko vremena korišenja punjenja izgubio 1% na bateriji? kod mene u 2 godien na 84% iphone x
  • big_mac: Ja sam sa novim ajfonom odlucio imati bateriju sto cesce na punjacu i nisam dopuštao da padne ispod 50%.Rezultat toga je da evo tek nakon 7mj maksimalni kapacitet je pao za 1% dok bi na prijasnjim baterijama to bilo puno puno prije.
  • drpongra: Prije sam pazio na to, ali na posljednja 2 iPhone-a me baš briga, i sve radi za 5!
  • drpongra: Puniš po potrebi i kako te volja, svaka baterija ima svoj vijek trajanja, pazili mi na cikluse punjenja ili ne.
  • Daddo: LiPo ne vole baš potpuna pražnjenja.
  • lucija: Otkad radimo od doma, zaboravim ga staviti na punjenje navecer jer nema potrebe pa si razmisljam jel mi bolje gs ;puniti svaku noc kada je jos na 30-40% baterije ili sto?
  • lucija: Ekipa sto se tice basterija na novijim mobitelima, je li ok ak se isprazmi do kraja pa ju puniti ili je bolje pretkraj ju puniti?
  • lucija: U T-Comu je 552kn mejsecno dok je ovdje 69EUR mjesecno 199 EUR odmah.
  • lucija: Da, razlika je cca 1000 kn. Tu je Pro 1120 pa nadalje. [link]
  • Matija klc: Zato je kod nas u istyle paprena cijena
  • Beli: thnx lucija. To je dobra cijena.
  • lucija: 199 EUR odmah *
  • lucija: 256 GB je 199 EUR 30 na 24 mjeseci.
  • lucija: Sve je to istina Daddo. A s cijenama Samsung modela, ne znam koliko je iPhone samo statusni model vise.
  • Beli: Hej lucija, ak mije tajna, koliko GB, gdje i cijena. Hvala unaprijed :)
  • Daddo: Jel najbolje ikad i bez greške? Ne. Ali je za moje potrebe najmanje loše. I radije i generacijski stariji apple uređaj nego aktualnu alternativu.
  • Daddo: Vrijedi toliko koliko netko sam sebi odredi. Isplati li se? Meni da. A nije da nisam probao većinu alternativa.
  • Daddo: i prije no me optuži itko za seksizam... nije to samo ženska stvar... većina protuargumenata je - ne vrijedi te novce.
  • Daddo: Icokej... žene su ionako - meni je ljepši. A iphone je još uvijek većini (nažalost) statusni simbol a ne potreba.
  • Daddo: reko bi onaj glumac - nije da nemam nego ne dam. :D Što Pro ima a da meni treba? LiDAR? Ne treba mi.
  • lucija: smijem se jer je to dosts zensko razmisljanje
  • lucija: 12ica mi malo izgleda kao igracka jeftina, pro je dosta ljepsa haha
  • Daddo: dimenzijama najradije bih mini... strah me samo kakva je autonomija aktualnih modela po pitanju baterije... pa možda nakraju završim na 12
  • big_mac: Ja se dvoumim izmedu 12 i 12 pro. Kamera mi je skoro pa nebitna a vidim sve ostalo je isto pa cu vjerojatno uzet 12
  • lucija: Hvala :D Imala sam 8icu, dosta je veci. Nadam se da ce me sluziti barem 3-4 godine :D
  • stefanjos: neka te dugo sluzi :) ja cekam mini :)
  • lucija: Kupih danas 12icu, super zgleda. Evo fotki grafitnoh, dosta je lijep: [link]
  • lucija: Ja najcesce citam Jabucnjak anonimno jer se zaboravim ulogirati. :P
  • smayoo: Anonimci nisu ulogirani, Vanjuška. Kako misliš da može biti neki decidirani kriterij po kojem bi znao da su otišli? Možeš samo odrediti neko fiksno vrijeme nakon kojeg ćeš podrazumijevati da su do tad sigurno otišli
  • smayoo: :D
  • Riba: :)
  • Djuro genijalac: Riba, MAJSTORE!!!!! :-D
  • Riba: Laziramo broj posjeta da obmanemo ogasivace.
  • Riba: Koliko para, toliko muzike!
  • Vanjuška: To je neki bug, mislim ono, 399 anonimaca odnosno neulogiranih korisnika da je odjednom sad na forumu, teško :D Nešto je Riba opet zajebao :P
  • smayoo: kao i na svakom forumu... :)
  • Robert_84: malo gledam ove brojeve... tko je prisutan. zanimljivo uvijek istih par imena i recimo od 200-40 anonimaca. A u forumu uvijek istih 10 clanova raspravlja o svemu. :)
  • smayoo: Taj kabel gura velike frekvencije. Mali su izgledi da nešto über jeftino radi pouzdano i bez gušenja
  • kupus: morat ces od kineza onda, al ces ga cekat

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Komentari

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.92 Seconds

Provided by iJoomla SEO