Icloud memorija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Icloud memorija

09.02.2019 | 12:37
Pozdrav,

kako mi je iphone memorija puna (64GB), a novi mobitel sam planirao kupuiti za 2 mjeseca kada ću produživati pretplatu. Mislio sam privremeno uzeti onih 50GB na icloud-u za 8kn/mj. Malo sam skeptičan oko toga jer svako ko dođe do icloud passworda može vidjeti sve slike i videozapise i više volim kada je to sve direktno na mobitelu. Moje pitanje je mogu li nakon 2mj kad uzmem novi iPhone sa većom memorijom samo povući sve podatke sa icloud-a na mobitel i otkazati tih 50GB na cloudu?
09.02.2019 | 15:51
Drzati sve na telefonu i bojati se da netko ne provali ID?!?!
Najbolje tu je sve obrisati i rijesiti fobije:
09.02.2019 | 20:13
Uključi dvostepenu verifikaciju tako da napadač ne može pristupiti čak iako ima tvoj password.
09.02.2019 | 20:21
Pa prebaci sebi na neki lokalni backup i oslobodi mjesto u mobitelu. Kasnije vrati i eto...
09.02.2019 | 20:26
Ma mene najviše zanima dali se tim slikama i videozapisima može uvijek pristupiti dok su one na cloud-u. Nemam nikakvih iskustva sa tim kako to točno funkcionira.
09.02.2019 | 21:13
Svatko tko zna tvoj Apple ID te pripadajuću mu lozinku može pristupiti tvojem iCloud računu, i to sa bilo kojeg uređaja, na bilo kojem mjestu. U iPhone-u svakako treba provjeriti da li je ukjučeno iCloud dijeljenje fotografija. Ako je, sve što se uslika odlazi na iCloud a usput ostaje i na telefonu.
09.02.2019 | 21:26
dolki kaže:
Ma mene najviše zanima dali se tim slikama i videozapisima može uvijek pristupiti dok su one na cloud-u. Nemam nikakvih iskustva sa tim kako to točno funkcionira.

Ne može uvijek, samo kad imaš pristup internetu, bilo WiFi ili preko mobilnog operatera.
Ja iCloud koristim kako bi potegao slike na komp, ali kako iPhone ima nikakvu kameru, slikam s fotoaparatom, a telefon je samo u kralnjoj nuždi ili kao podsjetnik. Trenutni broj je 88 slika i 2 videa.
10.02.2019 | 07:59
dolki kaže:

www.macrumors.com/guide/icloud-photo-library/

Ovo bi moglo pomoci u shvacanju kako sve radi...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 27 minuta
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?