03.09.2010 | 00:56
E dragi Valjuška, ooopss, Vanjuška, zanimljiv ti je onaj link, al si pucao u prazno. Ja sam svoj iGo MyWay uredno platio na AppStore kao i svih ostalih 100-tinjak aplikacija koje sam do sada skinuo. Cak sam i MyWi platio kojeg sam preko Cydie instalirao na moj jailbrekan iPhone 3G. Nekad sam bio programer pa znam cijeniti dobar softwer i platiti ga, jer dobar software nije lako napisati.
Pa tako kad sam pitao da li ima što zanimljivog softwera za jailbrekan iPad tada sam mislio na onaj softwer koji se ne mjeri svojom cijenom, već korisnošću koju inače Apple ne dozvoljava instalirati.
Žao mi je da to prije nisam bolje definirao, zaboravljajući da nas ima dosta koji ne cijene ništa i nikog osim sebe i svog najčešće praznog novčanika, a prodaju lažni moral.
Ti očito živiš u zabludi da su aplikacije skinute preko Cydie isključivo besplatne, hakirane verzije koje se inače moraju platiti u AppStoreu. Negiraš time trud i znanje onih programera koji svoje uratke ne mogu ili ne žele distribuirati preko Appleovog AppStorea pa to čine drugim putem. Većina su takvih aplikacija "donateware", a neke i koštaju kao npr. prije spomenuti MyWi. U nas Hrvata doduše "donateware" se shvaća kao "freeware", ali zabluda je više nego očigledna.
Ako želiš bolji svijet, ne trudi se mijenjati druge nego radi na sebi.