27.11.2013 | 10:24
Ad 1. bez kutije kao osobna prtljaga, no vjerojatno bi prošlo i sa kutijom ovisno gdje u EU sletiš prije dolaska u HR.
Ad 2. ne podržava Flash, ima aplikacija koje podržavaju streamanje s interneta, ali ne tako jednostavno i bez muke kao npr. na Androidou
Ad 3. konverzija mp4 formata do par minuta, MKV do 20 minuta, AVI do punog trajanja filma, a ovisi o stroju na kojem se konvertira i dužini trajanja videa. Konvertirani video je jednake veličine ili tek neznatno veći. Na Macu postoji odličan software koji to radi efikasno i automatski dodaje konvertirani video u iTunes. Tako konvertirani video može se ručno prebacivati na iPad u aplikaciju Videozapisi preko iTunesa naravno. Ima i aplikacija za iPad koje mogu vrtiti nekonvertirani video sa subtitlovima. Za dosadašnje iPade preporučena HD veličina je 720p. Android ima prednost jer ti ne treba poseban software za prebacivanje, kao kod Applea iTunes.
Ad 4. iĐiđe imaju na raspolaganju veliki broj hardwerskih dodataka, pa tako postoje i BT tipkovnice razno raznih proizvođača koje odlično funkcioniraju premda je većini upitna kvaliteta tipaka pa tako i tipkanja zbog veličine ili tehničke izvedbe. Od drugih tipkovnica ja sam bez problema uspio spojiti Apple BT tipkovnicu.
Ad 5. Ja jesam požalio, tako da sam 16Gb vrlo brzo zamijenio za 64Gb verziju. Dosta putujem, pa volim nakrcati sadržaja koji onda konzumiram za vrijeme putovanja. HD video je pravi gutač prostora. Ako ćeš ga koristiti za po doma, onda je 16Gb dovoljno jer nemaš potrebe za prebacivanjem veće količine sadržaja na iPad.
Ad 6. Trenutno ne postoji jailbreak za iOS 7, a tko zna kada će niti izaći. No, iskreno iz mog iskustva jailbreak je komplikacija, ponekad nužna, ali ipak komplikacija. Sve to stabilnije radi bez jailbreaka, jedino što su tada neka Apple ograničenja koja mogu kidati živce.
Ad 7. Ne bi trebao. Mislim da će tvoje potrebe sasvim dobro služiti i neki bolji Android tablet. Kad mislim bolji, onda naravno mislim i nešto skupji, dok biš onu jeftinjavu do 1800kn ipak trebao izbjegavati.
Ad 8. Ovo opet zavisi gdje i kako ćeš ga koristiti. Ako puno putuješ i nosit ćeš ga uvijek sa sobom onda je Mini odličan izbor, a ako ćeš ga koristiti za po doma i tek tu i tamo nositi okolo, onda je Air bolji izbor. Ali naravno, to vrijedi i za Android tablete.