21.01.2013 | 15:36
Pozdrav. Kako vidim da čovjeku nitko nije dao suvisli odgovor, a očito je novi vlasnik više nego jedne iOS platforme, ponudit ću mu svoje viđenje stvari kao korisnika iPoda 4, iPhonea 4S i iPada 3.
Naravno, prvo i osnovno je stvoriti vlastiti account (osobno imam jedan za HR, a drugi za US tržište), i zaista mi nikada nije predstavljalo problem imati jedan account za više uređaja - niti sam za tako nešto čuo.
Apple dopušta korištenje do pet uređaja po accountu, što znači da ukoliko imaš šesti, moraš jedan (primjerice najstariji) deautorizirati pa pokloniti nekome u obitelji,ili ga prodati - no to je već tvoja osobna odluka.
Kada konektiraš novi iDevice na kompjuter, bilo Mac bilo PC (potonji je dovoljan 32-bitni noviji sustav s 4, odnosno 3.25 GB RAMA), iTunesi automatski raspoznaju radi li se o Podu, Padu ili pak iPhoneu.
Vjerujem da si dosada primjetio da ti se neke aplikacije iz iTunes library-a ne sinhroniziraju na iPad zato što su namijenjene samo za iPhone/iPod touch.
Isto vrijedi i za HD aplikacije namijenjene iPadima.
A sada na tvoje pitanje:
po meni trebaš obrisati backup koji ti je iTunes napravio za oba uređaja:
1. klikni na: Windows: iTunes/ Preferences ili za Mac: iTunes/ Preferences
2. Pa na Devices: (uređaj ti ne mora biti spojen na računalo)
3. Pojavit će ti se prozor na kojem će ti točno izlistati koji si uređaj i kada backupirao. Stavi kursor iznad toga, zaplavit će se, stisni desni klik i odaberi delete (bez straha)
4. Potom prvo spoji iPad, odaberi što hoćeš instalirati i to napravi
5. Provjeri u Preferencima je li ti „sejvao“ taj zadnji backup
6. A zatim spojiš iPhone, i odabereš što na njega hoćeš instairati
7. I dodaš žličicu Vegete
Dobar tek!