12.12.2013 | 14:23
Kupilo. Moram priznat da sam ga prilicno tesko nasao, jer se rasproda svugdje vrlo brzo. Toliko o recesiji u Hrvata.
Uvalilo mi bijeli od 16GB WiFi, to je jedino sto je bilo u trenu dok sam kupovao.
Dojmovi...
Prvo vidim da neki preporucaju kupovinu iPada Mini u odnosu na Mini Retinu. Ipad Mini od 32GB se moze dobiti za cijenu Retine Mini od 16GB (wifi only model) - 3200kn.
I to je jedina "prednost" originalnog Minija u odnosu na Retinu Mini.
Zaista se isplati uloziti u Mini Retinu jer ima daleko bolji display, daleko brzi procesor i vise memorije.
Primjera radi u Geekbenchu originalni Mini ima rezultate 261/493 (single core/multicore testovi) dok Retina Mini ima 1390/2512. Vece vrijednosti u ovom testu su bolje. Znaci Retina je nekih 5 puta brza od originala.
Testirao sam u ducanu oba, i razlika u brzini je ogromna, razlika u ekranu takodjer.
Sve aplikacije na Retini se izvrsavaju instantno, a citanje i gledanje multimedije je zaista vrhunski dozivljaj na Retina ekranu.
Baterija u mom slucaju traje 10 sati bez problema.
Preporucio bih i minimalno 32GB verziju. 16GB je danas puno premalo prostora. Meni samo pretplate na casopise (Zinio) zauzimaju trenutno 1.5GB prostora. A stavio sam samo da mi skine casopise od zadnja dva mjeseca. Pages, Keynote i Numbers teze 1.1GB bez da sam uvezao ijedan dokument, prezentaciju.
Multimediju u vidu glazbe i filmova jos nisam ni spomenuo...
U svakom slucaju preporuka za novi Retina Mini. Jedini minus u cijeloj prici je cijena. 3200kn za 16GB Mini - puno brate. Je da je zaista top konfiguracija, ali npr. Nexus 7" koji je zaista vrhunski hardver kosta 2100kn.
Ali ako cijena nije problem - preporuka za Retinu Mini u svim aspektima.
Evo par fotki, nisu bas nesto, ali ipak...
Prigoda da se pohvalim kompletnom artiljerijom nesmije biti propustena