26.12.2003 | 23:51
Nisam "nemilosrdan" nego se trudim biti pametan, jer pametnom je jednom dosta. Nemam namjeru pisati "u vjetar". To pitanje je već netko pitao prije koju godinu i ako ću sada opet pisati odgovor onda želim da to bude i zadnji put da to moram ponavljati. E tako!
Stvar je, naravno, vrlo jednostavna i sve lijepo piše u manualu, ali razmaženi korisnici će napraviti sve samo ne RTFM. OK, dosta sam njurgao...
Ako se radi o OS 9, onda se jednostavno taj header upiše u Internet Config aplikaciju. Mislim da je zadnja verzija 2.0.2. Već sam zaboravio detalje jer sam to napravio prije xy godina, ali bilo je banalno. Dakle, ključ je da se header definira tamo, a ne u MacSoupu. Copy & Paste i gotovo.
Ako se radi o OS X, onda je procedura različita jer u njemu više ne postoji generalni Internet Config u toj formi. Ovdje se stvar napravi tako da odeš u Accounts opciju MacSoupa, zatim editiraš svoj Personality i dodaš mu extra-header u koji pasteaš svoj X-Face. Možda je još potrebno pod News Headers opcijom dodati polje za to ako već nije definirano, ali to je očito. Eto, moralo bi ti raditi. Tko zna, možda ovaj OS X sistem radi i u OS 9 - nisam probao, ali ona prva solucija mi se čini jednostavnija.