14.03.2021 | 19:51
Ja nisam poslovnu E-Zabu nikad uspio upogoniti na svom Macu. Najprije su mi u poslovnici dali USB stick, onda je čovjek iz tehničke podrške rekao da koji im je q, da je to pušiona, da za Mac treba kartica (i neki čitač tipa Gemalto). Onda sam tražio karticu. Onda je trebalo instalirati neku pretpotopnu verziju Firefoxa jer koriste Java applet za autentifikaciju i potpisivanj, onda nije prolazila aktivacija kartice (za što se MORA koristiti windowse, ne radi na Macu, čak ni na tom prastarom FFu), pa je onda bilo "probajte s nekim starijim windowsima, probajte s nekim novijim windowsima..." i tako. Nikad kraja. Odustao sam. Koristim mobilnu aplikaciju, a kad mi trebaju analitički podaci, tražim knjigovođu da mi ih izvadi u excel.
RBA smo korisnik odnedavno, istina je što kaže Davor, sve radi pomoću m-token aplikacije za mobitel, ali samo internet bankarstvo im je tipično germanski iskomplicirano i užasno neintuitivno. Kao da na plaći imaju čovjeka da provjerava svaku novu verziju i zabranjuje sve što bi se normalnom čovjeku moglo svidjeti.