26.05.2021 | 17:23
Neke firme aktivno rade na tome da zaobiđu Ad-blockere. Google (YouTube), Facebook i ti neki većih i oni su najagresivniji u tome i uspjevaju tu i tamo probiti kroz te zaštite. To ti je igra mačke i miša. U dva navrate u zadnjih 6 mj. YT je uspio probiti razne Ad-blocker-e. Moraš prićekati da pronađu naćin da to zaobiđu pa samo skineš nove block liste u Wipr-u.
Drugo riješenje je da instaliraš AdGuard za Safari (iOS i MacOS), koji je uspio naći neko riješenje da svjedno blokira reklame na YT. Njihovo riješenje nije standarno i zato ga trenutno samo one imaju od svih Safari content blockera.
Treće riješenje je da pređeš na Firefox ili Chrome. Tamo postoji najbolji Ad-blocker (uBlock Origin) čiji korisnici nisu ni osjetili ikakvu promjenu. Zbog velike slobode koji imaju extensije na tim browserima mogu koristiti neke naprednije tehnike koje Apple ne dozvoljava zbog privatnosti. uBlock Origin adblocker je stara i poznata extenzija otvorenog koda kojoj možeš vjerovati.
Biraj između te tri varijante. Ja sam odlućio pričekati jer imam Wipr instaliran. Na iPhoneu mogu kliknuti na 3D touch i zaobići reklame. Na Macu mogu pokrenuti video preko video playera IINA koji imam instaliran. Uglavnom YT kanale pogledam na u svojoj RSS aplikaciji a tamo se ne očitavaju reklame.
EDIT:
Zaboravio sam reći da postoji jedan quick work around ako želiš pogledati specifičan video bez reklame a to je da u URL-u stranice na kojoj je YT video samo dodaš
nsfw ispred
youtube.com i onda će ti se otvoriti isti video na drugoj stranici i neće biti reklama jer je video embedded.