Iskon Carnet
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iskon Carnet

23.12.2012 | 21:31
To sam doznao na Iskonovom štandu! Iskon i Carnet ne idu ruku pod ruku.
23.12.2012 | 22:03
Kakav jadan izgovor. Iskon dobiva novac od CARNet-a isto kao što ga dobiva i od korisnika. Ako netko ima pravo spajati se preko CARNet-a, a Iskon je s CARNet-om potpisao ugovor, WTF onda? Neka to omoguće.
24.12.2012 | 08:54
Mda, nije mi jasno zašto svi potenciraju cijenu "... koliko plačate, do sada, jer mi smo jeftiniji od konkurencije!...". Nitko ne kaže: "Da, skuplji smo, ali smo vrlo kvalitetni i garantiramo to-i-to, ako ne, plačamo toliko-i-toliko za zastoj." Ženi treba internet i to stalno i ona kad se pikne na net, mora biti, a ne xy sati provesti sa službom za korisnike.
24.12.2012 | 11:10
Ja ne koristim Carnet, ali sam na T-Comu i jako sam zadovoljan, ali moj brat i njegova familija koristi Carnet pristup jer su svi u školstvu ili profesori ili studenti i to preko T-Coma i nisu nikad imali problema s pristupom, osim kad je sam Carnet radio neke izmjene pa su imali izvjesne poteškoće.

Što se cijena tiče, možda su ovi drugi jeftiniji od T-Coma, ali nitko mi nije još mogao ponuditi paket koji imam na T-Comu, a za manju cijenu. Ja samo kažem, imam to, to i to, a onda, dobijem odgovor da mi ne mogu ponuditi isto, a ako je bolje od postojećeg i nije baš bilo jeftinije.
24.12.2012 | 12:37
Ja sam imao višegodišnje iskustvo sa carnetom, imao sam onaj duo carnet. Nikada probleme nije stvarao iskon, nego carnet. A iskon tu nije ništa mogao, osim sto su me upucivali na carnet sluzbu. Al opet, nisam ja potpisao ugovor sa carnetom nego sa iskonom. Iskon je u tom trenutku trebao omogucit internet mimo carneta, no nije jer ocito misle da su korisnici majmuni pa mogu s njima kako zele. Meni su vratili neke novce u vidu odstete na kojoj sam mjesecima inzistirao.

Iskon jednostavno treba sklopiti bolje ugovore sa partnerima, u smislu da zastite korisnike a ne samo svoje dupe. I naravno, probleme rijesavati unutar svog sustava, a ne da mene prespajaju carnetovoj sluzbi. Idiotno do boli.

Godinu dana sam na bnetu, a danas stvari u iskonu vjerojatno funkcioniraju puno bolje, obzirom da je onda carnet unaprijeđivao svoj sustav fakin 3 mjeseca.
03.01.2014 | 13:51
Pozdrav,
imam problem u spajanju na Carnet prko Iskona. Imam iMac OS X version 10.6.8 i napravio sam PPPoE konekciju kao što sam vidio na forumu. Oni mi pokazuje da je Carnet spojen ali ustvari nije. Imam i novij MacbookPro na kojem sam napravio istu PPPoE konekciju i na njemu mi funkcionira. Da li je moguće da je problem u starijem operativnom sustavu kod iMaca?
03.01.2014 | 14:19
Pfab kaže:
Pozdrav,
imam problem u spajanju na Carnet prko Iskona. Imam iMac OS X version 10.6.8 i napravio sam PPPoE konekciju kao što sam vidio na forumu. Oni mi pokazuje da je Carnet spojen ali ustvari nije. Imam i novij MacbookPro na kojem sam napravio istu PPPoE konekciju i na njemu mi funkcionira. Da li je moguće da je problem u starijem operativnom sustavu kod iMaca?

Vrlo vjerojatno .

Nažalost nemam stroj s tim OS-om da isprobam (na MBP mi je 10.8.x, a na PM_G4 je 10.5.x).

Možda je samo razlika u načinu podešavanja kroz tabove/izbornike, ali ne bih se začudio da uopće nema potrebnih opcija za spajanje na CarNet (vrsta autentifikacije).
03.01.2014 | 14:52
Problem je u tome što preko Carneta istovremeno može biti spojen samo jedan uređaj.
Ja sam zbog toga odustao od Carnet varijante, jer tako mala razlika u cijeni u odnosu na standardne Iskonove usluge ne vrijedi te zajebancije!
03.01.2014 | 16:20
martyn kaže:
Pfab kaže:
Pozdrav,

Vrlo vjerojatno .

Nažalost nemam stroj s tim OS-om da isprobam (na MBP mi je 10.8.x, a na PM_G4 je 10.5.x).

Možda je samo razlika u načinu podešavanja kroz tabove/izbornike, ali ne bih se začudio da uopće nema potrebnih opcija za spajanje na CarNet (vrsta autentifikacije).

Jedina razlika je u tome da se na OS nakon 10.6 parametre 802.1x autentifikacije podešava pomoću .mobileconfig datoteke koju skineš od providera (kao i na iOS uređajima), a na 10.6.x i starijima se sve opcije mora ručno naklikati.
Sve opcije potrebne za spajanje na CARNet su na 10.6.x prisutne. 10.6.x se normalno može spojiti na CARNet kako god hoćeš (provjereno osobno, na više strojeva) i odakle god hoćeš, preko bilo kojeg providera.

Malo pojasni ovu rečenicu: "Oni mi pokazuje da je Carnet spojen ali ustvari nije."

Gdje pokazuje da je spojen?
Kako zaključuješ da nije spojen?
Kad otvoriš System Preferences pa Network Settings, što tamo točno kaže?

Naravno, uzmi u obzir ovo što metalni kaže - preko CARNet-a je dozvoljeno spajanje samo jednog uređaja u isto vrijeme (naravno, može se kemijati s nekim softverskim proxyjima i tako to, ali klasično dizanje internetskog routera za cijelu kućnu mrežu nije moguće).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 53 minuta
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO